• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Pasen en de droomwereld

Gepubliceerd op 2 april 2021 om 07:00

Pasen en de droomwereld zijn heel erg diep met elkaar verbonden. Uiteraard zit hierin een hele diepe spirituele, geloofsovertuiging of bewustwording ervaring. Pasen heeft heel veel symboliek en is voor iedereen anders en/of wordt door veel mensen anders beleeft.

 

Luister dus naar je persoonlijk referentiekader en je intuïtie als het gaat om verklaren of inzicht krijgen in dromen rond Pasen.

 

Dat neemt niet weg dat de dromenwereld tijdens en rond Pasen bepaalde onderwerpen, energie en trilling heeft.  De verbinding met de maan, zon en aarde komt heel veel naar boven, je kunt ook denken aan de sterren, engelen, goden en/of dat waarmee je verbonden bent.

 

  • Jonge dieren, baby, naakt zijn dromen en planten van zaadjes zijn een veel voorkomend droom en visioen onderwerp.
  • Daarnaast weerspiegeld het ook de baarmoeder van het leven en het kijken in de spiegel van je ziel. Terugkeren naar de bron, de basis en je ruggengraat ( skelet) die als het ware verbonden staat met je chakra's en aura, karma.
  • Maar ook met de oermens, of eerste mens, de bron, de angsten, innerlijke demonen en/of uitdagingen, zielskleuren en alles wat er op een spirituele manier meer te maken heeft.   

    

 

Soms is een droom gewoon een droom

 

Dromen terwijl het voorjaar start staan in verbinding met openen en jezelf weer laten zien.  Alsof je jezelf uit je cocon bevrijd en als rups de wereld gaat verkennen. Als het ware sluit je de winter af- een periode waarin je bescherming hebt ervaart. Het oude achter je hebt gelaten en nu doe je je stilstaande winterjas uit en kruip je elke dag beetje bij beetje richting dat wat je wilt.

 

Je kunt je voorjaarsdromen dan ook vertalen als wakker worden, openen en nieuwe eerste stapjes zetten. De zaadjes planten en gaan verzorgen; het is nog niet de juiste tijd om gelijk actie te ondernemen. 

 

Pasen is een moment van dood en wedergeboorte - bewustwording van het feit dat je jezelf mag terugtrekken en klaar mag maken voor transformatie. Het is uiteraard heel diep verbonden met spiritueel zijn en het goddelijk geloof enzovoorts. De verbinding met spirit en het universum.

 

Dromen over eieren zijn een veel voorkomend onderwerp maar het staat verbonden met het nieuwe vruchtbare "dat kan een zwangerschap of adoptie zijn", maar het kan ook een symbolische zwangerschap zijn voor je wensen, dromen, levensdoel enzovoorts.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.