Home » Blog » Droom Volwassen » Leven vanuit de droombron

Leven vanuit de droombron

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 07:00

Hoe fijn zou het zijn als je volledig kunt vertrouwen op je bron, je basis of te wel je intuïtie versterkt vanuit je zielsverbinding, zielsopdracht.

Je hebt het vast al vaker voorbij zien komen in mijn blogs en misschien denk je wel daar komt ze weer met handelen vanuit.....

Er is een reden voor die ik met je wil delen!. Het maakt niet uit hoe je het noemt maar het is de diepste verbinding die er is en die je kunt ervaren die voorbij je ego gaat.

Het is dus alles behalve logica; het is luisteren naar harte wens ( hart gericht denken) is hier een mooi voorbeeld van.

 

Leven vanuit je droombron is meer dan hart gericht denken - het gaat buiten het lichamelijk en tastbare om. De ene persoon noemt het ziel, de ander spirit, de volgende bron enzovoorts. Maar het is niets meer en niets minder dan verbinding maken met je hele wezen voorbij je ego. Het leuke is dat als je slaapt ga je voorbij elke vorm van ego!, Er is geen beter moment dan leven vanuit je bron dan via je dromen en visioenen, meditaties, visualisaties.

 

Hoe dichter je bij jezelf komt hoe meer je van jezelf leert.

 

Dromen, visioenen zijn je bron, je basis, je puurste vorm, je ziel!. Er is niets zo sterk als je het moment waarop je slaapt- als je slaapt zijn er geen twijfels, vraagtekens, keuzes, omleidingen. Het gevoel is zo en het gaat buiten al je bewuste zintuigen om,.. het gaat om buiten de wetenschap, kennis en kunde en het is daarom ook tegendraads van dat wat je leert als je een kind bent. Altijd naar je verstand luisteren toch?..

     

Eh..... logica is niet altijd zo logisch!. Je bron klopt altijd er valt niet mee te spelen, er valt niet meer te twisten of te vergaderen, te overleggen- het is zo!.  Leven vanuit je bron maak het verschil, het is puur, het is open en het is altijd de juiste keuze en inspirerend voor zowel jezelf als andere mensen. Vanuit je bron dromen en handelen kent ook geen grenzen; dat wat jij voelt, ziet, ruikt, ervaart is meer dan alleen fantasie- het is dat kleine stukje puurheid dat niemand anders snapt, begrijpt of logisch vind.  

  

Wist je namelijk dat droompuzzelstukken niet in elkaar passen als je ego eraan te pas komt!.

 

Je bron verbergt niets, niets voor jezelf en ook niet tijdens je waakbestaan als je de droom, visioen, meditatie wilt verklaren. Het logisch maken- puzzelstukken in elkaar wilt leggen kan alleen maar als het vanuit je bron komt. Je dromen, visualisaties, meditaties, visioenen kunnen alleen vanuit je bron worden beleeft, gevoelt, ervaren en tastbaar worden als het ego zich er niet mee bemoeid!.

Laat het denken (ratio) over aan de momenten waarop het nodig is!... laat het dromen vanuit je bron toe en laat het stromen zonder dat je er bang voor hoeft zijn jezelf te verliezen.

 

Leven vanuit je droombron oefening. 

 

 

Stap 1

Neem het vaste besluit voor je gaat slapen vanuit je bron, basis, je ziel en/of waarmee je verbonden voelt te dromen. Behoud dit beeld en gevoel goed vast tot de laatste minuten voor het slapen gaan. Niet focussen, maar laten stromen; ontspan en niet onder controle proberen te houden. Het klinkt tegenstrijdig, maar ontspan en heb vertrouwen.

  

 

Stap 2 

Zorg voor een rustig slaapomgeving waar jij volledig op je gemak bent en jezelf ontspannen, let goed op dat je ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld geen mobieltje of ander stoomapparaat bij je in de buurt is. Dit zorgt voor storing tijdens je slaap en dromen vanuit je bron.

 

 

Stap 3

Ga op het rand van je bed zitten en/of op een stoel zodat je goed met je voeten bij de grond kan komen. Ga met je aandacht naar beneden en focus op je voeten. Voel hoe je benen de stoel en/of je bed rand raken. Voel hoe je voeten contact maken met de grond- voel de vloerbedekking, parket enzovoorts.

 

 

Stap 4

Word je bewust van je ademhaling, je bron, je basis, je hart, je ziel die je zachtjes met een droombron energie in de stoel of in het bed trekt. Ga met je aandacht naar je voeten; stel je voor dat er doorzichtige parelmoer wortels uit je voeten groeien. Die wortels verankeren je diep in de aarde en zorgen voor dat je vanuit je bron droomt, visioen, handelt mediteert, visualiseert.

    

 

Stap 5

Vanuit je wortels zie je een prachtige doorzichtige energie omhoog komen die het universum, de hemel, het hogere aanraakt en vanuit je kruin doorstroomt- Neem deze status mee naar de volgende stap.

 

 

Stap 6 

De belangrijkste stap!.... Ga in bed liggen, ontspan. Herinner je steeds weer dat je vanuit de bron, je basis, je ziel en/of waarmee je de verbinding voelt droomt. Laat los en herinner je ontspannen staat van dromen die alles laat stromen dan is het heel goed mogelijk dat je droom volledig vanuit de bron wordt ervaren.

 

 

Stap 7

Een belangrijkste volgende stap: Je moet namelijk los laten en vertrouwen hebben in jezelf, je ziel, je bron, je basis, het puurste deel van jezelf.  Vertrouwen hebben tegenover ieder willekeurig droombeeld dat aan je verschijnt wetende dat je op dit moment vanuit je bron informatie, zielsgroei, ontwikkeling, antwoorden enzovoorts doorkrijgt. Je bent vanuit je bron de schrijver van je zielsdromen, het visioenenscript. 

 

Stap 8

Slaap zacht en ontspan. 

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en Blogger 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Murielle
4 maanden geleden

🤗❤️😘