• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Bewustwording van het feit dat

Bewustwording van het feit dat

Gepubliceerd op 24 april 2020 om 11:50

Aan het begin van de week las ik een goed geschreven bericht, dat me bewustwording bracht waarvan ik dacht dat ik het al had. Ik probeer mindfull te leven, te leven vanuit liefde en vanuit mijn hart. Niemand te beoordelen en niemand te veroordelen. Bekijk het door de ogen van de ander en met liefde. 

 

Ja dat is een uitdaging en ik probeer zo goed mogelijk hiermee om te gaan. "En dat allemaal op een menselijk aards niveau natuurlijk", Ik ben misschien wel bewust van het feit dat, maar ik ben ook gewoon een mens met emoties en gevoelens net als ieder ander. Ik moet alleen toegeven dat het corona virus voor mijzelf nou niet als heel zwaar en crisis, stressvol wordt ervaren.

 

Natuurlijk zit ik net als de rest thuis, ben ik financieel zwaar getroffen - het verlies van mijn baan hakt er in - Dus heb ik geen geld meer op de bank en ga een uitkeringssituatie in.... Maar op een of andere manier weet ik dat het wel goed komt; ik maak me geen echte diepe zorgen.    

Dat kun je met je kop in het zand steken noemen; maar ik noem het eerder vertrouwen hebben in het universum.

Mijn verhaal is eigenlijk niet echt de boodschap wat ik je wil meegeven - hoe ik het ervaar is compleet anders dan dat van de rest van de wereld. Wat voor mij als  "ik heb vertrouwen, het komt wel goed wordt ervaren". Is voor een ander extreem zwaar, niet te houden, opgesloten voelen, trauma, beperkingen en tegenwerkingen.  

 

Kijk door de ogen van de ander, beoordeel niet - je weet niet wat er achter de voordeur plaats vind, wat voor mij oké is, kan voor een ander niet oké zijn. 

 

 

 Ik had in eerste instantie ook een mening over al die klagers van eenzaamheid, geld gebrek en "De wat is het zwaar" berichten op sociale media. Tot ik besefte dat het artikel dat ik las compleet de spijker op z'n kop sloeg...... Stop met jezelf vergelijken, stop met beoordelen, Dat wat jij lastig of moeilijk vind, is voor een ander een peulenschil.  Dat waar ik of jij morgen tegenaan lopen is niet zwaarder, erger, slechter, "maar gewoon anders", Omdat het mijn lasten zijn en niet die van jou of je buurman, je oom, opa, oma, je neef die in Amerika woont.  

  

Dat is de boodschap die ik je mee wil geven, beoordeel niet, veroordeel niet, we zitten met z'n alle op dezelfde zee, alleen in een andere boot.  Met dank aan een prachtig bewustwordingsartikel 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.