• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Dat wat je niet kunt. Moet je juist doen 🧐

Dat wat je niet kunt. Moet je juist doen 🧐

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 12:07

Vroeger schaamde me ik ervoor, maar inmiddels ben ik dat stadium voorbij. Schrijven is namelijk mijn grootste uitdaging. Mijn hele leven is het mijn obstakel, mijn angst, mijn diepste blokkade. "Het is dat wat je niet kunt en wat je wel moet doen".  

We zoeken bijna allemaal naar een levensdoel!. 

Het is, ik moet toch iets kunnen moment. Iedereen heeft een talent, doel! Waarom ik niet?. 

 

Wist je dat het vaak dat ene ding is!. Wat je hele leven al (on)bewust aanwezig is maar wat niet tastbaar is. Het is vaak, dat wat je niet snapt. Dat wat steeds weer uit je handen weg glipt. Het is ook dat ene ding wat steeds weer terugkomt en je nooit verlaat.   

Het is de deur waar je al 10 keer tegenaan bent gelopen, en hij is nog steeds niet geopend.   

  

Om je uit te leggen wat ik bedoel wil ik je mijn schrijversverhaal vertellen... Ik hoop dat je hierdoor geïnspireerd raakt om je angsten, obstakels, blokkades. uitdagingen aan te gaan en je doel te omarmen. Dat je vandaag nog begint en niet wacht tot morgen!.  Dat je doel (over het algemeen) niet is om geld te verdienen maar om te helpen, inspireren en jezelf te omarmen.   

 

        

Ik kon namelijk helemaal niet schrijven; .....Wat?... 

Ja je leest het goed. Klein 4 jarig Marjantje had maar één droom en dat was schrijver worden. Alleen er was een probleem het creatieve kaartendek was verkeerd geschud. Alle kleurpotloden lagen verkeerd op de tafel. Bij het uitdelen van de pennen en stiften kreeg ik een linkshandige pen in plaats van een rechtshandige stift.

Marjantje leerde net als alle andere kinderen. kleuren, lezen, schrijven. Al snel kon ik niet mee komen met de rest van de klas.           

Binnen twee jaar had klein Marjannetje een leerachterstand opgelopen dat niet meer in te halen zou zijn.  

Klein Marjannetje gebruikte haar verkeerde hersenhelft, dit alles ontstond door de foute inschatting van de docenten van rechts naar links. Waardoor ik niet alleen naar een speciale school voor leerachterstand moest. Ik mocht alles op nieuwe leren. De speciale school was er heel snel achter wat ik mankeerde. Uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar om te leren schrijven inclusief dyslectische schrijversangst. De achterstand werd pas jaren later gedeeltelijk ingehaald.      

   

Toen ik mijn boek Dromen en Visioenen schreef waren de reacties.... Niet zoals ik had gehoopt.  

De adviezen waren en zo heel leerzaam en goed bedoeld. Ik neem het dan niemand kwalijk. Het is een pijnlijke ervaring die (on)bewust nodig is om je doel te vinden. Uiteraard blijven de schrijversadviezen me tot op de dag van vandaag inspireren om het juist wel te doen!.  

      

Mij werd geadviseerd om het vooral niet te doen. Schrijven dat kun je niet zo goed; doe het niet!.

Marjan daar ben je te dom voor. 

Marjan ik zie te veel spelfouten.    

Administratie /secretaresse baan moet je niet nemen. Doe nu maar gewoon iets waar je geen geschreven (woorden) voor hoeft te gebruiken.        

Bloggen is niets voor jou Marjan; dat kun je niet!.  

En ja ik ben zelfs een keer ontslagen omdat ik een dyslectische schrijversangst had. 

Een Triller Roman schrijven moet je niet doen; en ja het is me toch echt gelukt!.  

Schrijven voor magazines is een mooie droom toch, maar ik zou het maar niet doen hoor! Het is uiteindelijk toch gebeurt!.   

  

De dromen, wensen die je hele leven aanwezig zijn; of het nu aan de zijlijn is of niet!. Zijn de moeite waard om voor te vechten. Het zijn de uitdagingen, onze grootste angsten, obstakels die de weg zijn naar je levensdoel!.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.