• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Gratis

15 Easy, beter slapen tips!

Gepubliceerd op 18 september 2021 om 22:03

Je kent het vast wel, de stelling je moet 8 uur slapen! Nope, Nee, Nada, Noppes dit is niet waar, dit is kennis uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Je kunt namelijk gemakkelijk 5 uur slapen en overdag heel goed in je vel zitten. Je kunt ook 8 uur slapen en heel slecht in je vel zitten met als gevolg overdag heel moe zijn.

 

Met andere woorden slapen zit in de kwaliteit van slapen, niet in het aantal uren dat je slaapt. Echter is het natuurlijk wel verbonden met heel veel factoren; zoals je lichaam, cyclus, de zon, de maan, overgevoeligheid, Je kunt natuurlijk ook denken aan het feit dat goed slapen ook verbonden is aan hoe je voelt. Dan bedoel ik ook geestelijk, in combinatie met bewustwording. Als voorbeeld kun je denken aan de ervaring dat je elke nacht wakker wordt om een bepaalde tijd.

   

Wat er gebeurt is dat je als het ware door je hoofd en je lichaam elke nacht automatisch wakker wordt; je volgt het patroon op dat jezelf hebt gecreëerd en dat je steeds weer herhaald. Dit patroon of steeds terugkomende cyclus, angst, gevoel, ervaring, slechte kwaliteit van slapen moet doorbroken worden en dat kan op verschillende manieren hieronder een lijstje met easy stappen. Ik moet er wel bijzeggen dat slaapproblemen geen easy fix zijn - maar dit is een begin!   

 

Slapen is voor heel veel mensen een uitdaging en zelfs voor veel mensen een dagelijkse terugkerende negatieve ervaring!  

 

Er zijn heel veel simpele tips die je eenvoudig kunt toepassen om beter te slapen - het zijn vaak geen ingewikkelde dingen - het is een patroon dat je kunt veranderen. Het is een wereld van verschil en het begint bij de bewustwording van het feit dat je zelf je slaappatroon kunt ontdekken. Luister naar je lichaam, ga niet te vroeg naar bed en ook niet te laat. Ik weet het, het klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan!. Maar er zijn echt easy tips die iedereen kan toepassen en direct verschil kan merken.  

 

   

17 easy Slaap tips! 

 1. Bewustwording van je slaappatroon, 8 uur slapen hoeft niet!, mits je maar goed slaapt.
 2. Ga niet te vroeg naar bed als je nog niet moe bent! Ga niet te geforceerd slapen, het heeft een negatieve uitwerking.
 3. Ga niet te laat naar bed! leer te luisteren naar je lichaam - oververmoeid naar bed gaan heeft ook een negatieve uitwerking.
 4. Goed matras, dat past bij je lichaam!. Goed kussen let dan ook op de (nek, rug, schouders!). Vervang het regelmatig! 
 5. Kijk goed naar het materiaal van je lakens, dekbed, matras, kussens (allergie) niet het juiste materiaal zorgt voor ongemak! 
 6. Kies laagjes zo dat je het aan kunt passen aan je lichaamstemperatuur zo voorkom je dus overmatig zweten enzovoorts. 
 7. Geen spullen onder je bed! Dit zorgt voor verstoring, stof, rommel en onrust in je slaappatroon.
 8. Opruimen van je slaapkamer, dat wat je niet nodig hebt om te slapen behoort niet in je slaapkamer! lees mijn blog Feng shui 
 9. Gordijnen, niet te donker en niet te licht! Je moet als het ware je alleen basis contouren kunnen zien!.
 10. Kijk naar de sterren, de maan, maak verbinding met je hele wezen (zet jezelf in slaapmodus). 
 11. Bewustwording dat de slaapkamer is voor slapen, het is geen kantoor of speelpaleis. 
 12. Bereid jezelf een uurtje voor op het slapen gaan, door een vast patroon te kiezen - tandenpoetsen, boek lezen enzovoorts.
 13. Geen telefoon, tv en/of andere elektronische apparaten dit zorgt voor verstoring ( behalve je wekker).
 14. Kristal of edelsteen die je slaap bevorderd! Rozenkwarts, Bergkristal en Toermalijn.
 15. Wakker worden! geen probleem, blijf liggen, ga niet uit bed - keer terug in de slaapmodus door je focus te veranderen!
 16. Maan overgevoeligheid accepteren, ontdek waar je een verbinding mee, ontdek de cyclus van je lichaam 
 17. Ga niet emotioneel naar bed, huilen, angst, gevoelens die negatief zijn hebben invloed op nachtmerries en angstige dromen.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.