Home » Blog » Droom Info » "Coach jezelf in 7 basis stappen”

"Coach jezelf in 7 basis stappen”

Gepubliceerd op 25 juni 2019 om 19:41

Een goede coach luistert naar je,  en spiegeld je, stelt je vragen waarmee je geconfronteerd wordt waardoor je een bewustwording ervaart van het feit dat jezelf de sleutel bent tot verandering. Jawel dat kun jij ook!.... Jij kunt jezelf krachtig maken om te veranderen.

In je eigen kracht staan “Coach jezelf” geeft jezelf het vertrouwen om je pure ik te laten stralen, om in je kracht te gaan staan en dat te ondernemen, te doen waar je altijd al van droomde. Ik heb 7 basis stappen ontwikkeld die je eenvoudig kunnen helpen om meer balans in je leven te krijgen, verandering te ervaren enzovoorts. Dat wat jij wilt, dat wat jij nodig hebt en dat waarvoor je op dit moment op aarde bent. 

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is het mooiste van het hele land – ik zelf, ik ben kracht en puur zonder angst om mezelf te verliezen.

 

·        Je kunt ongezonde patronen doorbreken door jezelf te coachen

·        Je kunt leren hoe je in je eigenkracht moet gaan staan

·        Je kunt jezelf leren om van jezelf te houden, je stem aan de wereld te laten horen zonder angst.

·        Je kunt jezelf leren om te geloven dat jij belangrijk bent

·        Je kunt jezelf leren dat jij net zoveel verdient als ieder ander

·        Je kunt jezelf leren om negatieve spiralen te doorbreken

·        Zeg een “Nee” , zeg ja tegen dat wat je wilt

·        Geef je grenzen aan

·        Kleine stapjes zorgen voor grote sprongen

·        Verwacht wonderen doormiddel van gedachte kracht- affirmatie

 

 

“coach jezelf” Basis stap 7

Zeg nee, geef je grenzen aan zonder angstig te zijn andere mensen pijn te doen. Soms zijn er dingen die niet stromen, die je beperken doordat je jezelf aanpast, het steeds weer doet omdat je de moed, kracht niet in huis hebt op dit moment om voor jezelf  te kiezen. Zeg nee tegen alles wat je van je doel afhoud en zeg ja tegen dat wat je dichterbij je levensdoel, droom, wens brengt. Wist je dat je bij het steeds weer ja zeggen niet alleen jezelf te kort doet, maar ook de persoon die je helpt blokkeert, stagneert en negatief beïnvloed waardoor de energie niet goed stroomt- dus je hebt niet alleen jezelf ermee maar ook de andere mensen. 

 

“coach jezelf” Basis stap 1

Ruim de boel op. Door je huis, je kantoor, je auto enzovoorts op te ruimen maak je plaats voor iets nieuws. Als het ware blokkeer je jezelf door oude ongezonde energie op te stapelen, niet op te ruimen waardoor je energie niet goed kan laten stromen. Dus voor je aan zelfontwikkeling begint – RUIM OP, Maak schoon en zorg dat je omgeving niet negatieve oude en ongezonde energie vasthoud-.

 

“coach jezelf” , Basis stap 2

vind inzicht in patronen en je gedachtes. Zoals met veel dingen zijn verandering verbonden met jezelf….. Jijzelf bent de sleutel tot verandering en transformatie en deze vind je in jezelf. Jawel je moet inzicht krijgen in jezelf. Hoe doe je dat dan?... door tijd te nemen voor een dagboek of schriftje waar je alles in opschrijft.  Let dus goed op je gedachten, gevoelens en je lichaam zij zijn de sleutel naar de eerste stappen vooruit

·        Wat ervaar je op je werk, in je huis, privé ?.....

·        Wat ervaar je als iemand je een compliment geeft ?....

·        Wat ervaar je als iemand je een feedback of negatieve reactie geeft ?....

·        Wat wil ik; Wat zijn mijn dromen, Wat is mijn verlangen?....

·        Wat is mijn diepste angst en/of waar loop ik tegenaan?...

 

“coach jezelf” , Basis stap 3 

kijk eens in de spiegel en wat zie je dan… Komt dit beeld overeen met wat andere bij je zien, of wat jij denkt te zien. Welk advies zou jij de persoon in de spiegel geven- welk advies zou een kind van 5 je geven?.... Schrijf dat op.. De belangrijkste tip is focus je, op dat wat je wel hebt en niet wat je niet hebt.

Als wat je denkt, wat je zegt en wat je denkt in harmonie zijn – dat is geluk.

 

“coach jezelf” , Basis stap 4

Maak tijd als er geen tijd is; Op het moment dat je het heel druk hebt – is er geen tijd voor inspiratie, kracht, stromende energie en vooral geen tijd om jezelf te zijn. Laat jezelf stralen, Shine Your Light- It’s me Time nemen op moment dat het niet kan en je zult zien dat je daardoor veel meer werk kunt verzetten en/of dieper met jezelf verbind. Dus op het moment dat alles stress is, dat iedereen iets van je wil hebben – stoppen en al is het maar even 5 minuten even niets.  

 

 

“Coach jezelf” , Basis stap 5

Affirmatie 3 keer per dag opzeggen zodat je, jezelf een boost geeft en dan leer je ook de kracht van gedachtenkracht. Je doorbreekt negatieve patronen, gedachten en het gevoel dat dingen niet lopen zoals jij had gewild. Daarnaast ga je doormiddel van affirmatie je diepste verlangens uiten, je gaat ernaar leven en plannen maken

 

Een voorbeeld van Affirmatie is  

·        Ik herken en omarm de nieuwe kansen die nu in mijn leven aanwezig zijn.

·        Ik en alleen ik, bepaal wat goed is voor mij. Als ik vind dat het klopt dan blijf ik hier ook bij.

·        Vandaag zie ik overal mogelijkheden.

·        Ik heb de kracht ten goede te veranderen, en ik doe dat nu.

·        Ik vertrouw op mijn pure gevoelens, en houd voet bij stuk als ik ze opvolg.

·        Ik laat alle angsten rondom liefde los.

·        Mijn leven is een leerweg die ik als leerling met passie en moed volg. Ik doe mijn best om elke dag meer te leren en dat gaat me steeds beter af.

·        Waar ik ook ben op deze planeet, ik ben altijd veilig.

·        Ik geloof niet langer in pijn en verdriet, ik geloof nu in welzijn en voorspoed voor mezelf en anderen.

·        Geld is liefde dat mag stromen, het stroomt nu naar mij toe en door mij heen.

·        Ik zie overal mogelijkheden, van overvloed, ik ervaar voorspoed en ben gezegend.

·        Mijn stem en mening wordt gehoord, ik ben zo belangrijk als ieder ander.

·        Ik bevrijd mezelf nu uit destructieve angst en twijfels.

 

“coach jezelf” Basis stap 6

Leef vanuit je hart, leef vanuit je ik; wat voel je als je leeft vanuit liefde – geven vanuit liefde en vind je oerkracht- wij bezitten allemaal een unieke kracht een unieke opdracht en een unieke ik dat heel graag tot uiting komt en naar mate wij groeien en ontwikkelen raken we die ikkie soms kwijt en/of komt in de verdrukking omdat we ons aanpassen aan de maatschappij. Maar om grenzen aan te geven, om jezelf te coachen, om jezelf weer op het juiste pad te zetten moet je leren om terug te keren naar de basis

 

Stel jezelf de vraag

Wie ben ik!..... Wat voelt mijn onderbuik als ik diep in mezelf kijk?......Niet denken maar voelen is hier het motto….. Voelen en ervaren; laat je lichaam spreken. 

Je best doen is belangrijker dan de beste zijn.

 

“coach jezelf” Basis stap 7

Zeg nee, geef je grenzen aan zonder angstig te zijn andere mensen pijn te doen. Soms zijn er dingen die niet stromen, die je beperken doordat je jezelf aanpast, het steeds weer doet omdat je de moed, kracht niet in huis hebt op dit moment om voor jezelf  te kiezen. Zeg nee tegen alles wat je van je doel afhoud en zeg ja tegen dat wat je dichterbij je levensdoel, droom, wens brengt. Wist je dat je bij het steeds weer ja zeggen niet alleen jezelf te kort doet, maar ook de persoon die je helpt blokkeert, stagneert en negatief beïnvloed waardoor de energie niet goed stroomt- dus je hebt niet alleen jezelf ermee maar ook de andere mensen. 

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en Blogger 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.