Home » Blog » Droom Volwassen » Terugkerende dromen

Terugkerende dromen

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 07:00

Je hebt het vast wel eens een keer meegemaakt; een droom, visioen, meditatie die ongeveer het zelfde is al de vorige... al dan niet het zelfde; het gevoel was het zelfde en dat geeft een bijzonder gevoel van erkenning, angst, verdiepende boodschap of zelfs herinnering. 

Terugkerende dromen of visioenen, meditaties komen veel voor en hebben een speciale boodschap voor je want ze komen niet voor niets terug. Er zit een signaal achter een bewustwording van het feit dat.....

Het weerspiegeld de schaduwzijde; de blauwdruk die je niet kunt zien maar wel aanwezig is in je onderbewuste (waakbestaan en slaapwereld) 

Terugkomende dromen, visioenen en meditaties hebben niet alleen invloed op je hele wezen, maar ook op je ziel, je bron je basis en je lichaam.   

  

Natuurlijk zijn niet alle terugkomende dromen, visioenen en meditaties leuk of signalen vanuit het universum, je gidsen, helpers enzovoorts. Je kunt ook denken aan trauma verwerking nachtmerries vanuit een vorig leven en zielsopdrachten die de aandacht nodig hebben. Er zit veel meer achter een terugkerende droom, visioen of meditatie dan je in eerst instantie zou denken. Het komt voort vanuit je bron, je basis en soms vanuit het hogere universum en/of waarmee je verbonden bent. 

   

Een terugkerend droom weetje is dat ze altijd terugkomen op het moment dat je het nodig hebt, als je het niet verwacht.

Het stroomt altijd vanuit je bron, je basis, ziel en niet vanuit je diepste verlangen om antwoorden te vinden- terugkerende dromen blokkeren ook altijd als je de controle wilt hebben. Als je antwoorden zoekt ga je ze niet vinden; je kunt ook denken aan het aantrekken van tweelingzielen, zielsmaatjes, geliefdes en zielsverbindingen deze blokkeren als het onder controle word gehouden. De sleutel van terugkerende dromen zit in het los laten, vertrouwen hebben in je intuïtie, je bron, je basis enzovoorts.   

    

Je kunt terugkerende dromen ook een beetje vergelijken met ongezonde relaties; die steeds je levenspad kruisen, tot dat je het snapt, leert en de situatie bent ontgroeit. Het is een proces dat jaren kan duren net zo lang tot je het snapt, kunt verwerken en/of een plek kunt geven.  

 

Terugkerende dromen, visioenen en meditaties kun je herkennen aan een aantal belangrijke elementen.

 

Het zelfde thema en locatie enzovoorts;

Emoties, gevoelens, geur, geluid en/of ervaringen;

Bepaalde terugkerende personen, dieren, omgeving inclusief jezelf;

Een conflict, ruzie, gevecht of een resultaat dat onveranderd blijft;

Het moeten altijd meer dan twee dromen, visioenen, meditaties zijn wil je kunnen spreken over terugkerend.

De manier van wakker worden een déjà vu ervaring, wetend dat er een onderliggende boodschap is enzovoorts. 

 

Mensen die een soortgelijk trauma hebben ervaren- hebben dan ook veel vaker overeenstemmende terugkerende dromen, visioenen en meditaties dan mensen die geen gelijke levenservaringen hebben. 

 

Terugkerende dromen oefening 

 

Stap 1 

Neem het vaste besluit voor je gaat slapen vanuit je bron, basis, je ziel en/of waarmee je verbonden voelt te dromen, mediteren, visioenen. Behoud dit beeld en gevoel goed vast tot de laatste minuten voor het slapen gaan. Niet focussen, maar laten stromen; ontspan en niet onder controle proberen te houden. Het klinkt tegenstrijdig, maar ontspan en heb vertrouwen; weet dat terugkerende dromen altijd terug komen op het moment dat het juiste moment. 

 

 

Stap 2 

Zorg voor een rustig slaapomgeving waar jij volledig op je gemak bent en jezelf ontspannen, let goed op dat je ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld geen mobieltje of ander stoomapparaat bij je in de buurt is. Dit zorgt voor storing tijdens je slaap en dromen vanuit je bron.

 

 

Stap 3

Ga op het rand van je bed zitten en/of op een stoel zodat je goed met je voeten bij de grond kan komen. Ga met je aandacht naar beneden en focus op je voeten. Voel hoe je benen de stoel en/of je bed rand raken. Voel hoe je voeten contact maken met de grond- voel de vloerbedekking, parket enzovoorts.

 

 

Stap 4

Word je bewust van je ademhaling, je bron, je basis, je hart, je ziel die je zachtjes met een pre energie in de stoel of in het bed trekt. Ga met je aandacht naar je voeten; stel je voor dat er doorzichtige parelmoer wortels uit je voeten groeien. Die wortels verankeren je diep in de aarde en zorgen voor dat je vanuit je bron droomt, visioen, handelt mediteert, visualiseert.

  

 

Stap 5

Vanuit je wortels zie je een prachtige doorzichtige energie omhoog komen die het universum, de hemel, het hogere aanraakt en vanuit je kruin doorstroomt- Neem deze status mee naar de volgende stap.

 

Stap 6 

De belangrijkste stap!.... Ga in bed liggen, ontspan. Herinner je steeds weer dat je vanuit de bron, je basis, je ziel en/of waarmee je de verbinding voelt droomt. Laat los en herinner je ontspannen staat van dromen die alles laat stromen dan is het heel goed mogelijk dat je droom volledig vanuit de bron, je intuïtie wordt ervaren. Begin een dromen dagboek- waarin je alles opschrijft....!   Dit geeft je inzicht in de rode draad, de terugkerende dromen, signalen en gevoelens. 

 

 

Stap 7

Een belangrijkste volgende stap: Je moet namelijk los laten en vertrouwen hebben in jezelf, je ziel, je bron, je basis, het puurste deel van jezelf.  Vertrouwen hebben tegenover ieder willekeurig droombeeld dat aan je verschijnt wetende dat je op dit moment vanuit je bron informatie, zielsgroei, ontwikkeling, antwoorden enzovoorts doorkrijgt. Je bent vanuit je bron, je intuïtie de schrijver van je zielsdromen, het visioenenscript.  

 

Stap 8

Slaap zacht en ontspan.  

Stap 9 

Schrijf in je dromen dagboek alles op als je wakker word. Een dromen dagboek bijhouden doe je zo!...

 

 

Stap 10 

Bewustwording van het feit dat terugkerende droom, visioen of meditatie zich herhaalt of te wel je kunt het pas na tijdje duidelijk voor jezelf maken, verklaren, de puzzel in elkaar leggen. Het kan zelf zo zijn dat je de droom, visioen of meditatie pas na een half jaar of zelfs jaren weer herkent, kunt plaatsen en/of weer opnieuw tegenkomt. Geduld en wacht af- houd het niet onder controle, laat het gewoon ontwikkelen- je onderbewuste maakt het duidelijk als het juiste moment aangebroken is. 

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en Blogger 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Peter
4 maanden geleden

🤗 bedankt 🤗

Kelly Ruijter
2 maanden geleden

Hallo ik heb vaak dromen die steeds weer terugkomen. Ik word er altijd een beetje bang van. Ik heb dit de laatste paar dagen geprobeerd en het helpt echt.

Groetjes Kelly