• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Lathyrus

Dromen of visioenen over lathyrus gaan over verbindingen, overwinningen, huwelijken, eenwording, zachtaardigheid, schoonheid en sensueel zijn en voelen. Een andere uitleg is vooral verbindingen ervaren in het leven. Nog een andere uitleg is dat je veel moeite hebt gedaan om je wensen, plannen en dromen tot bloei te laten komen, maar je kunt maar kort genieten van je werk, want de overvloed is van korte duur.

 

 

Laurier

Dromen of visioenen over een laurierboom vertellen je dat je de behoefte hebt aan ontspanning, rust maar ook inzichten, balans en mogelijkheden in tijd. Een andere uitleg is dat je een mooie en vooral plezierige tijd tegemoet gaat. Nog een andere uitleg is dat de bewustwording van je wensen, dromen en ideeën gemanifesteerd worden.

 

 • Laurier in je droom of visioen vertelt je over geluk, overwinning en liefde, maar ook over faam in je leven. Een andere uitleg is dat je trouw bent aan jezelf of aan een andere persoon in je leven. Een spirituele verklaring is dat de laurier verbinding je met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd.

 

 • Een lauwerkrans, laurierkrans in je droom of visioen betekent overwinning, eervol behandeld worden maar ook vasthoudendheid of misschien wel de volledigheid vinden in het leven. Een andere uitleg is de oneindige eeuwigheid, de verbindingen en de cyclus en van het leven.

 

 • Als je iemand een lauwerkrans geeft in je droom of visioen vertelt dit je dat je erkenning en eeuwigheid, een oneindige verbinding en overwinning hebt bereikt in je leven. Een andere uitleg is dat er sprake is van overwinning op je mannelijke en vrouwelijke kant, het innerlijke huwelijk, en de cyclus van het leven. Nog een andere uitleg is dat je op romantisch niveau een aanzoek of eenwording kunt verwachten, tweelingzielen vinden elkaar.

 

 

  

Lavendel

Dromen en visioenen over lavendel vertelt je over het opruimen, schoonmaken en los laten van ongezonde energie en relaties- vorig leven en/of dat wat je op dit moment in beslag neemt. Een andere uitleg is het focussen op dat wat belangrijk ik, rust, balans vinden en terugkeren naar je gevoelens, je kern, je basis, je ziel enzovoorts.

Nog een andere uitleg is magie, natuur energie en/of spirituele ontwikkeling dit kun je vanuit verschillende interpreteren zowel positief als negatief. Een spirituele verklaring is dat de lavendel verbinding je met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd. 

 

 

 

Lelie

Dromen of visioenen over een lelie vertellen je over overwinning op het verleden, het vrouwelijke geslachtsorgaan en de vruchtbare kansen die daar uit voortkomen, maar ook over seksuele verlangens, overwinnen en de wedergeboorte. Een andere uitleg is het einde ervaren, rouw, dood of verdriet, ziekte, afgang, tegenslag maar ook het gemis van overleden geliefden. Dit komt omdat de lelie veel wordt gebruikt bij het overlijden en begrafenissen.

 

 • Het plukken van een lelie in je droom of visioen vertelt je dan ook dat je hebt geoogst en nu kun je hiervan de vruchten plukken, je vruchtbare ideeën worden waarheid. Een andere uitleg is dat je seksuele verlangens aandacht nodig hebben.
 • Nog een andere uitleg is dat er een einde aan je problemen komt, je bent je verlies aan het verwerken, de emoties worden geuit.

 

 • Het zien van een lelie in je droom of visioen vertelt je dat je wensen, dromen en ideeën nog buiten je bereik liggen, dus misschien moet je jezelf andere doelen stellen.

  


Lelietje-van-dalen

Dromen of visioenen over het Lelietje-van-dalen vertellen je over romantiek, nieuwe relaties, tweelingzielen, geluk, bevruchtingen, zwangerschap en nieuwe ideeën en mogelijkheden. Een andere uitleg is genezing, medische ontknoping en spirituele genezing van een situatie.

 

 

Lotus

Dromen en Visioenen over de Lotus vertelt je spirituele groei en ontwikkeling, transformatie en het overwinnen van de obstakels en problemen. Een andere uitleg is de poort naar leven en wedergeboorte en een diepere verbinding met jezelf ervaren en/of hiermee aan de slag gaan.  

 • Het levens groeiproces en het helemaal openen en bloeien op je volle kracht, en de baarmoedermond het leven. Het ervaren van balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie.
 • De uitdaging aan gaan om te groeien, te ontwikkelen en te bloemen.
 • Een andere uitleg is dat de lotus je leert handelen vanuit een meer spirituele en/of ziel, bron en basis leven.
 • Daarnaast vertelt de lotus je iets over je wortels, je basis en dat waar je vandaan komt en daar waar je naar toe wilt gaan. 
 • Een spirituele verklaring is dat de lotus verbinding je met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd. 

 

  

 

Madeliefje

Dromen of visioenen over een madeliefje vertellen je over een gelukkige en zorgeloze periode die aanbreekt. Een andere uitleg is dat het madeliefje ook inzicht en geduld vertegenwoordigt.

 

 • Dromen of visioenen over het plukken van madeliefjes vertellen je dat je wat onzekerheid ervaart in de liefde, of onzekerheid in je levensdoel, je lot of het nieuwe pad dat je wilt bereiken. Een andere uitleg is natuurlijk de dat liefde wederzijds zal zijn; het enige dat je nog moet doen is het delen of duidelijk maken.

 

 • Vallen er blaadjes van het madeliefje in je droom of visioen dan vertelt dit het einde van een relatie, of situatie, maar ook tegenslag, en afzien van het huidige idee. Het stoppen van ongezonde situatie en relaties en het opnieuw willen beginnen.

 

 

 

Magnolia boom en bloesem

Dromen of visioenen over een magnolia boom vertellen je over verbindingen met het hiernamaals, ook is er een verwijzing naar kennis, inzicht en levensdoelen die je hebt gevonden of wilt vinden. Een andere uitleg is de kracht van de natuur, voorjaar, Pasen zuiverheid en reinheid komen in je leven of daar heb je behoefte aan.

 

 • Nog een andere mogelijkheid is dat je ondersteuning ontvangt tijdens een bloeiperiode in je leven en dit kan komen door te geloven en te mediteren. Een spirituele uitleg is dat de magnolia de hogere dimensies, het universum weerspiegeld; de verbinding vanuit je diepste kern en basis die naar een hoger niveau word getrokken. 

 

 • Magnolia bloesem in je droom of visioen vertelt je over, het openen van de mogelijkheden, inzichten, kennis, levensdoelen. Maar je kunt ook denken aan het oogsten de bloeiperiode is nu aanwezig; dit is het juiste moment.
 • Een andere uitleg is het ontvangen van ondersteuning van het universum en/of dat waarmee je een verbinding hebt. Nog een andere uitleg is dat de magnolia de verbinding van de natuur, voorjaar, Pasen, zuiverheid, reinheid vertegenwoordigd. 

 

 

 

Meiboom

Dromen of visioenen over een meiboom vertellen je dat je het gevoel hebt dat je in het middelpunt van de wereld staat of je in het midden van je leven of levensdoel bevindt. Je ervaart een centraal of focus punt in je leven, een punt dat je zelf hebt gecreëerd. Een andere uitleg is dat de meiboom de basis van het leven vertegenwoordigt, je verzorgt je lichaam, geest en ziel goed, en/of je besteedt voldoende aandacht aan je persoonlijk.

Monnikskap

Dromen of visioenen over de monnikskap vertellen je over geneeskracht op een natuurlijk manier, je bent aan het genezen van een emotionele, geestelijke of lichamelijke klacht. Een andere uitleg is kennis willen hebben over alternatieve geneeskunde, of ga een cursus volgen om je te verdiepen in de mogelijkheden van de natuur en zijn geneeskunde en de eeuwenoude kennis en wijsheid. 

 

 

Mistletoe ( Maretak) 

Dromen over de mistletoe vertellen je uiteraard iets over genezing en helen. Het weerspiegeld kracht, doorzettingsvermogen om dat aan te trekken te krijgen wat je wilt. Het is het willen toereiken naar het onbekende. Maar ook het gevoel van het kan goed komen maar ook fout gaan; het is dus de twijfels en keuzes maken.

 

 • De Maretak weerspiegeld tegenwoordig natuurlijk ook ware liefde, de kus, tweelingzielen, zielsmaatjes. De vrouwelijke en mannelijke energie. Maar ook genegenheid en een signaal van het universum en/of dat waarmee je een verbinding hebt. Je kunt ook denken aan vruchtbaarheid, nieuwe kansen en nieuwe wegen in slaan.  
 • Als spirituele uitleg is er een verbinding met het ervaren  van begeleiding vanuit hogere dimensies, god, de engelen, opgestegen-meesters en/of waarmee je een verbinding hebt. Het zou ook de sleutel zijn om aan de werkelijkheid te ontsnappen.
 • Er zit naast de spirituele verklaring natuurlijk ook een goddelijk verhaal aan vast dat ook een aanknopingspunt kan zijn voor de eventuele verklaring van je droom of visioen.  

 

 

  

Narcis

Dromen of visioenen over een gele narcis vertellen je over de behoefte aan beter communiceren en luisteren naar je innerlijke wijsheid. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn van obstakels, strubbelingen in relaties of vriendschappen die moeten worden uitgesproken. Dromen of visioenen over een witte narcis vertellen je dat je twijfelt of moeilijk keuzes kunt maken. Een andere uitleg is dat je misschien de neiging hebt om fantasie en werkelijkheid door elkaar te halen.

 

 

 

Olijfboom

Dromen of visioenen over een olijf gaan over tevredenheid, vriendschappen, maar ook warmte en een ontspannen sfeer die je rust en een gelukkig gevoel geven. Een andere uitleg is dat je tegenvallers en obstakels kunt verwachten in je leven die je moet overwinnen. Nog een andere uitleg is dat de olijf de basis is van de smeerolie van een project, je geestelijke situatie, en dat je de moeilijke situatie wat gemakkelijk wilt laten verlopen.

 • Dromen of visioenen over een olijfboom vertellen je over goede zaken, warmte, succes en mooie resultaten en mogelijkheden in je leven. Een andere uitleg is dat je de vruchten plukt van je harde werken; nu kun je oogsten en het succesvol maken. 

 

 

 

Onkruid

Dromen of visioenen over onkruid vertellen je over tegenslag en vooral over onrust, chaos in je hoofd, geen overzicht hebben, problemen en obstakels die je niet kunt overwinnen. Je kunt het zien als het gevoel van door de bomen het bos niet kunnen vinden, te veel in je hoofd zitten en geen duidelijke richting hebben en/of ervaren. 

 

 • Onkruid dromen hebben een verbinding met je hart, je bron, je basis, je wortels, je verleden en je toekomst. Maar ook met mensen die in je leven aanwezig zijn, onkruid weerspiegeld dus ook de ongezonde verbindingen met tweelingzielen, zielsmaatjes, gelijkgestemde, familie, vrienden enzovoorts. 

 

 • Het onkruid is een reflectie en spiegeling om je bewust te worden wat er nu echt in je omgaat, wat voor onrust je meemaakt en dat het tijd wordt om op te ruimen en zicht en ruimte te creëren. Onkruid is een bewustwording van je omgeving, je gedrag, je hoofd, je leven, je wezen, je huis, je bron, je basis en vooral hoe voelt. 

 

 • Een andere uitleg is misplaatst vertrouwen hebben in iets of iemand. Maar ook meerdere pogingen doen om iets in je leven tot een goed einde te laten komen, het kan ook zijn dat je verkeerde keuzes hebt gemaakt en je energie op iets verkeerds richt.  Nog een uitleg is dat het onkruid het donker en het licht vertegenwoordigd, je innerlijke demonen, je onrustige gevoelens enzovoorts. Het uitzoeken van oude voorbijgaande stukken en/of vorige levenservaringen  

 

 • Dromen of een visioen over dat je onkruid aan het wieden bent vertellen je dat je bewust bent van het opruimen en bevrijden van negatieve gedachten, problemen, obstakels en gevoelens. De tijd is gekomen om het oude los te laten en aan toekomstige relaties te bouwen, maar ook om meer ruimte voor inzichten en vermogens te scheppen.

 

 • Een andere uitleg is dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven, zelfs de dingen waarvan je geen weet hebt.  Tussen het onkruid, de onrust, het onbekende kunnen mogelijkheden en wonderen worden gevonden of ontwikkelen richting mooie dingen/projecten en wensen.

 

 • Opruimen en orde scheppen en inzichtelijk krijgen wat je echt wilt in het leven en dit kan natuurlijk ook mensen weerspiegelen die niet meer tot je leven behoren - gelijkgestemde of tweelingzielen, vrienden, familie verwijderen uit je situatie /leven. 

 

 

  

Orchidee

Dromen of visioenen over een orchidee voorspellen je luxe, liefde, schoonheid en kracht. Het is tevens een spirituele bloem die veel inzicht en verbinding geeft met de overleden geliefde in het hiernamaals. Een andere uitleg is dat de orchidee een innerlijke liefde en schoonheid vertegenwoordigt, ongeacht de uiterlijke verschijningsvorm.

 

 • Een alternatieve uitleg is dat de orchidee de schaduwzijde van je schoonheid vertegenwoordigt, mooi van buiten, een wat donker karakter van binnen, of dat je moeilijk te doorgronden bent.

 

 • De orchidee als plant in je droom of visioen vertelt je dan ook over de verbinding met je eigen wortels, de basis van je familie of je leven, maar ook over de spirituele verbinding die daaruit voortkomt. 
 • Een spirituele verklaring is dat de orchidee verbinding je met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd.