• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Komen en Gaan

Komen en Gaan

Gepubliceerd op 9 januari 2021 om 10:20

Ik zag ze komen, ik zag ze gaan. Ik zag ze meerdere malen in een korte periode de bedrijfsnaam of strategie veranderen. Ik zag een hoop collega's hoge sprongen maken en ook weer heel hard vallen. 8 jaar lang vecht ik me in er doorheen; soms met succes. Soms, net als nu geen geld meer om eten te kopen of om mijn rekeningen te betalen.

 

Levend vanuit ik vind uiteindelijk wel een weg. Dat is de realiteit dat bij het ondernemerschap behoort. Ik heb soms 2 banen en regelmatig geen geld op de bank moment. 

Ik huil erom, ik ben verdrietig....... Ik geef niet op; geef mezelf (uiteindelijk) een schop onder mijn kont. Er is namelijk geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om op te geven. Dit is mijn levenspassie en het is anno 2020/2021 een zwaar pad - een boterham met pindakaas dan maar weer "misschien niet de meest gezonde situatie", maar het houd me op de been. 

 

 

Vergelijk jezelf niet met andere, maar het gaat zo automatisch!  

 

Het excuses dat ik singel ben, waardoor ik de enige ben die het geld moet verdienen tegenover de getrouwde ( samenwonende) ondernemer is iets te vaak mijn gedachte gekruist. Zij hebben veel gemakkelijker met een partner toch?.

 Wat dacht je van het excuses dat als je een voldoende geld hebt dat je dan mensen kunt inhuren waardoor je maar 20 uur hoeft te werken.

Visualiseren doe ik me het schompes; maar als ik geen actie onderneem of door blijf gaan op dezelfde weg - blijft het een luchtkasteel. Hoe kan het toch dat andere ondernemers zo happy de peppy zijn; dat ik het euforische gevoel toch iets anders ervaar gedachte!.     

   

Hoe ik hier weer uit ga komen, geen idee!

 

 

Eén ding leerde ik de afgelopen jaren, doorgaan waar andere stoppen maakt het verschil. Leven vanuit je passie is geen rechte lijn, het is alles behalve dat! Het is krom, ondersteboven, uitdagend en vol met diepe dalen, hoge bergen en stopborden. Je bent de enige die weg weet. Je bent de weg en alleen jij kunt het bewandelen . Ook als je iedereen die dicht bij je staat bent verloren -het neemt niets weg van hun liefde voor je! Elke dag is nieuw. Je begin gewoon opnieuw. Je kunt misschien in de verkeerde trein gestapt zijn maar op het juiste spoor staan, het enige wat je moet doen is wachten op de treinwissel.       

    

Als je wereld in elkaar klapt en het eerste ding wat je kunt bedenken als je wakker wordt is   ...................   Dan is dat het enige wat je moet doen!     


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.