• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Mijn eerste bewuste droom

Mijn eerste bewuste droom

Gepubliceerd op 17 oktober 2020 om 07:00

Ik was nog heel jong (8 jaar) toen ik voor het eerst echt bewust droomde. Ik was me toen helemaal niet bewust van de signalen en de boodschap die er in voor kwam. Maar het is iets wat ik nooit ben vergeten en daarom wil ik het graag met je delen. Bewust dromen hoeft dan ook niet altijd leuk te zijn, het roept veel emoties, gevoelens, trauma en herinneringen op die niet altijd op het juiste moment komen. Het kan jaren duren voordat je het kunt verwerken.

Het kan jaren duren voordat je  daadwerkelijk de puzzelstukken in elkaar kunt leggen.  Soms komt het gewoon te vroeg. Soms komt het te laat......  Accepteren is niet gemakkelijk maar het is noodzakelijk. Verwerken komt op een later moment, laat het los ga er niet over twijfelen, nadenken - laat de droom voor wat het is.. Soms is een droom gewoon een droom!.  

    

Mijn eerste bewuste droom

 

Ik droomde dat ik werd ontvoert door een jonge man met donker haar en blauwe ogen, die me in het vliegtuig zetten op weg naar Amerika. Aangekomen op het vliegveld stapte we in een taxi en ik kwam aan in een hele nieuwe stad die ik niet kende. Mensen liepen snel langs me heen zonder iets te zeggen. We kwamen aan in een mooi groot huis, waar ik mocht gaan wonen en toen werd ik weer wakker uit mijn droom. Ik riep hard om mijn moeder die op haar beurt rustig naar me luisterde en me troosten "ik wilde niet ontvoert worden".    

 

Herinner je ook je eerste droom?... 

Mijn engste droom 

 

Het is inmiddels al jaren geleden dat ik een verschrikkelijk enge droom heb ervaren. Maar ik kan het me nog steeds tot in het detail herinneren “alsof het gisteren was”. 

Ik droomde over dat ik gemummificeerd in een sarcofaag lag. Ik kon alleen mijn ogen bewegen, voor de rest lag ik helemaal vastgebonden.  

Mijn kist werd geopend en ik zag overal op de muren Egyptische beschilderingen. Alles werd donker voor mijn ogen en daarna helder bijna kristal wit
Ik raakte compleet in paniek en tot werd ik wakker. Jaren later besefte me ik dat het een verband had met een vorig leven en dat de boodschap minder eng is dan de droom me deed ervaren. 

Wat is je engste droom ooit?...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.