Home » Blog » Droom Volwassen » Mindfulness dromend niets doen

Mindfulness dromend niets doen

Gepubliceerd op 26 november 2019 om 07:00

Een van de moeilijkste uitdagingen in mijn leven is het niets doen. Het klinkt raar maar ik ben een echte doorzetter, harde werker, inspiratie pusher en zelfs manifestatie gericht en altijd bezig (ik zit nooit stil) zelf niet op zondag en/of feestdagen. Ik werk met gemak van 7:00 tot 20:00 uur.

Het enige wat ik tussen door doe een dromende niets doe pauze houden en mindfulness mediteren, visualiseren en mezelf verbinden met mijn zielsopdracht en intuïtie. Het resultaat is dan ook dat ik elke dag een geweldig blog schrijf.     

  

Verander je gedachtes, patronen , verander je focus. 

          

Ik maak mijn dromen gemakkelijk waar, tastbaar en heb ik vaak (bijna altijd) flow tot nieuwe blog, oefeningen, kennis en wijsheid. Maar ik leerde ook dat als je een goede creatieve manifestatie persoon bent dat dromend niets doen een must is om mindfulness te kunnen groeien.  

 

Ik heb een droomvisualisatie/droommeditatie ontwikkeld die je helpt ruimte te laten ontstaat om alles dromend te laten stromen.      

Juist op het moment dat het niet kan, dat je iets perse af wilt hebben is het verstandig om te stoppen met pushen. Of te wel je hoofd leeg te maken, stil te zijn en het rustig te laten ontwikkelen.  

Dromen komen niet uit als je het pusht, als je er te krampachtig mee omgaat, als het moet, als je een deadline hebt (al dan niet door jezelf in het leven geroepen). Dromen komen niet uit als je vaste patronen hebt, als je steeds weer op de herhaal knop drukt. 

      

  Het is zelfs zo hoe minder je doet, hoe meer resultaat. 

Daarmee bedoel ik niet dat je niets hoef te doen, dat het komt aanwaaien of dat je visualisaties, manifestaties op een magische manier tot leven komen. Dat je alleen maar hoeft te visualiseren, mediteren enzovoorts waardoor het geld zo je portemonnee in stroomt!.    

     

Plan minimaal elke dag 2 x een half uurtje  vrij  of kies ervoor 4 keer een kwartiertje (buiten je pauzes om)  mindfulness dromend niets te doen.  

       

Er ontstaat ruimte om behalve te ontspannen ook nog eens aan jezelf te werken, te leren, oude patronen te doorbreken en bewust te worden van gedachtes die je flow blokkeren of je dromen, wensen, manifestaties in de weg zitten. Het verminderd daarnaast ook het sociale media zoekgedrag.    

Mindfulness droommeditatie niets doen oefening  

Stap 1

Maak een plekje waar je tot rust kunt komen, je bed, meditatiekussen je kunt het zelf invullen - het weerspiegeld je droomenergie en de verbinding die je wilt aanraken.  Het plekje weerspiegeld het hart, veiligheid, huis en mindfulness niets doen meditatie; waar je je ziel kunt openen en kunt delen. Zorg dat er geen afleidingen zijn, schep een sfeer waarin je volledig kunnen ontspannen. 

    

 

 Stap 2

Ga makkelijk zitten, ontspannen rechtop. Niet te strak, niet te losjes. Ogen gesloten of net iets geopend. Adem een paar keer diep in en langzaam uit. Hierdoor ontspan je vanzelf dieper. Richt je aandacht op het natuurlijke ritme van je adem, je hart. Als je merkt dat je bent afgeleid, laat de afleiding los en breng je aandacht terug naar de adem in het hier en nu.

  

 

Stap 3

Blijf goed op je ademhaling letten, je hartritme, blijf in deze ontspannen status en laat het stromen. Ga met je aandacht naar beneden en focus op je voeten. Voel hoe je benen de stoel en/of je bed rand raken. Voel hoe je voeten contact maken met de grond- voel de vloerbedekking, parket enzovoorts.

Ga met je aandacht dieper naar je voeten; stel je voor dat er doorzichtige parelmoer wortels vanuit je voeten de aarde in groeien. Die wortels verankeren je diep in de aarde en zorgen voor dat je vanuit je bron, je basis ontspand en visualiseert.  

 

 

Stap 4

Vanuit je wortels zie je een prachtige doorzichtige droomenergie omhoog komen die het universum, de hemel, het hogere aanraakt en/of dat waarmee je een verbinding hebt. Zie het vanuit je kruin doorstromen naar boven; Neem deze status mee naar de volgende stap en laat alles stromen wat je mag ontvangen.

 

 

Stap 5 

Breng je aandacht naar je eigen droomwereld. Met andere woorden, breng je diepste verlangens naar je toe door het te visualiseren. Ga naar dat wat je diepste verlangen is....  Stap in je droomwereld door het in tijdens je meditatie via je geestesoog te zien, voel het, ruik het, beleef het. Maak het tastbaar maar laat het pad zich rustig ontwikkelen zonder dat je er de controle op houd. Focus, breng je aandacht ernaar toe en laat los.  

 

 

Stap 6

Zeg als ondersteuning de volgende Affirmatie zin op... Welke stap mag ik ondernemen?...… Je kunt ook denken aan de Hoe kan ik dienstbaar zijn?... Of Wat mag ik gaan doen?..  Nog een voorbeeld is Wie of wat mag ik ontmoeten?....   

 

  

 Stap 7

Laat het beeld stromen, laat de woorden, gevoelens, emoties, inspiratie, informatie, intuïtie stromen. Neem de tijd om te ontspannen en kom terug op het moment dat je hier toegeroepen voelt. 

 

 

 Stap 8 

Schrijf je ervaringen enzovoorts op en ga hiermee direct aan de slag; je ervaart nu een directe verbinding vanuit je intuïtie, je bron, je basis en/of daar waarmee je een verbinding hebt.   

 

Begin en eindig je dag met deze Mindfulness droommeditatie niets doen oefening  en je merkt direct verschil. Herhaal dit op momenten dat je het nodig hebt!.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.