Home » Blog » Droom Volwassen » Herfst Dromen

Herfst Dromen

Gepubliceerd op 3 oktober 2019 om 07:00

Naar binnen keren dromen doen we in de herfst, even een pas op de plaats maar vooral even aan jezelf werken. Het is tijd om jezelf terug te trekken en lekker te dagdromen en mediteren.    

Laat het manifesteren, affirmatie, visualisatie maar even voor wat het is, naast je neer leggen. Laat de warmte van het innerlijke vuur maar branden. 

  Tijdens de herfst is het tijd om droom energie te verzamelen, jezelf te verzorgen, klaar te maken voor de winter of te wel de stille droom periode. Zie ook mijn afronden van een droomperiode, winter, kerst dromen blogberichten. 

 

De herfst dromen zorgen er niet alleen voor dat je de diepste kern van je wezen leert ontdekken, maar ook dat je verbinding maakt met je levensdoel, opdrachten enzovoorts. Je kunt ook denken aan energetische verbindingen maken met gelijkgestemde en tweelingzielen, zielsmaatjes en/of dieren.

Even een beetje dieper graven en daarnaast ook dingen bewaren die je later op een geschikt moment gebruikt of afhandelt. Het is niet los laten en actie ondernemen op je dromen, visioenen maar verzorgen, pas op de plaats en laten rusten. 

Je sluit als het ware de zomer energie af, een energie waarin je de vruchten hebt geplukt en nu neem je de tijd om je successen te verzorgen en te waarderen. Tijd nemen om even niets te doen, te genieten van dat wat je hebt en niet te kijken naar dat wat je niet hebt.

De herfst energie is een prachtige uitdaging om gewoon weg je dromen te laten genieten en even in de rust stand te laten staan. Je dromen, visioenen, dagdromen niet verklaren, geen plek geven maar gewoon even laten stromen. Een stapje terug doen, erop neer kijken en afwachten; genieten van de innerlijke warmte en het vuur dat in je dromen brand.

Je kunt ook denken aan het vervalen van de cyclus van het leven, het vervalen, de dood en de wedergeboorte, het einde en het nieuwe begin. Bescherming en ondersteuning. 

 

 

Maar Marjan?. Zijn mijn herfst dromen dan niet belangrijk of vertaalbaar!.

Jawel maar soms is het een goed moment om de thee te laten trekken, de koffie te laten zetten voordat je het op drinkt. Sttt luister naar je dromen moment, maak je hoofd leeg, mediteer en ontspan wetend dat de juiste antwoorden op het juiste moment komen.

    

Herfst dromen, dagdromen en meditaties zijn juist heel belangrijk ze vormen de basis van rust en balans; het (her)schrijven, verbeteren, beoordelend, jezelf vinden en klaar maken voor de stille periode die hierna volgt. 

 

 

Ben je er klaar voor om jezelf beter te leren kennen?... omarm de herfst en ontdek. 

 

Het is het juiste moment om jezelf diep te verbinden met je gevoel, intuïtie en bron, basis, je gidsen en helpers. De sluier tussen de werelden, dimensies is tijdens de herfst dan ook dunner dan tijdens de rest van het jaar!. Het vinden van je innerlijke lichtje, het verlichten van je eigen levenspad- het inspireren van jezelf en iedereen die aanhaakt. Laat de herfst je inspireren om mindfulness toe te laten en te groeien vanuit het hoogste goed.  

Herfst dromen oefening

Stap 1 

Ga makkelijk zitten, ontspannen rechtop. Niet te strak, niet te losjes. Ogen gesloten of net iets geopend. Adem een paar keer diep in en langzaam uit. Hierdoor ontspan je vanzelf dieper. Je aandacht blijft helder en alert.

Richt je aandacht op het natuurlijke ritme van je adem, je hart en het naar binnen keren van de herfst. Als je merkt dat je bent afgeleid, laat de afleiding los en breng je aandacht terug naar de adem in het hier en nu. Stttt ben stil luister naar jezelf en laat het stromen!.

 

Stap 2 

 Blijf goed op je ademhaling letten, je hartritme, blijf in deze ontspannen status terwijl er voor je aarde, grond verschijnt, afgevallen blaadjes, noten, kastanjes. Zie het voor je raakt het aan, voel de grond, de aarde, blaadjes door je vingertoppen glippen, voel het je huid aanraken, zet je hand tussen de blaadjes in en laat een afdruk achter. Voel de connectie die je hebt met de aarde en de herfst en laat jou handafdruk stromen terwijl je diep naar binnen keert in je hart, je lichaam. Voel de herfst energie door je lichaam stromen en voel de verbinding met je hele wezen en de prachtige planeet aarde.

  

Stap 3

Neem deze status van je aardende status mee naar bed. Ga op bed liggen en ontspan en behoud de verbonden herfst status vast. Laat het allemaal los en herinner je ontspannen staat van dromen die alles laat stromen. Het heel goed mogelijk dat je de herfstdroom volledig vanuit je bron, je basis en vanuit je aardse, liefdevolle leven word ervaren.    

  

Stap 4

Slaap zacht en laat alles los, leef vanuit je herfst energie en aardende bron, je basis. Het is veilig om te zijn wie je bent, en wie je was en waar je naar toe wilt in het leven. Laat het stromen en ontwikkelen terwijl je een pas op de plaats maakt, lief bent voor jezelf en terwijl je slaapt, mediteert, dagdroomt enzovoorts.  

  

Stap 5

Slaap zacht, Slaap is de beste meditatie die er is.... Laat alles helen, opruimen, genezen liefdevol tot rust komen terwijl je slaapt.

 

Stap 6

Schrijf in je dromendagboek alles op als je wakker word. Een dromen dagboek bijhouden doe je zo!...

De volgende stap is ook gelijk de belangrijkste stap voor het uitpakken van je herfst droom. Schrijf het op in een dromen dagboek – weet dat herfst dromen niet altijd vertaalt hoeven worden- soms is het laten rusten een goed begin!. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Clare
9 maanden geleden

Ik ben dol op dromen ūü§ó bedankt voor de informatie

Groet Clare