Home » Blog » Droom Volwassen » Dromenvanger

Dromenvanger

Gepubliceerd op 27 november 2017 12:15

Trendy of niet, wie kent het niet de dromenvanger ?.... De dromenvanger wordt ook wel Dream Catcher genoemd. Je ziet ze tegenwoordig in alle vormen en mate maar van oorsprong komen ze uit Noord-Amerika. De dromen vanger is niet zomaar een leuke decoratie het heeft echte diepe spirituele waarde - ondersteuning en hulp die je kunt ervaren als je een dromenvanger op hangt.

Echter zijn er wel tips en tops die je beter kunt hanteren om ook daadwerkelijk spiritueel plezier te hebben van je dromenvanger.

Een dromenvanger bestaat uit een ring waar een speciaal geweven 'web' tussen gespannen is. In het midden van dit web zit een gat, en onder aan de ring hangt altijd een veer. De veer vertegenwoordigt het element lucht, maar symboliseert ook het leven. Aan de randen van de ring hangen vaak ook touwtjes of reepjes leer met veren.

  

Het ontstaan van de dromenvanger

Dromenvangers komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en dan kun je denken aan de native Americans die wij vooral kennen als Indianen. 

Dromen spelen een belangrijke rol in de tradities van de native Americans. Veel legendes verhalen over akelige dromen die rampen aankondigden. Ojibwa is de naam van een stam die geloofden dat dromen het resultaat waren van diverse factoren, en waarvan toeval een belangrijk deel uitmaakte. Een oudere kreeg een visioen en vertelde hoe hij een hoepel voor zich zag waarin een web geweven was. Aan de hoepel hing een veer en een kraal die positieve dromen naar de dromer zouden leiden, terwijl negatieve dromen in het web zouden blijven steken.

 

 

Hoe werkt een dromenvanger?

De dromenvanger wordt opgehangen op een plaats boven het bed waar de dromenvanger morgens de eerste zonnestralen kan opvangen. De dromenvanger vangt alleen de akelige dromen in haar web, waarna ze worden vernietigd door de eerste zonnestralen!. Een droom die op deze manier wordt gevangen en vernietigd kan de dromer niet achtervolgen en kan ook niet meer op zoek gaan naar een andere dromer.

 

Daarnaast vangt de dromenvanger ook de speciale en persoonlijke dromen op die speciaal voor jou bestemd zijn. Deze dromen zullen altijd op een rustige en goede manier door het web glippen, zodat je de belangrijke symbolen of boodschappen toch zult kunnen ontvangen. Een leuke en/of zinvolle droom volgt de kraal naar het midden van het web. Om vanuit dit punt naar je toestroomt of naar diegene toestroomt die onder de dromenvanger ligt te slapen. Positieve dromen kunnen beide kanten op door het midden van de dromenvanger. Ze kunnen dus steeds opnieuw worden gedroomd door dezelfde persoon, maar ook door andere dromers.

 

Je moet je dromenvanger dan ook zo af en toe reinigen of vervangen zodat de oude droom energie zich steeds weer kan los laten; waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe dromen. 

 

 Hoe ziet jou dromenvanger er uit?.....

 

0d4dac84e16a8c5d025a5beb6d57f57b.jpg 

 

Zelf een dromenvanger maken

De kracht van een dromenvanger zit vooral in het zelf maken en het zorgvuldig bij elkaar zoeken van de verschillende onderdelen, hoe meer tijd je besteed aan je droomvanger hoe sterker en krachtige de dromen worden opgevangen, afgevoerd en doorgegeven.

 

Benodigdheden

draad, wol, katoen

suède veterband, touw of iets naar keuze

een ronde basisvorm of basisvorm die je leuk vind

veertjes, kralen naar keuze

schaar en/of lijm

Voor het draad kun je bijvoorbeeld wol of katoen gebruiken. De suède veterband kun je zelf knippen uit een zeem of je kunt natuurlijk ook een veter gebruiken.

 

De ronde basisvorm kun je kant en klaar van kunststof, hout of metaal in een hobbywinkel kopen. Of neem een stuk stevig ijzerdraad wat je in een ronde vorm buigt. Maar het mooist is het wanneer je zelf een geschikte tak zoekt en deze in een ronde vorm buigt. en kun je lekker aan de knutsel gaan- je kunt het helemaal invullen zoals je het wilt- alles is goed mits het maar de dromen kunt vangen en door kunt sturen indien ze belangrijke informatie bevatten waarmee je aan de slag kunt gaan. 

 

 

Je kunt natuurlijk ook een dromenvanger gaan kopen- dan weet je zeker dat hij ook daadwerkelijk werkt; maar koop je dromenvanger wel op gevoel en bij een New-Age of spirituele winkel. Er zijn namelijk een hoop goedkopere varianten te koop en/of deze daadwerkelijk werken laat ik in het midden. 

Je dromenvanger helpt je echt mits je openstaat voor deze manier van hulp en ondersteuning krijgen- ik heb zelf al jaren een dromenvanger - en ik geniet er dagelijks van; zoals met alles wat spiritueel of alternatief is behandel het zoals je, jezelf zou behandelen. Waardeer de krachten en waardeer de hulp!.

Heb je ook een positieve ervaring met je dromenvanger?.....


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie van der Linde
2 jaar geleden

Hallo,

Ik ben op spiritueel gebied in ontwikkeling en nu hen ik een witte dromenvanger voor mezelf gekocht om mijn dromen beter te kunnen herinneren,mijn vraag is mag je een dronenvanger voor jezelf kopen of niet ivm negatieve invloeden?

Mvg Nathalie van der Linde

Marjan Dromen-Visioenen
2 jaar geleden

Beste Nathalie,

Je mag een witte dromenvanger voor jezelf kopen ( mits deze nieuw is). Als het een tweedehandse is zou ik het niet adviseren ivb met dromen die er nog in zitten, negatieve energieën etc.

Ik wil je wel als het een nieuwe dromenvanger is als tip meegeven om je dromenvanger eerst goed te reinigen met witte salie. Smudgen, of salie wierook te branden en dan je witte dromenvanger drie maal door de rook heen te halen. Je kunt ook een witte kaars aansteken ( lengte, dikte maakt niet uit- mag ook een waxinelichtje zijn) en dan de dromenvanger ruim boven het vlammetje houden. ( ruim boven de kaarsvlam houden- zeker 3 cm erboven ) om te ver komen dat je dromenvanger in de brand vliegt!..

Als je de dromenvanger dus reinigt verwijder je alle eventuele negatieve invloeden en ook de energie die verbonden is met het maak proces!!

Heel veel succes Marjan Klop

Dromen en Visioenen

Laura Schelkens
een jaar geleden

Leuk artikel,
Zelf hou ik van dromenvangers met veren.
Mocht je geinteresseerd zijn in het geschiedenis van Dromenvangers of meerdere collecties.
Kijk dan even op https://www.dromenvanger.nl/dromenvangers

Stefanie
4 maanden geleden

Is het mogelijk dat een dromenvanger ook goede dromen vangt? Ik droom de laatste jaren nooit meer, sinds ik mijn dromenvanger heb. Geen nachtmerries, maar ook geen goed leuke dromen. Niets meer dus. Ik heb een dromenvanger gekregen van mijn tante ik denk 10 jaar geleden . Met een blauw steentje in het midden. Ik denk eraan om hem weg te doen want ik hou van dromen.

Marjan Dromen Visioenen
4 maanden geleden

Beste Stefanie,

Het is mij niet bekend dat een dromenvanger ook goed/leuke dromen vangt- dat is niet het uitgangspunt van de dromenvanger. Normaal gesproken vangt een dromenvanger alleen slechte dromen en nachtmerries.

Nu is het wel zo dat een dromenvanger van 10 jaar oud heel veel energie heeft opgevangen de afgelopen jaren en daardoor vol kan komen te zitten met energie en daardoor niet meer volledig voldoet aan je dromen van nu.

Een dromenvanger word dan ook aangeraden zo af en toe vervangen. Het is dan ook niet verkeerd om hem weg te doen.

Elke nacht droom je ongeacht of je een dromenvanger hebt of niet; alleen ben je je er niet altijd bewust van. Wie weet als je je dromenvanger weg doet dat je dromen dan weer bewust worden ervaren.

Met vriendelijke groet,
Marjan Klop
Founder en Blogger Dromen en Visioenen