Home » Blog » Droom Volwassen » Geluid in je dromen

Geluid in je dromen

Gepubliceerd op 27 augustus 2019 07:00

 Het ritme van je hart weerspiegelen het geluid in je droom of visioen, dagdroom, meditatie. Het maakt het verschil tussen transformatie en vasthouden aan dat wat was. Het ritme van de muziek in je droom geeft een fijn en diep gevoel weer waardoor je tot rust komt, veranderd en aantrekt enzovoorts. 

 

Dromen, visioenen, dagdromen waarin muziek voorkomt is helend en genezend vanuit je diepste kern, basis, je ziel en je intuïtie en/of het hogere spirituele waarmee je een diepe verbinding voelt. De muziek stroomt daar waar je onderbewuste stroomt en geeft je het ritme van je leven aan.

 

De trilling van muziek laat je ziel zingen

 

Muziek raakt je zintuigen aan, wakkert je essentie aan om te voelen, horen, ruiken, communiceren vanuit je ziel, je bron, je intuïtie. Muziek weerspiegeld de innerlijke en uiterlijke genezing en het medicijn tegen alles wat je hebt ervaren in je leven en/of situatie waarin je zit. Muziek maakt je wakker, laat je ontwaken en groeien terwijl je slaapt, dagdroomt, visioent. 

 

Ben je wel eens wakker geworden met een liedje of muziekje in je hoofd dat je maar niet kunt los laten?..

Dat kan heel goed kloppen; het zijn namelijk de eerste signalen van een beantwoord gebed, vraag om hulp, signaal, bewustwording van het feit, je mag hiermee gaan werken enzovoorts. Muziek verbind dromen, intuïtie aan elkaar en verbind je vorige levenservaringen, je problemen, je herinneringen aan elkaar zodat het kan genezen. Daarnaast is muziek in je dromen, visioenen, dagdromen ook een weerspiegeling van verlangens, herinneringen van een film die je emoties, gevoelens raken. Het geeft de trilling weer die verbonden is met je eigen hart en alles wat daarbij hoort.  

 

Ja we dromen, visioenen allemaal op de ritme van je ziel via muziek, er zijn geen uitzonderingen. Behalve dat niet iedereen het zich bewust kan herinneren. Sterker nog we dromen vaker met geluid, muziek, woorden dan je kunt voorstellen.  

   

Let the music heal your soul 

 

Muziek is als een oceaan het stroomt, eb en vloed en zorgt voor innerlijke genezing en herstel van ongezonde periodes en situaties. Vanuit de baarmoeder van het leven ervaar je via de muziek een nieuwe zielstrilling die je op een hoger niveau tilt. 

Expressie vanuit je ziel, je hart, je basis, je innerlijke trilling zorgt voor de diepe verbinding die je in je waakbestaan zoekt. De kleuren van je ziel worden in muziek, geluid dromen ervaren en bewust gemaakt van het feit dat!. 

 

Naast muziek, geluid kun je ook denken aan woorden, klanken die je via harttrillingen, intuïtie aanraken zodat je het een plek kunt geven in je leven en/of de situatie waarin je zit. Elk woord heeft een persoonlijk lading, niemand anders kan het aanraken, verklaren, ervaren omdat het op je eigen trilling door stroomt.

Woorden vertellen je dat waarmee je in verbinding staat, wat nu belangrijk is, wat je in je waakbestaan bezig houd en/of waarmee je aan de slag mag gaan. Signalen vanuit het universum, dat wat je hebt gevraagd word via droom woorden beantwoord en op de juiste plek opgeslagen en verwerkt. Je kunt ook denken aan blad muziek of zelf het spelen in je een bandje, orkest enzovoorts.  

 

Ik heb een muziek droom oefening ontwikkeld, deze bestaat twee onderdelen zodat naast de verbinding ook een persoonlijk intuïtieve groei kunt ervaren. Het is een combinatie van mediteren en contact maken met je diepste kern, je basis, je bron, je ziel, je hart en daarnaast leren focussen op beter en ontspannen muziek droom slapen. 

   

Muziek droom oefening 1 

 

 Stap 1 muziek droom meditatie 

Ga makkelijk zitten, ontspannen rechtop. Niet te strak, niet te losjes. Ogen gesloten of net iets geopend. Adem een paar keer diep in en langzaam uit. Hierdoor ontspan je vanzelf dieper. Je aandacht blijft helder en alert.

Richt je aandacht op het natuurlijke ritme van je adem, je hart. Als je merkt dat je bent afgeleid, laat de afleiding los en breng je aandacht terug naar de adem in het hier en nu. In het begin is mediteren lastig; het ontspannen en je hoofd leeg maken is vaak een hele uitdaging. Begin rustig met 5 minuten en ga daarna stap voor stap verder en je zult zien dat het steeds gemakkelijke gaat. 

 

Stap 2 

Herhaal deze  droom muziek meditatie iedere ochtend als je wakker wordt. Een meditatie Tip is  ga niet  mediteren als je moe bent - dan val je sneller in slaap. Je kunt wel denken aan droom yoga.

Herhaal overdag regelmatig de meditatie status gedurende de dag een minuutje. Zo leer je je eigen muziek ritme en vooral jezelf kennen.  

Schrijf je meditatie ervaringen op in een dagboek- zo ervaar je niet alleen op onbewustniveau maar ook bewustniveau de groei en ontwikkeling en/of zie je de roden draad in je meditaties en in je dromen.   

  

Muziek droom oefening 2

 

Stap 1 

Neem het vaste besluit voor je gaat slapen vanuit je bron, basis, je ziel en/of waarmee je verbonden voelt te dromen, visioenen. Behoud dit beeld en gevoel goed vast tot de laatste minuten voor het slapen gaan. Niet focussen, maar laten stromen; ontspan en niet onder controle proberen te houden. Het klinkt tegenstrijdig, maar ontspan en heb vertrouwen; weet dat terugkerende dromen altijd terug komen op het moment dat het juiste moment. 

 

 

Stap 2 

Zorg voor een rustig slaapomgeving waar jij volledig op je gemak bent en jezelf ontspannen, let goed op dat je ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld geen mobieltje of ander stoomapparaat bij je in de buurt is. Dit zorgt voor storing tijdens je slaap en dromen vanuit je bron. lees ook 4 simpele slaaptips   , Feng shui ondersteund je slaapritme , 7 Succesvolle Stappen Naar Lucide Dromen , Droom Gymnastiek , Terugkerende dromen enzovoorts

 

 

Stap 3

Ga op het rand van je bed zitten en/of op een stoel zodat je goed met je voeten bij de grond kan komen. Ga met je aandacht naar beneden en focus op je voeten. Voel hoe je benen de stoel en/of je bed rand raken. Voel hoe je voeten contact maken met de grond- voel de vloerbedekking, parket enzovoorts.

 

Stap 4

Word je bewust van je ademhaling, je bron, je basis, je hart, je ziel die je zachtjes met een pre energie in de stoel of in het bed trekt. Ga met je aandacht naar je voeten; stel je voor dat er doorzichtige parelmoer wortels uit je voeten groeien. Die wortels verankeren je diep in de aarde en zorgen voor dat je vanuit je bron droomt, visioen, handelt, visualiseert.

 

Stap 5

Vanuit je wortels zie je een prachtige doorzichtige energie omhoog komen die het universum, het hogere aanraakt en vanuit je kruin doorstroomt- Neem deze status mee naar de volgende stap.  

Stap 6 

De belangrijkste stap!.... Ga in bed liggen, ontspan. Herinner je steeds weer dat je vanuit de bron, je basis, je ziel en/of waarmee je de verbinding voelt droomt. Laat los en herinner je ontspannen staat van dromen die alles laat stromen dan is het heel goed mogelijk dat je droom volledig vanuit de bron, je intuïtie wordt ervaren. Begin een dromen dagboek- waarin je alles opschrijft....!   Dit geeft je inzicht in de rode draad, de terugkerende dromen, signalen en gevoelens. 

 

Stap 7

Een belangrijkste volgende stap: Je moet namelijk los laten en vertrouwen hebben in jezelf, je ziel, je bron, je basis, het puurste deel van jezelf.  Vertrouwen hebben tegenover ieder willekeurig muziekdroombeeld / muziekdroomgeluid dat aan je verschijnt wetende dat je op dit moment vanuit je bron informatie, zielsgroei, ontwikkeling, antwoorden enzovoorts doorkrijgt. Je bent vanuit je bron, je intuïtie de schrijver van je zielsdromen, het visioenenscript.  

 

Stap 8

Slaap zacht en ontspan. 

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en Blogger


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Peter
4 maanden geleden

🤗bedankt 🤗