• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Hoe het allemaal begon blog 2

Gepubliceerd op 1 maart 2018 om 20:31

Ik was amper 25 jaar oud, zonder werk, geen huis, geen relatie en geen geld om eten te kopen. Bovenop alles wat ik had meegemaakt omdat ik door de economische crisis mijn droom, mijn hart, mijn leven was verloren; was er schaamte een diepe schaamte omdat ik echt had gefaald. Mijn droom was aan diggelen geslagen inclusief ikzelf – alsof iemand me tot op de grond had afgemaaid en ook nog eens een diepe kuil had gegraven.

 

 

Ik sliep genoodzaakt de eerste jaren na mijn faillissement op mijn oude tienerkamer, in mijn oude bed,….Levend van mijn vaders zuurverdiende centen. Schoorvoetend nam ik deze leefsituatie en geld aan - want ik had geen andere keuze. Mijn ontstane schuld werd door mijn vader opgehoest en nooit door mij afbetaald gewoon weg om dat ik het niet kon.  

De schaamte, angst, verdriet, maakte in de eerste dagen al plaats voor een hele diepe depressie; die niet meer om te keren was. Ik schaamde me zo kapot dat ik zelfs alle mogelijkheden bedacht om maar niet de waarheid te hoeven vertellen.

 

 

Ik vertelde mezelf en iedereen die er om vroeg een verhaal dat compleet uit zijn verband getrokken was. Ik was gewoon gestopt mijn winkel!. Niets meer en niets minder. Ik bedacht verschillende mogelijke methodes om mensen die ik in de verte herkende te ontwijken en uit de buurt te gaan.

Zie je het voor je je loopt door de supermarkt met een heel klein geld bedrag om eten te kopen en aan het einde van het gangpad staat een oud collega. Met snelheid draaide ik mijn winkelwagen om en liep met gebogen hoofd naar het volgende gangpad!. Met klamme handjes en een rood hoofd in het gangpad wachten tot je oud collega voorbij is gelopen. Dan snel naar de kassa en afrekenen met een gebogen hoofd zodat ik niet herkend kan worden. 

 

Een depressie maar toch naar een baan zoeken; is geen goede optie. Ik kon niet anders, ik moest wel. Letterlijk hopte ik van niet passende baan in een niet passende baan. Het ware 2 fantastische werkweken; je contract word niet verlengt enzovoorts waren steeds weer het gevolg. Ik kon gewoon niet werken voor een baas, ik had er zoveel moeite mee, laat staan dat ik met een glimlach naar mijn werk moest gaan. Ik sleurde mezelf bijna letterlijk uit bed, toverde een tandpasta glimlach die compleet niet authentiek was. Daarnaast kreeg ik net als heel veel andere mensen afwijzing na afwijzing als ik solliciteerde. Het lag niet aan mij, het lag natuurlijk aan de economische crisis; waardoor mijn gezondheid er niet op vooruitging.

Ik kroop terug in een soort droombubbel, een veilige manier om de waarheid maar niet onder ogen te hoeven zien. ik sloot me af voor de buitenwereld en ik werd steeds eenzamer. Uiteindelijk vond ik een heel klein appartement in een heel klein dorp- je kunt het niet eens een appartement noemen- het is meer een studio.

Een slaapkamer, woonkamer en keuken in één- 34m2, maar de huur was voldoende voor de bijstand dus verhuisde ik. Ik kreeg de oude meubels en lampen van mijn vader en kocht van dat kleine beetje geld dat ik had een nieuwe kliklaminaten vloer. De rest wat ik nodig had was 2de hands en/of gekregen hier en daar. 

 

Daar zat ik dan werkloos, depressie, geen geld, eenzaam en alleen. Vrienden had ik bijna niet meer; omdat ik mezelf volledig had afgesloten voor contactmogelijkheid. Vrienden komen uiteindelijk niet meer omdat je ze wegduwt; de gordijnen sluit, deuren op slot doet, de telefoon niet beantwoordt.  

De afwas word niet meer gedaan, borden stapel je gewoon op, kleding kun je met gemak 4 dagen aantrekken, stofzuigen hoeft niet elke week toch?.. Naar de kapper kan niet want daar had ik geen geld voor!.

Al met al ging het niet beter met me!,… Niemand die het zag, niemand de me kwam redden, niemand die ooit heeft bedacht om me eens te confronteren. Mijn droombubbel groeide en mijn dromen en visioenen werden groter en intenser, vele signalen kwamen voorbij die ik volledig negeerde.

De schaamte ging dieper dan alleen een faillissement, ik schaamde me ook voor mijn appartement ( studio), mijn auto, mijn leven, geen relatie hebben en daardoor heeft het een hele grote invloed gehad in mijn herstel naar zelfvertrouwen en een nieuwe toekomst zien. De bodem van de put was nog niet bereikt tot het moment, dat ik huilend aan mezelf moest toegeven dat het toch echt niet goed ging, dat ik niet alleen geldproblemen, werkproblemen had maar ook geestelijk in de knoop zat. Inmiddels 33 jaar kansloos, eenzaam, zonder zelfvertrouwen en arm, was mijn werkelijkheid geworden.

 

 

Tijdens een meditatie vroeg ik mezelf de volgende vragen af.

  • Wat moest ik toch leren?....
  • Wat deed ik verkeerd?....

 

 

Ik leerde dat ik moest met goed luisteren en ik wil het heel graag met je delen!.

 

Ik moest beginnen bij mezelf, mijn bron, mijn basis; ik wist al lang dat ikzelf de sleutel was tot verandering maar waarom pas ik het alleen toe in mijn blogs, website en boek, coaching maar niet bij mezelf…..

  • Vergeven, dat was de volgende stap in de goede richting!
  • Los laten en vertrouwen hebben!
  • Je droombubbel openen en leren te begrijpen en te leven! 
  • Jezelf en alles vanuit liefde bekijken!

Een compleet nieuwe droom die boven verwachting stroomt en me heel veel plezier en geluk brengt. 

 

Ik leerde ook dat als ik elke morgen aan het universum vraag wat ik vandaag mag gaan doen ?..... En ik zet daar niets of geen verwachtingen tegenover dat er onverwacht dingen op je pad komen!. Echt waar geloof me,… maar het belangrijkste is los laten en vertrouwen hebben.

Nog een hele belangrijke les die ik leerde is het vragen om hulp is zoveel krachtiger dan alles alleen willen doen. Mijn lasten zijn aan mij om te dragen is de grootste onzin die er bestaat!. Puur en oprecht zijn brengt wonderen en kansen. Het is niet alleen je kennis en je wijsheid die andere inspireert maar ook je puurheid, oprechtheid, je levensverhaal en je power!

Nu gebruik ik inmiddels in mijn droom coaching methodes heel veel ervaring uit mijn depressie en faalangst verleden en help daarmee heel veel mensen.

 

Maar dat was niet mijn belangrijkste les!. De belangrijkste les kwam vanuit mijn dromen en visioenen, signalen binnen. Verborgen achter mijn nachtelijke emoties leerde ik dat er diep in mijn onderbewust zijn de diepste antwoorden te vinden zijn.

Ik snap nu waarom het zo is gelopen, waarom ik in deze situatie ben beland en vooral waarom het zo lang duurde voordat ik eruit was. “mijn grootste les was falen, minderwaardigheidscomplex en los laten en vertrouwen hebben”. Ik ben nu trots op wat ik heb bereikt, wat ik heb gedaan en wat er is gebeurt in het verleden en daarom wil ik ook heel graag dit verhaal met iedereen delen!.  

Toen ik dat onder de knie kreeg veranderde mijn hele leven; ik ben inmiddels 36 jaar oud, verhuisd naar een nieuwe woning en heb een geweldige website, blog en coaching praktijk opgebouwd! Waar ik trots op ben. 

Heb je ook (ooit) last (gehad) van falen, depressie, minderwaardigheid, jezelf onderschatten enzovoorts?..

 

Je bent niet de enige, en weet dat je verhaal mag delen, vraag om hulp zodat je daardoor de eerste stappen kunt zetten die je nodig hebt op dit moment in het leven. Soms gaat een falen veel dieper dan één moment in je leven, misschien zelfs wel vanuit je jeugd of vanuit een vorig leven en dit kun je heel erg prachtig onderzoeken terwijl je droomt, visioent, mediteert enzovoorts.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.