• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Ook ik ben wel eens angstig

Ook ik ben wel eens angstig

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 11:00

Ik droom al jaren bewust, maar ook ik ben wel eens echt heel bang geweest voor mijn dromen en visioenen. Meditaties en dagdromen. Voor de schaduw op de muur, het gevoel dat ik niet alleen was. En nee dat was geen gevoel van erkenning naar mijn overleden moeder, oma of opa. Ik heb je al eerder vertelt over mijn eerste nachtmerrie en mijn meest indrukwekkende enge droom. ik heb echt een aantal nachten wakker gelegen, geslapen met een lamp aan. 

 

Maar ik heb nog nooit mijn weerwolven en vampier ervaring vertelt 

 

  Ik ben niet snel bang, vooral omdat ik in het verleden al veel nachtmerries heb ervaren en ik er inmiddels mee om weet te gaan. Maar deze was anders, het was zo intens dat ik niet eens meer durfde te slapen en ook mijn meditaties en dagdromen bewust heb uitgesteld tot ik zeker wist dat er echt niets ernstigs was.

 

Het was een donkere regenachtige herfstavond, ik ging vroeg naar bed en viel als een blok in slaap. Ik liep in mijn eentje in een donker bos, voor me verscheen er een grote wolf met zijn hoektanden zichtbaar. Hij gromde naar me en rende op me af. Ik sloeg mijn armen voor me ogen en wilde heel hard weg rennen, terwijl ik me omdraaide stond daar ineens een vampier die me vastgreep en me in mijn nek wilde bijten.

Toen werd ik gelukkig wakker uit deze zeer angstige nachtmerrie. Rechtop zittend in mijn bed keek ik geschrokken om heen en op de muur zag ik een schaduw, het tikken van de regendruppels tegen de ramen maakte het geheel nog erger.  Waardoor de innerlijke paniek nog verder toesloeg, en ik niet meer durfde te slapen.

     

 Uiteindelijk kom je natuurlijk tot de conclusie dat het gewoon een verwerkingsdroom is, maar de combinatie tussen schaduwen, nachtmerries en innerlijke angst zorgt voor een trauma droom die je niet meer vergeet.  Ook volwassen mensen hebben dus wel eens last van nachtmerries en kunnen bang zijn als het donker is enzovoorts.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.