Home » Blog » Droom Volwassen » Droomtuinje

Droomtuinje

Gepubliceerd op 21 oktober 2019 07:00

Wist je dat je dromen, dagdromen, visioenen, manifestaties ook moet verzorgen?....  Je kunt het vergelijken met je eigen bloemen, tuin en/of park. Er word aandacht aan besteed, verzorgt, hier en daar bij gemest, gesnoeid, winterklaar gemaakt enzovoorts.  

Zo werkt het ook met dromen, dagdromen, visioenen sommige zijn belangrijk genoeg om te laten groeien, ontwikkelen, terwijl andere dromen, dagdromen, visioenen verwaarloosbaar zijn en op dit moment in het herfst of winter stadium verkeren.

Vogels, vlinders, dieren komen droom signalen brengen in je waakbestaan die je kunt koppelen aan je dromen, visioenen, dagdromen, manifestaties enzovoorts waardoor je droom tuintje mooier en groter word. Je tuin is een reflectie van je droomwereld, een spiegel van hoe je basis, je bron, je dromen zich ontwikkelen en groeien.     

   

Wat bedoel je met dromen verzorgen als een tuintje.  

Je plant droomzaadjes, droombollen in het voorjaar van je dromen, dagdromen enzovoorts terwijl je slaapt en mediteert. Je verzorgt het en uiteindelijk kun je de vruchten plukken, verwerken een plek geven in je leven en/of je ziet de rode draad in het geheel van je dromen. De puzzelstukjes vallen op zijn plek doordat je je dromen verzorgt alsof je een tuin zou hebben.

   

Het is een belangrijke opdracht vervallen droomtuintjes zorgen voor droomblokkades en het stoppen van droomenergie. Dat wil niet zeggen dat je stopt met dromen, dagdromen, mediteren, visualiseren enzovoorts maar dat je je eigen groei, ontwikkeling, bewustwording, puzzelstukken, rode draad blokkeert en/of zelfs karma en vorige levens ervaring

  Iedereen kan het neem dat maar van mij aan. Iedereen droomt elke nacht, iedereen dagdroomt regelmatig!. Het enige wat je moet doen is aandacht geven aan je droom, dagdroom, je bron, je basis, je intuïtie en/of daar waarmee je een verbinding hebt.  

 

Water, aarde, vuur en lucht vertegenwoordigen alle elementen in je droomtuin en deze kun je ook terug vinden in je persoonlijke leerprocessen, je droom groei proces. Je wortels, je basis, je bron en de les dat alles aan elkaar verbonden is geschiedenis, je leven nu enzovoorts. Alles bij elkaar is je eigen pad, niemand bewandeld dit pad alleen jijzelf!. 

  

Marjan wat gebeurt er als ik mijn dromen niet verzorg?

Dromen, dagdromen, meditaties die niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben verdwijnen niet zomaar. Ze raken als het ware energie leeg, alsof ze geen vruchtbare aarde op kunnen nemen. Het is een blokkade op je eigen groei, ontwikkeling, bewustwording, puzzelstukken, rode draad blokkeert en/of zelfs karma en vorige levens ervaring.

  

Het is een uitdaging om oude verwaarloosde dromen vruchtbaar te maken.

Maar zoals elke tuin uitdaging is er altijd een mogelijkheid om nieuwe stekjes te maken en de puzzelstukjes op zijn plek te leggen. Je kunt ook denken aan geen bewustwording van het feit dat moment om dat de dromen stil staan. Het brengt je op dit moment geen persoonlijke groei en ontwikkeling. 

   

Nu is het wel zo dat de droom eerst alle cyclussen moet doorstaan en dat de aarde niet zomaar is uitgeblust, maar het afsluiten van onafgemaakte dromen, dagdromen, visioenen en meditaties is heel belangrijk. Al sluit je het alleen maar af door het los te laten en het een plek te geven in je droom cloud.

Droomtuintje oefening

 

Stap 1

Ga makkelijk zitten, ontspannen rechtop. Niet te strak, niet te losjes. Ogen gesloten of net iets geopend. Adem een paar keer diep in en langzaam uit. Hierdoor ontspan je vanzelf dieper. Je aandacht blijft helder en alert.

Richt je aandacht op het natuurlijke ritme van je adem, je hart en het naar binnen keren richting je visuele droomtuintje. Visualiseer je droomtuintje, elke bloem, elke plant, boom is een droom, manifestatie, visualisatie, dagdroom de spiegel van je ziel. Als je merkt dat je bent afgeleid, laat de afleiding los en breng je aandacht terug naar de adem in het hier en nu. Stttt ben stil luister naar jezelf en laat het stromen!. 

     

 

Stap 2 

 Blijf goed op je ademhaling letten, je hartritme, blijf in deze ontspannen status terwijl er voor je aarde, grond, tuintje verschijnt, bloemen, bomen, planten, waterelement enzovoorts. Zie het voor je raakt het aan, voel de bloemen de blaadjes van de bomen door je vingertoppen glippen, voel het je huid aanraken.

Zet je hand tussen de bloemen, planten in en laat een afdruk achter. 

 Voel de connectie die je hebt met je tuin en laat jou handafdruk stromen terwijl je diep naar binnen keert in je hart, je lichaam. Voel de droom tuinenergie door je lichaam stromen en voel de verbinding met je hele wezen, je ziel, je bron, je basis en/of daar waarmee je een verbinding hebt. 

  

Stap 3 

Neem deze status van je droomtuin status mee naar bed. Ga op bed liggen en ontspan en behoud de verbonden droomtuin status vast. Laat het allemaal los en herinner je ontspannen staat van dromen die alles laat stromen. Het heel goed mogelijk dat je droomtuin volledig vanuit je bron, je basis en vanuit je aardse, liefdevolle leven word ervaren.    

  

Stap 4

Slaap zacht en laat alles los, leef vanuit je droomenergie en je bron, je basis. Het is veilig om te zijn wie je bent, en wie je was en waar je naar toe wilt in het leven. Laat het stromen en ontwikkelen terwijl je een pas op de plaats maakt, lief bent voor jezelf en terwijl je slaapt, mediteert, dagdroomt enzovoorts.  

   

Stap 5

Slaap zacht, Slaap is de beste meditatie die er is.... Laat alles helen, opruimen, genezen liefdevol tot rust komen terwijl je slaapt.

 

 

Stap 6

Schrijf in je dromendagboek alles op als je wakker word. Een dromen dagboek bijhouden doe je zo!...Blader door je oude dromen, je droomtuintje en neem de tijd om ze rustig te vertalen, de puzzelstukjes op zijn plek te leggen, te laten groeien en te ontwikkelen. Aandacht schenken aan je droomtuin zorgt ervoor dat je oude dingen doorbreken, kunt afsluiten, dromen kunt verwerken, oplossen en kunt groeien en ontwikkelen. Grote sprongen maakt in het leven als ziel, persoon enzovoorts. Doordat je droomtuin verzorgt, aandacht schenkt, laat bloeien, sterven en groeien ervaar je ook rust, ruimte, mindfulness en balans.             


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tim Bouwman
3 maanden geleden

Inspirerend blog. Ik volg je nu al een tijdje en je blijft steeds weer nieuwe inspiratie geven capo
Bedankt Tim

Pieters
3 maanden geleden

Marjan ik vind dit een leuk idee, ik houd van tuinieren en van slapen en dromen.

Groetjes Margje

Simone
3 maanden geleden

Geweldig beschreven, hier kan ik wat mee en het is nog leuk om te doen ook. Goede uitvoerbare oefening om te proberen.