• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Ontkersten

Ontkersten

Gepubliceerd op 1 januari 2021 om 13:39

Het is vandaag pas 1 januari, maar ik heb gewoon zin om alles op te ruimen - als het ware ontkersten - de boom, de lampjes en alles wat maar met kerst te maken heeft. Het gaat vandaag nog terug naar zolder. Normaal wacht ik altijd tot na nieuwjaarsdag maar op een of andere manier kriebelt het om alles weer normaal te hebben. 

Misschien komt het door de corona, of komt het door de balans houden tussen wollensokken en gebalanceerd mens zijn. Het kan natuurlijk ook liggen aan dat een redelijk opgeruimd persoon ben.  Een grappig feitje dat ik met je wil delen is dat ik op google ontkersten in typte - tot mijn verbazing zijn er blogs en tips geschreven hoe je de kerst netjes kunt opruimen. Echt waar er zijn ook YouTube video's met echte voorbeelden!   

      

 

Doe je ook aan ontkersten of wacht je nog even ?..

 

Ik moet ook toegeven ik zet mijn kerstboom ook eigenlijk nooit eerder dan december; terwijl er genoeg mensen in mijn omgeving zijn die al weken van te voren de gezelligheid in huis halen.  Ik las een tijd geleden de kerstboom regels en daarin stond dat je de boom niet langer mag laten staan dan de drie koningen. Dat is de tweede zondag van Januari - omdat het dan ongeluk zou brengen. Nu ben ik totaal niet van dit soort regels en onheilsvoorspellingen maar ik kan me voorstellen dat je de boom langer wilt laten staan omdat het wel gezellig is met al die lichtjes.   

 

Nu komt het meest lastig "waar ik de grootste hekel aan heb", hoe krijg je de boom je huis uit zonder dat heel de woonkamer en keuken onder naalden zit?...

 

Jaar in jaar uit is dat een uitdaging, natuurlijk kun je de boom ook zo lang laten staan dat er geen naalden meer aanzitten. Optie 3 is natuurlijk de kunstkerstboom of knip alle takken eraf met een schaar... Maar ik denk dat ik gewoon de keukendeur open zet en de boom zo naar buiten sleep - effe stofzuigen en klaar is Mar  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.