• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Park 

Dromen of een visioen over een park met veel groen, bomen en bloemen vertellen je over geluk en comfort in je leven, maar ook over nieuwe ideeën, en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat je veel plezier binnen het gezin zult ervaren.

 

 • Een park is een plek in je hart, je bron, je basis dat je vooral sociaal wilt inzetten. Dit kan het gevoel van gelijkgestemde vinden zijn, maar ook de behoefte om naar buiten te treden weerspiegelen. Een park is het verlengde van jezelf, je hart je bron, je basis en/of waarmee je een diepe connectie hebt.  De behoefte om te delen, plezier te maken, naar buiten te treden en/of gelijkgestemde te vinden en/of aan te trekken.   

 

 • Dromen of visioenen over mooi park vertellen je dat je een goede en misschien vreugdevolle periode tegenmoet gaat, er komen nieuwe kansen, ontwikkelingen en mogelijkheden jouw kant op. Je ervaart dat alles wat je nu onderneemt succesvol en gemakkelijk verloopt.

 

 • Een andere uitleg is rust en de balans vinden tussen werk en gezin, je mannelijke en vrouwelijke energie. Let goed op wat er aanwezig is in het park, mensen, vijver, dieren, muziek enzovoorts dit vertelt heel veel over hoe je de droom kunt verklaren en/of bewust kunt ervaren. 

 

 • Dromen of visioenen over park dat dor of vergaan is vertellen je dat je de laatste tijd je wensen, dromen, ideeën of relaties geen aandacht hebt geschonken en daardoor kan het niet groeien, bloeien en ontwikkelen. Neem jezelf eens onder de loep en verander je plannen, wensen of je gedrag ten opzichte van je doel en je relatie. Een andere belangrijke uitleg is dat er sprake kan zijn van eenzaamheid, communicatie problemen, burn-out, depressie enzovoorts. 

    

 

 

Passiebloem

Dromen of Visioenen over de passiebloem gaan over het overwinnen en het beklimmen van bergen en dalen. Speelsheid, het innerlijke kind dat tot uiting mag komen. Een andere uitleg is het terugkeren naar oude ongezonde patronen en automatische ( vertrouwde) gewoontes, relaties en vriendschappen.

 • Een andere uitleg is energetische draden, de verbinding tussen mensen gewenst en ongewenst, bewuste draden en onbewuste draden; haakjes en blijven plakkers. Een alternatieve uitleg is de positieve of negatieve verbinding met voorouders, karma, vorig leven en familieleden. Een spirituele verklaring is dat de passiebloem je verbinding je met hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd.

 

 

Palmboom

Dromen of visioenen over een palmboom vertellen je over rust en ontspanning, maar ook hoge doelen en overwinning op problemen. Een andere uitleg is dat de palm ook staat voor dromen, wensen en niet realistische doelen, of twijfelen en luchtkastelen zien. De palmboom weerspiegeld je kern, je basis en de schil die je erom heen hebt getrokken. De harde buitenkant, bescherming en ondersteuning die je door de situatie etc hebt opgebouwd.  

 

Perenbloesem 

Dromen of visioenen over een perenbloesem vertellen je over verbindingen met het hiernamaals, ook is er een verwijzing naar kennis, inzicht en levensdoelen die je hebt gevonden of wilt vinden. Een andere uitleg is de kracht van de natuur, voorjaar, Pasen zuiverheid en reinheid komen in je leven of daar heb je behoefte aan.

 

 • Nog een andere mogelijkheid is dat je ondersteuning ontvangt tijdens een bloeiperiode in je leven en dit kan komen door te geloven en te mediteren.
 • Een spirituele uitleg is dat de kersenbloesem de hogere dimensies, het universum weerspiegeld; de verbinding vanuit je diepste kern en basis die naar een hoger niveau word getrokken. 
 • Nog een andere uitleg voor Kersenbloesem is het openen van de mogelijkheden, inzichten, kennis, levensdoelen.
 • Maar je kunt ook denken aan het oogsten de bloeiperiode is nu aanwezig; dit is het juiste moment.  De peer is ook een vertegenwoordiger van het pentagram en de elementen aarde, water, vuur en lucht en daarom vertelt de peer de mogelijkheden om dingen te veranderen en aan te brengen in je leven, zodat je nieuwe inzichten krijgt die kunnen leiden tot iets moois.

 

Perenboom 

Een perenboom met mooie peren in je droom of visioen vertelt je over nieuwe mogelijkheden, vruchtbare kansen komen er aan. Je hebt goed geoogst en kunt nu gaan plukken, gezonde ideeën, verbeteringen en de basis is genezen. Vallen de peren van de boom dan vertelt het dat de waarheid, of je ware gevoel, je familiebanden niet ver van de waarheid verborgen liggen, de oplossing voor je problemen ligt voor je voeten. 

 

 

 

 

Pioenroos

Een pioenroos in je droom of visioen vertelt je over de manier waarop je problemen, dingen, het leven benaderd en hoe je hierop reageert. De pioen vertelt je over het los laten van oude gewoontes en gedachtes en emoties. Een andere uitleg is dat de pioen geen onverwachte wonderen aan geeft, dat je hard moet werken om daar te komen waar je wilt zijn, langere projecten en wensen.

 

 • Nog een andere uitleg is het vinden van passie en hogere energie en het vinden van gelijkgestemde, aantrekkingskracht die je ervaart en/of wilt in je leven. De pioenroos vertelt je over de uitdagingen en niets over de oplossing van, je ervaart bewustwording van het feit dat....
 • Een alternatieve uitleg van de pioenroos is het ervaren van tegenwerking, tegenslag en misschien zelfs wel wat oneerlijkheid.
 • Een spirituele verklaring is dat de pioenroos je verbinding met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd. Nog een andere uitleg is dat de pioenroos het voorjaar en zomer seizoen vertegenwoordigd. 

 

 

Riet

Als je droomt of een visioen hebt over riet dan vertelt dit je dat je behoefte hebt aan steun, inzicht en goed advies in een situatie waar in je nu geen uitweg weet. Een andere uitleg is de behoefte dat er iemand is die je vertrouwt, waar je op kan bouwen en die je zal beschermen als het nodig is. Nog een andere uitleg is dat het riet staat voor vruchtbaarheid, moederlijke bescherming, aarde en geborgenheid die je kunt ervaren.

Roos

Dromen of visioenen over een roos vertellen je over het hebben van hoop in de liefde en in de toekomst en over gelukkige momenten. Een andere uitleg is dat de roos natuurlijk staat voor passie, vrouwelijkheid en romantiek en de liefde. Een spirituele verklaring is dat de roos je verbinding met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd.

 

 • Dromen en visioenen over het verwelken van een roos vertelt je over het einde van een relatie, een moeilijke periode maar ook verlies van geliefden en de dood van een project of wens, droom of idee. Een andere uitleg is de cyclus van het leven, de dood en de wedergeboorte evenals de cyclus van relaties en het vrouwelijke lichaam.

 

 • Dromen of visioenen over witte rozen vertellen je over maagdelijkheid, puurheid, kracht, schoonheid en geheimen. Een andere uitleg is dat de witte roos staat voor wedergeboorte en het oneindige en de cyclus van het leven.

 

 • Dromen of visioenen over rode rozen vertellen je over passie, liefde en romantiek. Een alternatieve uitleg is dat er ook bloed, valsheid en negatieve energie in je leven aanwezig is.

 

 

Salie

Dromen of visioenen over salie branden vertellen je dat je behoefte hebt aan het reinigen, opruimen van een situatie, je huis, werk, omgeving of relatie. Een andere uitleg is dat salie rust en de balans tussen je mannelijke en vrouwelijk energie verzorgt. Salie in je dromen of visioenen gebruiken tijdens de maaltijd vertelt je dat je de behoefte hebt aan luxe, balans en geestelijke verbeteringen. Een andere uitleg is het ervaren van overmaat en het boven je stand willen leven.

 

 

Sneeuwklokje

Dromen of visioenen over een sneeuwklokje vertellen je dat je in het voorjaar kunt gaan oogsten, je hebt hard gewerkt de laatste tijd en het voorjaar is jouw tijd om te bloeien. Een andere uitleg is dat je je bewust aan het worden bent van de verdrongen emoties en je bezig bent om ze een plek te geven in je leven. Je overwint je beperkingen en je moeilijkheden en komt los van je koude gedrag.

 

 

Tuin, Voortuin, Achtertuin

Dromen over een tuin weerspiegelen de verbinding met je meest pure ik, je hart, je bron en je basis. Het is een reflectie van hoe je voelt en hoe je in het leven staat. De tuin is het verlengde van je huis (thuis) dromen; het is dat stukje wat je aan de wereld wilt tonen. Dit kan de buitenwereld zijn maar ook je innerlijke wereld. Dat wat je met andere deelt (hart) momenten en ervaringen. 

Let goed op hoe de tuin eruitziet dat vertelt je heel veel over hoe je de droom of het visioen kunt verklaren.   

 

 • Dromen of een visioen over een tuin met veel groen en bloemen vertellen je over geluk en comfort in je leven, maar ook over nieuwe ideeën, en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat je veel plezier binnen het gezin zult ervaren.

 

 • Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je met je geliefde door een tuin loopt met planten, dan vertelt het je over zuiver geluk en onafhankelijkheid in vriendschap, liefde en werk die je kunt gaan ervaren. Een andere uitleg is de balans hervinden tussen je vrouwelijke en mannelijke energie.

 

 • Dromen en visioenen dat er groenten in de tuin groeien vertellen je over het ervaren van problemen en hindernissen die je moet overwinnen, maar ook over aandacht schenken aan de verzorging van de vruchten die je hebt geplant in het leven. Een andere uitleg is dat de tuin iets vertelt over de manier waarop je in de wereld en het leven staat.

 

 • Het oogsten van groenten en bloemen uit je tuin in je droom of visioen vertelt je dat je veel aandacht hebt besteed aan je dromen, wensen, ideeën, jezelf of een situatie en daar kun je nu de vruchten van plukken. Je hebt veel geleerd en nu is het de tijd om er wat mee te gaan doen.

 

 • Dromen of een visioen over dat je onkruid aan het wieden bent vertelt je dat je je zou moeten bevrijden van negatieve gedachten om als persoon te kunnen groeien in je leven. De tijd is gekomen om het oude los te laten en aan toekomstige relaties te bouwen, maar ook om meer ruimte voor inzichten en vermogens te scheppen. Een andere uitleg is dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven, zelfs de dingen waarvan je geen weet hebt.

 

 • Dromen en visioenen waarin je tuin verdort en droog is, vertelt je over tegenslag, innerlijke eenzaamheid, geen aandacht besteden aan je wensen, dromen, ideeën of je innerlijke en geestelijke welzijn. Een andere uitleg is dat de aanhoudende financiële of geestelijke droogte, en de twijfel je leven overheersen.

 

 • Maar droom je of heb je een visioen van een tuin waarin je alles aan het planten bent, dan vertelt dit je, dat je het verleden aan het loslaten bent en opnieuw alles aan het plannen en verzorgen bent, maar je moet eerst zaaien zodat je daarna kunt oogsten.

 

 • Dromen of visioenen over het zien van een achtertuin vertellen je dat je in het verleden veel gezondheid, geluk, genegenheid, liefde en financiële waarde hebt gekend, maar dat je in het heden nog niet of weinig moois hebt ervaren. Een andere uitleg is dat je onbewust erg blijft hangen in dat wat vroeger was; geschiedenis, herinneringen enzovoorts.  

 

 • Wanneer je in je droom of visioen met iemand door je achtertuin loopt, vertelt dit je dat je karaktereigenschappen, geliefden of vriendschappen bent verloren en je hoopt deze stiekem terug te krijgen. Een andere uitleg is dat je nog niet klaar bent met het verleden, je wilt dit nieuw leven inblazen of opnieuw bekijken en overwegen.

 

 • Dromen of visioenen over een mooie voortuin vertellen je dat je nieuwe dingen in je leven kunt verwachten, succes, rijkdom of overwinning op je financiële, geestelijke en lichamelijke problemen.

 

 • Als je een verdorde voortuin hebt in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je geen positieve periode ervaart, dat de toekomst en je huidige leven meer aandacht nodig hebben. De komende tijd ziet er niet positief uit, je zit in een dip, of je komt geestelijke en lichamelijke problemen niet te boven.

 

 

 

Tulp

Dromen of visioenen over een tulp vertellen je over een frisse of nieuwe start in een situatie of in je droom, wensen of ideeën en in je leven. Een andere uitleg is dat de tulp je liefdadigheid, ondersteuning, hoop, geloof en mogelijkheden aanbiedt.

 

 • Dromen of visioenen over tulpen in de knop vertellen je over ontwikkelingen en nieuwe kansen die tot bloei komen van een project, wens, droom of idee die vruchtbaar kan zijn. Een andere uitleg is de ontwikkeling die plaatsvindt op persoonlijk en vooral geestelijk vlak. Een meer alternatieve uitleg is dat je ontwikkelingen plaats vinden in het voorjaar, het voorjaar is de tijd om nieuwe dingen door te voeren.

 

 • Verlepte tulpen in je droom of visioen vertellen je over verloren vriendschappen, relaties en verloren mogelijkheden. Een andere uitleg is dat de tulp je geestelijke en lichamelijke status verbeeldt; je bent op, je bent leeg, je voelt je lusteloos.

 

 

   

Twijgje

Als je droomt of een visioen hebt over een twijgje, dan vertelt dit je dat de kleine dingen in het leven niet minder belangrijk zijn dan de grote en kunnen leiden naar je levenspad. Een andere uitleg is dat de eerste tekens te zien zijn van wat je hebt gezaaid in een situatie in je leven; binnenkort kun je, als je er aandacht aan blijft geven, gaan oogsten.

 • Een alternatieve uitleg is dat het vertelt dat ook de kleine dingen in het leven belangrijk zijn, en niet alleen het grote moet en mag gezien worden.