• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Nu nog even niet

Nu nog even niet

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 07:00

Omdat ik overgevoelig ben heb ik moeite met mijn energieniveau op pijl te houden. Niet alleen op peil houden maar vooral ook de invloed van buitenaf kan er bij mij inhakken. Ik kan letterlijk ziek worden van een ongezonde energie ( zowel die door mezelf gecreëerd als die van buitenaf. 

Ik ben me heel bewust dat ik dingen zelf in de hand heb, en dat ik er door de jaren heen echt wel mee weet om te gaan. Ik ben geaard en ik zorg ervoor dat ik het negatieve gelijk afvoer. Maar echt waar nog steeds zijn er moment waarop het me letterlijk vloert.   

 

Het zijn van die dagen waarop ik het liefst naar bed ga, het uitslaap in de hoop dat het morgen beter gaat.  Gewoon weg omdat mijn eigen ego er een groot drama van maakt - Ik maak het als het ware veel zwaarder en groter als dat het daadwerkelijk is. 

 

Er zit natuurlijk een voorbeeld achter, anders zou ik dit niet in een blog schrijven. Ik organiseer de geweldige Sleeping Beauty Challenge (voel je vrij om je in te schrijven). De lancering ging zoals geplant, de eerste paar inschrijvingen kwamen binnen. Ik was best trots op mezelf want er waren al 5 deelnemers en dat in een paar uurtjes.

Mijn beste vriendin belt me op, met een geweldige leuke aanmoediging!. Daarna kwam de vraag hoeveel deelnemers heb je al. Dus ik antwoordt 5 waarop ze haar reactie niet kon verbloemen - dat valt me tegen. Innerlijk gaat er dan bij mij iets knagen. Ze heeft gelijk na alles wat ik heb gedaan en jawel daar gaat mijn ego!. Niet meer in het nu, niet meer in de positieve energie - maar in een paar seconde doordrenkt met negatieve energie. 

 

De les die ik jaren geleden leerde: Is dat je terug moet gaan naar dat moment. Erken het, accepteer het en vraag je dan niet meer af hoe ermee om te gaan. Je kunt het niet oplossen, laat het daar, laat het er zijn.   

 

Vaak zijn dit dingen, (faalangst) ervaringen die je al heel je leven doet. Je vorige levens of familiekarma en/of die je vanuit een trauma herinnering onbewust steeds weer opnieuw de boventoon laat voeren.   

 Ik leerde ook dat je de pijn, emoties, het negatieve er mag laten zijn in de vorm van even zielig zijn; jezelf liefdevol omarmen. Geef jezelf eens een dikke knuffel. Dat overmatig je best doen om je goed te voelen, positief te zijn namelijk averechts werkt en echt waar neem maar van mij aan, mensen voelen echt aan als je niet lekker in je vel zit.   

 

   

Ben stil, luister naar de leegte en ontspan, maar dat kon ik helaas de afgelopen dagen even niet! "Nu nog even niet", morgen misschien.

 

Maak je geen zorgen de positieve energie stroomt weer, en de valkuil is er eentje die ik waarschijnlijk en vele mensen met mij nog 100 keer over mag doen.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.