Home » Blog » Enge dromen

Enge dromen

Gepubliceerd op 12 juni 2019 om 19:51

Kinderen dromen veel intensiever dan volwassen mensen, dit komt niet alleen doordat ze heel veel indrukken moeten verwerken maar ook doordat ze ook overdag energieën, beelden voelen en ervaren die ze als ze slapen een plekje willen geven.  

Als volwassen heb je als al een keer gezien; voor een kind is alles nieuw. Groeit het Brain ook heel snel en hard door zodat het klaar wordt gemaakt voor de volwassenheid. Nog een andere reden is dat dromen en visioenen voor kinderen veel intensiever zijn doordat er sprake is van het begin van het leven.  

De start van het leven; en dan kun je denken aan de herinnering van vorige levens, zielenpijn. Geboortepijn, nieuwe tijdsenergie.  Vriendjes maken, aanpassen aan het leven als mens is vooral voor jonge kinderen een hele uitdaging. 

 

Enge dromen informatie


Nachtmerries starten vaak rond de leeftijd van twee jaar
Het hoogtepunt van het aantal nachtmerries is tussen drie en zes jaar oud
Een kwart van kinderen heeft tenminste 1x per week een nachtmerrie of enge droom.
De nachtmerries ook dan ook vaak tussen 4 en 6 uur in de nacht.
Nachtmerries spelen ook in het waakbestaan door waardoor een kind niet lekker in haar/zijn vel zit.

 

Enge dromen, nachtmerries horen er bij; het is niet raar, vreemd of alleen voor overgevoelige kinderen. Heel veel kinderen hebben er last van en het gaat ook weer vanzelf over.      

 

Kinderen kun je goed helpen met hun nachtmerries. Zowel in het voorbereiden op de nacht, in de nacht zelf, maar ook overdag bij de verwerking van de beelden. Juist door overdag contact te maken met de (energieën/ervaringen ) van de beelden uit de nacht komt er verbinding tussen dat waarvan het kind bewust is en dat waarvan het kind niet bewust is ook wel het onbewuste en bewuste genoemd.  

Zo ontstaat er overdag bij het kind een gevoel van regie dat als het slaapt rustig doorstroomt. Ook ontstaat er vertrouwen en laat de angst los en maakt plaats voor nieuwsgierigheid en leuke dromen.  

 

 Enge dromen tips voor papa's, mama's, voogd en opvoeder.  

 

Praat erover, "Maak het bespreek baar", neem het serieus, maar maak het niet groter dan het is!. Het is niet iets om bang voor te zijn, het is niet raar, het is niet vreemd enzovoorts. Maak er dus geen Big Deal van!  

Geef je kind een soort beschermbeer/talisman/helper enzovoorts waarmee het contact kan maken voor het slapen gaan en daardoor ook onbewust in de slaap als beschermer aanwezig is.

 "Versla na het wakker worden van je kind de enge droom samen".

Vertel je kind dat ook iedereen droomt, inclusief jezelf; en hoe je dit ervaart, doet enzovoorts.

Ga samen op zoek naar de betekenis van de kind dromen.

Ruim de negatieve energie in het huis/slaapkamer op!. Door edelstenen, mineralen neer te leggen en/of salie te branden ( Vraag een specialist je hiermee te helpen).  

Indien het dromen erger wordt en/of het is heel intensief onderneem dan stappen richting een specialist en/of kindercoach.   


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.