• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog » Alcohol en je dromenwereld

Alcohol en je dromenwereld

Gepubliceerd op 8 juli 2019 om 07:00

Je kent het vast wel, je hebt een gezellig feestje; je drinkt een glaasje alcohol en geniet van de avond. Je gaat naar bed en je slaapt als een blok!... Geen dromen, geen visioenen, geen contact met je gidsen, helpers "gewoon weg niets". 

Alcohol zorgt ervoor dat het inslaapproces versnelt, dat je als het ware remslaap overslaat en dat je direct in een diepe slaap terecht komt "waardoor je dus niet in staat bent om te dromen", te verwerken en af te sluiten. Je skipt een groot gedeelte van de noodzakelijke slaapritme.    

Is dit erg Ja en Nee; een keertje diep slapen is niets mis mee; maar doe je dit vaker dan kan het zijn dat je vermoeider bent, minder actief enzovoorts. 

Je kunt al een verstoort slaapritme ervaren door maar 1 of 2 glaasjes alcohol te drinken ( laat staan als je dronken bent). Je slaapritme verschuift sneller dan je zou denken met alle gevolgen van dien. Juist het te diep in slapen is niet goed voor je dromen, visioenen, slapen waardoor je niet fris en verkwikt wakker word.   

 

Dus alcohol brengt niet alleen een kater met zich mee maar ook een verstoord slaapritme. Je hersenen krijgen door de alcohol geen tijd om alles te verwerken een plek te geven en tot rust te komen.  

Je word wakker met een overvol (halfvol) hoofd van gisteren en je gaat op dezelfde energie door als de dag ervoor. De volgende nacht en/of zelfs overdag ben je veel eerder vermoeid en opgebrand. En dat komt dus niet alleen door het gebruik van de alcohol; maar doordat je dus niets verwerkt en een plek in je hersenen kunt geven.  

( Alcohol vernietigd de oude hersencellen en maakt nieuwe hersencellen aan) Dus helemaal slecht is een glaasje alcohol ook weer niet; maar je droom en visioen wereld komt hierdoor even op non-actief te staan. Je droomt of visioent, lucide droomt enzovoorts dan ook echt niet; gewoon weg om dat het niet kan.   

Ben je bewust van de invloed van alcohol op je hele wezen en dus ook op je slapen, dromen, visioenen en zelfs je meditaties, visualisaties, manifestaties enzovoorts.  Wil je echt inzicht in je dromen en visioenen verminder je alcohol gebruik en je zult zien dat je diepere verbinding kunt maken met je nachtelijke emoties enzovoorts.   

 

Meer weten over slecht slapen lees mijn andere blog berichten en overige informatie Slapen zonder kunstlichtjes tips

Terug naar je slaap natuur Sociale Media Invloed op je dromenwereld Je slaapplek beïnvloed je dromen Slaapritueel voor spirituele dromers Slapen Top 8 slaapkamer Not Done 

Ik spreek hier niet over een overmatig gebruik van alcohol - dan is je slaapritme nog erger verstoort dan bij gewoon gebruik van alcohol.     

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop founder en Blogger


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.