Home » Blog » KidsVisioenen en KidsDromen

KidsVisioenen en KidsDromen

Gepubliceerd op 28 november 2017 om 10:10

Kinderen dromen veel intensiever dan volwassenen; dit komt omdat ten eerste het dagelijkse leven van een kind veel indrukwekkender is dan voor een volwassen. Als volwassen heb je als al een keer gezien; voor een kind is alles nieuw.

Daarnaast hebben kinderen veel meer tijd nodig om alles wat ze overdag meemaken te verwerken- groeit het Brain ook heel snel en hard door zodat het klaar wordt gemaakt voor de volwassenheid.

Nog een andere reden is dat dromen en visioenen voor kinderen veel intensiever zijn doordat er sprake is van het begin van het leven- de start van het leven; en dan kun je denken aan de herinnering van vorige levens, zielenpijn.

Geboortepijn, nieuwe tijdsenergie.  Vriendjes maken, aanpassen aan het leven als mens is vooral voor jonge kinderen een hele uitdaging. Naar mate de kinderjaren verstrijken hoe minder intensief dit wordt en hoe minder het kind gaat dromen en/of visioenen heeft.

 

De fantasie van een kind is erg levendig - het monster onder het bed is een echt klassiek voorbeeld van de levendigheid van het brain van het kind; waardoor alles vele malen intensiever wordt. 

 Doordat kinderen nog heel erg openstaan voor de verbinding met het hun basis, de spirituele inzichten, nieuwetijdsenergie. Kunnen eigenlijk alle kinderen en baby's deze invloed voelen, zien vanuit de spirits of overleden geliefdes etc dat ook weer tot hele intensieve situaties kan zorgen.

 

Ook het fantasievriendje, fantasievriendinnetje hoort hierbij- dit kan een overleden geliefde zijn maar ook een fantasiebeeld. Het kind probeert op deze manier alles te verwerken. Kinderen spiegelen alles van hun ouders, opvoeders, buurtkinderen, vriendjes. Zo wordt het fantasievriendje weerspiegeld in alle levenslessen die het kind op school, de opvang of bij vriendjes leert. 

 

 Dit alles hoort erbij!,.... je hoeft je hier geen zorgen over te maken want naar mate het kind opgroeit verminderd dit en word het minder intensief. Het is wel zo dat er een MAAR achter te plaatsen is; want er zijn altijd uitzonderingen.

Indien het kind #TeLevendigDroomt, #VaakDromen, #VeelVisioenen #Terugkerendenachtmeries heeft en of heel veel dan is het echt verstandig om professioneel hulp te vragen. Overgevoeligheid, HSP en/of nieuwetijdskind etc geven vaak hun eerste signalen af via visioenen en dromen.

 

9fc8d8883e93a65fef3b01145c8ac418.jpg

 

De fantasie van een kind is dus om zichzelf te beschermen tegen de buitenwereld. Niemand kan deze fantasiewereld benaderen of aanvallen omdat ze deze zelf hebben gecreëerd. 

 

Baby’s slapen ongeveer 15 per dag en daarvan is de helft remslaap;

Peuters slapen ongeveer 12 uur en daarvan 3 uur remslaap; 

Kleuters slapen ongeveer 11 uur en daarvan 2,5 uur remslaap;

Kinderen vanaf 9 jaar slapen ongeveer 10 uur en daarvan 2 remslaap

Pubers slapen als een volwassen; maar daarvan dromen ze veel meer, omdat ze hormonaal veel moeten verwerken- ze slapen wel 2 uur remslaap;

Volwassenen slapen gemiddeld 8 uur en daarvan is 2 uur remslaap. 

 

Neem de tijd om de dromen en visioenen van het kind serieus te namen; praat er op een leuke speelse manier over.  Maak het niet een BigDeal, doe het luchtig en open- maar door de dromen en/of visioenen van het kind te begrijpen snap je ook beter wat er in de wereld van het kind speelt.

 

Kinderen spiegelen alles ( en dan vooral op dieren) in de dromen en visioenen.

De Krokodil of Haai kan een boze ouder vertegenwoordigen;

Het Paard dat een Veulen krijgt kan bijvoorbeeld een broertje of zusje vertegenwoordigen;

De Leeuw is vaak een weerspiegeling van zowel angst als van het gezin;

Het muisje kan liefde en warmte voorstellen, maar eet een slang het muisje op dan geeft dit in de ogen van het kind over het algemeen een onprettig gevoel weer dat te maken heeft met verliezen van iets. 

 

Het is overal het algemeen zo dat #AaibareDierenDromen positief zijn en #EngeDierenDromen negatief vertegenwoordigen. Dat de slaapkamer of het huis veiligheid aanbied en de schuur of buitenhuis onveiligheid vertegenwoordig. 

 

#OvergevoeligheidsSignalenKids  #TeLevendigDroomt, #VaakDromen, #VeelVisioenen  

 

 

 Ik ben geen kinderspecialist/arts dus deze benadering is puur op basis van mijn eigen ervaringen als Spirtueel coach en Droom/ Visioenspecialist!....  

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Cherish
een jaar geleden

Hoi,

Ik had vannacht een droom dat ik mijzelf als kind zag. De kleine 8 jarige ik zat in de auto en ik stak mijn hoofd door de deur en zei: hoi kleine ik. De jonge ik moest lachen en dat was het eigenlijk.

Ook zag ik in mijn droom een filmpje op mijn telefoon van mezelf toen ik jong was die ik nog nooit eerder had gezien. Ik kon het daarna ook niet neer vinden. Wat zou dit allemaal kunnen betekenen? Vond het wel leuk om mijzelf als kind te zien, maar vond dit wel een hele speciale droom.

Ik hoop hier reactie op te krijgen!

Marjan Dromen-Visioenen
een jaar geleden

Beste Cherish

Dromen waarin je als kind verschijnt gaan over je verleden, je jeugd, je kindertijd. Dit onderdeel mag je verwerken en een plek geven in je leven. Het kan positief, maar ook negatief. Dit is afhankelijk van je verleden en/of je ervaringen die je nu mag gaan verwerken. Het kan dus zijn dat je vaak terug denkt aan vroeger- het gevoel dat het toen allemaal gemakkelijk ging, vroeger was alles beter of onbezorgd zijn, erkenning zoeken en/of zelfs op dit moment iets in je leven ervaren die de herinnering aan vroeger oproept (on)bewust etc….

Een andere belangrijke uitleg is dat je in het leven nu meer mag spelen, plezier maken, je innerlijke kind mag volgen- dat je het leven of de situatie waarin je zit als een kind mag bekijken- nieuwsgierig, ondernemend etc.
De auto in de droom vertelt de reis die je hebt gemaakt, of ging maken- je levensreis of je zielsreis etc wordt opnieuw beleeft en/of het geeft je weer het zelfde gevoel terug als toen. Het is een verwerking die je een plek mag geven, zodat je het los kunt laten en verder kunt gaan in je leven.

Een filmpje op je telefoon van je kleine ik- vertelt je ook dat je terug kijkt; een stukje van je verleden wilt herbeleven zodat je het een plekje kunt geven. Bekijk het eens door de ogen van je kleine ik; bekijk het eens zoals je het toen bekeek en wie weet kom je achter nieuwe informatie of onbewuste kennis die je hebt weg gestopt etc.
In je droom ben je dus daadwerkelijk die kleine ik van toen, die kleine ik neemt je mee op een innerlijke reis. Alleen jijzelf kunt invullen wat je verleden je wilt vertellen- het heeft in ieder geval met verwerking en los laten, oplossen te maken.

Met vriendelijke groet,

Marjan Klop
Dromen en Visioenen