• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Koffie verslaving

Koffie verslaving

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 07:00

Ik durf het eigenlijk niet zo goed toe te geven, maar ik drink al jaren koffie. Al vind ik zelf niet overmatig, twee/drie mokken koffie (iets meer dan 5 kopjes ) per dag hebben me de das om gedaan. Eergisteren, gisteren en vanmorgen voelde ik me duizelig worden na mijn ontbijt. Dat gelukkig weer weg zakte nadat ik ging lunchen. Na de lunch dronk ik nog een mok koffie en voelde de duizeligheid weer opkomen, ook dit zakte weer weg.      

      

Wat blijkt als je lichaam te veel koffie (cafeïne) binnenkrijgt kun je dus reageren in de vorm van duizeligheid, en hoofdpijn. Als het ware stapelt mijn lichaam al jaren cafeïne op, waardoor ik nu allergisch reageer.  De uitdaging zit in het iets lekkers te drinken vinden zonder cafeïne. Ik ben nu aan het ont-koffie-en. Echt een uitdaging om geen koffie te drinken als je het gewend bent.     

    

  De enige tip die ik op internet kan vinden is - voorlopig stoppen met cafeïne koffie, als het lichaam weer herstelt is kun je gewoon weer koffie drinken maar dan wel in mindere mate. Of natuurlijk kiezen voor cafeïne vrije koffie of thee.  

    

  Als je iets weet laat het me weten of geef me tips!.

 

    Onbewust heb je een "soort van verslaving, automatisch gedrag" ontwikkeld, gewoon omdat het zo is. Het hoeft niet perse iets heel slechts te zijn. Maar dit is een prachtig voorbeeld van ongezond gedrag zonder dat je er bewust van bent. Veroordeel ik mezelf hiermee; een beetje wel. En aan de andere kant ook weer niet, ik ben ook gewoon een mens, die dingen mag leren. 

 

Een ding is duidelijk je lichaam geeft het niet voor niets aan! "luister naar je lichaam, waardeer je lichaam het is veel meer dan alleen een omhulsol waar je ziel in huist". Het is de motor van je hele wezen.      


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.