Home » Blog » Droom Volwassen » De kunst van verdwalen in je droom

De kunst van verdwalen in je droom

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 07:00

Goed verdwalen in je dromen en visioenen is een ware kunst voor je ziel; het is pure paniek, angst en onkunde - maar voor je ziel is het de ultieme mogelijkheid om te groeien en te ontwikkelen. We willen heel graag de controle!.  

Denk maar eens na, hoe voel je je als je niet weet hoe het verhaal afloopt? Wat nu als je iets engs tegenkomt en/of  je weet niet meer welke weg je moet nemen?...

 

Het is zowel eng en spannend tegelijkertijd. Daarnaast is het zo dat je ego graag pijn, verdriet, angst voelt alsof het een soort kick is waar we op moeten voortbewegen dat ons in de weg staat richting innerlijke balans en geluk.  

 

Een van de moeilijkste levens lessen is "los laten, vertrouwen hebben in het universum, je ziel, je bron, je basis, god, het hogere en/of daar waarmee je in verbinding staat". Het klinkt zo gemakkelijk en waarschijnlijk wist je dit ook wel!....

Maar het is toch echt de enige oplossing. "Let go end let God". *tekst Dr Wayne W Dyer.     

Wat als je in je dromen of visioenen, dagdromen, meditaties nu eens leert verdwalen - leert vertrouwen op je hart, je gevoel, je bron, het universum; je gidsen en helpers en/of daar waarmee je in verbinding staat!...  Hoe zou je je voelen als dit gaat lukken?...… Goed, fijn, minder angstig, geen paniek maar zekerheid en veilig geborgen.

 

Verdwalen is niet alleen goed voor je inlevingsvermogen, creativiteit, zelfstandigheid enzovoorts maar ook voor de groei en ontwikkeling van je ziel, zielsopdrachten, diepe verborgen boodschappen en afgesloten emoties, gevoelens die je verborgen hebt diep in je wezen. Als ware loop je elke nacht door je eigen unieke doolhof - met krakende deuren, stoffige kelders, donkere tunnels, diepe bossen en open vlaktes die jezelf hebt gecreëerd.  

 

Het is de combinatie als je overdag kunt vertrouwen op je gevoel, intuïtie, onderbuik, het universum- god en/of daar waarmee je een verbinding hebt dan kun je dat ook als je slaapt. Je dromen en visioenen, meditaties gaan compleet anders verlopen als je bewustwording ervaart van het feit dat je altijd zelf in controle bent vanuit je intuïtie, je ziel, je basis. Waardoor je snel grote stappen vooruit zet in je leven, zielsgroei en ontwikkeling - je verbinding met je gidsen, helpers, god enzovoorts.   

 

Dit heeft te maken met het feit dat als je in je waakbestaan de controle leert los te laten dan kun je dat ook in je dromen, visioenen en meditaties. Uiteraard zit het ene met het andere verbonden dus als je in je dromenwereld los laat dan kun je dan ook beter in je waakbestaan!...…..  

 

 Ik heb een droom verdwalen oefening ontwikkeld die je leert goed en gebalanceerd te verdwalen. Deze oefening bestaat uit 2 delen- waakbestaan droom verdwalen oefening. En de droom verdwalen oefening beide zijn even belangrijk en vormen samen het succesvol verdwalen.  

 

Je kunt de oefeningen los van elkaar uitvoeren, je hoeft het niet verplicht na elkaar te doen - het gaat om de combinatie die vertrouwen opbouwen weerspiegeld. Als je overdag kunt verdwalen dan kun je het ook gemakkelijk als je slaapt. 

Waakbestaan ( dagbewustzijn) droom verdwalen oefening  

 

Stap 1

Ontspan en relax, maak je hoofd leeg en vraag eventueel voor signalen vanuit het universum en/of daar waarmee je een verbinding hebt. 

 

Stap 2

Stap in de auto, stap op de fiets, neem de trein, onderneem iets onverwachts dat buiten je directe omgeving ligt. Ga op pad zonder smartphone, zonder navigatie, zonder landkaart. Maar met een kompas ( je innerlijke kompas heb je altijd bij je). Dus maak je geen zorgen. 

Je hoeft niet direct ver weg de natuur in te gaan - simpel weg verdwalen in je eigen stad doet wonderen!. Het belangrijkste is dat je leert vertrouwen op je intuïtie door in je waakbestaan te verdwalen verbind je jezelf met je onderbuik, ziel, je basis enzovoorts.

 

Stap 3

Laat je verrassen en houd niets controle, hou de touwtjes niet vast. Laat het onbekende maar aan je verschijnen- als je wilt stoppen dan stop je wil je dieper verdwalen dan ga je verder. Dus loop, fiets, rijd auto zonder plan, route. Heb vertrouwen dat je daar uitkomt waar je moet zijn. 

Misschien kun je bestemming het in eerste instantie niet plaatsen en snap je het niet.... Maar neem maar van mij aan oefening baart kunst,... Leer luisteren naar je onderbuik, je gevoel, intuïtie.

 

Een leuke tip is dat iedereen bewust kan verdwalen en toch weer op de juiste plek uitkomt. Je komt namelijk altijd thuis en is dat niet een hele grote stap vooruit! De les zit het dus niet in het verdwalen; maar leren luisteren en vertrouwen op jezelf, je gidsen, helpers, universum, je intuïtie, je ziel enzovoorts

 

Stap 4 

Schrijf je je ervaringen op in een dagboek/schrift. Doe dit zodra je op de plek van bestemming bent. Het geeft je inzicht in wat je hebt ervaren en/of waar je tegen aan bent gelopen enzovoorts. Dit dagboek is het begin van bewustwording van het feit dat je de verbinding kunt ervaren met je droom verdwalen.  Gebruik dit dagboek/ schrift tijdens je droom verdwalen oefening en schrijf beide verhalen op en zie direct de overeenkomsten en de groei die eruit voortkomt.      

Ben je er klaar voor?...… Om stap 2 te zetten "Droom verdwalen oefening".   

 

Stap 1 

Neem het vaste besluit voor je gaat slapen om tijdens je dromen bij gecontroleerd verdwaalt bent. Behoud dit beeld en gevoel goed vast tot de laatste minuten voor het slapen gaan, focus op gevoel van beschermd zijn; mar wel open voor je gidsen, helpers, ondersteuners en vooral voor jezelf, je ziel, je bron en je basis enzovoorts

 

Stap 2 

Zorg voor een rustig slaapomgeving waar jij volledig op je gemak bent en jezelf ontspannen, let goed op dat je ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld geen mobieltje of ander stoomapparaat bij je in de buurt is. Dit zorgt voor storing tijdens je beschermde slaap en je beschermde droomstatus.

 

 Stap 3 

De belangrijkste stap!.... Ga in bed liggen, ontspan en kom tot rust. Herinner je steeds weer je intentie gecontroleerd verdwaalt zijn.  Laat los en herinner je ontspannen staat van dromen die alles laat stromen dan is het heel goed mogelijk dat je droom volledig beschermd verdwaalt en ondersteund is. Jij bepaald namelijk waar je naar toegaat, wat je ervaart, wat je ziet; welke deur je opent, wat er in het donkere bos aanwezig is enzovoorts.

 

Stap 4

Een belangrijkste volgende stap: Je moet namelijk volledig onbevreesd blijven, vertrouwen hebben tegenover ieder willekeurig droombeeld dat aan je verschijnt wetende dat je zelf gecontroleerd verdwaalt bent; je bepaald zelf waar je naar toegaat en hoe het zich vormt en ontwikkeld. 

     

Stap 5

Als je wakker wordt of uit een meditatie, visualisatie schrijf je je ervaringen op in een schrift of dagboek. Dit geeft je inzicht in wat je hebt ervaren en/of waar je tegen aan bent gelopen enzovoorts. Dit dagboek/ schrift is het begin van bewustwording van het feit dat je de verbinding kunt ervaren met je droom verdwalen. Gebruik dit dagboek tijdens je droom verdwalen oefening en schrijf beide verhalen op en zie direct de overeenkomsten en de groei die eruit voortkomt waardoor je de rode draad kunt herkennen enzovoorts. 

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en Blogger 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.