• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Bewuster genietend leven 🍷

Bewuster genietend leven 🍷

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 07:00

Het bewuster leven, is daar waar ik voor sta en waardoor ik me het beste voel. Alleen ik voldoe niet aan het perfecte plaatje. Sterker nog ik krijg met enige regelmaat de vaak voorgeschoteld. Dan ben je neem ik aan ook vega?...

Op één of andere manier hebben mensen vaak de notie van een bewuster (geiten wollen sokken) leven dat je dan ook vega bent.   

  

Ehhhh ik moet je toegeven! Dat ik doe dus niet; gewoon weg omdat mijn lichaam het beste aanvoelt als ik van tijd tot tijd gewoon vlees/vis eet. Jawel ik kan heel goed vlees/vis overslaan. Ik geniet ook echt van een vega maaltijd, maar ik houd ook echt van een stukje kip tussen mijn Pasta Pesto    

    

 Voor mij voelt dit als balans. Maar om de vraag te beantwoorden. "Nee ik ben geen vegetariër". 

Dat wil niet zeggen dat jezelf geen vega moet worden en/of zijn. Dit is een hele persoonlijke keuze; waarbij je mag luisteren naar jezelf, je lichaam en/of je intuïtie.  

Het andere cliché is dan ook je drinkt vast geen alcohol!.... Sorry, maar ik lust wel degelijk een glaasje wijn of iets anders sterks. Ik houd eigenlijk elke weekend wel van gezelligheid.       

 

Maar dat maakt mij niet minder bewust of mindfull. Het maakt niet uit hoe je het ook wilt noemen. Ik eet onder andere zo min mogelijk suikers, gebruik zo min mogelijk plastic en probeer zoveel mogelijk het afval te scheiden. Alles wat je op de fiets of met de benenwagen kunt doen heeft zijn prioriteit en de auto blijft vaak staan enzovoorts.  

       

Nu denk je misschien dan doe je niet veel!.... Dat mag!...... 

Maar dat is niet mijn doelstelling, Mijn idee achter dit blogbericht is dat je niet verplicht bent om dat te doen wat in het plaatje past. Out of the box kijken zodat je uitvind wat bij jou lichaam en levensideeën past is de achterliggende boodschap van dit blogbericht.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.