• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Vorige levens dromen

Gepubliceerd op 10 september 2021 om 07:55

Je onderbewuste (Ziel) heeft je veel te vertellen, niet alleen de levenslessen van dit leven zijn een onderdeel van je leven, de kennis, wijsheid, ervaringen uit vorige levens hebben invloed op je levenslessen en zielsopdracht. De manier waarop je reageert is ook verbonden met de levenservaringen die je ooit al hebt gehad.

 

Je ziel spreekt je aan via je dromen, dagdromen en visioenen zodat je dit kunt verwerken, gebruikt kunt maken van alle kennis en wijsheid die je nog steeds in je bezit hebt - maar je niet meer bewust van bent omdat je in dit leven weer opnieuw bent begonnen. Het zijn de zielslessen, zielservaringen die je nodig hebt om in dit leven je doelen en wensen te behalen, om ongezonde patronen en/of karma definitief af te sluiten, om spiritueel te groeien etc. 

 

 

Als je slaapt staat je geest open om te communiceren met je ziel "je onderbewuste spreekt", en wordt via dromen, vertaalt naar de taal die je kunt begrijpen. De taal die je kunt vertalen naar woorden, de plaatjes worden omgezet in bewustwording van het feit dat er meer verborgen zit achter de boodschap.

 

Deze manier van werken geld ook voor dagdromen en visioenen ontvangen; terwijl je mediteert, visualiseert, manifesteert ben je in een bewustzijnsstaat die de ziel instaat stelt om te communiceren met je op een dieper niveau.  

   

Er zijn een aantal dingen die je mag weten om te snappen hoe het vorige leven in elkaar zit.

 

 

Je ziel blijft in al de levens hetzelfde, de intentie (de zielsopdracht) blijft hetzelfde alleen het lichamelijk omhulsel veranderd. Je bekijkt de levenslessen alleen vanuit een ander lichaam, ander land, cultuur, beroep en/of status.  

Je gaat er ook vele doorlopen en/of je hebt er vele doorlopen; om tot de kennis te komen die je nu hebt. Dan hoef je niet te denken aan dat je van zwerver, boer, landheer naar koning gaat. Nee alle levens lopen (over het algemeen) door elkaar heen.

Je kunt dus net zo goed beginnen als koningin, beroemdheid en daarna ervoor te kiezen om kunstenaar te worden, prinses, heks en boer, . Je kennis en levenservaring neemt niet af, het lichamelijke omhulsel veranderd alleen- en nu juist dit lichamelijk omhulsel heb je nodig om te leven als mens op deze aarde.  

 

 

Sommige mensen hebben 1 vorig leven gehad; terwijl andere mensen 8 of 9 vorige levens hebben ervaren. Dit is dan ook iets wat niet vastgesteld is, jij als ziel bepaald wat, hoe en wanneer je wilt leven en welke lessen je mag leren.

 

Het kan dus zijn dat je al 5 levens hebt ervaren; maar het kunnen er ook veel meer zijn, de intensiviteit bepaald ook hoeveel levens er nog volgen om tot het behalen van je levensdoel te komen. Sommige mensen leven 1 leven voor 2 levens terwijl andere zielen juist kiezen voor korte levenslessen verdeeld over vele levens.  

 

 • De energie van de planeet bepaald je wakker wordende energie (trilling).
 • Deze trilling bepaald ook de eventuele toenadering vanuit je zielengroep die op dat moment incarneert.
 • Jij als ziel bepaalt je ouders, vrienden en zielenopdracht. 
 • Het is wel vastgesteld dat een ziel een rust periode nodig heeft na het overlijden van ongeveer 5 jaar, maar het komt ook voor dat je als ziel 1000 jaar wacht op een volgend leven en soms zelfs eeuwen.  

Als je overlijd dan gaat je geest naar het hiernamaals en/of dat waarin jij gelooft; dit mag jezelf invullen- voor de geest stopt het leven-. De ziel stopt niet, die gaat na het overlijden dus naar de zielengroep waar gewacht wordt op een nieuw leven. 

Even voor de duidelijkheid de geest leert vanaf de geboorte nieuwe kennis (de geest is iets compleet nieuws) en na een mooi en prachtig leven- ongeacht hoe deze is verlopen- eindigt dit leven en dan stoppen de lessen en ervaringen.

 

De geest heeft ook geen verbinding met je vorige leven omdat de geest dit niet herkend, of zelfs maar gevoelens voor heeft. Het is de ziel die het herkend, de ziel heeft de gevoelens die over worden gegeven aan de geest die hiervan leert en opslaat in je geheugen. 

 

 

Een medium, paragnost etc. communiceert dan ook nooit met de ziel maar met de geest die in het hiernamaals en/of waar je in geloofd is. Het is ook de geest die emotioneel verbonden is aan je familieleden en geliefdes.

De ziel staat hier verder vanaf en herkent dit wel maar op een totale andere manier- eerder platonische dan diep en intens.  

 

 

Tijdens je dromen, visioenen, dagdromen spreekt je ziel tot je- het is je ziel die je deze levenservaringen wil laten zien, zodat je de kennis die je al hebt geleerd ook in dit leven kunt gebruiken.

Het is het gevoel van Deja vu dat je iets weet of herinnerd maar je kunt niet direct plaatsen waar het vandaan komt.

Dit zijn vaak de herinneringen van een vorig leven- een herinnering van hé dit heb ik al een keer meegemaakt; hier spreekt je ziel, die je iets duidelijk wil maken van let op.... of je zit op de juiste weg etc.

 

Het zijn ook vaak de eerste tekeningen die je als kind hebt gemaakt waarvan niemand wist hoe je eraan bent gekomen die de eerste signalen zijn van een sprekende ziel. Gevoelig voor trillingen en overgevoeligheid zijn ook een signaal die een vorig leven aankunnen duiden. Verlangens naar een land of cultuur, het gevoel van thuiskomen als je een verre reis aan het maken bent. Je kunt ook denken aan bepaalde voorkeuren van geuren, muziek, eten die niemand in je familie met je deelt.  

  

 

Er zijn veel meer voorbeelden op te noemen die je kunt ervaren als er sprake is van een vorig leven maar dit blog gaat over de combinatie tussen de vorig leven in je dromen, dagdromen en visioenen.

 

 

 • Het leuke van vorig leven dromen, visioenen is dat je ze op elk moment van de dag, nacht kunt ervaren. 
 • Doormiddel van een herinnering, (trilling) wordt je als het ware even wakker geschut, voor het blok gezet door jezelf.
 • Het zijn de momenten waarop je iets bespreekbaar maakt (zegt) waarvan je niet weet hoe je aan de kennis en/of wijsheid komt maar je weet het gewoon.
 • Het minder leuke is dat het zo intens kan zijn dat je het gevoel hebt dat je flauwvalt of niet lekker wordt, voor je uit staren of van de bewuste wereld zijn. 
 • Maar meestal komt een vorig leven signaal en/of verwijzing meerdere keren achter elkaar of tijdens bepaalde momenten steeds weer terug.
 • De terugkerende dromen, visioenen, ervaringen zijn de sleutel tot vorig leven kennis en bewustwording van het feit dat er meer achter de boodschap zit dan alleen toeval. 

 

Schrijf deze dromen, visioenen, signalen dan ook gelijk op, zodat je er een rode draad in kunt vinden. Door deze rode draad kun je het gaan verklaren en gaan plaatsen in je leven of situatie.

Het kan wel ervaren worden als een heel gepuzzel en een persoonlijk gezoek om alles te kunnen plaatsen, "wat overigens ook heel emotioneel kan zijn". 

 

 

 

Maar als je je ziel de vrijheid geeft om de kennis van vorige levens met je te delen dan gaat er een bijzondere spirituele mogelijkheid tot groei en ontwikkeling voor je open. Hoe dieper je jezelf met je ziel verbind hoe meer je van jezelf en je vorige levens leert, karma kunt oplossen etc.

Je leert steeds dieper jezelf te ontdekken, jezelf echt te doorgronden en je zielsopdrachten en levensdoel te vinden,.... je kunt eigenlijk gaan leven voor meerdere levens- spiritueel een hogere doel bereiken; laat toe wat er op je pad komt en laat je verrassen.  

 

 

Iedereen kan het, Open jezelf en laat je ziel spreken en ontdek wie je was, wie je bent en wie je mag zijn. 

 

Als je op dit moment geen visioenen hebt of geen signalen ontvangt vanuit je ziel en/of je hebt dit gevoel niet - probeer het niet te forceren, het komt zoals het komt; het kan ook pas op latere leeftijd komen en/of soms helemaal nooit omdat het gewoon weg niet nodig is in dit leven; dan heb je andere talenten die op dit moment belangrijker zijn.

Dat neemt niet weg dat je dromen, dagdromen bijhouden zodat je de levenspuzzelstukken op zijn plek kunt leggen niet belangrijk is voor je groei en ontwikkeling als ziel.  

 

 

Kinderen staan veel meer open dan volwassen en daardoor zijn ze dieper verbonden met de ziel en de lessen uit vorige levens.

Hoe ouder je wordt hoe stugger je bent in de communicatie met je ziel en het spiritueel willen openen tot je op een leeftijd komt en dat is meestal na de overgang dat je weer opzoek gaat naar de innerlijke levenslessen en communicatie met je diepte. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.