Home » Blog » Droom Volwassen » Droom Gymnastiek

Droom Gymnastiek

Gepubliceerd op 29 augustus 2019 07:00

Goed dromen, visioenen, dagdromen, mediteren is net als gymnastiek "Je moet oefenen en oefenen". Bewustworden van het feit dat iedereen droomt, visioent maar dat je het gewoon weg moet leren te onthouden.

Je kunt het zien als het leren te begrijpen en het leren te snappen.    

Het gaat niet vanzelf; het is stapje voor stapje richting bewustwording van het feit dat..... je ziel, je intuïtie, je bron, je basis je iets wilt vertellen. Het is elke dag weer een oefening; proberen, vallen en opstaan.

Het leuk is wel dat we het echt allemaal kunnen net als gymnastiek we kunnen allemaal op de mat een koprol doen- maar dat wil nog niet zeggen dat we ook aan de rekstok kunnen hangen. Jawel iedereen droomt, elke nacht, iedereen heeft wel eens een visioen gehad 'deja'vu en iedereen kan dagdromen. Misschien word je wel wakker met het idee, ik heb iets gedroomd maar je kunt het je niet meer precies herinneren; laat staan een dag later of volgende week!..  

 

Slapen is de beste meditatie die er is * Dalai lama      

 

Alleen niet iedereen is zich hiervan bewust omdat je of te wel nog niet traint of nog niet voldoende de verbinding ervaart met je intuïtie. Je kunt ook denken aan het feit dat niet iedereen geoefend analytisch is, of gewoon weg niet de interesse heeft om het te onthouden. Daarnaast is het zo dat niet elke droom, visioen, dagdroom ook echt iets betekend en/of op dit moment belangrijk is voor je zielsgroei en ontwikkeling. Natuurlijk is het zo dat alles belangrijk is, sommige dingen moeten eerst ontwikkelen en rusten voordat je de puzzelstukjes in elkaar kunt passen enzovoorts. Maar iedereen droomt, visioent en kan het zich ook herinneren mits je natuurlijk weet hoe dat kan.      

    

Ik heb een droom gymnastiek oefening ontwikkeld om je stapje voor stapje te bewust te leren dromen, visioenen. 

 

Neem maar van mij aan het is echt is niet moeilijk. Het is een dagelijkse herhaling die ervoor zorgt dat je ook echt gaat groeien en ontwikkelen want dat is wat dromen en visioenen laten doen als het omarmt. 

Als je slaapt dan verwerk je de dagelijkse ervaringen zodat je het een plekje in je hersen kunt geven. Meer weten over slapen, slapenloosheid, beter slapen en slaapmethodes.

Droom gymnastiek oefening

 

Stap 1 

Neem het vaste besluit voor je gaat slapen vanuit je bron, basis, je ziel en/of waarmee je verbonden voelt te dromen, dagdromen, mediteren. Behoud dit beeld en gevoel goed vast tot de laatste minuten voor het slapen gaan.
Niet focussen, maar laten stromen; ontspan en niet onder controle proberen te houden. Het klinkt tegenstrijdig, maar ontspan en heb vertrouwen; weet dat je elke nacht droomt en als je dromen een betekenis hebben, belangrijke informatie bevatten dat ze aan je verschijnen.  

 

 

Stap 2

Zorg voor een rustig slaapomgeving waar jij volledig op je gemak bent en jezelf ontspannen, let goed op dat je ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld geen mobieltje of ander stoomapparaat bij je in de buurt is. Dit zorgt voor storing tijdens je slaap en dromen vanuit je bron.

 

Stap 3 

Ga op het rand van je bed zitten en/of op een stoel zodat je goed met je voeten bij de grond kan komen. Ga met je aandacht naar beneden en focus op je voeten. Voel hoe je benen de stoel en/of je bed rand raken. Voel hoe je voeten contact maken met de grond- voel de vloerbedekking, parket enzovoorts.

 

 

Stap 4

Word je bewust van je ademhaling, je bron, je basis, je hart, je ziel die je zachtjes met een pre energie in de stoel of in het bed trekt. Ga met je aandacht naar je voeten; stel je voor dat er doorzichtige parelmoer wortels uit je voeten groeien.
Die wortels verankeren je diep in de aarde en zorgen voor dat je vanuit je bron droomt handelt mediteert, visualiseert.

 

Stap 5

Vanuit je wortels zie je een prachtige doorzichtige energie omhoog komen die het universum, de hemel, het hogere aanraakt en vanuit je kruin doorstroomt Neem deze status mee naar de volgende stap.

Stap 6

De belangrijkste stap!.... Ga in bed liggen, ontspan. Herinner je steeds weer dat je vanuit de bron, je basis, je ziel en/of waarmee je de verbinding voelt droomt. Laat los en herinner je ontspannen staat van dromen die alles laat stromen dan is het heel goed mogelijk dat je droom volledig vanuit de bron, je intuïtie wordt ervaren. 

Begin een dromendagboek, waarin je alles opschrijft.  Dit geeft je inzicht in de rode draad dromen, signalen en gevoelens. 

 

Stap 7

en belangrijkste volgende stap: Je moet namelijk los laten en vertrouwen hebben in jezelf, je ziel, je bron, je basis, het puurste deel van jezelf. Vertrouwen hebben tegenover ieder willekeurig droombeeld dat aan je verschijnt wetende dat je op dit moment vanuit je bron informatie, zielsgroei, ontwikkeling, antwoorden enzovoorts doorkrijgt.
Je bent vanuit je bron, je intuïtie de schrijver van je zielsdromen, het dromenscript

Stap 8  

Slaap zacht. 

 

Stap 9 Bewustwording van het feit dat....

Schrijf in je dromendagboek alles op als je wakker word. Een dromen dagboek bijhouden doe je zo!...

De volgende stap is ook gelijk de belangrijkste stap voor dromen en visioenen bewustwording. Het gaat over het 1e gevoel en de eerste gedachte die je hebt over je droom gevolgd door training, oefenen en proberen. Als je dit elke avond en ochtend doet dan weet je zeker dat je beter kunt dromen.  Bewuster bent van het feit dat...….  

 

Er is altijd een uitzondering op elke methode en in dit geval is geld dit zeker voor mensen met  ADHD en aanverwante varianten: Mijn beste vriendin heeft bijvoorbeeld ADHD en dromen onthouden is voor haar een nog grotere uitdaging - Het zelfde geld voor inslapen. Elke oefening die ik tot nu toe heb ontwikkeld; zorgt nog niet voor een doorbraak om beter te slapen. Wie weet komt er een keer een methode die hierin kan helpen.     

 

Meer weten over Droom Training ?... Deze geweldige oefening behoort tot een van de vele trainingsopdrachten!

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en Blogger


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.