Home » Blog » Droom Volwassen » WinterDromen en Dromen van het Seizoen

WinterDromen en Dromen van het Seizoen

Gepubliceerd op 21 november 2017 09:00

De Winter is begonnen en dan dromen we vaak anders dan in de zomerdag,...onze dromen en visioenen zijn dan ook afhankelijk van de invloeden van buitenaf, emoties en ervaringen uit het verleden en dan bedoel ik feestdagen en familietijd. We zijn hier gevoelig voor en dat kun je zowel positief als negatief ervaren.

Als we in de feestmaanden dromen dan heeft dit een dubbele betekenis; een betekenis die zowel emoties oproepen als herinneringen uit je verleden- trauma of juist verlangens naar.... je eigen referentiekader bepaald wat het gaat worden. Je eigen levenspad vertelt je wat je tijdens deze dromen of visioenen mag verwerken en een plek kunt geven.

 

Daarnaast zijn we tijdens de feestdagen vaak nog gevoeliger voor de standen van de maan, zon en sterrenbeelden- laat staan voor de kind of jeugd herinnering-. We dromen meer en meer over huizen, thuis, warmte of je jeugdherinneringen zoals sinterklaas, piet en kerst of andere feestdagen. 

Daarnaast sluiten we aan het einde van het jaar ook een Levenscyclus of jaarcyclus af dat je hersenen nog snel willen verwerken; zodat je het volgende jaar met een schone lei kunt beginnen.


Ook dromen we aan het einde van het jaar ook vaker over overleden geliefde of mensen die we uit het oog zijn verloren. Vriendschappen en ex-geliefdes worden vaak herbeleefd aan het einde van het jaar. De dood en wedergeboorte komt ook voor in het lijstje dromen en visioenen in de winter!!.... met als uitleg!.. het afsluiten van het oude en het nieuwe toelaten zodra je het een plekje in je leven hebt gegeven. Aan het einde van je het jaar ruim je de emoties, gevoelens via je brein weg, zodat er rust en ruimte ontstaat. Dit opruimen kan een heel jaar en soms zelfs van je hele leven beslaan.

 


We dromen tijdens de wintermaanden ook vaak over cadeaus en het ontvangen van giften of het weggeven van giften. Dit verwijst naar het belonen van jezelf voor je harde werken en/of waardering van,....... dat wat jij belangrijk vind. Het kan natuurlijk ook andersom werken - de vraag naar balans tussen geven en nemen, is voor je gevoel een missend onderdeel in je leven geweest dit jaar en hiervan wordt je, jezelf nu bewust.  

 

 

c3ea2d4a22e6cbcaca13f53f9c3f469b.jpg

  

 
Dromen en vooral visioenen over kerken, geloofsovertuigingen en heilige plekken, engelen, goden en godinnen, spirituele komen ook veel voor tijdens de feestmaanden dit heeft een spirituele ondergrond en verlangen,; het heeft over het algemeen niets te maken met het afsluiten van het jaar. Je kunt het over het algemeen meer iets zien als het vragen van hulp, jezelf willen vinden en ondersteuning vinden bij gelijkgestemde of dat waarin jij gelooft en waar jij voor staat,... dit is een hele persoonlijke verklaring die heel veel voorkomt aan het einde van het jaar als het donker is!.

 


inplaats van je zorgen te maken of angst te hebben voor deze dromen en visioenen moet je ze toelaten wetende dat je het alleen maar verwerkt en afsluit zodat je volgend jaar opnieuw kunt beginnen en de oude lasten bent kwijt geraakt...........

 

Heb je tijdens de wintermaanden ook terugkomende dromen of dromen die opvallen door het onderwerp?......

 

 

#Sinterklaasdroom

Dromen en visioenen over Sinterklaas vertellen je over bescherming, hulp en verassingen. Het onverwachte, de warmte en huiselijke sferen, het innerlijke kind heeft aandacht nodig. Een andere uitleg is dan ook het verlangen naar het verleden speelt een grote rol in je leven, blijf niet zo hangen; laat het los en ben tevreden met wat je nu hebt in het leven

 

 

#Zwartepietdroom

Een droom of visioen hebt over zwarte piet vertelt je, dat je mag zijn wie je bent, je uiterlijke voorkomen is niet van belang. Een andere uitleg is, dat je gedienstig bent en mensen graag wilt helpen. Nog een andere uitleg is dan ook het innerlijke kind, luisteren en spelen. Leren uitdrukken, glimlachten maakt gelukkig. 

 

 

#Kerstboomdroom

Een droom of visioen over een kerstboom vertelt je over innerlijke liefde ervaren, geluk, succes en warmte maar ook over een familiefeest, een samenkomst en familieverhoudingen. Een andere uitleg is angsten of stress die je ervaart, obstakels in je leven die je niet gemakkelijk weet te overwinnen. Nog een andere uitleg is zelfontwikkeling, groei en mogelijkheden zien.

 

 


#Kerstmandroom

Als je de Kerstman ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je je meer zou moeten aanpassen aan de situatie en mag leren geven, accepteren en vergeven. Een andere belangrijke uitleg is de je jezelf projecteert of spiegelt met de Kerstman die specifiek eigenschappen heeft die je in jezelf moet herkennen en daar aandacht aan schenken. Een andere uitleg is het onverwachte wat naar je toekomt in reële vergoedingen.

 

 


#Kerstmisdroom

Een droom of visioen over kerstmis vertelt je het samenzijn, innerlijke geluk en balans vinden maar ook familie, herenigingen en vrede, gulheid en mens-vriendelijkheid. Een andere uitleg is een nieuw begin en een frisse start in het leven. Ben je voor de kerst inkopen aan het doen in je droom of visioen dan vertelt het over de behoefte aan licht en warmte om je heen, de balans tussen je mannelijk en je vrouwelijke energie. Een andere uitleg is dat je in je leven een andere richting in wilt slaan, en dat je daarom informatie aan het verzamelen bent die je kunt gebruiken de juiste keuzes te maken. Een alternatieve uitleg is dat je rond de feestdagen wel eens een meevaller kunt verwachten op het gebied van liefde, tijd, gelukkig voelen, rijkdom en je gezondheid. Een droom of visioen waarin Josef, Maria, het kindje Jezus, de Wijze, de kerststal en een ster voorkomen vertelt je dat je kunt en mag geloven in jezelf, in de engelen, je innerlijke woorden, wijsheid, en mogelijkheid dat er dingen kunnen veranderen. Een alternatieve uitleg is dat je het licht hebt gezien in een bepaalde situatie in je leven.

 

 


#Kerststerdroom

Dromen of visioenen over een kerstster voorspellen je goede gezondheid en voorspoed, verbinding met het hiernamaals, maar ook dat warmte en familiebanden zullen worden aangehaald. Een andere uitleg is dat de kerstster staat voor verbinding met de aarde, de tijd van oogsten of tot bloei komen van je dromen, wensen, plannen en ideeën. Dit vindt plaats rond de winterperiode.

 

 

#Sneeuwdroom

Sneeuw in je droom of visioen vertelt je over remmingen, verdrongen emoties en gevoelens die je met je meedraagt in het leven; je bent op dit moment erg koud en kil. Je zou je eens moeten laten gaan en proberen om al die emoties te uiten. Een andere uitleg is dat je je onverschillig kan voelen, eenzaam of genegeerd door andere mensen.

Als de sneeuw aan het smelten is vertelt jouw droom of visioen dat je de verdrongen emoties bewust aan het worden bent en je bezig bent om ze een plek te geven in je leven. Je overwint je beperkingen en je moeilijkheden en komt los van je koude gedrag.

Als de sneeuw vies is in je droom of visioen dan vertelt dit je over het verlies van je onschuld, onreinheid en viezigheid; je komt nu tot rust door je te gaan uiten. Een gedeelte van je persoonlijkheid heeft klappen opgelopen en probeert hierdoor weer op te klimmen in het leven.

  

 

#Cadeaudromen

Als je in je droom of visioen een cadeau krijgt vertelt het je dat je iets onverwachts kunt verwachten in je leven, dit kan een bezoek zijn, een meevaller, geld, tijd, liefde, geluk en een baan, een eigen onderneming, je wensen zullen uitkomen. Je verdient het beste, je hebt er hard voor gewerkt en nu word je beloond. Krijg je in je droom of visioen een cadeau met daarin iets ongewenst dan vertelt het je dat je een vijand hebt of problemen uit het verleden die je moet overwinnen, en onder ogen moet komen. Een andere uitleg is dat je een keuze gemaakt hebt waarvan je spijt hebt.
Dromen of visioenen over het inpakken van een cadeau vertellen je dat je bent begonnen aan je innerlijke ontwikkeling, transformatie naar iets nieuws, je bent je aan het opmaken voor iets moois. Je wordt je bewust van de schoonheid van het leven, de innerlijke reis, en de transformatie die noodzakelijk lijkt te zijn. Een andere uitleg is dat je graag mensen helpt die problemen hebben, en je daarvoor liefde, tijd en geluk wilt geven.

 

 

 

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.