Home » Blog » Droom Volwassen » Tune in op je droom cyclus

Tune in op je droom cyclus

Gepubliceerd op 6 september 2019 07:00

Wist je dat dromen en visioenen niet alleen verbonden zijn aan dat wat je dagelijks meemaakt, ervaart en mag verwerken maar ook aan de cyclus van je lichaam (menstruatie, zwangerschap, menopauze), de standen van de maan, zon en elementen.  

Je kunt ook denken aan je kind, baby cyclus en je puber, jong volwassen, volwassen en oudere volwassen periode. Elke cyclus is anders en word ook anders beleeft. 

 

Wat als ik je vertel dat als je in een mindere periode ( winter) zit, ook je dromen en visioenen veranderen en minder prettig aanvoelen.  

Alsof je in terugtrekkende energie verkeerd, stilstaande periode, rust, naar binnen keren en pas weer in beweging komen als de droom cyclus weer gaat stromen. 

Het voorjaar brengt een hele andere droom, visioen, meditatie energie met zich mee, dat ook nog eens synchroniseert met je referentiekader en/of levensenergie en ziel. In de herfst ben je druk bezig met afronden terwijl je in de zomer de vruchten aan het plukken bent en dit hele proces komt volgend jaar weer terug en het jaar daarna. Sterker nog het proces herhaald zich dag in dag uit.  

Elke droom, visioen, meditatie, dagdroom is opgebouwd uit steeds terugkerende cyclus. Die je het beste kunt vergelijken met het opbouwen van een boek; een intro, het verhaal en de afsluiting. Steeds weer herhaal je dit proces terwijl je droom, visioen, meditatie, dagdroom zich ontwikkeld blijft de cyclus steeds weer herhalen als eb en vloed alleen de energie veranderd naar mate je als mens meer slaapt, mediteert, dagdroomt enzovoorts.      

 

Wat nu als je in kunt Tune op de droom cyclus waarin je zit?...

Dan verbind je meer met jezelf, snap je dromen, boodschappen, levenslessen, zielsopdrachten en rode draad ook veel beter. Je slaapt beter als je jezelf verbinding met de juiste cyclus van het leven- de vraag echter is zit je in eb of vloed - is het vollemaan voor je of begin de nieuwe maan in je leven. Komt de zon op, pluk je de vruchten of ga je ze net planten.

 

Stel jezelf de vraag ben ik een ochtend mens of een avond mens?. Hierin zit de eerste stap richting ontdekken van je droom cyclus .  

  

Bij elk mens is de droom cyclus anders, de stroming van het leven is voor iedereen op elk moment van de dag anders,... niemand zit op exact dezelfde lijn op dit moment.

 

Het is je eigen blauwdruk die aandacht nodig heeft en volledige gewaardeerd, geliefd en gebruikt kan worden als je jezelf verbinding met je eigen cyclus.  

 

Dromen, visioenen, dagdromen, meditaties bouwen op, komen tot bloei en rond weer af.   

 

Leer te snappen wanneer je verbinding vind met je volledige potentie en wanneer je kunt oogsten. Door simpelweg te luisteren, te kijken naar je dromen, visioenen, dagdromen, meditatie cyclus. Dagdromen als je net wakker word zijn ook heel anders dan dagdromen die je aan het einde van de dag beleeft!.

 

Is het dan zo simpel marjan?.

Ja als je een langere periode je dromen, visioenen, dagdromen en meditaties bijhoud dan zie je een terugkerend patroon die verbonden is met de cyclus van de planeet, de zon, de maan, en je levensfase enzovoorts.  

  

Als voorbeeld neem ik de overgang - menopauze. Op het moment dat dit in je leven openbaard veranderen ook je dromen, visioenen, meditaties en dagdromen.... Als start droom, visioen in de overgang kun je denken aan baby's, dieren, familie, vrienden, onafgemaakte fases. Als tweede stadium (nieuwe maan periode) is het vooral bloed, zwemmen, genegenheid. Als derde stadium ( vollemaan stadium) rust en terugtrekken, aan jezelf werken enzovoorts.   

 

Ga je hiermee aan de slag dan kun je dus heel goed zien in welke fase je zit van je menopauze. In welke fase je het beste iets kunt ondernemen.

In welke fase het juiste moment is om iets te ondernemen. Welkom moment is het een goed idee om een pas op de plaats te maken.  

 

Nog een leuk droom cyclus weetje is dat wanneer je een periode in je leven afsluit, een leerproces hebt doorstaan, overwonnen dat je dan een cyclus afsluit. 

Deze cyclus herhaalt het zich niet meer, maar veranderd en/of transformeert automatisch in een andere nieuwe energie die ook weer blijft stromen en herhalen enzovoorts

 

Tune in op je droom cyclus  basisoefening 

 

Stap 1 Houd een droom cyclus dagboek bij!  

Noteer tijdens welke nachten je wakker ligt en wanneer je goed slaapt. De Vollemaan, nieuwe maan, wassende maan of afnemende maan hebben invloed op je lichaam en geven als eerste je droom cyclus aan. Nadat je dit hebt genoteerd weet je ook met welke maan cyclus je verbonden bent; dit is de eerste stap!. 

Vervolgens ga je verder -  Wanneer je goed kunt mediteren, dagdromen, visioenen is dit tijdens vollemaan, nieuwe maan, wassende maan of afnemende maan dit vertelt je waarmee je diep verbonden bent en wat niet stroomt met je droom energie en je ziel, je bron, je basis enzovoorts. 

 

 

Stap 2 Verdieping voor je droom cyclus dagboek!

Beschrijf je leeftijdscyclus, of te wel de levensperiode waarin je zit. Het geeft naast de standen van de maan en de zon ook een hele goede verbinding met de droom cyclus. Ga na welke voor eerdere levenscyclussen je hebt doorlopen en/of wat je als puber hebt ervaren enzovoorts. Het is een stukje zelf reflectie dat nodig is om je droom cyclus te vinden en snel te groeien en te ontwikkelen. Denk aan je kind, baby cyclus en je puber, jong volwassen, volwassen en oudere volwassen periode.  

 

 

Stap 3 Wie ben ik?...

Ben je een ochtendmens, avondmens?. Word je graag vroeg wakker of ga je graag laat naar bed en werk je graag als de zon onder is of ben je actiever als buiten de vogeltjes fluiten. Inspiratie komt op het moment dat je diep verbonden bent met je energie, je cyclus en stroomt over het algemeen genomen veel minder als je niet in je element bent. 

 

 

Stap 4 Waar zit ik nu op dit moment in mijn droom, project, wens  enzovoorts

  Als het goed is weet je nu al voor een groot deel waarmee je verbonden bent. Je weet dus ook al wat niet stroomt....De volgende stap is uitvogelen in welk onderdeel van je project, wens, project enzovoorts zit..... Ben je de zaadjes aan het planten of oogst je op dit moment, zit ik in de opbouw fase, afronden ?.... Beschrijf dit vervolgens ook in je dagboek.  

 

 

Stap 5 Rode draad droom cyclus

Nu heb je een eerste basis inzicht in waarmee je verbonden bent, waar je staat en hoe je reageert op behaalde dingen- wanneer je dromen, visioenen het beste stromen enzovoorts. Ga met deze rode draad aan de slag!... Gebruik deze kennis om het beste uit je droom cyclus te halen. Je gaat zien dat een cyclus zich steeds weer herhaald, opnieuw begint, eindigt en tot volle bloei komt enzovoorts.       

 

Een liefdevolle droom groet 

Marjan Klop Founder en Blogger


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.