• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Singel Valentijn

Singel Valentijn

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 07:00

Singel Valentijn is helemaal zo gek nog niet. Omarm de zelfliefde, en geniet van deze dag. Ik koop rozen voor mezelf, ik koop iets lekkers van “chocolade” en geniet van een it's me time moment.  Al moet ik toegeven dat het niet altijd zo is geweest. Het zijn de goede levenslessen, uit het verleden; die er voor zorgde dat ik de inzichten kreeg om happy te zijn met Valentijn.

 

Ik geniet van deze dag, zie de prachtige liefde om me heen en omarm mijn singel leven!. 

 

Ik geniet elke dag van het singel leven, maar vooral tijdens Valentijn geef ik tijd en aandacht aan mezelf. Ik houd ervan om alleen te zijn, ik heb ook niet altijd de behoefte om mijn leven met iemand te delen. Zelfstandigheid staat bij mij hoog op mijn verlanglijstje, maar dat wil niet zeggen dat ik geen liefde nodig heb. Ik geef het tegenwoordig aan mezelf en geniet met volle teugen. Het is niet zo dat ik niet open sta voor een relatie, natuurlijk wel... Ik wacht er niet op, ik zoek er niet naar; het komt vanzelf op mijn pad. 

 

Het is niet altijd zo geweest- voor dat ik echt leerde genieten van het alleen zijn waren er ook voor mij zielslessen die ik mocht leren en dit wil ik met je delen. 

 

Je groeit er namelijk overheen, je leert van jezelf houden en genieten van het singel leven. Al moet ik zelf toegeven dat deze verandering pas is gekomen na mijn 35ste levensjaar.  Het valt niet goed te praten hoor. Maar je kunt je misschien wel indenken dat als iedereen een geweldige carrière heeft, prachtig huis, auto, kinderen en jij hebt voor je gevoel niets. Dat je dan keuzes maakt die misschien niet altijd even slim zijn; maar ook hier leer je weer van.  

 

Het voelt namelijk als falen, waardoor je een beter verhaal presenteert als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat. Je liegt voor eigen best wil, om jezelf een beter gevoel te geven. Een beter gevoel wat overigens maar van korte duur is; de waarheid ligt om de hoek. Het is iets wat alleen jijzelf als erg ervaart, waarvan jijzelf het falen en de emoties ervaart.    

   

Waarom haalt het iets slechts in je naar boven is het om de emoties maar niet te hoeven voelen. 

 

Misschien zijn het de maatschappelijk verwachtingen die het je zo zwaar en emotioneel maakt. Weer een date die op niets uitloopt. Of gewoon helemaal geen dates of afspraakjes. Zit je niet op tinder dan?....... Schaamte omdat je de juiste persoon maar niet kan vinden. Waar is die toch, de angst voor het alleen achterblijven?..  De kinderwens die als maar kleiner en kleiner wordt- de biologische klok tikt en weet heel goed dat de grens nadert. 

     

   

Nu op mijn 38ste wacht ik er niet op. Ik zoek er niet naar; het komt vanzelf op mijn pad. Als mensen er om vragen dan geef ik een krachtig, gelukkig singel en zeer eerlijk antwoord. Ik geniet van Valentijn, het alleen zijn en lach heel hard om de grapjes die alleen aan singel mensen wordt voorgeschreven.      

  

  

Mijn prins op het witte paard is de weg kwijt.

Mijn zielsmaatje is putjesschepper op zee!.

Mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen.  

Ik wacht op mijn Toyboy totdat hij volwassen is!.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.