• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Is droomwerk spiritueel?

Is droomwerk spiritueel?

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 07:00

Ik hoor heel vaak de vraagstelling - is droomwerk, slapen en visioenen spiritueel? Want mijn Psycholoog /arts/specialist geeft een ander verhaal of heeft hier niets mee op!  Door deze vraagstellingen wil ik je iets vertellen. Misschien is het onlogisch, maar ik wil het toch even met je delen via dit blogbericht. 

 

Dromen, visioenen, slaapproblemen is niet iets wat van oorsprong bij het westerse spiritueel zijn behoord. Sterker nog het behoort tot de wereld van "Psychologie/ Wetenschap". Zij hebben het een soort van ontdekt en ontwikkeld. Deze ervaringsdeskundigewereld, heeft tot op de dag van vandaag in zijn portfolio zitten. Het behoort echt aan de Psychologische deskundige deze mensen werken aan vele studies en nieuwe kennis.    

       

De westerse spirituele interpretaties zijn dus pas veel later toegeschoven aan mediums, coaches, droomwerkers enzovoorts. Je kunt denken aan de afgelopen 20 jaar! Het wordt dus nog niet zo heel erg lang gebruikt door spirituele mensen. Het is iets wat wij willen en/of ons zelf hebben aangeleerd.      

     

Eén ding weet ik helaas door ervaring, er zijn ervaringsdeskundige die over het algemeen (nog) niet zoveel op hebben met spirituele interpretaties. (Uitzonderingen daargelaten) Maar stukje bij beetje laten ze het zo af en toe als inspiratie doorklinken in hun onderzoeken. Je krijgt steeds vaker prachtige samenwerkingen die nog meer inzichten en groei momenten brengen.    

 

   

Bekijk je de vraagstelling vanuit andere culturen, dan zal het spirituele het eerste zijn waar de verbinding mee wordt gevonden.        

Dit heb ik dan met je gedeeld zodat je het weet voor als je het ooit nodig hebt. "Het ware de Egyptenaren, De Maya's, Atlantianen, Lumurianen enz. die de eerste droom en slaapsymboliek gebruikte. Maar dat is mijn mening, dat wil niet zeggen dat ik niets op heb met Psychologie. Juist wel, ik gebruik namelijk beide vormen.   


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.