• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Goed gedroomd v/s Goed geslapen

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 09:30

Wist je dat goed dromen, bewust dromen, lucide dromen geen garantie is voor goed slapen. Sterker nog je kunt nog zo goed lucide dromen of elke nacht je dromen herinneren (spiritueel) gegroeid zijn maar een hele slechte slaper zijn.

 

Droom je ook wel eens goed, maar slaap je wel slecht! Je bent niet de enige sterker nog je bent meer dan gemiddeld! 

 

Dit blogbericht is speciaal geschreven voor iedereen die in de veronderstelling is en/of is geweest dat wanneer je altijd zo goed droomt (garantie tot dat je in slaap valt) dat je dan ook goed slaapt! Nee deze stelling is niet waar, het is zelfs het tegenovergestelde in heel veel gevallen.  

 

 

Slapen is niet alleen verbonden aan dromen, slapen is verbonden aan heel veel factoren. Het is een feit dat - hoe meer je in je hoofd zit gedurende het waakbestaan hoe meer moeite je hebt met slapen. Slapen is ook verbonden aan energetische verbindingen, DNA, ADHD, Stress, burn-out, HSP,  gewoontes, patronen en ga zo maar door. 

 

De stelling "goed gedroomd betekend dat ik goed heb geslapen", wordt onder de loep gehouden.

  • Er zijn aanwijzingen dat als je een goede ervaring hebt met REM Slaap dat je dan inderdaad uitgerust wakker wordt. 
  • Ja dromen zijn een verwerking van je dagelijkse leven. Maar dromen herinneren heeft niets met de kwaliteit van je slaap te maken. Met andere woorden je kunt fantastisch dromen maar heel moe wakker worden! 
  • Natuurlijk hebben nachtmerries, trauma's. herinneringen invloed op je slapen. Als je dromen hebt verwerkt en plek gegeven in je hoofd (hersenen) als je in slaapstand bent; wordt je goed wakker!    
  • De beste dromer kan de slechtste slaper zijn en de slechtste slaper de beste dromer! 
  • Je droomt meerdere malen per nacht, de dromen die je kunt herinneren zijn over het algemeen genomen de laatste secondes van je laatste REM slaapstatus. 
  • Goed slapen, begint niet bij goed dromen! Goed slapen begint bij naar je lichaam luisteren en hierna handelen.
  • Hoe dieper, intensiever je droomt hoe meer vragen het oproept in je waakbestaan. Je wilt je dromen verklaren zodat je het inzichtelijk hebt. Als het ware ben je hierover de gehele dag aan het nadenken, piekeren enzovoorts "met alle slaap gevolgen van dien". 
  • Slaapfases gemist! niet goed inslapen (in slaapstatus komen) zorgt ervoor dat je als het ware niet goed doezelt. Het niet of slecht doezelen heeft invloed op het hele slaapproces. Waardoor je slaapstappen overslaat, je droomt wel maar slaapt slecht. 

 

 

De conclusie is als volgt. Mis je de belangrijkste slaapfases dan is de stelling goed gedroomd is goed geslapen niet van toepassing.

Nee goed gedroomd heeft pas zijn goede werking als je ook alle slaapfases doorloopt, met andere woorden - goed slapen en goed dromen zijn met elkaar verbonden. 

    

Even voor je beeldvorming: Bijna alle (volwassen) mensen missen minimaal 1 keer per week  één of meerdere slaapfases. Dit komt door verschillende onderliggende oorzaken. Zoals stress, burn-out, angst, trauma, verdriet, energetische problemen, HSP, ADHD enzovoorts. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.