• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Mijn ZelfhulpBoeken Vraag

Mijn ZelfhulpBoeken Vraag

Gepubliceerd op 30 augustus 2021 om 17:30

Inmiddels ben ik al lang ( te lang) opzoek naar balans tussen het spirituele en bewuste (aardse leven) dat ik ook nog steeds opzoek ben naar een zelfhulp boek dat meer bied dan zelfhulp inzicht! De meeste boeken en Ja dat zijn er echt heel veel lees ik 1 keer, heel misschien sla ik het nog een keertje open. Maar verder dan dat kom ik toch echt niet, al moet ik wel toegeven ze blijven in de kast staan.  

Ik heb ze echt versleten, een boekenkast vol, ik moet eerlijk zeggen er is maar een handjevol echte boeken waar ik tot op de dag van vandaag plezier (bewust) van heb. Jawel ik heb ook echt boek 1 keer gelezen en weer doorverkocht. Te veel kennis kan zogen voor stagnatie in je persoonlijk groei en ontwikkeling.

Je kunt ook je doel voorbij schieten door te veel boeken en kennis op te doen - de mist in de zielsspiegel - of te grote stappen van kennis willen nemen waardoor je helemaal niet groeit maar juist stilstaat. Gewoon leven brengt vele lessen met zich mee! 

 

 

Boeken waar ik echt iets mee heb gedaan!

  • Siddhartha van Herman Hesse 
  • The subtle art of not giving a fuck van Mark Manson
  • The power of the now van Eckhhart olle 
  • Change your thoughts change your life vab Dr wayne W Dyer
  • De inwijding van Elisabeth Haich

 

 

De les die ik leerde uit alle boeken die ik tot nu toe heb geleerd is dat er stukjes blijven hangen- ik schrijf toch echt mijn eigen levensscript. Elk boek sluit aan op de schrijver, het zijn zijn/haar/hen/hun woorden. Het kan wel synchroniseren maar nooit volledig op je leven en/of welke situatie je zit aansluiten. Je eigen boek is namelijk altijd een 2.0 of een 5.7 versie dat wil natuurlijk niet zeggen dat zelfhulp boeken geen aansluiting kunnen vinden. Natuurlijk wel ze zijn de brug naar bewustwording van het feit dat....... Je moet het daarna toch echt zelf doen.  

 

Je kunt natuurlijk ook te veel willen weten, leren, een spons worden voor kennis maakt je niet slimmer! het brengt je niet verder weg op de levenstrede! Sorry maar het is bekend dat je beter 1 of 2 goede echt bij je passende boeken kunt lezen en vanuit dit oogpunt je eigen levensscript kunt schrijven dan vanuit vele verschillende zelfhulpboeken knippen en plakken tot er een soort van eigen levensscript ontstaat. Je ziet het ook bij te veel opleidingen en cursussen doen dit maakt het vaak voor jezelf niet duidelijker en ook niet voor iedereen in je omgeving. Als het ware verlies je een beetje je pure unieke kleuren. 

 

 

Misschien vind je dit naïef of zelfs niet spiritueel (bewust) maar ik leg nu eenmaal dit soort vraagstukken onder de loep. Ik maak overal mijn eigen verhaal van "reflectie", bewustwording" zijn niet voor niets mijn meest gebruikte woorden. Ook in mijn droomverklaring maak ik hier gebruik van luister naar je eigen stem, je zielskleuren, let niet op wat een ander ervaart of wat het meest logisch is. 

 

Weet je wat ik echt bijzonder vind van zelf hulp boeken, dat er al heel veel is geschreven, geweldige dingen, goede verhalen, fantastische inzichten maar ook heel veel herhalingen in andere woorden. Het beste zelfhulp boek is door jezelf geschreven en wordt elke dag aangevuld door de kennis uit je eigen zielsarchief (vorige levens en levenservaringen) zijn hiervan een heel goed voorbeeld.

Omarm je eigen zelfhulpboek en laat je eigen kennis stromen en op een rustig moment naar je toekomen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.