• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » De dunne lijn van Wisful Thinking

De dunne lijn van Wisful Thinking

Gepubliceerd op 16 juli 2020 om 07:00

Je kent het vast wel, je hoopt op iets, je droomt over iets en je vraagt om signalen.... En ja hoor overal waar je kijkt zie je veertjes op je pad, muziek, films, vogels en zelfs op sociale media verschijnen er signalen. Het probleem zit er alleen is dat er een hele dunne lijn loopt tussen wisful thinking en signalen ontvangen.  

 Signalen zien, en signalen ontvangen. Betekend, los laten er niet mee bezig zijn en ga het zeker niet opzoeken!. 

 

Het is namelijk zo dat overal waar je (overmatig) aandacht aanbesteed verschijnt hoe dan ook in je leven - met andere woorden daar waar je energie in stopt komt naar je toe (gedachtekracht). Het maakt niet uit of het op je pad hoort of niet en/of het positief of negatief is. Dat wat je wisful neerzet wordt altijd beantwoord. Het wordt beantwoordt omdat je er gewoon naar op zoek bent; je wilt gewoon dat het zo is en/of zo moet worden enzovoorts.  

 

Maar of het dan ook een signaal is, is de vraag?..... Is het fantasie of is ook realistisch.  

De reden dat ik dit schrijf en graag nog een keer onder de aandacht wil brengen is omdat veel mensen hiermee in de knoop zitten.    

Het gevaar zit in de dunne lijn met wisful thinking en ook echt signalen ontvangen.   

Stel je voor je bent lekker aan het werk, je zit de hele dag voor de computer en je hebt om een signaal gevraagd. Je ziet op je computer de klok op 11:11 en dan weer op 14:14 dat moet dan toch een signaal zijn?...

Ehhh nee waarschijnlijk niet! Stom weg omdat je er op zit te azen. Daarnaast zit je een groot deel van de dag te computeren natuurlijk zie je de klok!.   

 

Je vraagt om een signaal je ziet op dat moment een veertje op de stoep liggen, alleen het veertje is er niet net neergevallen. Het ligt er misschien al wel een paar dagen aangezien het hier en daar bruin is. Nee dat is geen signaal!.... Ten minste niet op het moment dat je eraan voorbij liep.     

Je bent opzoek naar een partner en/of een nieuwe relatie; misschien ken je al wel iemand, heb je iemand op het oog... Je visualiseert het contact, je droomt erover, vraagt om signalen. Je ziet toevallig een liefdesfilm hoort liefdesliedjes op de radio.... Nee dat heet wisful thinking. Laat je het voor wat is het, laat je het volledig los en laat je de tijd zijn eigen weg bewandelen. Je wacht gewoon af, je hebt vertrouwen; dan verschijnt het spontaan!.      

 Daar waar je energie in stopt komt naar je toe (gedachtekracht) 

 

Je wandelt nadat je om een signaal hebt gevraagd met je hond door een prachtig natuurgebied (Het is een ooievaarsbroedgebied); je ziet een ooievaar overvliegen/zitten op het nest enzovoorts. Dan is dit geen signaal. Ga je naar huis je laat de ervaring en de wandeling los. Een paar uur later vliegt de ooievaar over je huis heen en jij ziet het toevallig dan kan er sprake zijn van een signaal.   

 

Een ander voorbeeld is, je bent de hele dag thuis geweest en je stapt op een onverwacht moment in de auto, start de motor; kijkt en ziet dan in je ooghoeken op de klok dat het 16:16 is dan kun je het een signaal noemen.      

Ben je bewust van het feit dat wisful thinking een dunne lijn vormt met echte signalen zien!. 

 

 Signalen zien en signalen ontvangen, is los laten er niet mee bezig zijn en zeker niet opzoeken!. Of te wel als je een profiel van iemand die je leuk vind opzoekt op sociale media. De volgende morgen verschijnt er een berichtje van deze persoon dan is dit geen signaal maar wisful thinking. Zoek je het profiel niet op, maar verschijnt het spontaan uit het niets dan kun je spreken over een signaal.    

 

Laat het los, laat het zichzelf ontwikkelen, en signalen komen uit het niets op je pad!. 

Ik hoop dat je met dit bericht een klein beetje meer inzicht heb gekregen over signalen ontvangen en wisful thinking  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.