• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Gratis

Chakra en dromen

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 11:42

Achter elke droom zit een chakra die de aandacht nodig heeft verborgen. Ontdek de kracht van het helen en genezen van stilstaande chakra energie of trilling. Word je bewust van de chakra’s in je dromen.

 

Dromen zijn verbonden met je chakra's en signalen van trillingen en hogere frequenties. Dromen zijn naast de elementen zoals aarde, vuur, water, lucht, de sterrenbeelden (dierenriemtekens) ook verbonden met je aura en je chakra's.

 

Tenminste je kunt er droom "aanwijzing in vinden". Aanwijzingen die de bewustwording vertegenwoordig zodat je de onbalans van energie erkent. Het leert je de verstoorde energie weer terug naar balans te brengen. Als je dit weet, dan kun je hier ook aan werken en/of helen en genezen. Het weerspiegeld ook de verbinding die je hebt met je gehele wezen (spiritueel) en/of je helpers en je gidsen.       

 

 

Waarom is de combinatie en de verbinding zo belangrijk als het gaat om dromen inzichtelijk te maken?...

 

Het zorgt voor groei vanuit je intuïtie en droomverbinding. Je leert jezelf beter kennen en je bekijkt het vanuit je puurste zielslagen. Je ontdekt je blauwdruk, de stroming van je chakra's en aura. Maar ook de kleur van je energie en de snelheid van de stroming. Je kunt jezelf als het ware genezen en helen. Het enige wat je moet doen is bewust worden van het feit dat.

Spirituele groei vanuit de hoogste verbindingen en dimensies. Verdiepende samenwerking met je gidsen, god, helpers en/of dat waarmee je verbonden voelt   

     

   

Stel je voor je droomt over je ouderlijk huis!. 

De korte droomverklaring hiervan is als volgt. Het weerspiegeld je hart, je bron, je basis, je gevoelens, en je karaktereigenschappen, je verleden, je heden en je toekomst. Je bent dus als het ware zelf het huis en elke kamer in het huis weerspiegeld dan ook een onderdeel van je hartkamer, ziels-leven en/of ervaringen.    

   

 

 

Dat samengekoppeld met je chakra's dan kun je het volgende concluderen! (Je kunt dit natuurlijk ook op andere dromen toepassen).   

 

 • Dromen over de begane grond zijn verbonden met je Sacraal Chakra het 2de Chakra
 • De kelder droom vertelt je iets over je Wortelchakra of Stuit Chakra het 1ste Chakra
 • Dromen over de gang, hal of doorloop verbind je met je Keel Chakra het 5de Chakra 
 • De tweede verdieping droom weerspiegeld je Hart Chakra het 4de Chakra 
 • De zolder of derde verdieping droom geeft je Kruin Chakra het 7de Chakra weer 
 • De kamers zoals slaapkamer en badkamer droom weerspiegeld je Voorhoofd of Derde oog Chakra het 6 de Chakra 
 • Dromen over het complete huis en/of je tuin geeft je Navel Chakra of Zonnevlecht Chakra het 3de Chakra weer. 

     

  

Nog een ander voorbeeld is bijvoorbeeld een boom. 

 • De wortels zijn verbonden met wortelchakra of Stuit Chakra.
 • De stam zijn verbonden met Hart, Navel, Zonnevlecht. 
 • De eerste takken van de boom maken deel uit van je Keel en Derde oog Chakra.
 • De bladeren en het uiteinde van de takken weerspiegelen juist je Kruin Chakra en je Aura.  

 

 

Let dus bij elke droom goed op waar het overgaat - het kan dus een duidelijk signaal zijn naar een chakra en/of aura ervaring die geheeld mag worden. Je kunt je droom als het ware ook in delen op delen net als je chakra's - de energie die hierin stroomt weerspiegeld een chakra.

 

Als je zweeft/ vliegt in je bewuste droom (lucide droom) dan stroomt de energie vanuit je kruin chakra!

Val je naar beneden of zweef je vanuit je voeten omhoog, dan is er sprake van energie die stroomt vanuit je Stuit, Sacraal en/of navel Chakra. 

 

Je kunt je droom namelijk ook in 7 delen (energie delen) verdelen en/of verklaren, net als bij je lichaam stroomt elke laag als een symbolische energie door je droom. Ditzelfde is ook verbonden met lucide dromen en bewuste dromen.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Esme Imanuel
4 maanden geleden

Uw dromen uit leg is duidelijk en ik er vaar ook veel hier uit