• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Spiritueel VS Ego

Spiritueel VS Ego

Gepubliceerd op 27 december 2020 om 11:28

Een van de lastigste dingen is de balans tussen mijn ego en het spirituele. Ik kwam er op een heftige manier achter dat als je een soort magneet voor kennis wordt - je uiteindelijk jezelf (ego) verbinding verliest.

 

Je kunt het zien als dat je als het ware gaat zweven op kennis en spiritueel zijn. Kennis op doen is prachtig maar te veel weten brengt je niet de spirituele groei die je zoekt. Sterker nog het brengt je verder weg van je levenspad dan dat je in gedachte had. Je kunt namelijk alleen groeien als je ook als (aards) mens ervaring op doet en blijft doen!.   

Je hebt niet voor niets gekozen om in een menselijk lichaam te incarneren...... Je had ook voor een boom kunnen kiezen of hond bijvoorbeeld. Je ziel heeft namelijk geen menselijk lichaam nodig om spiritueel te groeien - dat kan in bijna alle aardse vormen. Alles is met elkaar verbonden- we zitten allemaal op dezelfde trilling.  

 

Omarm je menselijk lichaam en je ego (menselijke) leerdoelen, maar blijf in balans met je ziel.    

   

Mijn persoonlijk uitleg en ervaring van te veel kennis hebben, of te wel over-analyseren. Ik ben mijn hele leven bezig geweest om de puzzelstukken in elkaar te leggen van mijn 2 vorige levens. Ik ben hier bewust van sinds ik 8 jaar oud ben. Ik zocht het tot in het detail uit. Maakte in eerste instantie grote sprongen vooruit als ziel, maar naar mate ik dieper en dieper ging nam (on)bewust mijn ego verklaringen het over.

    

Het was zo logische en ik hield bijna letterlijk niet in - alle boeken over dit onderwerp had ik versleten. Mijn vorige levens tot in het detail steeds weer opnieuw beleeft en ik deelde mijn kennis ook met andere mensen die er maar in geïnteresseerd waren.  Ik bouwde er mijn praktijk omheen.     

 

Filter dat wat belangrijk is eruit, laat de rest voor wat het is!  

Ik boekte een reis naar Egypte om daar de laatste puzzelstukken te ervaren; met het idee dan voel en ervaar ik alles als ziel. Wat er gebeurde had ik niet verwacht; ik landen op Cairo en terwijl ik mijn voeten op de grond neer zetten spleet mijn ziel in twee. Alsof ik afscheurde van mijn ego..... Ik had nog nooit heimwee gehad, maar toen ineens wel en niet zo beetje ook. 

    

 Opdat moment voelde ik niets, geen erkenning waarop ik zo gehoopt had, geen visioenen of beelden. Mijn ziel verliet me gewoon; mijn ego was diegene die de overhand had genomen en daardoor de regie in handen had gekregen. Het besef kwam binnen als een donderslag bij heldere hemel. Mijn ziel wilde dit helemaal niet (die hoeft dit ook niet opnieuw te ervaren).

Leef in het nu, Vandaag!. Leef niet in gisteren of eeuwen geleden!.  Leef niet in morgen of over een jaar of 10! 

 

Mijn (ik wil het allemaal weten) heeft mijn spirituele pad juist de andere kant op geduwd. De verkeerde overmatig analyseren van een kennis hebben levenspad.  Toen ik weer thuis was van de reis, erkende ik het probleem. Stukje bij beetje leerde ik weer (nu gebalanceerd) terug te keren naar verbinding tussen ziel en mens zijn.  

          

De zoektocht naar de balans blijft een uitdaging die ik door deze ervaring heel graag met je wil delen.    

Kennis hebben is geweldig maar laat de kennis niet je ziel op een verkeerde manier aanraken!  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.