• Persoonlijke blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Snel en persoonlijk contact
Start » Dromen & Slapen » Blog Marjan » Blogger zijn doe je zo!

Blogger zijn doe je zo!

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 07:00

Ik krijg regelmatig de vraag van lezers / bezoekers. Een website bijhouden een blog hebben is toch niet zoveel werk?. Ik zal je een eerlijk antwoordt geven! Het is heel veel leuk werk, je kunt het zien als een boek die je maar niet vol geschreven krijgt.  

Elke dag werk ik eraan, elke dag  "Na en Voor" mijn parttime baan; werk ik aan mijn website. Dan heb ik het niet alleen over het schrijven van een nieuw blog, maar je kunt ook denken aan de website bijhouden, de website aanpassen, verbeteren enzovoorts.  

 

Het ulitieme Blogger / Schrijversgeheim "uniek zijn vanuit je meest pure ik".

 

Nieuw content maken, webshop, sociale media, Youtube, advertenties, challenges, livestreams. Uiteraard moet ik de nieuwe kennis ook nog testen, uitproberen en dan uitschrijven en/of delen op mijn blog (sociale media). Ook hier gaat tijd in zitten en ik vergeet vaak hoeveel dat het is. Al met al ben ik nu ruim 9 jaar bezig en werk ik elke dag gemiddeld een 3 uur eraan.  

  

Dat zijn over 9 jaar gezien 3.285 dagen a 3 uur. Dat is een totaal van 9.855 uur aan werk. 

 

De realiteit is dat blogger, schrijver zijn, echt iets is wat je met regelmaat moet doen, vandaag een blog schrijven, dan een week niets publiceren gaat je echt geen volgers/lezers opleveren. Je krijgt dan gewoon geen aanloop, google en/of andere zoekmachines vinden je niet interessant. Waardoor je om even in vaktermen te spreken geen hoge ranking krijgt. Websites met betere SEO komen dan boven je te staan met alle gevolgen van dien. Want dat betekend dat je weer harder moet werken om op te klimmen en (als het ware vernieuwd te zijn) De nieuwe bloggers of gelijkgestemde websites zijn echt super goed gemotiveerd en doen er alles om aan een hoge positie te krijgen en dat is zo gaaf dat er heel veel goede blogs/ schrijvers zijn. 

 

(Overigens is het niet zo dat een blog met weinig reacties, comments of lage bezoekcijfers een slechte website is) Het is vaak het tegenovergestelde, weinig reacties kan heel goed aangeven dat het uniek content is! 

 

 

Marjan Blogger tip's 

 • Schrijf uniek, vanuit jezelf, laat je pure ik stralen.
 • Volg andere bloggers, schrijvers, gelijkgestemde - blijf bij, volg de trend, maar volg wel je eigen weg!
 • Zorg voor goede contact mogelijkheden voor je lezers! 
 • Heb een eigen Signature (maak je blog rond)met een goed afsluiting die je altijd gebruikt.
 • Maak het je roeping, Maak het eigen en laat het ontstaan! 
 • Begin vandaag, wacht niet tot morgen(bloggen/schrijven moet je leren.
 • Geduld, nog meer geduld en geniet van het proces! 
 • Neem de tijd om jezelf te ontdekken, laat het blog ontwikkelen
 • Besteed niet te veel aandacht aan de uiterlijke verschijningsvorm van je blog/website "lezers zien het niet". 

 

     

  

Ga niet opzoek naar het ultiem succes, of snel geld willen verdienen. Bloggen, schrijven de ultieme uitdaging om te doen, het is namelijk zo dat het iets is wat heel langzaam opbouwt. Schrijven, bloggen is een proces van jaren, leren, studeren, vallen en opstaan. Goed schrijven is en blijft een geweldige uitdaging, die helaas niet voor iedereen is weggelegd. En dan heb ik het niet per definitie over de kwaliteit, maar ook over doorzetten, elke dag er aan werken enzovoorts 

 

Met andere woorden je moet het echt als je roeping zien, als je een diepe wens hebt om je kennis te delen wordt dan blogger, schrijver! 

 

Natuurlijk verdien ik een klein beetje aan mijn advertenties, maar dat is iets wat je echt moet opbouwen. Ook als je kiest voor betaalde advertenties op je blog/ website. Dit heeft een aanloop tijd nodig van minimaal een jaar! Dan verschilt het ook nog in welke doelgroep je actief bent - spiritueel gezien is er gewoon veel minder animo dan als je mode of koken blogger, schrijver bent. 

   

 

Uniek content is goud waard! Let op, het is wel de lastigste weg om te bewandelen als blogger. Maar levert uiteindelijk de meeste voldoening op! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.