Home » Blog » Droom Info » Alaaf De invloed van Carnaval

Alaaf De invloed van Carnaval

Gepubliceerd op 2 maart 2019 om 10:33

Als je uit het zuiden van Nederland komt dan weet je het vast wel maar mocht het aan je voorbij zijn getrokken Carnaval is begonnen.  En dat beteken feesten tot diep in de nacht, je drinkt een paar extra glaasjes, gooit al je energie overboord en de volgende dag probeer je uit te slapen. En daar ga je op naar de volgende feestdag. 

 

 Je kent het vast wel Alaaf...……. Lekker lang door feesten; maar wat is nu echt de invloed op onze dromen en visioenen?....  

Er is een Top 4 aan redenen waarom we zo slecht slapen en dromen tijdens carnaval.   

Nummer 1 Te weinig slaap 

Je slaapt voor een aantal redenen, opruimen, sorteren en verwerken van wat je overdag hebt meegemaakt - je hersenen moeten opruimen alles een plek geven. Doen je hersenen dat niet, dan raak je als het ware oververhit. Je kunt niet meer goed functioneren, denken, reageren, handelen en ga zo maar door.... Door te weinig slaap heb je daarnaast ook een grotere kans op Burn-out, overspannenheid en depressie. Je bent dus de volgende dag prikkelbaarder, gevoeliger en natuurlijk minder uitgerust. Nog niet gesproken over de invloed op de langere termijn- dus probeer hoe lastig het ook is; tijd te nemen om uit te slapen; overdag uit te rust al is het maar even een uurtje op de bank liggen en je zult zien dat je beter functioneert.  

 

Nummer 2 Alcohol 

Alcohol heeft negatieve invloed op het inslapen en dan spreek je niet alleen over het dronken zijn. Het zorgt ervoor dat je letterlijk niet tot rust komt, niet in slaap komt en dat je direct in de remslaap beland - Je slaat als het waren doezelen, lichte slaap gevolgd door diepe slaap, delta slaap over en je valt dan direct in Rem-slaap. Met als gevolg dat je dromen nog raarder worden dan alleen erg dronken zijn. Ik bespreek hier niet de overige invloeden die je tijdens je carnaval hebt ingenomen. 

 

 

Nummer 3 Boost aan energie. 

Te veel energie verbruiken waardoor je niet tot rust komt, ik noem het een stuiterbal effect,.....  Als het ware kom je niet tot rust wanneer je naar bed gaat, waardoor je niet in slaap komt; en een lange tijd nog na ligt te genieten kijkend naar het plafond. Dit komt omdat de adrenaline nog te nadrukkelijk aanwezig is. Waardoor je niet kunt inslapen met alle gevolgen van dien zodat direct in Rem-slaap terecht komt.

 

 

Misschien klinkt het raar maar ga voordat je vanuit je hossende Alaaf situatie niet gelijk naar bed. Ga eerst even een paar minuten gewoon ontspannen, een boek lezen, een kopje thee drinken, douchen, warme melk drinken enzovoorts.

Je zult zien dat je veel sneller inslaapt en dat je ook beter bent uitgerust de volgende morgen!.  

 

Ik bespreek hier niet de overige invloeden die je tijdens je carnaval hebt ingenomen.  

Nummer 4 Geluid, 

Je zou het misschien niet direct zeggen maar ook geluid, muziek, telefoon, heeft invloed op de manier waarop je in slaap valt en dat heeft natuurlijk invloed op hoe je droomt. Oorsuizen, piepen, het na dreunen, horen van de bas ontstaat door hard geluid en zorgt ervoor dat je niet of heel erg moeilijk in slaap komt of zelfs niet in staat bent om in te slapen met alle gevolgen van dien. Ook hier geld ga vanuit de feestvierende status eerst even in de ontspannen modus; muziek uit, telefoon uit, tablet weg leggen en dan gaan slapen zonder alle moderne techniek.  

Ik bespreek hier niet de overige invloeden die je tijdens je carnaval hebt ingenomen.  

 

 

Maar ach die paar dagen per jaar - het is zo gek nog niet toch!.

 

Ben je bewust van de invloeden op je dromen en visioenen. Dromen en Visioenen tijdens drukke feestdagen zijn ook bijna niet te verklaren omdat er vaak andere aanvullende factoren aanwezig zijn die invloed hebben op je gehele lichaam en je verbinding met alles om je heen. Je slaapt dus vele malen minder, slechter en ondieper. Het zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder goed voor jezelf zorgt en dat je dromen en visioenen ook meegenieten van je Alaaf en hossende dagen. 

  

Een lieve droomgroet 

Marjan Klop Founder en Blogger 

2 maart 2019 om 10:33


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.