Home » Blog » Spiritueel met bloemen en planten

Spiritueel met bloemen en planten

Gepubliceerd op 4 maart 2018 12:00

Wist je dat je beter verbonden bent de aarde, spiritueel en jezelf als je planten of bloemen in je huis hebt staan. Planten geven zoals je misschien wel weet Co2 (zuurstof) waardoor je uiteraard meer zuurstof in je lichaam opneemt terwijl je slaapt en hierdoor beter tot rust komt.

Wist je dat bloemen en planten niet alleen mooi, ze staan in verbinding met de natuur, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling en groei.

Als je jezelf verbind met bloemen en planten presteer je het best, voel je, je het best, sta je dichter bij jezelf, je helpers, je gidsen etc. Planten en bloemen staan natuurlijk ook diep in verbinding met de elementenwezens die je helpen en ondersteunen terwijl je slaapt.

Onderschat de magische werking niet van bloemen en planten het is een hele bijzondere mogelijkheid die ons gratis wordt aangeboden. Het enige wat je moet doen is aandacht schenken aan je plant en liefdevol voor zijn dan krijg je er heel veel voor terug; neem dat maar van mij aan 

Ikzelf werk al jaren met bloemen en planten, niet alleen omdat ik diep verbonden ben met bloemen en planten door mijn bloemisten opleiding maar ook omdat ik als ziel zo diep verbonden ben met de natuur. Zonder bloemen en planten in mijn omgeving voel ik me opgesloten en staat ik niet goed in verbinding met mezelf en mijn gidsen, helpers, met mijn ziel etc.

Bloemen en planten hebben een helende en genezende, maar vooral spirituele werking op ons, ze zijn er niet voor niets. Stel jezelf eens voor hoe voel je jezelf als je de gehele dag opgesloten zou zitten op kantoor zonder frisse lucht?..... Hoofdpijn, depressief, saai etc.... Vul zelf maar in.

We kunnen niet zonder bloemen en planten we hebben ze nodig voor de zuurstof, voor inspiratie, healing, bewustwording, spirituele groei, ontwikkeling en ga zo maar door. Door de jaren heen heb ik mezelf geleerd om me te verbinden met bloemen en planten energie en hierdoor heb ik geleerd dat elke plant en elke bloem zijn/haar eigen kracht heeft.

Hoe dieper ik mezelf verbind met deze prachtige energie hoe sneller alles in mijn leven staat stromen. Ik voel de energie om me heen positief aantrekken en manifesteer ik alles sneller dan ik in eerste instantie bedacht had. Het stroomt je voelt de spirituele verbinding met de omgeving, je plant en bloem sterker en sterker worden je ervaart het met heel je ziel.

 

Elke persoon is op spirituele energieniveau verbonden aan een persoonlijke plant of bloem. Deze persoonlijk bloem of plant heeft een bijzondere boodschap voor je - het kan zijn dat je in de zomer verbonden bent met de zonnebloemen en in de winter met een cactus....

Je kunt het zo zien dat je steeds weer een nieuwe periode in je leven doormaakt en daardoor jezelf ook opnieuw verbindt met een ander soort bloem of plant. 

 

 

Wat is je favo spirituele bloem of plant?.....

 

3f68250a72192753a5e2a672cf9e37ac.jpg

 

Mijn spirituele favo's op een rijtje.. 

 

 

Aloë Vera

De Aloë Vera zorgt voor verdiepende verbinding met jezelf, het spreekt je aan, geneest je en heeft een diepe uitwerking op zowel je ziel, als je op je lichaam, geest en vorige levens. Karma en familie obstakels worden genezen. Het is de helende werking op je hele wezen; maar ook een helende werking op de energie in en rond je huis. Het stoot ongewenste energie af en trekt de juiste energie aan. Het verbind je met de engelen, god, de elementenwezens, je gidsen, helpers, goden "dat waarmee je in verbinding wilt staan of staat"...  

De Aloë Vera versterkt je vermogen lichtmagie en kaarsen rituele op de juiste manier te begeleiden, om op de juiste manier te communiceren met je gidsen, helpers en ondersteuners. Waar wacht je nog op laat de het stromen en laat het je helpen bij meditaties en visualisaties zonder dat je beperkt wordt in je doen en laten. Durf je te dromen, te geloven je in eigen kracht, innerlijke wijsheid en kennis. Je mag je spiritueel ontspannen, inzicht en geneeskracht toe laten. De Aloë Vera is meer dan alleen spiritueel het geeft je ook bescherming, opslaan van je emoties en problemen zodat je deze stukje bij beetje kunt verwerken of afvoeren. De prachtige Aloë Vera laat je aarden, helpt je ontwikkelen en geeft je groei zonder dat je bang hoeft te zijn dat je gaat zweven of dat je buiten je schoenen loopt.

Je leert dat je het gevoel van zweverige of ongecontroleerd handelen loslaat en vertrouwd op je innerlijke wijsheid, inzichten en vooral je gevoelens die een graatmeter zijn voor de volgende stap in je leven. Je gaat meer duidelijkheid scheppen in de emotionele of geestelijke chaos die je hebt gekend. Omarm je pure en zachte binnen kant en laat het stromen- deel je hsp en overgevoeligheid met de wereld om je heen. Wat lieve schat het is nu juist deze kracht die zo belangrijk is. Jij bent meer dan alleen hier op aarde jouw kennis, jouw energie mag stralen en moet echt heel erg nodig tot uiting komen. Je bent een healer en genezer en alles wat je aanraakt veranderd direct. 

 

 

Lotus

Lotus (waterlelie) ze brengt je spirituele groei en ontwikkeling, transformatie en het overwinnen van de obstakels en problemen. De poort naar leven en wedergeboorte – het levens groeiproces en het helemaal openen en bloeien op je volle kracht, en de baarmoedermond het leven, de elementen die hierin zijn vertegenwoordig zijn aarde en water. De levenskracht wordt weerspiegeld, zuiverheid, en reinigen. Daarnaast wordt de chakra heel vaak uitgebeeld als Lotus van weg de zuiverheid en kracht en de energiecentra.

De Lotus kent voor ons zijn oorsprong bij de Egyptenaren, maar ze zijn veel ouder dan Egypte de Atlantianen gebruikte de Lotus als geneeskrachtige plant en hebben het als hun goddelijk plant beschouwde net als de Egyptenaren trouwens hebben ze er een symbool aangekoppeld en dat is opper-Egypte. Er zijn gelukkig op de dag van vandaag nog geloofsvormen, landen waar de Lotus een heilig bloem is en een godin vertegenwoordig. De Lotus is een vrouwelijke energie die liefde, innerlijke rust en de innerlijke godin in je wakker schut. Vrouwelijke problemen en onbalans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie komt in balans door de Lotus- maar ook je zoektocht naar het licht en het donkere in jezelf wordt hierin weerspiegeld. Je bent een kanaal van goddelijke kracht.

Wat kan de Lotus voor je betekenen – spirituele groei en ontwikkeling, de dood en wedergeboorte. De baarmoeder van de ideeën en ontwikkeling heeft tijd nodig om te groeien en volledig tot bloei te komen. Je pure en echte ik vind, je levensdoel, vrouwelijke energie, je vrouwelijke goddelijk in jezelf ontdekken. Diepe verbinding vinden met het hogere in het leven, god, engelen, natuurwezens en godinnen. De basis van je levenswortels is stevig en voldoende om te kunnen groeien en bloeien zonder angstig te hoeven zijn dat je wensen, plannen, dromen nooit tot wasdom zullen komen. Je bent diep verbonden met je verleden, geschiedenis en met je krachtige eigen levenswortels.

 

 

Passiebloem

De Passiebloem is een echte klimmer, de berg van het leven op, de heuvels en de dalen worden overwonnen als je voor de passiebloem kiest. Hoe klein de oppervlakte om te groeien en te leren in het leven ook is, de kansen; zie je en neem je gewoon en je weet dat op het juiste moment de zon heerlijk gaat schijnen en dan laat je de pure diepe en vooral tijd rovende bloem zien aan de wereld. Er zijn niet veel kansen zoals deze die op je pad komen, het kan maanden duren voordat je de juiste weg vind- zoeken en bekijken een andere weg kiezen en nog een keer overwegen. Je slaat je kleine draai bladeren zo uit dat je vast klemt tussen de mogelijkheden en kansen- speels als een kind beklim je de toren-.

Ga je terug als je bedankt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt of laat je gewoon het verleden achter. De passiebloem blijft altijd met de wortels van je kind zijn, je ouders en je verleden verbonden- ook al slinger je nog zo veel- je komt altijd weer terug naar het startpunt. Je trek energie uit de basis van je leven en je oorsprong- zo ook van je voorouders en familieleden. De familie, vrienden zijn belangrijk van tijd tot tijd en besteed hier dan ook aandacht aan; het geeft je een gevoel van alleen maar toch samen. Tot diep in de kern is de passiebloem gemaakt, pure liefde en genegenheid wordt hiermee uitgestraald elke klein detail wordt bekeken en overwogen.

Er zijn in je plannen en wensen geen fouten te ontdekken, maar eer dat je er bent dan is er veel tijd verstreken. Neem dus de tijd om te ontwikkelen, te groeien en te leren want dan kom je met kleine stapjes daar waar je wilt zijn. De engelen en in het bijzonder Aartsengel Michael zijn heel erg met de passiebloem verbonden en natuurlijk het universum en de elementenwezens Het voorjaar is jouw tijd lieve schat, in de winter ben je meer terug getrokken en heb je bescherming nodig vanuit het hiernamaals en dat geven de engelen je; dus je plannen komen in het voorjaar tot bloei.

 

 

 

Monnikskap en Ridderspoor

Monnikskap en Ridderspoor. De prachtige kelkjes kijken ons aan of ze willen zeggen welkom in mijn pure hart. We brengen je samenwerking en samen zijn maar toch je unieke persoonlijkheid dit straalt. Je groeiproces en ontwikkeling, de levenslessen worden stukje bij beetje geleerd. Samen maar niet alleen sta je sterk in je schoenen op weg naar dat wat je altijd al wilde, wees bereid om samen te werken en concessies te doen en je wordt uitgedaagd om de confrontatie aan te gaan zowel met jezelf als iedereen in je omgeving. Praten en communiceren gaat je goed af en afwegingen maken zin aan de orde van de dag.  Laat je verrassen van wat je allemaal kunt, je bent alleen maar toch samen en dat maakt je krachtig en puur.

De monnikskap kent zijn oorsprong bij de ridderspoor omdat zoals de naam eigenlijk al zegt geboren is doormiddel van menselijke kruisingen die werden uitgevoerd door de monniken.  Ridderspoor groeit dan ook in het wilt en niet in tuinen. Monnikskap is dan ook niet giftig en is dan ook door mensen handen gemaakt en veranderd met behulp van de elfjes, tuinkabouters en de feeën die erop hebben toegezien dat deze prachtige giftige plant ook gebruikt kan worden voor andere doeleinde zoals bij mensen in de vaas of in de tuin zonder zorgen te maken over het eventuele gif. De monnikskap en de ridderspoor zijn prachtig in de vaas, in de tuin maar zijn niet zo populair als bijvoorbeeld de gladiool, maar worden vaak in combinatie gebruikt met andere bloemen of juist in een veldboeket of in een tuin waarin bloemen centraal staan. Het geeft ons het gevoel van natuur, buiten en velden vol met bloemen.

 

 

 

Orchidee 

De Orchidee bloeit op een plek waar hij bijna onmogelijk is om tot stand te komen- tussen donker en licht, tussen schaduw en zonneschijn- tussen het oude en het nieuwe in je leven. Dat waarvan je dacht dat niet meer mogelijk was, dat waarvan je dacht dat het niet op je pad kon komen en dat waarvoor je diep van binnen toch bang, angstig, zenuwachtig bent komt onverwacht toch tot bloei. Misschien heb je een creatieve oplossing gevonden, of zie je tussen de donkere moment iets. Lieve schat je ziet kansen waar niemand anders ze ziet door speels om te gaan met de mogelijkheden. Jawel lieve schat je hebt de kennis en kunde kansen en mogelijkheden in huis om net als de orchidee te bloeien waar niemand zijn kansen ziet.

Het kan zijn dat je lang hebt moeten wachten, een pas op de plaats heb moeten maken en/of dat je dacht dat er geen einde aan zou komen komt nu door je eigen kracht en kunde naar je toe- geniet van het openen van elke bloem en van elke vooruitgang dat je boekt. Je voelt je misschien wel alleen, maar maak je geen zorgen; andere mensen raken geïnspireerd door je hoge vlucht; alhoewel dat de grote hoogte of diepte waarin je zit ook echt heel erg zwaar kan zijn, ben je in staat om te stralen en mooi te zijn- en dat naar je toe te trekken wat hemels en zuiver is.

 

 

 

Roos 

De Roos brengt je weerspiegeld tot in de kern van de ziel, de roos laat je zien wie je bent- wie je wilt zijn en hoe je in de wereld staat. De pure innerlijke liefde ziet diep verborgen en wordt blaadje voor blaadje ontvouwen tot je klaar bent om volledig jezelf te openen voor jezelf en voor andere. Echter zit er ook een maar aan, want eer dat je tot bloei komt, zijn er eerst wonden en verborgen pijnprikkels opgelopen en daarover heen heb je doornen gemaakt. Is het ter verdediging of om jezelf van negatieve energie af te weren?.... De wonden uit het verleden lieve schat hebben je gemaakt wie je nu bent en daarvoor hoef je niet te schamen- je bent namelijk prachtig, puur en zuiver en precies zoals je moet zijn. De keuze voor de roos is niet toevallig; nee je bent gevoelig, HSP en/of spiritueel en hebt behoefte aan liefde, liefde voor jezelf, liefde van je omgeving maar vooral ook warmte en veiligheid of een vastte structuur zodat je zeker weet dat je krijgt wat je ook toekomt. Het is een veilig keuze een veilige manier om vooruit te willen in het leven- maar laat de wonden die je dagelijks oploopt ook bloede, laat de pijn en emoties eens los- geef het aan de engelen, elfjes of het hiernamaals want dan wordt je geholpen en weet je dat je het niet hoeft te verbergen achter een doorn. Lieve schat je bloeit prachtig en je bloeit vaak, soms klein en soms heel groot het enige wat je hoeft te doen is te vrede zijn met wat je hebt, wat je hebt geleerd, bereikt in het leven en genieten van dat wat de nieuwe dag je gaat brengen. Laat je door andere niet weg drukken, of verplaatsen- nee blijf staan waar je staat en laat je pure ik eens stralen. Gooi die bladeren eens wijd open, laat je knopje niet hangen, maar sta vier op en laat de wereld zien wie jij bent. Opruimen en schoonmaken zijn belangrijk voor je, als je het oude niet loslaat dan gaan je dromen, wensen in rook op- neem de tijd om het ongezonde ook los te laten zodat het nieuwe zijn intrede kan doen.

 

 

 

Lavendel

Lavendel de bloem die meer is dan alleen een paarse energie, magische en reinigend. Het is de lavendel die je verbind met je pure en ware ik. Lavendel geeft je het vermogen om door de situatie waarin je zit heen te kijken, en kracht op te lossen. De bloemen van de lavendel zijn klein en bijna ontastbaar omdat het op grote hoogte zijn energie laat stromen. Als lavendel je pad kruist dan ervaar je een rustig, kracht en kalmerende energie op je pad en/of op de situatie waarin je jezelf bevindt. Je trekt alleen dat aan wat je op een later moment kunt oogsten, je geur is zo sterk dat je van alles aantrekt en het enige wat je moet doen is je armen openen en ontvangen. Je moet echter wel geduld hebben met oogsten, want de lavendel is afhankelijk van gelijkgestemde. Zo ook jij als mensen als je de lavendel in je leven toelaat dan vraagt dit een spiritueel geduld, engelen energie en vindingrijkheid. Sluit je aan bij groepen en samenwerkingen want alleen dan zie je het direct groeien en ontwikkelen. Het hogere komt op je pad als je lavendel zijn werk laat doen. Teamwork makes the dreamwork. Het spirituele de hogere trillingen en magie stromen als het ware om je heen, langs je heen en vormen een prachtig schild van bescherming en aantrekken wat nodig is. Het kan zijn dat je mag leren om een teamplayer te zijn, meer samen te werken omdat je dan meer kunt bereiken en ontwikkelen.

 

 

Wil je er meer over weten?.... laat het me weten!...

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.