• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Aal

Dromen of visioenen over een aal vertellen je over je stroming, bewustwording, maar ook over opgekropte innerlijke woede die tot uiting moet komen. Je hebt het gevoel dat je overal moeilijk, maar strijdvaardig doorheen glijdt, maar dan wel met de cyclus van het leven mee. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt kortsluiting te maken of niet eerlijk te worden behandeld. Het kan ook een verwijzing zijn naar ziekte en zorgen die op je pad komen. Een andere uitleg vertelt je dat er een sluw of gewiekst persoon in je omgeving is, iemand die niet vertrouwd kan worden. 

 

 

 

Aap

Als je droomt of een visioen ziet over apen, betekent dit het gevoel ervaren van obstakels. Met als belangrijke aanvulling is het gevoel van tegenslag en teleurstelling. Maar ook ondeugendheid, speelsheid, het innerlijke kind heeft op dit moment de aandacht nodig. Het uiten van je echte pure en ware (oerdier) ik.

Een andere uitleg is dat je meer je wilde innerlijke kant naar voren mag laten komen, en vooral de sensuele en seksuele gevoelens.  Een andere uitleg is het na-apen van andere mensen om je heen, je lijkt zelf niet in staat te zijn om iets nieuws te bedenken. Je kinderlijke en fascinerende kant van je karakter heeft meer aandacht nodig als je droomt of een visioen hebt over een aap.

 

Een alternatieve uitleg is dat je nodig wat rustiger en meer gedegen zou moeten handelen; je lijkt over te lopen van enthousiasme dat je niet kunt beteugelen. Nog een andere uitleg is het horen, zien en zwijgen bewustwording.  

Dromen of visioenen over de aap vertellen je ook iets over de basis verbinding met het hiernamaals, het universum en je spirituele groei en ontwikkeling. De eerste basis is gezet voor een verdiepende ontwikkeling en groei- je staat als het ware aan het begin van alles!. 

 

 

 

Aardvarken 

Dromen en visioenen over een aardvarken vertelt je dat je opzoek bent naar de onderliggende gedachtes, en onderliggende geheimen. Graaf een beetje dieper dan oppervlakkig. Beoordeel niets en niemand voordat de onderste steen boven is gehaald en/of dat je dat zelf doet of iemand het voor je doet moet je in het midden laten. Een varken, aardvarken weerspiegeld daarnaast ook het overdrijven en het niet kunnen plaatsen van wat er gebeurt in je leven en/of de situatie zit. Paniek, aanvallen en angst omdat je er geen controle over hebt.


Adelaar ( Eagle) Arend

Dromen of visioenen over een adelaar vertellen je iets over de manier waarop je anderen benadert; dat kan uit de hoogte en groots zijn, maar wel vanuit een positieve instelling. Een andere uitleg is dat de adelaar staat voor heerschappij en de vrijheid willen ervaren in je karaktereigenschappen of in een relatie. Je moet ook bij de adelaar niet vergeten dat je jezelf projecteert op de adelaar: jij vertegenwoordigt het deel van het dier.

Dromen of visioenen over een arend vertellen je over de toekomst. Een adelaar in je droom of visioen, betekent voorspoed, verbeteringen, een innerlijk hoge vlucht en het hervinden van kennis. Je maakt een duikvlucht en neemt veel risico -een sprong in het diepe misschien-, wat voor andere mensen roekeloos kan zijn, maar jij weet heel goed waar je naar toe wilt in je leven. De Adelaar vertegenwoordigd spirituele groei en ontwikkeling; een totale nieuwe blik op het leven hebben; wijsheid en inzichten die niemand anders heeft worden hier weerspiegeld.

 

Dromen of visioenen over een bruine arend vertellen je over een goede basis en start richting een project wens, droom, idee of mogelijkheid waarbij je veel hoge ogen gaat gooien. 

 

Een witte arend in je droom of visioen vertelt je over een nieuw begin, de onbegrensde mogelijkheid, reinheid en een goede start in het project dat nog vorm moet krijgen. Maar ook over schoonheid en onschuldig of ongedwongen zijn, of de dwaas in het verhaal willen zijn.

Dromen of visioenen over een zwarte arend vertellen je dat je moeilijkheden kunt ervaren, dat je plannen, wensen, ideeën, niet probleemloos gaan verlopen. Je moet eerst de obstakels die je tegenkomt overwinnen, maar je krijgt het uit eindelijk toch voor elkaar.

 

Word je aangevallen door de adelaar, dan vertelt het je dat je jezelf corrigeert op je gedrag, je valt als het ware jezelf aan; je emoties, je problemen, gevoelens, meningen maar ook je karaktereigenschappen worden bekeken en heroverwogen.

 

De Zee Arend ( De grootste en de meest magische van alle adelaars) heeft een witte kop en vertegenwoordigd emoties, gevoelens, magie, scheppende levensbron, spirituele groei. Het grote geheel kunnen bekijken, nieuw zicht of verbeterend vermogen om te zien, horen, voelen en ervaren, en diepe persoonlijke ontwikkeling. 

 

 

  

 

Amfibie

De amfibie vertelt je in je droom of visioen de mogelijkheid tot aanpassen, de verschillende opties in je leven, maar ook de tekortkomingen worden bij een amfibie uitgelegd. Een andere uitleg is twijfel, onzekere voortgang en niet te vergeten de mogelijkheid tot zelfbevruchting, de voortplanting van plannen, wensen en dromen. Je bent zelf in staat alles naar een succes te leiden. Een alternatieve uitleg is dat de amfibie zelf geneeskrachtig is, dat betekent dus dat je in staat bent, jezelf innerlijk en geestelijk te genezen. De problemen en obstakels zullen verdwijnen als je maar in jezelf gelooft. 

 

 

 

 

Antilope

Dromen of visioenen over een antilope vertellen je dat je met veel inzet, ambitie en uithoudingsvermogen, ondanks obstakels je doel kunt bereiken. Een andere uitleg is de weg van vallen en opstaan en opnieuw proberen. De antilope in je droom of visioen vertelt je over de manier waarop je vooruitgaat in het leven en op je spirituele levenspad rustig, onzeker maar uiteindelijk bereik je je doel. Antilope heeft een hoge mate van gun-factor, liefde, warmte en genegenheid die je diep in jezelf moet vinden en/of aanwakkeren. 

 

 

 

 

Baviaan

Als je droomt of een visioen ziet over een baviaan vertelt dit je dat je beter je gevoelens moet leren uiten. Je zou wat directer moeten zijn met vertellen hoe je je voelt. Een andere uitleg is dat je je juist wat ongepast gedraagt; je wordt uitgedaagd om speelser de wereld in te kijken of je situatie eens op een complete andere manier in te vullen. Je lijkt de omgeving wat na te apen, omdat je niet zelfstandig beslissingen kunt of wilt nemen.

 

Dromen of visioenen over de baviaan vertellen je iets over de manier waarop je verbinding maakt met je chakra’s, spirituele verbinding met het hiernamaals- je begint bij de basis en je laat het daarna rustig ontwikkelen en doorstromen. Uitdagingen aangaan en actie ondernemen zijn voor je op dit moment een leerpunt die je in je droom en visioenen bewust wordt zodat je ook daadwerkelijk verandering ervaart.

 

 

 

 

Beer

Dromen en visioenen over een beer vertellen je over gedachten opruimen en proberen ruimte of rust te scheppen in je leven, maar vooral over een introverte levensstijl erop na houden. Een andere uitleg is de warmte, familie, herinnering aan je jeugd of een tekort aan aandacht hebben ervaren. Vergeet niet dat de beer een project of afspiegeling is van je eigen ware gevoelens, emoties en verdriet, je bent dus zelf de beer.

Een beer staat ook voor een hoog knuffelgehalte, waaraan je behoefte hebt in je leven. Of warmte die je in je jeugd nooit hebt gehad en waar je voor je gevoel een tekort aan hebt. Daarnaast vertelt de beer ook de verschillende cyclussen in het leven van onafhankelijkheid en groeien.  

 

De agressieve beer in je droom of visioen vertelt je dan ook over de kracht die je bezit om je woede, agressie en obstakels te overwinnen. Je kunt ook denken aan doorzettingsvermogen om daar te komen waar je moet zijn in het leven.   

 

Een droom of visioen dat je achtervolgd wordt door een beer, vertelt over agressie, maar ook over overweldigende obstakels en concurrentie die je niet de baas kunt. Je kunt jezelf met een bedreigende situatie geconfronteerd zien.

Je bent zelf diegenen die wordt achtervolgd ben je bewust van je eigen gedrag of invloed op de situatie. Het kan natuurlijk als alternatief zijn dat je het gevoel hebt dat je niet mag of kunt zijn wie je werkelijk bent; als het ware ren je weg voor jezelf en die prachtige persoon en energie die binnen in jezelf stroomt. 

 

 

 

 

Bever

 

Dromen of visioenen over een bever vertellen je dat je op dit moment een basis aan het leggen bent voor iets nieuws. Je kunt het zien als het bereiken van veel succes enzovoorts, door veel inspanning, hard werken. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn zowel veel geestelijke als lichamelijk arbeid, of dat je het gevoel hebt dat je strijd moet leveren.

 

Daarnaast staat het ook in verbinding met invloed van buitenaf, je kunt dus afhankelijk zijn om de basis goed op orde te krijgen. Met andere woorden de uitdaging om een solide basis op te bouwen die ook voor de langere tijd succesvol of standvastig is. 

Een andere uitleg is dat de bever zowel in verbinding staat met het element water als met het element aarde en daardoor vruchtbaarheid en goede oogst vertegenwoordigd maar je moet er wel wat voor doen. De Bever weerspiegeld je hart, je bron, je basis, je symbolische huis, haart en de opbouw van je ziel, je levenspad, je trap trede naar boven enzovoorts. 

 

Dromen of visioenen over een gewonde bever vertellen je dat je adviezen, informatie of signalen negeert en niet te rade gaat of dit wel een goed besluit was, je bent jezelf verloren en nu moet je jezelf weer zien te vinden. Het kan natuurlijk ook verwijzen naar koppigheid en eigenwijs zijn ongeacht de uitkomst of situatie. De Bever weerspiegeld je hart, je bron, je basis, je symbolische huis, haart en de opbouw van je ziel, je levenspad, je trap trede naar boven enzovoorts. 

 

Spirituele verklaring van de Bever is rust en harmonie, en van de heerlijke (warme, genegenheid hart-gericht) dingen van het leven. Met als belangrijkste aanvulling is dat het een weerspiegeling is van een karkatereigenschap die onafgebroken hard werkt, huis en haard voorop zet!.  

 

 

Bij, Bijenkorf

Een bij in je droom of visioen vertelt je over geluk, harmonie en gezelligheid. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je hard moet werken om succesvol te zijn, of om je dromen waar te kunnen maken, zoals in de uitdrukking ‘een bezige bij zijn’.

Nog een andere uitleg is angst en gevaar in je leven dat je groter maakt, kleine dingen en kleine stappen kunnen veel betekenen en voorstellen, je bent tevreden met het kleine. Nog een belangrijke uitleg is dat de bij de verbinding met Aarde en de hogere dimensies vertegenwoordigd, hogere trillingen, spirituele verbinding, zielsopdracht enzovoorts. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.   

 

Visioenen of dromen waarin je gestoken wordt door een bij vertellen je dat er sprake kan zijn van verminderde vorm van geluk en minder harmonie is en/of zelfs tegenslag, gevoeligheid, pijn en agressie die je moet uiten. Een andere uitleg is dat er een beperking wordt ervaart, als het ware ben jezelf de bij die dus de obstakel, gevoeligheid, pijn, angsten in je leven en/of in de situatie brengt. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.  

 

Visioenen of dromen waarin je gestoken wordt door een bij vertellen je dat er geen geluk en harmonie is, maar tegenslag, gevoeligheid, pijn en agressie die je moet uiten. Een andere uitleg is dat er een beperking wordt ervaart, als het ware ben jezelf de bij die dus de obstakel, gevoeligheid, pijn, angsten in je leven en/of in de situatie brengt. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen 

 

Zoemende bijen in je droom of visioen vertellen je dat je sterkt bent, maar ook je zenuwen onder controle hebt en dit kan je weer helpen op je levenspad. De zoemende bijen vertellen je ook iets over de verbinding met het universum en de hogere trillingen. Als het ware staat de zoemende bij voor de hogere dimensies en de geluiden die erbij horen- je bent aan het ontwaken, hogere doelen en trillingen komen op je pad.

Een alternatieve uitleg is dat de zoemende bij een waarschuwingssignaal is die je bewust mag maken van het feit dat je balans mag houden tussen werk, privé, huis, gezin en natuurlijk geven en nemen etc. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.   

 

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een bijenkorf, vertelt dit je dat er vele kansen voor je liggen om verder te komen in het leven en dat je deze mogelijkheden met beide handen zou moeten aangrijpen. Een bijenkorf vertelt je dat je hard moet werken en wijst ook op het belang van teamwork. Een alternatieve uitleg is dat de bijenkorf een soort van bewustwording oproept die te maken heeft van het feit dat je balans mag houden tussen werk, privé, huis, gezin en natuurlijk geven en nemen etc. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.  

 

 

 

 

 Bizon, Buffel 

Dromen of visioenen over de bizon en buffel vertellen je dat je heel sterk bent, je kunt veel stress aan, hebt geen moeite met problemen overwinnen en obstakels ga je gemakkelijk uit de weg. Een andere uitleg is dat je ook traag en eigenwijs gedrag vertoont dat je als excuus gebruikt om onder problemen uit te komen. Nog een andere uitleg is dat de bizon of buffel in verbinding staat met je wilde en ongeremde eigenschappen die tot uiting mogen komen. 

 

De bizon of buffel in je droom of visioen geeft aan dat je een lange weg hebt te gaan, of hebt afgelegd; dat je jezelf regelmatig een rustpunt of ontspanningspunt mag geven. Kleine stappen vooruit zorgen voor grote sprongen in de toekomst. Daarnaast staat de bizon of buffel voor wijsheid, en uitdagingen, vruchtbaarheid en mogelijkheden. Een alternatieve uitleg is dat de bizon of buffel een sociaal leven vertegenwoordigd.

 

Daar waar een bizon of buffel in je droom of visioen verschijnt zijn altijd meer bizons, buffels aanwezig; het verlangen naar gelijkgestemde, sociale vaardigheden leren of gebruiken, familie en gezin zijn aandachtspunten.

Buidelrat

Dromen of visioenen over de buidelrat vertellen je dat je problemen niet serieus neemt of zelfs negeert, misschien doe je dit bewust door jezelf te saboteren en tegen te werken. Het wordt dus tijd dat je eens wat actie in je leven aanbrengt, ga iets ondernemen, maak plannen en voer deze vooral uit. Een andere uitleg is dat de buidelrat staat voor het vermogen om je aan te passen, flexibel zijn en vooral Out of The Box toepassen in je leven of in de situatie waarin je zit. 

 

 

 

Buizerd

Dromen en visioenen waarin de buizerd voorkomen gaan over de dood en wedergeboorte het vinden van een nieuwe visie en het zien van nieuwe mogelijkheden. De buizerd vertelt je over de manier waarop je in het leven staat, je karaktereigenschappen en hoe je ermee omgaat, maar ook hoe je, jezelf presenteert aan de wereld. Vrijheid, heerschappij en autoriteit. Je moet ook bij de buizerd niet vergeten dat je jezelf projecteert op de buizerd: jij vertegenwoordigt het deel van het dier.


Je maakt een duikvlucht en neemt veel risico -een sprong in het diepe misschien-, wat voor andere mensen roekeloos kan zijn, maar jij weet heel goed waar je naar toe wilt in je leven. De buizerd vertegenwoordigd groei en ontwikkeling; een totale nieuwe blik op het leven hebben; wijsheid en inzichten die niet iedereen heeft worden hier weerspiegeld. 

 

Een belangrijke spirituele uitleg is dat de buizerd in verbinding met je inzicht, (het zien), je derde oog, je kruin chakra en natuurlijk de god Horus. Hogere dimensies en de verbinding met je aura en je meest pure zielsenergie en trilling. Leer volledig vertrouwen op je gevoel, je intuïtie, je bron, je basis, je hart enzovoorts. Als alternatieve uitleg kun je denken aan oordelen, veroordelen inclusief jezelf terwijl je diepste gevoel eigenlijk.

Nog een aanvulling hierop is de bewustwording van het feit dat je mening telt en/of dat je meer luistert naar andere mensen hun input of meningen. Uiterlijke verschijningsvorm weerspiegeld niet de binnenzijde en/of de kracht, kunde, wijsheid en de verbinding die er vanuit de ziel doorstroomt.  

 

Cavia, Hamster

Dromen over een hamster of cavia vertellen je dat je over gevoelig bent, en soms wat zuinig, bewust om kunt gaan met geld en/of te graag vasthouden aan materiële zaken. Het kan daarom voorkomen dat je te gretig kunt zijn.   

 

Ook op het gebied van liefde, materiële zaken en geestelijke zaken kun je wat minder gemakkelijk overkomen. Een andere uitleg is dat dromen over de cavia en hamster gaan over zachtheid, gevoeligheid en warmte in je leven of de situatie waarin je zit. 

  

Een andere uitleg is dat je vooral op de kleine dingen in het leven mag letten, genieten van de kleine dingen - houd niet vast aan luxe en waarde, succes in de vorm van overvloed ( geld) maar geniet van het leven zelf, ben dienstbaar, ben gelukkig met alles wat je hebt enzovoorts. 

  

Spirituele verklaring van de Cavia en Hamster dromen staan in verbinding met nieuwsgierig zijn, je wil alles van zo dichtbij mogelijk bekijken. Maar je bent ook een grote angsthaas, altijd bedacht op gevaar. De cavia of hamster vertelt je dat je de sprong in het onbekende moet wagen zonder onbezonnen te worden, en onbekende dingen moet onderzoeken op hun waarde. 

 

 

  

 

Das

Dromen of visioenen over een das vertellen je over doorzettingsvermogen om te overwinnen op je eventuele tegenstanders, of overwinning op jezelf. Een andere uitleg is dat je niet goed begrepen voelt door andere die je gedrag als vervelend, lastigvallen kunnen ervaren.

Een aanvulling hierop is dat je gebruik mag maken van je zelf expressie, je zielskleuren en jezelf aan de wereld mag laten zien, maar ook de bewustwording van het feit dat je een beetje dieper mag graven, kijk verder dan dat je voorheen deed of de antwoorden /oplossingen die je zoekt vind je niet oppervlakkig . 

  

Nog een andere uitleg is dat de das vasthoudendheid, rechtdoorzee en goede plannen, structuur, regelmaat die succesvol zijn aangeven. De Das weerspiegeld in een droom of visioen ook eenzaamheid en onafhankelijkheid. Dromen waarin de das voorkomt vertellen je natuurlijk ook de dood en de wedergeboorte, het Jing Yang gevoel, de zon en de maan, balans tussen het begin en het einde, het donker en het licht.  

 

 

 

Dinosaurus

Dromen of visioenen over een dinosaurus vertellen je over oergevoelens, de bron, de basis van je hele wezen. Hardheid, ruggengraat hebben maar ook over geweld en fascisme, het einde en begin (dood en wedergeboorte). De dino weerspiegeld je de innerlijke angst, woede, agressie, emoties en alles wat onder je huid verborgen zit.

Het kan zijn dat je je laat meeslepen door je emoties, passie en gevoelens die je moet overwinnen. De dinosaurus is als het ware je ruggengraat en stroomt door je hele wezen, van je tenen (aarde, geaard zijn) tot aan je hoofd toe ( het universum, hemel, kruinchakra). 

   

Een andere uitleg is dat je het verleden eens onder de loep moet nemen. Nog een andere uitleg is dat je huidige leven heeft te lijden onder een vorige leven; waardoor je misschien het gevoel hebt gedwongen te vechten tegen oude onopgeloste problemen. Het is een weerspiegeling van rauw en puurheid in het leven. 

 

Een alternatieve uitleg voor de dinosaurus zijn monsters (innerlijke demonen) die staan voor kinderlijk gedrag en fantasie die niet reëel is. Als alternatief kun je denken aan een soort van  je schijngevecht aangaan met het verleden omdat te overwinnen. En angst om te falen in je leven kan ook weerspiegeld worden door een dinosaurus.  Een belangrijke uitleg is dat jezelf altijd de dino bent, dat wat je aanvalt en/of dat waar je bang voor bent - je spiegeld als het ware de eigenschappen, angsten, emoties, gevoelens op de gehele droom of visioen. 

 

 

Nog een andere uitleg is dat je in het verleden blijft hangen of dat je in het verleden nog problemen hebt waarin nog iets moet worden opgelost of overwonnen. Nog een andere uitleg is dat de dinosaurus een vorig leven vertegenwoordigd waarin je een diepe verbinding hebt gehad met het elementen vuur, water, aarde en lucht. Dinosaurus staan in verbinding met de mythische wezens, het kan ook een spirituele verbinding hebben.     

 

 

 

 

Dolfijn

Dolfijnen in je droom of visioen vertellen je over begeleiding die je krijgt, en over je intelligentie, mentale eigenschappen, spirituele groei en ontwikkeling is hier heel erg aanwezig. Maar je kunt ook denken aan emotionele vertrouwen in jezelf en in je leven. Ontdek het potentieel van je ziel, je hogere dimensies en verbindingen met het universum en je gaat vooruitkomen in het leven. Deze droom of visioen kan tevens betekenen dat er een lijntje loopt tussen de bewuste en de onderbewuste kant van jezelf die je voorheen nog niet had.

 

Dolfijnen vertegenwoordigen je bereidheid om je emoties te ontdekken en ze te ontwikkelen. Een goede balans van verstand en gevoel zit eraan te komen. De dolfijn staat in verbinding met de hogere frequenties en doelen, spirituele groei en chakra’s. Dromen en visioenen over dolfijnen brengen je healing en genezing van oude ongezonde ervaringen, wonden etc. 

 

Nog een andere uitleg is dat de dolfijn speelsheid, vrolijkheid en het onbezorgde vertegenwoordigd. Speel en bekijk het eens op een compleet andere manier en zie dan de onbeperkte mogelijkheden van je potentie, je gave en innerlijke kracht. De dolfijnen zijn verbonden met het universum, andere spirituele dimensies, Atlantis, Atlantica enzovoorts en daardoor de ultieme signalen voor een verandering in je bewuste en onbewuste ( zielsopdrachten).

 

Nog een uitleg is dat de dolfijn communicatie op het hogere vlak vertegenwoordigd, praten, communiceren over je gevoelens en het los laten van oude ervaringen waardoor je genezing ervaart.

De Dolfijn is ook een verbindende factor met het element water, spirituele verbinding met water en/of speciale zielsopdrachten die te maken hebben met water, de elementenwezens, engelen, elfen, zeemeerminnen etc. En soms is het zo dat de dolfijn een verwijzing maakt naar een zeemeerminziel of dolfijnenziel; Atlantis ziel die nu op aarde zijn geboren om de taken die ze ooit hebben aangenomen af te maken.

 

Dromen of visioenen over het mee-zwemmen met dolfijnen vertellen je dat je in contact wilt komen te staan met jezelf, je wilt meer inzicht in je ware gevoelens, je spirituele potentie, of je openstellen voor meer openheid en communicatie. Een andere uitleg is heling en genezing ervaren en je los maken van vaste patronen.

 

 

   

Duif, Duiven

Dromen of visioenen over een duif vertellen je dat je berichten, bezoek, nieuws of post kunt verwachten. Een andere uitleg is het onverwacht bezoek ontvangen, iets of iemand waar je geen rekening mee had gehouden. Dit kan zowel positief als negatief bezoek zijn. Nog een andere uitleg is de verbinding met het hiernamaals,  het universum een overleden dierbare die je een boodschap zendt. Je ervaart een diepe spirituele verbinding met het hogere in je leven en je ervaart groei en ontwikkeling.

 

De duif is als het ware de postbode vanuit het universum enzovoorts en brengt signalen, haalt vragen, gebeden op etc.. Geef het aan een duif mee en je vragen, gebeden worden beantwoordt. Nog een andere mogelijkheid is dat je het verlangen hebt om naar huis terug te keren, het verlangen om rust, vrede en kalme te vinden. Een alternatieve uitleg is dat je de schuld op je neemt voor andermans fouten. De duif  kan als alternatief staan voor het ervaren van roddel, laster en minder goed nieuws.

 

Doden duiven vertelt je dat de communicatie, de berichten, bezoek, nieuws of post is gestopt; er is geen mogelijkheid meer om voor je gevoel je vleugels te spreiden en uit te vliegen, je bent als het ware iets van jezelf verloren. Je voelt tegenwerking, je ontneemt jezelf van iets en/of je hebt geen verbinding met het hiernamaals.

Er komt een einde aan iets wat je met beide armen hebt aangenomen en nu ben je het voor je gevoel kwijt. Maar na de dood komt weer wedergeboorte- het is dus aan de ene kant een negatief signaal en aan de andere kant een signaal van hoop, het nieuwe dat er op je pad gaat komen. 

 

  

 

 

Eekhoorn

Dromen we of hebben we een visioen over een eekhoorn, dan vertelt dit ons dat we op dit moment in het leven zoekend zijn, we onderzoeken en verwijderen de rotte appels uit onze omgeving, of uit het karakter. Een andere uitleg is dat de eekhoorn voor een buitenstaander lief en schattig oogt, maar vanbinnen een persoon vertegenwoordigt die heel goed weet wat hij of zij wilt bereiken.

Een alternatieve uitleg is dat de eekhoorn staat voor verzamelwoede, vasthouden aan gevoelens en emoties. Nog een andere uitleg is dat de eekhoorn het seizoen herfst vertegenwoordigd, het oogsten van je geplante zaadjes maar ook de verzameldrang om alles naar je toe te trekken. De Eekhoorn vertegenwoordigd dus ook vasthouden aan gedrag ( samen spelen samen delen) moeite hebben met samenwerken, geven en nemen die uit balans is; neem dus de tijd om balans te houden in het doorstromen van overvloed

 

 

 

 

 

 

Eenhoorn

Als je een eenhoorn ziet in je droom of visioen gaat dit over hoge idealen, hoop en inzicht met betrekking tot een huidige situatie, hulp en eerlijkheid, rechtvaardigheid. Dit mythische dier vertelt je tevens over kracht, vriendelijkheid en puurheid, spirituele inzichten en hulp van het hiernamaals en het universum.

 

De eenhoorn is niet verbonden aan tijd en ruimte, niet verbonden aan dimensies en andere beperkingen ze zijn overal op elk moment en helpen je dan ook om bewust te worden dat alles mogelijk is als je er maar in gelooft. De eenhoorn weerspiegeld het innerlijke kind, onschuld en geloven dat alles mogelijk is. "het is maar hoe je kijkt" verwondering, speels en anders zijn dan andere mensen- niet in het perfecte plaatje passen. Out of The box denken en leven.

 

Dromen of visioenen over een eenhoorn zijn zuiver en puur en staan altijd in verbinding met het universum en het hogere doel, een signaal vanuit dat wat je op dit moment nodig hebt. De eenhoorn is het meest magische en wonderbaarlijke wezen dat je leert om alles door de ogen van het kind, je ziel en puurheid te zien, hart gericht denken en hogere spirituele doelen en levenstaken. 

 

  

 

Eend

Dromen over de eend vertelt je dat je Bescherming en ondersteuning kunt ervaren. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan emotionele rust, balans in het leven en tijd voor jezelf. Nog een andere uitleg is dat je meer op je instinct moet afgaan.

Dromen over de eend staan uiteraard ook in verbinding met het element water, emoties en gevoelens die in de droomwereld naar boven komen, bewustwording van het feit dat, je bent in dit soort dromen altijd het water en symbolisch de eend. De eend zorgt voor een verbinding tussen het lichaam, de geest en alles wat met je zielskleuren te maken heeft 

 

Dromen over een eend vertellen je iets over de manier waarop je verbonden bent met je diepste zelf, je ziel en de manier waarop je jezelf in de wereld neer zet je kunt dit positief of negatief zien. Je bent je  bewust van je eigen bijdrage maar je schroomt niet om dingen aan te pakken die niet tot jezelf behoren.  Een aanvulling hierop is helderziendheid, gevoeligheid en begrip aantrekken en/of hebben. 

 

Kuikentjes dromen gaan over nieuwe kansen, mogelijkheden en ontwikkelingen zien, maar vaak is dit na veel inspanning en tijd, rust en geduld om dit doel te bereiken. Je kunt het zo zien 

 

Spirituele verklaring van de eend dromen staan in verbinding vind, het vertrouwen, balans, vruchtbaarheid en de onschuld, Maar je kunt ook denken aan helderziendheid, gevoeligheid en begrip. De elementen die bij de eend passen zijn water, lucht en aarde, maar de nadruk ligt over het algemeen in het element water.

 

 


Egel

Als je droomt of een visioen ziet over een egel vertelt over je zuivere intuïtie en je vrouwelijke energie die door de situatie en/of je leven stroomt. Een andere uitleg is dat een je gevoelig persoon bent en/of prikkelbaar kunt zijn voor emoties van andere mensen. Je neigt ernaar om alles persoonlijk op te vatten, maar het duidt ook zeker op het onvermogen van een situatie.  Een andere uitleg kan zijn, dat je je aan het voorbereiden bent om in het najaar een innerlijke reis aan te gaan in je leven. Een reis die je stapje voor stapje gaat, een reis waarin je voorzichtig moet zijn en je aandacht bij moet houden. Nog een andere uitleg is dat de egel een signaal van bewustwording van het feit dat je gevoeligheid of je overgevoeligheid een zegen is; dat je hiermee kunt gaan werken en andere mensen inclusief jezelf kunt helpen. Een andere uitleg is de behoefte aan zelfbehoud, zelfliefde en aandacht voor jezelf en het buiten houden van andere mensen en/of situaties.

    

 

  

Ekster

Dromen of visioenen over een ekster vertellen je dat je het gevoel hebt dat iemand je iets ontneemt, iemand heeft iets van je gestolen, maar je moet niet vergeten dat je jezelf op de ekster projecteert, zoals je karaktereigenschappen, dus misschien ontneem je jezelf wel iets. Een andere uitleg is dat je je ervan bewust moet worden dat je jezelf meer ontneemt of pijn doet dan nodig is. Nog een andere belangrijke uitleg is dat de ekster een beschermgeest is, een helper, ondersteuner daar waar je het nodig hebt. Dromen en visioenen over een ekster gaan ook over intelligentie, wijsheid en magie, kennis en oude ervaringen en/of vorige levens. 

 

 

 

 

 

Eland, Edelhert, Hert   

Dromen of visioenen over een eland, edelhert, hert duiden op moed, kracht en vooral op uithoudingsvermogen en elegantie, spirituele groei en ontwikkeling. Een andere uitleg is dat vriendschappen en familie warmte en aandacht nodig hebben. Het geluk kun je vinden in de warmte en gezelligheid van je geliefde en/of vanuit jezelf.

 

Dromen en visioenen over het eland, edelhert zijn verbonden aan de natuurwezens en dan kun je denken aan elfen, fairies, kabouters etc. Een andere uitleg is de verbondenheid met het bos en de wouden; het element herfst en het dieper kijken naar je wortels en je basis. Dromen of visioenen over een hert, edelhert, eland vertellen je dat je je ware zelf hebt gevonden, je levensdoel, nu kun je je verder ontwikkelen. 

 

Een hert, edelhert, eland dat sterft in je droom of visioen vertelt je dat je je ware gevoelens wegstopt, je geloof en je spiritualiteit. Een andere uitleg is dat je jezelf projecteert op het hert en jezelf van binnenuit stopt; je wilt niet meer geloven dat het goed komt. Of je stopt met energie geven aan projecten, wensen, het vinden van je levensdoel. 

 

De spirituele boodschap die het hert je brengt is er een van liefde en vriendelijkheid, maar ook dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen licht en donker. De goede en slechte eigenschappen en/of ervaren. Je kunt ook denken tussen de innerlijke demonen en de lichtwerker in jezelf.

Het ene kan niet zonder het andere - hoe donkerder je ervaringen (hart) hoe meer je levenslicht kan schijnen. De kracht van je pure liefde geneest de wonden van anderen, inclusief die van jezelf. 

Wanneer het hert, eland, edelhert verschijnt je in je droom  wordt je gevraagd van anderen te houden, ongeacht de uiterlijke verschijningvorm, meningsverschillen, zielsopdrachten enzovoorts. Laat alle verwachtingen varen, houd niet vast aan dat wat is, wat was en wat je denkt te weten of te willen, alleen de ware (zelf) liefde kan wonden helen.  

 

 

 

 

 

Ezel

Als je in je droom of een visioen een ezel ziet, vertelt het je over langzame vooruitgang, je moet alleen niet vreemd opkijken van onverwachte tussenpauzes of onaangename obstakels, want je zult je doel langzaam maar gestaag bereiken.  Een andere uitleg is dat de ezel een deel van jezelf vertegenwoordigt, projectie van je karaktereigenschappen: je kunt nogal koppig en eigenwijs overkomen, of zelfs van mening zijn dat je bepaalde nieuwe kansen niet verdient. Heb je een droom of visioen over een ezel die weigert te lopen; vertelt je dit dat je nog niet klaar bent voor een reis. Het kan zijn dat je jezelf bedacht hebt, of moet je gewoon een andere manier vinden.

 

 

 

 

 

 

Feniks

Als je een feniks ziet in je droom of visioen dan vertelt dit over de dood en wedergeboorte van jezelf, een project, wens, droom. Transformatie vanuit je ziel, je bron, je basis. Het is iets waar je al heel lang mee bezig bent, het is alsof je opstijgt uit het as van het leven en/of situatie. Het is altijd verbonden met iets groots.

Het is iets waar je voor je gevoel geen grip op hebt gehad. Je kunt denken aan dat het iets is waarop je keer op keer opnieuw aan bent begonnen enzovoorts. Het weerspiegeld de lasten en de obstakels uit eerdere en vorig levens, familiegeschiedenis (voorouder) en karma situaties die al eeuwen of al jaren in je leven aanwezig zijn. "het heeft zo moeten zijn moment". 

 

Een ander uitleg is, dat het universum je wonderen brengt, je vraag om hulp is beantwoordt en nu ontvang je als het ware de erkenning, succes, geld en inzichten. Een feniks is verbonden met beroepen zoals internationale en nationale politiek, top sporters, top ondernemers, grote meesters en sprekers. Artsen, professors, de wereldverbeteraar, top artiesten en beroemdheden. Zeer hoge functies en grootste erkenning op nationaal en internationaal niveau. 

Daarnaast kan het een verbinding zijn met een tweelingziel, zielsmaatje waarmee je een hele belangrijke taak moet uitvoeren op nationaal of internationaal niveau. Je kunt ook denken aan en samenwerking tussen mannelijk en vrouwelijke energie dat je tot grote hoogte gaat brengen. 

Een alternatieve uitleg is magie, spirituele bewustwording en fantasie. Nog een alternatieve uitleg is de geneeskrachtige wijze van de feniks op de situatie in je leven, door positieve zuiverheid te verspreiden, voorspoed zal snel naar je toe komen, einde van conflict en het begin van innerlijke vrede, overwinning en nieuwe kansen.  

 

 

 

Gans

Dromen en visioenen over een gans vertellen je over liefde en waakzaamheid, nieuwe kansen aangrijpen, maar ook over kracht en bescherming in het leven. De ganzen zijn brengers van goed nieuws en berichten vanuit het universum. Dromen en visioenen over ganzen gaan dan vaak over het aantrekken van de juiste kennis, mogelijkheden, kansen, informatie, gelijkgestemde, familie, gezelligheid etc.

 

Zie je in je droom of visioen wilde ganzen dan vertelt dit je over de wilde of ongeremde kant van je persoonlijkheid. Een andere uitleg is dan ook dat je beschermend of te waakzaam bent en daardoor vergeet je te genieten van het leven zelf. Nog een andere uitleg is dat de wilde ganzen staan voor de sprong in het diepe maken en vertrouwen hebben dat alles goed komt ( je komt altijd op je pootjes terecht).

 

Een koppel van 2 ganzen in je droom of visioen vertelt je over liefde, tweelingziel, genegenheid, balans tussen geven en nemen. Je mannelijke en vrouwelijke energie heeft de aandacht nodig; maar ook je intuïtieve gevoel en waarschuwingen voor ongelukken en tegenslagen in je leven.

 

 

 

 

 

Gier Gieren

Gier, Gieren in je droom of visioenen vertellen je dat de ervaringen uit het verleden je belangrijke inzichten bieden in een huidige situatie of probleem. Een alternatieve uitleg is dat je graag overal een graantje van mee wilt pikken, je bent nieuwsgierig en deinst nergens voor terug om je doel te bereiken. Een andere uitleg is dat de gier je uitdaagt om verder te kijken dan je neus lang is, out of the box denken; ondernemen en uitzoeken welke mogelijkheden er beschikbaar zijn voor je. Via welke weg kom ik dichter bij mijn levensdoel en via welke weg ga ik er verder vanaf.

Dromen en visioenen over gieren gaan vaak over bewustwording van het feit dat je obstakels er niet voor niets zijn. Je bent aan het wakker worden, je weet dat er iets niet loopt in het leven en dat je je energie anders moet gebruiken. 

 

 

 

Geit 

Dromen of visioenen over een geit gaan over creativiteit en ontwikkeling, maar ook over seksualiteit, energie en overmaats gedrag. Een andere uitleg is dat de geit ook staat voor de duistere of agressieve kant van je karakter, maar ook voor losbandigheid.

 

  

Gordeldier

Dromen of visioenen over het gordeldier vertellen je dat je je grenzen duidelijk moet maken of moet trekken, je heb mensen je persoonlijke grenzen laten overschrijden. De andere uitleg is dan ook dat je misschien iets te veel afstand houdt, je te gesloten bent, je niet te doorgronden bent. Een andere uitleg is dat je assertiever mag zijn in je leven en mag op komen voor dat waarin je gelooft. Dromen en visioenen waarin een gordeldier verschijnt vertelt je ook iets over de behoefte aan bescherming en ondersteuning vanuit het universum en zelfbescherming toepassen. 

 

 

 

 

Gorilla 

Dromen of visioenen over een Gorilla vertelt je over de manier waarop je in het leven staat, krachtig, sterk maar ook de basis in het leven. Dromen of visioenen over de gorilla vertellen je iets over de manier waarop je verbinding maakt met je chakra’s, spirituele verbinding met het hiernamaals - je begint bij de basis en je laat het daarna rustig ontwikkelen en doorstromen.

Uitdagingen aangaan en actie ondernemen zijn voor je op dit moment een leerpunt die je in je droom en visioenen bewust wordt zodat je ook daadwerkelijk verandering ervaart. Nog een andere uitleg is dat de Gorilla ook de oermens weerspiegeld die aandacht nodig heeft, brute kracht en doorzettingsvermogen.  


Een alternatieve uitleg is dat je alles wat speelser mag bekijken in het leven, zie het eens door de ogen van een kind voordat je verder gaat op je in geslagen weg. Een alternatieve uitleg is dat de Gorilla angst inboezemt bij zowel jezelf als bij andere mensen in je leven waardoor je meer grip hebt maar of dat ook zo is, dat weet je alleen zelf.

De Gorilla haalt niet altijd het beste in je naar boven, maar kan ook je verzorgende eigenschappen weerspiegelen, de vrouwelijke energie, de moeder die haar kroost verdedigd ongeacht de gevolgen of de uitkomst.


Valt een Gorilla je aan dan vertelt het je dat je jezelf als het ware aanvalt; is er een situatie die je niet de baas kunt. Ben je bang voordat wat komen gaat of vlucht je weg voor de waarheid of haal je de oerkracht naar boven om dat te krijgen wat je wilt.

Een andere uitleg is dat je wilde, pure, basis ik - je oerdier naar boven komt en/of dat je dit positief of negatief ervaart kun je zelf beoordelen. Een alternatieve uitleg is dat de Gorilla angst inboezemt bij zowel jezelf als bij andere mensen in je leven, waardoor je meer grip denkt te hebben maar of dat ook zo is; dat weet je alleen zelf. 

 

 

 

Goudvis

Dromen of visioenen over een goudvis vertellen je over overwinning, succes, rijkdom ervaren, vruchtbaarheid. Je kunt ook denken aan meevaren, mee zwemmen met de situatie door je aanpassingsvermogen. Een andere uitleg is dat de goudvis staat voor genezing van een project, wens, relatie, idee of droom.

 

De goudvis staat in verbinding met het element water en heeft dan ook een aanvullende spirituele uitleg over het onderbewuste, je gevoel en je emoties. Water is als het ware het smeermiddel van je psyché en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een andere uitleg is, dat het water ook staat voor de cyclus van het lichaam en het leven. Water weerspiegeld de baarmoeder van het leven, het begin, de basis, je start, je ziel. 

 

Dromen en visioenen waarin goudvissen zwemmen staan symbool voor het zwemmen met de levensenergiestroom mee, of misschien kies je ervoor om tegen de stroom in te zwemmen.  welke keuze heb je gemaakt ?. Bekijk je situatie goed, stroomt alles door of moet je overal voor vechten- goudvis (vis) dromen en visioenen kunnen zowel positief zijn als negatief worden ervaren afhankelijk van of je met de stroom mee zwemt of er tegen in gaat. 

  

Slik je een goudvis in je droom of visioen in dan vertelt het dat de communicatie aandacht nodig heeft. Het kan ook verwijzen naar een nieuwe vorm van communicatie en/of het openlijk spreken (uitspreken). Een aanvullende uitleg is dat er sprake kan zijn van een nieuwe liefde en/of dat je een liefde hebt veroverd of herwonnen. Het in slikken van een goudvis is ook een verwijzing naar vruchtbaarheid en succes verzekerd voor de toekomst. 

 

Een dode goudvis in een droom of visioen vertelt je over een negatieve of positieve ervaring en/of een moment waarop alles lijkt stil te staan ( het einde en het nieuwe begin) het ligt er dus echt aan hoe je kijkt en/of hoe je het ervaart. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn van verlies van rijkdom en macht door trieste of oude ongezonde omstandigheden.

Je kunt denken aan dat wat niet gezond is, dat wat niet meer in je leven past. Een andere uitleg is dat je het oude of dat wat niet meer tot je leven en/of situatie behoort niet hebt overwonnen. Daarnaast is het een verwijzing naar de dood en wedergeboorte waardoor het een weerspiegeling is van de baarmoeder van het leven en het opnieuw beginnen. 

    

Haai

Als je een haai in je droom of visioen ziet, vertelt dit je dat je jezelf of een ander persoon onderwaardeert, je kunt jezelf zien als onrustig, de innerlijke demonen, twijfels, gulzig en gewetenloos of niet instaat om dingen te ondernemen. Een andere uitleg is dat je tot op je innerlijke pijn ervaart, angsten, emoties, verdriet, gevoelens. Het kan zijn dat je woede je volledig in de greep heeft.

 

De haai boezemt je angst in, maakt je bewust van het feit dat er dingen onderhuids spelen die tot de oppervlakte mogen komen. Een belangrijke uitleg is dat de haai een project of reflectie van je eigen persoonlijkheid is en je doet dus jezelf pijn, te kort in deze moeilijke situatie. Een andere uitleg is dat je je persoonlijk aangevallen voelt door iemand in je omgeving en deze persoon komt door je persoonlijke grenzen heen. Nog een andere belangrijke uitleg is dat de haai macht, kracht, magie, kennis, en geneeskracht vertegenwoordigd die nodig zijn om daar te komen waar je moet en wilt zijn in het leven.  

 

Gebeten door een haai in je droom of visioen dan vertelt het dit dat je jezelf te kort doet, dat je het gevoel hebt alles te verliezen, de weg kwijt, innerlijke pijn en tegenslag ervaren. Je bent als het ware geblokkeerd door jezelf en/of door de invloed van buitenaf. 

 

Word je niet gebeten door een haai, maar blijft hij bij je in de buurt door rond te zwemen, dan vertelt het je over het oerdier, wetenschap, spiritueel zijn, hoge energie en hogere doorstroming, de gedachte en de medische mogelijkheid of genezing van die je leven bepalen.

 

 

 

 

Haas

Dromen of visioenen over een haas gaan over spiritueel inzicht en het intuïtieve, maar ook kansen nemen zodat je hoge ogen kan gaan gooien. Een andere uitleg is op je hoede zijn voor negatieve invloeden, je bent kwetsbaar, en gevoelig.

Als het haas in je droom of visioen hoge sprongen maakt dan vertelt dit je over vertrouwen, dat je de juiste keuzes hebt gemaakt en over hoge sprongen die op ander bedreigend over kunnen komen. Maar als je ook vertrouwt op je gevoel zal alles op zijn pootjes terechtkomen. 

Daarnaast is de haas ook verbonden met Ostara, Demeter, Pasen, elementenwezens, het voorjaar enzovoorts. Dit kan een verwijzing zijn naar het oogsten, vruchtbaarheid, overvloed in het voorjaar en/of rond een seizoensfeest.     

 


Hagedis, Kameleon

Dromen of visioenen over een hagedis en kameleon vertellen je over je dromen, wensen en mogelijkheden. Maar dromen en visioenen over de hagedis, kameleon gaan ook over dat sommige van je vrienden niet echt te vertrouwen zijn. Een andere uitleg is dat je je groter voordoet dan je werkelijk bent, je trekt te snel de stoute schoenen aan.

Een alternatieve uitleg is dat de hagedis staat voor het aanpassen aan elke situatie en de mogelijkheden zien in elke situatie. Dromen over een hagedis of kameleon verbinden je met je innerlijke kracht, de kracht die je bezit, maar ook de kracht om dingen lichamelijk of geestelijk uit te sluiten - aan te passen aan de omgeving of situatie.

Daarnaast staat de hagedis en kameleon voor transformatie, iets wat dood is nieuw leven in blazen, de los gelaten stukken opnieuw herzien, helen en genezen. Let op je bent zelf de hagedis, kameleon in de droom, je projecteert jezelf en/of de eigenschappen van de hagedis, kameleon op de droom situatie. Met als aanvulling natuurlijk ook het overwinnen van depressie, fobie, angst, verdriet. De vastgeroeste patronen helen en genezen moment, doorbreek de cyclus en laat de transformatie zich inzetten. 

    

 

Als de hagedis of kameleon je aanvalt in je droom of visioen dan vertelt het dat je een persoon of jezelf of een situatie in je omgeving verkeerd hebt ingeschat. Een andere uitleg is dat je jezelf aanvalt in je leven omdat je jezelf projecteert op de hagedis. Dromen waarin je aanvalt geven de transformatie weer, de veranderingen die je niet kunt ontwijken en dit kan zowel positief als negatief ervaren. 

Daarnaast staat de hagedis en kameleon voor transformatie, iets wat dood is nieuw leven in blazen, de los gelaten stukken opnieuw herzien, helen en genezen Met als aanvulling natuurlijk ook het overwinnen van depressie, fobie, angst, verdriet. De vastgeroeste patronen helen en genezen moment, doorbreek de cyclus en laat de transformatie zich inzetten.  .Let op je bent zelf de hagedis, kameleon in de droom, je projecteert jezelf en/of de eigenschappen van de hagedis, kameleon op de droom situatie. 

 

 

Een dode hagedis of kameleon in je droom of visioen gaat over een succesvolle bescherming van je wensen, je projecten en je dromen. Een andere uitleg is dat je een einde hebt gemaakt aan jaloers en oneerlijk gedrag vanuit je omgeving. Dromen over een dode hagedis of kameleon vertellen je iets over de transformatie stop, de verandering die zich niet doorzet en/of die niet vruchtbaar genoeg is om door te zetten "het einde en het nieuwe begin".

Dit kan zowel positief als negatief zijn, de vraag is ben jezelf de persoon die het stopt, stilzet dood en wedergeboorte of is er sprake van andere factoren ( invloed van buitenaf) moment. Daarnaast staat de hagedis en kameleon voor transformatie, iets wat dood is nieuw leven in blazen, de los gelaten stukken opnieuw herzien, helen en genezen. 

Met als aanvulling natuurlijk ook het overwinnen van depressie, fobie, angst, verdriet. De vastgeroeste patronen helen en genezen moment, doorbreek de cyclus en laat de transformatie zich inzetten. Let op je bent zelf de hagedis, kameleon in de droom, je projecteert jezelf en/of de eigenschappen van de hagedis, kameleon op de droom situatie.  

 

 

 

 

Havik

Dromen of visioenen over een havik vertellen je nieuws, maar vergeet niet dat deze boodschappen zowel positief als negatief kunnen worden uitgelegd. De havik brengt je ook een aanwijzing vanuit het hiernamaals, spirituele boodschappen en het universum. Een andere uitleg is dat de havik een voorteken van kracht, macht en sterk zijn is, maar ook het observeren van je kansen en mogelijkheden in het leven. 

 

 

 

 

Hengst

Dromen of visioenen over een hengst vertelt je de opgekropte wildheid, lust en ongetemde seksualiteit, die Een andere uitleg is vruchtbaarheid, mogelijkheden en snelle vooruitgang in het leven dat zijn grenzen niet kent. Je projecteert, spiegelt en reflecteert je op de hengst dus het vertegenwoordigt een deel van jezelf en hoe je in het leven staat. Hoe je vooruitgang boekt is hier dan ook van invloed op.

Zit je in je droom of visioen op de rug van een hengst, dan vertelt het je dat je het leven prima onder controle hebt, je bent je bewust van al je kansen en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat vooral je mannelijke kracht en energie sterk aanwezig is, maar dat toch je vrouwelijke energie domineert. Je projecteert, spiegelt en reflecteert je op de hengst dus hij vertegenwoordigt een deel van jezelf en hoe je in het leven staat.

Een witte hengst in je droom of visioen vertelt je dat geluk, voorspoed, mogelijkheden, reinheid, kennis en wijsheid je kant op komen, maar vooral vanuit de mannelijke kracht gezien.

Een zwarte hengst in je droom of visioen vertelt je meer over je wildheid, lusten en ongetemde seksualiteiten, maar vooral over kracht en snelheid waarmee je vooruit wilt in het leven. 

 

 

 

 

Hommel

Hommel in je dromen en visioenen vertellen je over de geheimen van het leven, je eigen diepe onderliggende zielsopdrachten en dat wat je niet met andere mensen wilt delen of durft te delen. Een andere uitleg is dienstbaarheid, samenwerking, teamwork. Creatief, mogelijkheden zien; kansen pakken en uitwerken tot een goed plan. Nog een andere uitleg is het ervaren van rijkdom in alle vormen en kleuren op zielsniveau. Als laatste uitleg weerspiegeld de hommel in je droom of visioen de dood en wedergeboorte; het oneindige en onsterfelijkheid. 

 

Visioenen of dromen waarin je gestoken wordt door een Hommel vertellen je dat er sprake kan zijn van verminderde vorm van geluk en minder harmonie is en/of zelfs tegenslag, gevoeligheid, pijn en agressie die je moet uiten. Een andere uitleg is dat er een beperking wordt ervaart, als het ware ben jezelf de bij die dus de obstakel, gevoeligheid, pijn, angsten in je leven en/of in de situatie brengt. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.  

 

 

 

 

 

Hond, Puppy

Dromen of visioenen over een hond vertellen je dat je de karaktereigenschappen van trouw en loyaliteit bezit. Een andere uitleg is dat de hond ook staat voor vriendschappen, relaties en bescherming. De hond is je trouwe vriendje, je tweelingziel, begeleiding van en naar nieuwe doelen in je leven, maar kan dan ook je vijand zijn als je hem verkeerd behandeld.

Een droom of visioen over een valse of vechtende hond, vertelt je dat je tegenstanders en ongeluk in het leven hebt, maar ook twijfel, zelfbeschuldiging en jezelf pijn doen. Een andere uitleg is dat vechtende of valse honden ruzie in een relatie symboliseren of staan voor je mannelijke en vrouwelijke energie.

Als een hond je vriendelijk gezind is in je droom of visioen duidt dat op de aanwezigheid van voordeel en vrienden, je tweelingziel, begeleiding van en naar nieuwe doelen in je leven. Maar het vertelt je ook over bescherming, speelsheid, liefde en samenwerking.

Dromen of visioenen over een hond met goede eigenschappen, vertellen je dat je geobsedeerd zult raken door grote rijkdom en macht, maar ook dat je niet luistert naar je innerlijk; de hond wijst je op je negatieve karaktereigenschappen door juist je goede eigenschappen te laten zien.

Dromen of visioenen dat een jachthond je achtervolgt, vertellen je dat je voor verleidingen zult bezwijken, waar je mogelijk aan onderdoor gaat in je leven.

Dromen of visioenen over kleine honden vertellen je dat je gedachten hebt over ideeën, creatieve uitingen maar ook nieuwe en vooral onschuldige en speelse mogelijkheden.

Dromen en visioenen over een puppy, gaan over nieuwe ideeën en vooral het onschuldige in ieder mens. Je spelende kinderlijke karaktereigenschappen hebben aandacht nodig. Een andere uitleg is het accepteren van hulp, en nieuwe kansen. Staat voor vriendschappen, relaties en bescherming. Een Puppy is je trouwe vriendje, je tweelingziel, begeleiding van en naar nieuwe doelen in je leven, maar kan dan ook je vijand zijn als je hem verkeerd behandeld. 

 

 

 

 

 

IJsbeer

Dromen of visioenen over een ijsbeer gaan over bewustwording van oude en niet opgeloste angsten, pijnen, verdriet, emoties en gevoelens die je nu als het ware herbeleeft of wilt herzien. Een andere uitleg is dat je op dit moment naar binnen gericht bent, wat koud en kil kan overkomen op andere mensen. Nog een andere uitleg is dat je te maken kunt hebben met tegenslag, obstakels en onoverkomelijkheden en invloed van buitenaf.

Een alternatieve uitleg is proberen ruimte of rust te scheppen in je leven, maar vooral er een introverte levensstijl op na houden. Vergeet niet dat de beer een project of spiegeling is van je eigen ware gevoelens, emoties, en verdriet, je bent dus zelf de ijsbeer.  

 

Een ijsbeer staat ook voor een hoog knuffelgehalte, waaraan je behoefte hebt in je leven. Of warmte die je in je jeugd nooit hebt gehad en waar je voor je gevoel een tekort aan hebt. Daarnaast vertelt de ijsbeer de winter cyclus in het leven dat op dit moment stilstaat om ruimte en tijd te maken voor nieuwe plannen, wensen en dromen. Een alternatieve uitleg is communiceren met de grote spirit, het hogere spirituele en het universum.

 

Zie je in je droom of visioen een ijsbeer met jongen dan gaat dit over bescherming, liefde en gemoedelijkheid; ondersteuning en hulp bieden. Dit zit binnen in jezelf, maar voor de buitenwereld kun je krachtig en vijandig zijn als ze te dicht bij je komen en onverwacht toeslaan- maar in werkelijkheid val je alleen jezelf aan of doe je jezelf te kort.

 

 

 

IJsvogel

Dromen of visioenen over een ijsvogel duiden op rust, waardigheid, schoonheid, zuiverheid en kracht. Een andere uitleg is dat je snel een veranderingen kunt verwachten, zowel op financieel als op emotioneel gebied. Nog een andere uitleg is dat de ijsvogel in je droom of visioen in verbinding staat met het verleden, en dat wat je los mag laten; als het ware mag je jezelf schoonspoelen van de oude vaste patronen etc. verkwikkend en bewustwording van het feit dat het tijd is voor iets nieuws en verandering in het leven of situatie waarin je zit.  

 

 

 

 

  

 

Insect, Insecten

Als je insecten ziet in je droom of visioen, vertelt dit je dat je vooral de kleine obstakels moet overwinnen in je leven, kleine problemen en ergernissen moeten opgelost worden door het op te ruimen en te organiseren zodat je meer inzicht hebt. Nog een andere uitleg is primitief gedrag, overleven, instinctief gedrag ervaren en/of in de situatie nodig hebben ten koste van alles.

Dingen die je echt niet wilt, dingen die je kunt missen "ergeren, aan iets". Dromen over insecten en dan maakt het eigenlijk niet eens uit wat voor insect gaan over Alles wat onder je huid zit, gekropen is en er heel graag uit wil komen.

 

Het is dat wat je diep raakt, wat echt verborgen zit in je systeem, je leven, je situatie en/of je hele wezen. Met andere woorden dat wat je echt steekt en dit kan zowel positief als negatief worden ervaren!  Na de bewustwording van de (kleine) onderhuidse obstakels kun je het los laten en verwerken. Kijk goed wat voor insect het is, het vertelt je heel veel over hoe je het los kunt laten, wat er precies speelt in je leven en wat je nu echt dwars zit.  

 

Als het veel insecten zijn in je droom of visioen dan vertelt het je dat je een klein probleem groter maakt dan nodig is, je overdrijft. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je een hoeveelheid kleine obstakels gewoonweg niet alleen kan overwinnen omdat je door de bomen het bos niet meer ziet. Nog een andere uitleg is primitief gedrag, overleven, instinctief gedrag ervaren en/of in de situatie nodig hebben ten koste van alles. Dingen die je echt niet wilt, dingen die je kunt missen "ergeren, aan iets". 

 

 

Insecten verdelgen in je droom of visioen vertelt je dat je een manier hebt gevonden om de kleine ongemakken en obstakels te overwinnen of dat je hulp hebt gekregen bij het opruimen en organiseren van je leven. Dit soort dromen zijn een bewustwordingsmoment van dat wat je diep heeft geraakt, wat echt verborgen zit in je systeem, je leven, je situatie en/of je hele wezen. Met andere woorden dat wat je echt steekt, het bewust ervaren van de kleine onderhuidse obstakels met als uitkomst het bewust loslaten en verwerken.  Het is een proces van leren en studeren en eindelijk van je afschudden. 

 

 

 

 

Jaguar

Een jaguar in je droom of visioen vertelt je over snelheid, beweeglijkheid en kracht in je leven. Een andere uitleg is het ervaren van gevaarlijke keuzes, maar ook gestroomlijnd en eenvoudig door de obstakels bewegen zonder dat je er last van lijkt te hebben. Een alternatieve uitleg is dat je een perfect gevoel hebt voor evenwicht in je leven, en dat geldt zeker voor je mannelijke en vrouwelijke kracht, maar ook voor de balans tussen goed en kwaad.

Word je achterna gezeten door een jaguar in je droom of visioen dan vertelt dit je dat je je innerlijke kanten moet gaan inzien, je vlucht voor je eigen persoonlijkheid. Het accepteren van je eigen kunnen, je goede en slechte eigenschappen is noodzakelijk voor je leven.

 

 

 

 

 

 

Kakkerlak

Dromen of een visioen over een kakkerlak vertellen je over de behoefte aan vernieuwing, verjonging, zelfreiniging van je psychologische, emotionele en spirituele persoon. Je zou belangrijke dingen van je leven opnieuw moeten beoordelen. Een alternatieve uitleg is dat kakkerlakken staan voor kleine obstakels die je moet overwinnen in je leven. Nog een andere uitleg is primitief gedrag, overleven, instinctief gedrag ervaren en/of in de situatie nodig hebben ten koste van alles. Dingen die je echt niet wilt, dingen die je kunt missen "ergeren, aan iets".

 

 

 

Kameel

Als je droomt of een visioen hebt over een kameel, vertelt dit je dat je wat meer op jezelf moet letten, er rust een te grote last op je schouders die je al lang met je meedraagt. Je zou de neiging kunnen hebben om problemen op te kroppen in plaats van problemen openlijk te bespreken. Een andere uitleg is dat je de nadruk legt op je talent om met grote problemen of verantwoordelijkheden om te gaan. Een alternatieve uitleg is dat je soms wat traag van begrip bent, maar als je eenmaal op weg bent ga je het ook erg lang en met een goed gevoel volhouden.

Een belangrijke uitleg is dat je jezelf projecteert of spiegelt op de kameel. Val je van de kameel af in je droom of visioen dan vertelt het je dat je de obstakels niet kunt overwinnen. Je hebt het gevoel uit de gratie te zijn gevallen, de lasten die je meedroeg zijn te zwaar voor je geworden.

Een belangrijke uitleg is dat je jezelf projecteert op de kameel en je daarom bewust moet worden van je eigen problemen die je niet meer kunt overzien. Schudt de kameel je in je droom of visioen van zich af, dan vertelt het je dat je de lasten die je draagt niet meer nodig heb in je leven, en je werpt met gemak de problemen van je af. Je overwint de obstakels en sluit het verleden af door het los te laten. 

 

 

 

 

 

Kangoeroe

Dromen en visioen over het zien van een kangoeroe vertelt je over moederlijk gedrag, liefde en samenwerking, nieuwe projecten, wensen en dromen, die beschermd en nog moeten groeien in je buidel voor ze tot bloei komen. Een andere uitleg is dat de kangoeroe ook staat voor ups en downs in het leven of in je karakter.

Ben je in de droom het jong in de buidelzak, dan vertelt het je dat je innerlijk je karakter aan het veranderen is, echter je moet nog groeien voordat je jezelf aan anderen wilt tonen. Een andere uitleg is dat je projecten, wensen en dromen eerst moeten rijpen voordat je er voor uit kunt komen of mee te koop durft te lopen. 

 

 

 

 

 

 

 

Kat, Poes, Kitten

 

Dromen over een kat of poes vertelt je dat je behoefte hebt aan ondersteuning, liefde, warmte en vriendschappen. Het verzorgende karakter komt hier naar boven en raakt je bewustwording aan. Een andere uitleg vertelt je dat je juiste meer behoefte hebt op dit moment aan materiële zaken, je bent meer aan geldzaken gehecht dan aan liefde en vriendschappen en hierin zit een moment van bewustwording van het feit dat.

 

Een andere uitleg is de verbinding met het hiernamaals, het universum en de ondersteuning vanuit je overleden geliefde, of overleden huisdieren, de Droom Familiars (Spirit Animals). Als aanvulde verklaring geeft een kat, poes aan dat je in een krachtige situatie zit of een situatie waarin je veel moed en trots mag tonen om succesvol te zijn. De Kat of poes geeft aan dat je sterk gemotiveerd bent in het leven, leiderschap, doorzettingsvermogen en trotsheid.

 

 

Dromen en Visioenen waarin een kat of poes verschijnt kan ook vertellen dat een kat of poes  zeven levens heeft en daarmee weerspiegeld het de bewustwording van het feit dat er sprake is van incarnaties (vorige levens, volgend leven). Je hebt alle tijd van de wereld en alle kansen van de wereld- het hoeft niet vandaag af, je bent niet te laat, je komt altijd op je pootjes terecht. Je bent op de juiste weg in het leven maak je zorgen, nieuwe kansen komen je kant op zodat je je wens of droom kunt vervullen.  Spiritueel staat de kat, poes, kitten ook in verbinding met de godin Bastet , de vrouwelijk cyclus ( vruchtbaarheid, overgang, menstruatie), de maan en alle stadiums van het leven 

Aanvullende kitten droom of visioen uitleg vertelt je je dat je behoefte hebt aan ondersteuning, liefde, warmte en vriendschappen vanuit het het innerlijke kind, speelsheid , onschuldig zijn. Het begin van alles en maar ook het verleden, je kindertijd, 7 levens en  het nemen van nieuwe stappen in het leven en/of je vorige leven (herinneringen) aan. 

 

 

Dromen of visoenen van een zwarte kat of poes, vertellen over het einde van een moeilijke periode. De weerspiegeling van de cyclussen van het leven, dood en wedergeboorte, de baby, het kind, de volwassenen, de oudere mens enzovoorts. Een andere uitleg is een meer door de mens zelf verworven gebruiksverklaring. Het zou een slecht voorteken zijn, het geeft een angstige negatieve veranderingen, hekserij, magie, tegenslagen, einde aan vriendschappen aan, je bent dus gewaarschuwd (Het is maar net wat je gelooft) en/of waar je verbinding mee hebt.

 

  

Een spinnende kat of poes in je droom of visioen vertelt je over tevredenheid, geluk, en wijsheid in zowel materiële of emotionele zaken. Je bent tevreden met wat je hebt bereikt in je leven. Geluk en mogelijkheden hebben je warmte gebracht. Spiritueel staat de kat, poes, kitten ook in verbinding met de godin Bastet , de vrouwelijk cyclus ( vruchtbaarheid, overgang, menstruatie), de maan en alle stadiums van het leven 

 

 

 

 

 

 

Kip, Kuiken

Dromen of visioenen over een kip vertellen je dat je je geen zorgen maakt of twijfelt over de verantwoordelijkheden, en de verschillende keuzemogelijkheden, maar duiden ook op een gebrek aan wilskracht. Een andere uitleg is moederlijke zorg en bevruchting van je plannen, wensen, dromen.

 

Dromen of visioenen over het eten van kip vertellen je dat je twijfels hebt over je voorgenomen doelen. Een andere uitleg is de dat je je bewust bent van je behoefte, geluk en rijkdom die je bezit.

 

Dromen of visioenen over het slachten van een kip vertellen je dat je manier van handelen ondoordacht en niet voorbereid is; de gevolgen kun je niet overzien. Een andere uitleg is de projectie van je eigen karaktereigenschappen op de kip, je ontneemt jezelf kansen en mogelijkheden, je luistert vooral naar je ratio in plaats van naar je innerlijke gevoelens.

 

Dromen of visioenen over een kuiken gaan over nieuwe kansen, mogelijkheden en ontwikkelingen zien, maar vaak is dit na veel inspanning en tijd, rust en geduld om dit doel te bereiken.

 

Visioenen of dromen over kippen op stok vertellen je dat je het gevoel kunt ervaren dat er obstakels zijn die je niet gemakkelijk kunt overwinnen, alsof het te hoog gegrepen is. Een andere uitleg is dat je tegenstanders vaak in groepen opereren en je misschien wel tegenwerken.

 

Dromen of een visioen over een broedkip vertellen je dat je het gevoel hebt dat je dagelijks sleur of bezigheden saai en misschien zelfs vervelend zijn. Een andere uitleg is dat je misschien de zeggenschap kunt krijgen over veel kinderen, je levensdoel heeft te maken met het zorgen voor kinderen, of werken in de kinderopvang, als kinderoppas of andere soortgelijke beroepen. Nog een andere uitleg is dat de broedkip een toename van rijkdom vertegenwoordigt en de mogelijkheid je voort te planten, je dromen en je wensen te realiseren.

 

 

 

Koe, Os

Dromen of visioenen over de koe vertellen je dat je heel sterk bent, je kunt veel stress aan, en hebt geen moeite met problemen overwinnen en obstakels loop je gemakkelijk uit de weg. Maar de koe vertelt je ook dat je slordig en eigenwijs gedrag vertoont, dat je als excuus gebruikt om onder problemen uit te komen.

 

Een andere uitleg is natuurlijk dat je het idee hebt dat je vast blijft staan op een plek je in je leven, er zit weinig vooruitgang in. Dromen of een visioen zien over een os, gaan over kracht, doorzettingsvermogen, vooruitgang, het overwinnen van obstakels en over mogelijkheden die je kant op zullen komen. De koe en de os staan beide aan de basis van het leven, de basis van een nieuwe droom, wens, en mogelijkheid, het begin van iets wat misschien wel een succes kan worden, het heeft echter wel veel aandacht nodig.

 

 

 

Konijn

Visioenen of dromen over konijnen vertellen je dat er een vruchtbare periode aan komt. Een andere uitleg is geestelijke en innerlijke wijsheid die je rustig hebt verworven maar die nu actief wordt beleeft. Een andere uitleg is dat het geluk je toelacht, of je gezondheid verbetert de komende periode.

Nog een andere uitleg is dat je last hebt van angsten, en dat je wegloopt voor kleine obstakels en problemen. Een alternatieve uitleg is dat het konijn staat voor een hoog knuffelgehalte, een zachtaardig karakter, en niet te vergeten eigenwijsheid.

 

Spelende konijnen vertellen in je visioen of droom dat je innerlijke kind tot uiting komt, het kind is aan het genieten, en komt tot rust. Een andere uitleg is dat kinderen je een gelukkig en goed gevoel zullen geven, of dat kinderen begeleiden of helpen je levensdoel is. 

  

Kraai, Spreeuw  

Dromen of visioenen over een kraai, spreeuw geven aan dat een onbetrouwbare of onverantwoorde liefde of vriendschap zich zal aandienen. Een andere uitleg is dat het ook kan staan voor overgang en transformatie richting een nieuwe periode in je leven. Een andere uitleg is dat de kraai, spreeuw staat voor wijsheid, maar ook voor het einde van een situatie, en eventueel de wedergeboorte. 

 


Krab

Dromen of visioenen over een krab vertellen je dat je de neiging hebt om hard van buiten te zijn, zowel voor je zelf als voor andere mensen in je omgeving. Het is natuurlijk ook zo dat de krab natuurlijk ook een zacht hartje heeft, dus open je voor nieuwe kansen. Een andere uitleg is dat je mee moet varen met de golven van het leven en je daarnaar moet schikken of aanpassen.

 

 

 

 

Krokodil, Alligator

Dromen en visioenen over een krokodil gaan over geboorte, vruchtbaarheid, veranderingen, oermoedergevoelens en ook bescherming van de hoogste vorm die je maar kunt wensen. De krokodil is een projectie van je eigen karaktereigenschappen. Je moet je dus bewust worden van al je angsten, opgekropte agressie, pijnen, woede en verdriet die moet je uiten. Een alternatieve uitleg is een waarschuwing voor verborgen gevaar en obstakels die je kunt ervaren.

 

Als de krokodil je aanvalt of zijn bek opent in je visioen of droom betekent dit dat je jezelf aanvalt, dat je je bewust wordt van je woede, agressie, verdriet, angst en problemen die je niet weet te overwinnen. Een alternatieve uitleg is dat je niet echt oprecht bent geweest in het uiten van je emoties en krokodillentranen huilt. 

 

 

 

Kwal

Dromen of visioenen over een kwal vertellen je dat je gevoelig bent voor emoties, negatieve energieën, maar ook dat je vermoeid en uitgeput bent. Een andere uitleg is dat je zelf de mogelijkheid bezit om zachtaardig of rustig uit je problemen en obstakels te komen.

 

 

 

 

Lammetje

Dromen of visioenen over lammetjes vertellen je over nieuwe dingen, voorjaar, het veranderende seizoen, nieuwe kansen, mogelijkheden. Maar vooral het onschuldige en het leven in voorspoed, het vertelt je ook iets over vruchtbaarheid, geluk, rijkdom en ware liefde.

 

Een andere uitleg is dat het lammetje staat voor de moeite hebben om je los te maken van de kudde, hopeloosheid en vasthouden aan. Het lammetje vertelt ook voor voorziening van je basisbehoefte, innerlijke geluk, gezondheid en misschien hoef je je financieel niet veel zorgen te maken. Het lam in een droom of visioen vertelt je ook over reinheid, inzicht en signalen vanuit het universum en/of waarmee je een verbinding hebt. 

 

 

 

 

Leeuw, Welp

Dromen of een visioen over een leeuw vertellen je dat je in een krachtige situatie zit of een situatie waarin je veel moed en trots mag tonen om succesvol te zijn. De leeuw geeft aan dat je sterk gemotiveerd bent in het leven, leiderschap, doorzettingsvermogen en trotsheid. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf reflecteert of projecteert op de eigenschappen, kracht, moed en doorzettingsvermogen van de leeuw of leeuwin, om je doel of wens, te bereiken of te voltooien.

 

Een andere uitleg is dat je graag hoog van de toren blaast, en niet realistisch bent tegenover de mogelijkheden, geliefden en mensen in je omgeving. Een andere uitleg is de verbinding met het hiernamaals, het universum en ondersteuning vanuit een krachtdier, je gidsen, helpers en/of daar waarmee je verbonden bent. Een alternatieve uitleg is de verwijzing naar het element vuur en de eigenschappen hiervan; het teken van de maand augustus en het vuurprincipe, leiderschapskwaliteiten.

 

De leeuw staat in verbinding met je hart, longen en lever waaraan je aandacht mag schenken. Als aanvullende alternatief is het aandacht schenken aan de kleuren oranje, rood en goud. Nog een alternatieve uitleg is dat de leeuw je krachtdier vertegenwoordigd die je aandacht wil trekken; luister naar je kwaliteiten enzovoorts.  

 

De leeuwin in je droom of visioen vertelt je over de vrouwelijke kant en dan vooral kracht en doorzettingsvermogen en de verzorgende kant in ons.

 

De mannelijke leeuw in je droom of visioen vertelt je vooral over de mannelijke kant, maar ook over trots zijn en protserigheid, ijdelheid en overwinning.   

 

Als je de leeuw verslaat in je droom of visioen dan vertelt dit je dat je op persoonlijk en zakelijk gebied overwint. Je overwint de obstakels, emoties en problemen, je vindt moed, kracht en doorzettingsvermogen die je nieuwe kansen gaan geven. Een andere uitleg is dat je je innerlijke woede of agressie, pijn, verdriet en stress onder controle krijgt, je laat je problemen los.

De leeuw is trots en een leider en dat word weerspiegeld in het overwinnen van een leeuw. Je overwint als het ware dat waarmee je in het dagelijkse leven aan het vechten bent- dit kan op vele gebieden zijn en hoeft dus niet een echt gevecht te zijn maar het kan ook mentaal, geestelijk, spiritueel en/of zelfs lichamelijk zijn.   

 

Wanneer je door de leeuw wordt overwonnen in je droom of visioen dan vertelt dit je dat je het gevoel hebt dat je aangevallen wordt door tegenstanders. Een andere uitleg is dat je je eigen innerlijke woede, agressie, pijn, verdriet en stress niet onder controle krijgt en dat je het niet overwint. Nog een andere uitleg is dat de leeuw een deel van jezelf weerspiegeld, dat verloren heeft, overwonnen vloed, geen controle heeft op de situatie en/of dat wat belangrijk is in je leven. 

 

Dromen of visioenen over een gekooide leeuw vertellen je dat het overwinnen of succes afhangt van je talenten, creativiteit en het zien van mogelijkheden om met tegenvallers en obstakels om te gaan. Een andere uitleg is dat je tegenwerking, beperkingen voelt in je bewegingsvrijheid en je mogelijkheden. Nog een andere uitleg is dat je jezelf te kort doet en je eigen talenten, kracht, doorzettingsvermogen niet wilt erkennen.

 

Een welp in je droom of visioen vertelt je je dat je behoefte hebt aan ondersteuning, liefde, warmte en vriendschappen vanuit je oerbron. Een andere uitleg is de verbinding met het hiernamaals, het universum en ondersteuning vanuit een krachtdier, je gidsen, helpers en/of daar waarmee je verbonden bent. Nog een andere uitleg is dat een welp  het innerlijke kind, speelsheid , onschuldig zijn, het nemen van nieuwe stappen weerspiegeld.  

 

Leeuwerik

Dromen of visioenen over een leeuwerik vertellen je dat je boven je eigen verwachtingen uit stijgt en dat je innerlijke groei meemaakt waarvan je niet had verwacht dat het mogelijk was. Een andere uitleg is het afschudden van zelfzucht, hebzucht en financiële problemen en verlangens om je ongedwongen te voelen.

 

Dromen of visioenen over een zingende leeuwerik vertellen je vooral over veranderingen met betrekking tot een nieuwe woning, werkgelegenheid, hobby of liefde, het ware hart vindt het geluk. Een andere uitleg is dat je ontspannen en rustig plannen maakt voor nieuwe mogelijkheden die succesvol zijn. 

 

 

 

Libelle

Dromen of een visioen over een libel zijn heel speciaal, ze voorspellen de mogelijkheid om nieuwe kansen aan te nemen, die vooral op het voorjaar zijn gericht. De libelle staat in verbinding met de hogere energie, het universum en het hogere doel in je leven; je kunt ook denken aan spirituele groei en ontwikkeling en het zien of ervaren van signalen.

 

Daarnaast kan de libelle ook een verbinding met illusie en/of fantasie vertegenwoordigen, de verbinding met andere dimensies, poorten en onbegrensde mogelijkheden. Dromen over een libelle vertelt je ook iets over wijsheid en de waarheid in elke situatie waarin je zit, dit staat dus ook in verbinding met de waarheid voor jezelf en de wijsheid om diep in je eigen ziel, waarheid te kijken. 

 

Een andere uitleg is dat de libel je libido aangeeft, seksuele gevoelens en vruchtbare kansen. Een libel is net als het lieveheersbeestje en brenger van liefde en geluk, maar het geeft ook je gemiste kansen aan.

Een alternatieve uitleg is dat de libel vertelt dat je behoefte hebt aan vrijheid en blijheid, maar dat dit wel eens van korte duur kan zijn. Berichten, nieuws, contact momenten vanuit het universum, je gidsen, je helpers en/of  overleden geliefdes, zielsmaatjes, tweelingzielen. 

 

Lieveheersbeestje

Dromen of visioen over een lieveheersbeestje gaan over liefde en geluk, maar ook over de gemiste kansen in je leven en waar je naar terug verlangt. Een andere uitleg is het ervaren succes in een kleine onderneming of in doelen, wensen en ideeën. Een belangrijke uitleg is dat hoe meer stippen op het lieveheersbeestje aanwezig zijn, hoe meer kansen er op je pad komen.

Het lieveheersbeestje staat in verbinding met de hogere energie, het universum en het hogere doel in je leven; je kunt ook denken aan spirituele groei en ontwikkeling en het zien of ervaren van signalen. 

Een andere uitleg is dat de libel je libido aangeeft, seksuele gevoelens en vruchtbare kansen. Een alternatieve uitleg is dat het lieveheersbeestje vertelt dat je behoefte hebt aan vrijheid en blijheid, maar dat dit wel eens van korte duur kan zijn. Berichten, nieuws, contact momenten vanuit het universum, je gidsen, je helpers en/of  overleden geliefdes, zielsmaatjes, tweelingzielen. 

 

 

 

 

 

Maden, Wormen

Dromen en visioenen waarin wormen of maden voorkomen vertellen je over de innerlijke angst, verdriet, emoties die te maken kunnen hebben met ziekte en/of tegenwerking. Nog een andere uitleg is onzuiverheden, onrein, het gevoel hebben dat er iets van binnen uit naar buiten moet komen; leren uiten,  emoties, gevoelens, verwerken en los laten. Een alternatieve uitleg is het proces van de dood en wedergeboorte in een situatie dat alleen tot stand kan komen als je het hele proces ondergaat.

Als alternatieve uitleg kunnen maden en wormen staan voor het onverwacht, verrassingen en overweldigend gevoel. Een andere uitleg is het verlangen naar nieuwe kansen en mogelijkheden; dit kan zowel positief als negatief zijn. 

 

 

 

 

 Meeuw

Dromen of visioenen over een meeuw gaan over een overzeese reis, een spirituele reis, de cyclus van het leven en de mogelijkheid om jezelf volledig te reinigen door middel van geloven dat alles een reden heeft.

De meeuw is dan ook de brenger van berichten met betrekking tot de baarmoeder, het leven, de zee, het smeermiddel van je psyche en het vertegenwoordigt je levensenergie maar staat ook voor genezing en verfrissing in je leven. Een andere uitleg is dat de meeuw ook de brenger van roddels en laster is, en nieuws is en dan vooral nieuws van overzee. 

 

 

 

 

 

Mieren, Mier

Als je droomt of een visioen hebt over mieren vertelt dit je over het moeilijk overwinnen van kleine obstakels en het ervaren van ontevredenheid. Een andere uitleg is dat je moeite hebt om inzichten te krijgen, kleine projecten, wensen en mogelijkheden. Nog een uitleg is dat je je onbelangrijk kunt voelen, en dat juist de kleine dingen je dag moeilijk kunnen maken. Een belangrijke uitleg is de bewustwording om te leren samenwerken om je wensen, dromen, doelen en ideeën te realiseren of te bereiken. 

 

Een spirituele droomverklaring is het verlangen naar ijver, orde en discipline een nieuwe situatie, onschuld en ervaring opzoeken en opdoen. De kleine stappen vooruit zetten, grote dromen worden alleen succesvol als je in het klein begint, de weg kan nu nog niet duidelijk zijn maar op een later moment heel inzichtelijk, ordelijk en georganiseerd.  

 

Gelijkgestemde vinden waarmee je dus aan een nieuwe toekomst, weg, innerlijke huis, hart bouwt. Als alternatief geeft de mier de uitdaging weer van je innerlijke demonen om met (sociaal) gelijkgestemde samen te werken en/of mee te gaan met de stroom van het leven en de verplichtingen mee. Autoriteit, verplichtingen, je moet dit doen ervaring kan hierin een grote rol spelen.     

 

 

 

 

 

Muis

Dromen of visioenen over muizen vertellen je dat je vooral op de kleine dingen in het leven mag letten, genieten van de kleine dingen - houd niet vast aan luxe en waarde, succes in de vorm van overvloed ( geld) maar geniet van het leven zelf, ben dienstbaar, ben gelukkig met alles wat je hebt enzovoorts.

Het is de bewustwording van het feit dat je overal kansen, mogelijkheden kunt vinden, als je maar goed zoekt en kijkt. Een alternatief is dat je teveel bezig bent met details en dat je jezelf kunt verliezen in overmatig zorgen maken, of geen (minder) verbinding hebben met je intuïtie, je hart, je bron, je basis. 

Een andere uitleg is dat je op moet letten en vooral op je tellen moet passen, het koren wordt zonder pardon afgesneden, je wilt oogsten, maar je wordt kaal gegeten en blijft zonder inkomsten, wensen of dromen zitten. Je projecteert jezelf op de muis, dus misschien behandel je jezelf niet helemaal zoals je verdient of doe je jezelf meer pijn dan je je bewust bent.  

Een andere uitleg is het slim zijn maar ook vruchtbaar handelen en niet te vergeten vlug in handelen, je verliest als je muizen ziet heel veel mogelijkheden. Een alternatieve uitleg is dat de muis staat voor het opslaan van reserve, vruchtbaarheid, en kleine mogelijkheden inzien. Een meer alternatieve uitleg is de vagina en zijn seksuele verlangens, de seksuele behoeftes zijn groot. 

Spirituele verklaring van de Muis dromen staan in verbinding met nieuwsgierig zijn, je wil alles van zo dichtbij mogelijk bekijken. Maar je bent ook een grote angsthaas, altijd bedacht op gevaar. De Muis vertelt je dat je de sprong in het onbekende moet wagen zonder onbezonnen te worden, en onbekende dingen moet onderzoeken op hun waarde. 

 

 

 

Mus

Dromen of visioenen over een mus vertellen je over vooral kleine stappen vooruit op het gebied van werk, dromen, wensen, en ideeën die je nieuwe kansen gaat brengen Het zijn geen overzeese of grote projecten maar kleine kansen waarvoor je je vleugels uitslaat en ervaart waar de wind je naar toe brengt. Een andere uitleg is dat de veranderingen in het voorjaar op je pad komen; maar ook het verlangen naar het gezin, familie, en warmte houden je bezig. 

 

 

 

 

 

 

Neushoorn

Dromen of visioenen over een neushoorn vertellen je over het ervaren van blinde woede, agressie, pijn en verdriet,  Dromen over een neushoorn weerspiegelen echt de diepste ik en alles wat er uit voort stroomt of beweegt. Een aanvulling hierop is vooral de enorme kracht die je bij je kunt hebben en die je naar buiten wilt dragen al dan niet voor jezelf dan voor iedereen die erbij betrokken is.

 

Een belangrijke boodschap is dat jezelf de neushoorn bent, de neushoorn die aanvult, de neushoorn die aangevallen word enzovoorts. "het is een echte spiegel droom".  Een andere uitleg is dat je op dit moment geen gevaar erkent, daar waar andere zouden weglopen wil jij aanvallen en duidelijk maken dat je het er niet mee eens bent. Nog een andere uitleg is dat je recht op je doel af moet gaan en geen nee moet accepteren, laat je niet tegenhouden door belemmeringen of obstakels.

 

Een alternatieve uitleg is het hoog van de toren blazen van de buitenkant, hard dus, maar van binnen een klein en gevoelig hartje hebben. Dromen over een neushoorn staan in verbinding met oordeel, vrijheid, eenzaamheid. Je kunt ook denken aan het ervaren of leren van behendigheid en beweging. Met als aanvulling hierop het vinden van de innerlijke vrede en bewust ervaren dat dingen anders dan verwacht lopen in het leven of in de droomwereld 

 

 

 

 

 

Nijlpaard

Dromen en visioenen over een nijlpaard vertellen je over kracht, innerlijke macht, maar ook talent en mogelijkheden om je aan te passen. Een andere uitleg is dat je persoonlijke ervaringen en eigenschappen projecteert op de nijlpaard. 
Je kunt denken aan traag en log overkomen een binnenvetter zijn, maar onverwacht agressief uit de hoe kan komen. Dromen of visioenen over een nijlpaard die je aanvalt vertellen je over innerlijke woede en angsten, iets verliezen waarvan je op aan kon. Een belangrijke uitleg is dat je je eigen gedrag, angsten, woede op de nijlpaard projecteert, je valt dus jezelf aan.

 

Een andere uitleg is dat een nijlpaard het vakantie gevoel oproept. Je kunt ook denken aan een ander klimaat of ander land, cultuur en het verlangen om hier naar toe te gaan of aan te werken in je waakbestaan. Het schoonmaken van oude ongezonde emoties en gevoelens en het los laten van opgekropte ervaringen door als het ware het achter je te laten.   

 

 

 

 

Olifant

Een droom of visioen over een olifant vertelt je over kracht, trouw zijn, een goed geheugen hebben en vooral geduld opbrengen om je doel, wens, droom of idee te bereiken. Je projecteert of spiegelt deze eigenschappen van de olifant op jezelf. Een andere uitleg is dat je een stevige basis voor rijkdom en succes legt. Een alternatieve uitleg is dat je een goede en hoge functie bekleedt en misschien wel een eervolle en waardige positie in het leven.

 

Maar dromen of een visioen over een olifant die wild en onbeheerst is vertellen je dat je moeite hebt om jezelf te beheersen, je projecteert je karaktereigenschappen die je niet onder controle hebt. De opgekropte woede die je wilt uiten kan zelfs gepaard gaan met veel toeters en bellen. Een andere uitleg is dat onverwachte vriendschappen uit een andere hoek je nieuwe inzichten geven en deze stellen je in staat iets compleet anders te ondernemen in je leven. 

 

 

  

Ooievaar

Dromen of visioenen over het zien van een ooievaar vertellen je over veranderingen, verhuizingen. De geboorte van nieuwe projecten, tweelingzielen, zielsvlammen, ware liefde, zwangerschappen, nieuwe kansen en familie. Eigenlijk vertelt de ooievaar je niets anders dan dat positieve veranderingen en mogelijkheden je kant opkomen.  

De ooievaar is stabiel, houd stand en blijft daar waar hij land, deze boodschap is dan ook heel belangrijk in de droom en visioen uitleg.  

 Houd voet bij stuk en blijft bij je eigen droom, wens en idee!. De ooievaar staat in verbinding met de hogere energie, het universum en het hogere doel in je leven; je kunt ook denken aan spirituele groei en ontwikkeling en het zien of ervaren van signalen.  

 

De ooievaar staat in verbinding met de hogere energie, het universum en het hogere doel in je leven; je kunt ook denken aan spirituele groei en ontwikkeling en het zien of ervaren van signalen.  

Dromen of visioenen over een ooievaarsnest vertellen je over uitbreiding in je familie, moeder- en vadergevoelens worden beantwoord, maar ook aandacht schenken aan je gezin. Een andere uitleg is dat je een persoon bent die met kinderen werkt of goed met kinderen en gezinnen kunt omgaan.

 

Als de ooievaar al aan je voorbij is gegaan in een droom of visioen, vertelt dit je over gemiste kansen, bewustwording van je kansen en dromen die aan je voorbij zijn gegaan; misschien ben je te laat om je dromen en wensen te volgen. 

 

Dromen of visioenen waarin de ooievaar overleden is vertellen je over het einde van een mogelijkheid, maar ook moeilijkheden in je omgeving, familie, en over geestelijke problemen. Een andere uitleg is dat je geen energie meer in een project stopt en daardoor bewust een einde maakt aan oude banden die misschien wel betrekking hebben op familie of gezin.  

 

 

  

Orka

Dromen of een visioen over een orka staat in verbinding met je pure ziel en weerspiegeld de eigenschappen die nodig zijn en/of de karaktereigenschappen die je bezit. Uitdaging, ondernemen, spelen, hogere energie en hogere trilling ervaren in het leven. Je gaat voor goud, maar je moet een langere weg afleggen voordat je doel, wens en/of levenspad bereikt. Dromen en visioenen over de orka gaan over zowel bewust als onbewust zijn van je negatieve en positieve eigenschappen. 

 

Daarnaast kan de orka zowel de innerlijke woede, innerlijke demonen vertegenwoordigen, het onvoorspelbare als warmte en genegenheid. De orka is agressief, kan dus snel en gevaarlijk uit de hoek komen maar kan ook als het de juiste tijd en/op het juiste moment liefdevol zijn.

 

De orka wordt ook wel de wolf van de zee genoemd. De opgekropte woede en boosheid worden niet juist geuit, en moeten nodig onderzocht worden. De orka blijft natuurlijk ook een zoogdier net als de dolfijnen, en staat daarom ook voor spirituele begeleiding, intelligentie, mentale eigenschappen en vertrouwen.

 

Komt de orka heel dicht bij je en of raakt hij je aan dan duidt dit op genezing, mogelijkheden inzien, oerkracht, en vertrouwen hebben in het spirituele of het hiernamaals.

 

Bevrijd je de orka in je droom of visioen dan vertelt het je dat je de kracht hebt gevonden, je angsten, woede, oude pijnen en agressie te overwinnen Je staat als het ware weer in verbinding met het universum, je hogere doel, je vind het balans in je leven en/of in de situatie. 

 


Otter

Dromen of visioenen over een otter vertellen je over blijdschap en geluk, je vindt plezier in de meest kleine dingen in het leven. Een andere uitleg is ook tederheid, liefde in relaties, wensen, dromen en projecten, die je deelt met andere mensen in je omgeving. Een andere uitleg is dus de uitdaging aangaan, nieuwe mogelijkheden uitvinden, jezelf overtreffen en je aanpassen om je doel te bereiken. Een alternatieve uitleg is de vindingrijkheid, je kunt gebruikmaken van alles wat je aangeboden wordt, je bent zeer creatief of je moet leren om creatief met de situatie om te gaan om het tot een succes te laten groeien. 

 

 

Paard, Veulen

Als je een droom of visioen hebt over het berijden een paard, vertelt dit over je manier van vooruitgang, nieuwe kansen aannemen. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf op het paard projecteert; je leidt zelf de weg, maakt zelf duidelijk dat je vooruitgang wilt in je leven en dat je nieuwe kansen wilt aannemen.

Dromen en visioenen over het paard vertellen je over kracht, sterk zijn, energie en je ongetemde krach;, de remmen zijn los. Een andere uitleg is spirituele verlichting, het geloof vinden en de mogelijkheden om in verbinding te staan met het hiernamaals.

 

Een wit paard in je droom of visioen vertelt je dat geluk, voorspoed, mogelijkheden, reinheid, kennis en wijsheid je kant opkomen.

 

Een bruin paard in je droom of visioen vertelt je over geluk en vooruitgang, op het gebied van vruchtbaarheid, aarde, mogelijkheden en het oogsten van je plannen en wensen.

 

Een kudde paarden in je droom of visioen vertelt je over vrijheid, emoties, groepsverbanden, ongecontroleerd gedrag en bewustwording van je mogelijkheden als je je hart maar volgt. Een dood of ziek paard in je droom of visioen vertelt je dat er een einde komt aan een project, wens of mogelijkheid. Een andere uitleg is dat er een einde komt aan ongecontroleerd en ongeremd gedrag, maar ook de emoties, en je vrijheid komen tot uiting en tot rust.

 

Veulen in je droom of visioen vertellen je over kracht, sterk zijn, energie en je ongetemde krach;, de remmen zijn los. Een andere uitleg is spirituele verlichting, het geloof vinden en de mogelijkheden om in verbinding te staan met het hiernamaals. Nog een andere uitleg is dat een Veulen het innerlijke kind, speelsheid , onschuldig zijn, het nemen van nieuwe stappen weerspiegeld. 

Padden

Als je droomt of een visioen hebt over een pad dan vertelt het je over de aardse gebondenheid, maar ook de beschermende vrouwelijke kracht die ons helpt tijdens moeilijke tijden en gevaren. Een andere uitleg is de schaamte en angst om je ware zelf te laten zien. Je vindt jezelf niet mooi, maar je moet niet vergeten dat schoonheid van binnen zit. Een andere uitleg is dat padden staan voor het aanpassen aan een situatie, je kunt op meerdere gebieden goed zijn. Een alternatieve uitleg is dat de pad een helende gave heeft, geneeskrachtige kansen, en geestelijke, emotionele verbeteringen.

 

 

Panter, luipaard

Luipaard, panter in je droom of visioen vertelt je over kracht, schoonheid en elegantie, maar ook een trouwe vriend is, mits jij voorzichtig en eerlijke bent. Een andere uitleg is woede, angst, verdriet, het weerspiegeld namelijk jezelf, je eigenschappen, dat wat wilt zijn en/of dat wat je niet bezit. Als het ware ben jezelf de panter, je weerspiegeld alles in de droom of visioen op de panter, luipaard. Een alternatieve uitleg is dat de panter, luipaard ook een verwijzing kan zijn naar bescherming vanuit het hiernamaals.

 

Dromen of visioenen over de zwarte luipaard, zwarte panter vertellen je over je donkere kant, de dood en wedergeboorte maar ook dat er gevaar op de loer ligt. Een andere uitleg is dat de panter symbool staat voor kracht, schoonheid en elegantie, maar ook een trouwe vriend is, mits jij voorzichtig en eerlijke bent. Een alternatieve uitleg is dat de panter, luipaard ook een verwijzing kan zijn naar bescherming vanuit het hiernamaals.

 

 

 

Parkiet

Dromen over een parkiet vertellen je over nieuwe inzichten, berichten, ideeën en mogelijkheden die als geroepen komen. Een andere uitleg is dat je je bewust wordt van het feit dat je vraag om hulp is gehoord. Een andere uitleg is, dat het tijd wordt dat je de vleugels eens uitstrekt, en kijkt waar de wind je brengt. Je moet dus bij een parkiet droom je hart eens geloven, en je ratio opzij zetten om nieuwe kansen en inzichten te krijgen.

Dromen over een parkiet vertellen ook de mogelijkheden om nieuwe richtingen in te slaan, echter je moet wel oppassen voor roddels en twijfels die men, of jijzelf, verspreidt. Ook kunnen parkieten zijn die ons het grootste geheim vertellen wat je altijd al wilde weten.

 

Een vogel is altijd een mooi voorteken ongeacht het soort. Een vogel in je droom vertelt je ook iets over de manier waarop je anderen benadert; dat kan uit de hoogte en groots zijn, maar wel vanuit een positieve instelling. Een andere uitleg is dat de vogel je komt ondersteunen, als een totemdier en/of vanuit het hiernamaals en dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

 

 

 

 

Papegaai

Dromen of visioenen over een papegaai vertellen je over de mogelijkheden om nieuwe richtingen in te slaan, echter je moet wel oppassen voor roddels en twijfels die men, of jijzelf, verspreidt. Ook kunnen papegaaien ons het grootste geheim vertellen wat je altijd al wilde weten.

 

Een pratende papegaai in je dromen of visioen vertelt je dat er misschien lichtzinnig gedrag en geroddel onder je geliefden is, kennissen die je best wel eens tegen kunnen vallen, of misschien kom je wel iets van je vrienden te weten wat je graag wilt delen met anderen.

 

Dromen of visioenen over het zien slapen van een papegaai, vertellen je over een onderbreking van onenigheid binnen het gezin, dit kan zowel positief als negatief zijn, maar ook over ruzie en roddel binnen je familie, waardoor er wel eens een breekpunt kan ontstaan die niet meer te repareren is.

 

Dromen of visioenen over een dode papegaai vertellen je dat er ergens een einde aan komt. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Een aanverwante uitleg is dat je enige vorm van tegenslagen zult ervaren in je privéleven, of achteruitgang op het sociale vlak. Een andere uitleg is dat de roddels zijn gestopt, de laster verdwijnt, of je laat het los en je bent er klaar mee, of je wilt er niet meer naar terugkijken.   

 

 

 

 

Pinguïn

Als je droomt of een visioen hebt over een pinguïn, dan vertelt dit je dat je problemen niet zo serieus zijn als je zou denken, maar ook staat de pinguïn voor aanpassing in een project, wens, droom, werk of relatie. Een andere uitleg is dat de pinguïn je bewust moet maken van de balans; het evenwichtig afwegen en keuzes die we maken. Ook komen de twijfels of je de juiste keuzes hebt gemaakt bij de pinguïn kijken. Een andere uitleg kan zijn dat je emoties een zware wissel op je trekken vanwege een negatieve situatie. Je zou moeten proberen balans en innerlijke harmonie te zoeken.

 

 

 

Rat

Dromen of visioenen over een rat vertellen je over onveilige en gevaarlijke situaties waarop je grip denkt te hebben, maar ondertussen kun je onverwacht een harde val maken waaruit je niet snel meer opklimt. Een andere uitleg is dat er iets of iemand aan je knaagt, maar ook ruzie, twisten met je geliefde, je voelt je niet goed en zit niet lekker in je vel. Het kan ook eventueel verwijzen naar iets dat je onder de leden hebt, waar je naar moet laten kijken. Een meer alternatieve uitleg is de vagina en zijn seksuele verlangens, de seksuele behoeften zijn groot, evenals de voortplantingsdriften.

 

Dromen of visioenen over het doden van een rat vertellen je echter dat je de problemen hebt overwonnen, je laat het oude achter je en je zult nieuwe kansen aanpakken die je veel gaan brengen, maar eerst moet je nog uit het dal klimmen. Een andere uitleg is dat je in staat bent andere mensen te overtroeven en je mening te geven die doorslaggevend is.

 

Bruine ratten in je droom of visioen vertellen je voornamelijk over de aardse zaken, zoals keuzes maken, verlangens, mogelijkheden, dromen, kansen, ideeën en wensen die realistisch worden.

 

Zwarte ratten in je droom of visioen vertellen over moeilijkheden, maar ook ziekte, negatieve situaties, einde van een situatie, de dood en de wedergeboorte die volgt.

 

Witte ratten in je droom of visioen geven aan hoe je in het leven staat, je onthouding, gevoelens, onvruchtbaarheid, en koud gedrag, een nieuw begin ervaren als je maar in jezelf gelooft. 

 

 

 

 

Reiger

Dromen of visioenen over een reiger gaan over nieuwsgierigheid, het ontdekken van nieuwe kansen, intuïtief zijn en ondernemen zonder angst of twijfels, maar of het de juiste keuze is ontdek je pas nadat je het hebt geprobeerd.

Dromen en visioenen waarin een reiger verschijnt gaan over de verbinding met het universum, je gidsen, helpers en ondersteuner; ze verschijnen aan je via de reiger die je komt het nieuwe laat ontdekken, de nieuwe kansen laat zien. De reiger heeft een vast en rechtdoor zee doel, idee, wens en wijkt daar niet vanaf. Plannen en regelen, uitzoeken en ondernemen zijn doelen voor je als de reiger verschijnt in je droom of visioen. 

 

 

  

Rups

Dromen of visioenen over een rups vertellen je over transformatie, het begin van veranderingen in het leven, een nieuwe ontwikkeling en mogelijkheden die daaruit ontstaan. Een andere uitleg is dat je in kleine stappen moet denken in je leven, want grote veranderingen komen namelijk in fases van ontwikkelingen.

 

Rupsen in een cocon in je droom of visioen vertellen je over veranderingen op korte termijn, vergeet niet dat je eerst aandacht moet schenken aan je project, wens of idee voor dat je herboren kunt worden.

 

Maakt de rups een cocon in je droom of visioen vertelt dit je over veranderingen, maar ook het bewustzijn dat je je terugtrekt om aandacht te schenken aan de details van iets nieuws, aandacht aan jezelf schenken. Een andere uitleg is dat je je heel erg terugtrekt van je vrienden, geliefde of kennissen; je wilt het misschien wel zelf oplossen.

 

Het vernietigen van een cocon in je droom of visioen vertelt je over het einde van een ontwikkeling, droom, wens, idee of mogelijkheid. Een andere uitleg is dat je het idee of gevoel hebt dat je alles bent verloren in je leven. Alles is kwijt, je hebt niets meer over, je ziet ook geen mogelijkheden meer om het op te pakken. 

    

 

 

 

 

Scarabee

Als je droom of een visioen hebt over een scarabee vertelt je over het vermogen om je aan te passen, te overleven en te veranderen onder alle omstandigheden. Een andere uitleg is de zon, wederopstanding en onsterfelijkheid ervaren in je leven, er komt dus een einde aan een moeilijke tijd of obstakels die je niet kon overwinnen waarna je een nieuwe kans krijgt. Nog een belangrijke uitleg is het overwinnen van je angsten met betrekking tot ouder worden en de eventuele dood die daarop kan volgen, of de angst dat je iets wat niet meer van toepassing is moet loslaten voor iets passend nieuws. 

  

 

  

Schaap

Dromen of visioenen over schapen vertellen je dat er mogelijkheden zijn tot nieuwe kansen, en de verschillende opties die je kunt kiezen, je mag zelf keuzes maken. Het schaap staat ook voor losmaken van de kudde en voor hulpeloosheid. Een schaap vertelt je de voorziening van je basisbehoefte, innerlijk geluk, gezondheid en misschien hoef je je financieel niet veel zorgen te maken. Het schaap in een droom of visioen vertelt je ook over reinheid, inzicht en signalen vanuit hiernamaals, goden, godinnen, god, gidsen enzovoorts.

 

Dromen of een visioen over het scheren van schapen vertellen je dat je een periode van welvaart tegemoet kunt zien, je kunt gaan oogsten nadat je lang voor een wens, droom, idee hebt gewerkt.

 

Als de schapen er niet goed of ziek uitzien in je droom of visioen, is het mogelijk dat je goed doordachte plannen mislukken of in het water gaan vallen. Je moet namelijk altijd aandacht aan je wensen, dromen en ideeën blijven geven. Een andere uitleg is dat je de obstakels niet hebt overwonnen. Nog een andere uitleg is dat ondanks dat je in je leven alles bezit wat je wenst, ervaar je toch geestelijke, of emotionele tegenslag.

 

Wanneer je een kudde schapen ziet in je droom of visioen vertelt dit je over vooruitgang die je vooral te denken hebt aan teambuilding en samenwerking. Een andere uitleg is dat je maar niet los kunt komen van de kudde om je heen, alsof je eraan vastgeplakt zit. Nog een andere uitleg is dat het je zakelijk voor de wind gaat, het is tijd om tot rust te komen en te vertrouwen dat alles zonder enige moeite goed zal komen.

 

 

  

Schorpioen

Als je droomt of een visioen hebt over een schorpioen vertelt dit je over de bewustwording van een pijnlijke of schadelijke situatie in je leven. Een andere uitleg is het ervaren van vernietigende gevoelens, bittere woorden en negatieve gedachten over jezelf en negatieve gevoelens naar een ander toe. Het kan zijn dat het je je ervan bewust wordt dat je een levenspad hebt gekozen van zelfvernietiging, of het einde maken aan iets wat niet meer passend is in je leven.

Wordt je gestoken door een schorpioen in je droom of visioen dan vertelt het je dat je jezelf onnodig pijn doet. Het wordt tijd dat je bewuster met je gedachten omgaat, je bent zelf de negatieve spiraal in je leven. 

 

 

 

 

  

Slang, Boa, Cobra

Als je een slang ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je een relatie als verstikkend ervaart, angstig bent en begrensd in je leven. Een andere uitleg is onderdrukte seksuele behoeftes of verborgen seksueel genot waaraan je behoefte hebt in je relatie. Een andere uitleg is dat je het oude los moet laten om nieuwe inzichten te krijgen, vaak heeft dit een spirituele of geneeskrachtige verwijzing. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf projecteert op de slang, boa of cobra, om je bewust te maken van je eigen gedrag.

 

Dromen of visioenen over een boa of cobra vertellen je over de bewustwording van glad en snel gedrag, je glijdt overal doorheen, maar niet altijd op een nette manier. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar jezelf en probeert in contact te komen met je gevoelskant en je bewuste kant.

 

Wanneer je in je droom of visioen een slang ziet waardoor je gebeten wordt, duidt dit op je diepste verborgen angsten en zorgen waardoor je je bedreigd voelt. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf altijd projecteert op de slang, boa of cobra omdat je je bewust mag worden van je eigen gedrag.

Een andere uitleg is dat je gewaarschuwd wordt voor iets in het echte leven waar je je nog niet bewust van bent of dat nog niet aan de oppervlakte is gekomen. Een andere uitleg is dat het kan ook staan voor creatie en creatieve energie. Een alternatieve uitleg is dat een of andere situatie of relatie je als het ware gehypnotiseerd houdt. 

 

 

 

 

Spin

Dromen of visioenen over een spin vertellen je dat je het gevoel hebt dat er een situatie of relatie is die je beperkt, aanvalt, verleidt, de angst in je naar boven haalt, woede, pijn en verdriet bezorgt die je totaal overrompelt en niet meer onder controle hebt. Je moet niet vergeten dat je jezelf altijd projecteert op de spin dus je valt jezelf aan. Je probeert jezelf bewust te maken van de situatie en van angsten, problemen, obstakels, gevoelens en emoties die je niet de baas kunt.

 

Een andere uitleg is dan ook dat je graag wat meer afstand wil bewaren van een verleidelijk aanbod, of een persoon in je leven. Nog een andere uitleg is dat de spin staat voor creatieve oplossingen vinden, in een situatie in je leven. Een alternatieve uitleg is de behoefte aan macht en kracht, die je behoedt voor zelfdestructieve gedachten en vooral je vrouwelijke energie tot uiting laat komen.

 

Als je een spin doodt in je visioen of droom, vertelt dit je over overwinning op een innerlijk obstakel, problemen, strijd die je moest leveren, een einde van een moeilijk tijd en tegenslag. Een andere uitleg is het ervaren van de vernietiging van alles wat is geweest en dat wat je niet meer nodig hebt. Nog een andere uitleg is dat je een einde maakt aan het zelf ondermijnen, jezelf tekort doen, je eigen grenzen overschrijden, je angsten, gevoelens en emoties, doordat je de projectie opheft. 

 

Een droom of visioen over een spinnenweb vertelt je over het verlangen naar controle en overzicht in je leven. Een andere uitleg is, het ervaren van je innerlijke wijsheid en remmingen, waardoor de manier van uitdrukken heel erg bewust, geconcentreerd en gedoseerd is. Een andere uitleg is, dat je gevangen zit in een situatie, obstakel of probleem. Een belangrijke uitleg is dat het web het uitzetten van nieuwe verbindingen, lijntjes, connecties en energetische krachten weerspiegeld.  

Een andere uitleg is het weven van je eigen levens web, een web van dingen, mensen, situaties die belangrijk voor je zijn. Het zien van de verbindingen die je kracht geven, maar je kunt ook denken aan het zien van ongezonde verbindingen die je kracht en energie kosten.  Je weet op dit moment niet goed wat je wilt of kunt doen en je weet ook niet waar heen je moet gaan.

Een alternatieve uitleg is, dat je sociale netwerk van kennissen goed in balans is, en je een duidelijk overzicht hebt van wat je van iedereen kan verwachten. Dromen of visioenen over een gebroken, gescheurd of kapot web vertellen je, dat je overzicht van kennissen en vrienden niet meer overeenkomt met je wensen. Je bent uit balans en hebt geen controle meer over de situatie, obstakels en problemen. 

 

Als je gebeten wordt door een spin in je droom of visioen dan vertelt het je dat je een conflict kunt ervaren met een vrouwelijke persoonlijkheid in je leven, of met je eigen vrouwelijke energie en kracht die al een tijdje uit balans is. Een andere uitleg is dat je klaar bent voor een transformatie en veranderingen in welke vorm dan ook in je leven. 

 

 

 

 

 

 

Spotvogel

Dromen of visioenen over de spotvogel vertellen je dat je inzicht wil hebben in een situatie. Een andere uitleg is dat je vraag om hulp is gehoord, maar het kan er ook naar verwijzen dat je de roep om hulp van andere mensen hebt onderschept, en hiernaar kunt handelen. Een vogel is altijd een mooi voorteken ongeachte wat voor soort vogel het ook is.  

 

 

 

 

 

Stekelvarken

Dromen of visioenen over een stekelvarken maken je attent op het ervaren van prikkelbaar zijn, een aangebrand karakter hebben of een moeilijke periode in je leven. Een andere uitleg is dat je natuurlijk op je hoede moet zijn voor indringers en buitenstaanders die je niet in je omgeving wilt hebben, maar ook het afstoten en verwijderen van het verleden. 

 

 

Stinkdier

Dromen of visioenen over het stinkdier vertellen je dat je in een situatie zit die je niet prettig vindt, maar die wel tot rust en in balans aan het komen is, het oude wordt losgelaten en geuit. Een andere uitleg is dat je onbewust mensen buitensluit of wegjaagt uit je omgeving, je wilt niet gestoord worden en raakt in paniek als iemand je grens overschrijdt.

 

 

 

Struisvogel

Dromen of visioenen over een struisvogel vertellen je dat je moeite hebt met je problemen onder ogen zien, je wilt de waarheid niet onder ogen komen. Een andere uitleg is dat je in een ontkenningsfase zit, ook kunnen twijfels, onduidelijkheid en geen keuzes maken een rol spelen in je leven. 

 

 

 

Tijger

Dromen of visioenen over een tijger vertellen je dat je doelgericht te werk gaat, maar ook dat je meer je dierlijke of biologische instincten moet volgen, volg je ware zelf, je hart. Een andere uitleg is dat je onderdrukte emoties, gevoelens en agressie je beangstigen. Een alternatieve uitleg is dat seksuele verlangens, vrouwelijke energie, agressie en verleidingen.

 

Dromen of visioenen over opgesloten tijgers vertellen dat je last kunt hebben van driften, agressie, woede en emoties en die onder controle probeert te krijgen. Een andere uitleg is dat je oer-, dierlijke-, vooral seksuele driften overwint.

 

Dromen of visioenen over een tijger die je aanvalt vertellen je over somberheid, mislukken, falen, emoties die je niet de baas bent, verloren bent. Een andere uitleg is stress en bewust tegenwerking voelen waardoor je niet meer in staat bent normaal te redeneren.

 

Het doden van een tijger in je droom of visioen vertelt je dan ook over overwinning, afweren, succesvol zijn in het ondernemen van je plannen. Je wensen, dromen en ideeën zijn realistisch. Een andere uitleg is goede gezondheid, vitaal voelen, krachtig zijn.

 

 

 

Uil

Een uil in je droom of visioen vertelt je over wijsheid, inzicht, kennis en deugdzaamheid. Je kunt ook denken aan overwinning, geluk. Een alternatieve uitleg is dat je niet het gevoel hebt dat je altijd voorspoed ervaart, maar dat je overal voor moet werken en/of heel veel moet leren en studeren. Het weerspiegeld het eeuwige proces van leren en studeren, de vraag echter is ben je de leerling of de leraar.

Een andere uitleg is dat de uil staat voor de duisternis en de dood en de mogelijkheid tot reïncarneren. Een alternatieve uitleg is dat de uil ook staat voor onheil en tegenslag die je ervaart omdat je er voor je gevoel veel voor moet doen. Het weerspiegeld echt de levensweg, de bergen en de dalen.  De uil reflecteert je schaduwzijde, je negatieve kant, dat wat je niet ziet maar dat wat andere wel waarnemen.  Daarnaast kan de uil ook de spirituele verbinding weerspiegelen zoals met goden, meesters, wijze leiders, goeroes enzovoorts. 

  

Dromen of visioenen over een uil die roept vertellen je dat je meer moet vertrouwen op je gevoel, en minder op wat je ziet of wilt zien in het leven, je moet derde oog, intuïtie, spirituele verbinding vertrouwen. Het is de roep naar zelf ontwikkelen en het proces en de bewust wording van het feit dat alles goed komt. De uil reflecteert je schaduwzijde, je negatieve kant, dat wat je niet ziet maar dat wat andere wel waarnemen. Het weerspiegeld dus ook duisternis, ziekte, tegenslag of het einde van een project. Je wens, droom of zelfs de dood, waarna er weer de wedergeboorte plaatsvindt zowel voor jezelf of voor anderen.

 

Valt de uil je aan in de droom of visioen dan vertelt het je dat je je huidige levenssituatie eens onder de loep moet nemen, wijsheden, inzichten die niet in orde zijn, moeten worden herzien. Als het ware wordt je wakker gemaakt door jezelf, je ziel maakt je bewust - je vertrouwd op de verbinding met het hogere, universum enzovoorts.  

De uil reflecteert je schaduwzijde, je negatieve kant, dat wat je niet ziet maar dat wat andere wel waarnemen. Het weerspiegeld dus ook je licht, je kennis, je wijsheid die je misschien wel hebt verborgen, weggeschoven. Het is daarnaast ook de duisternis, ziekte, tegenslag of het einde van een project. Je wens, droom of zelfs de dood, waarna er weer de wedergeboorte plaatsvindt zowel voor jezelf of voor anderen. 

 

 

Dromen of visioenen over een vliegende uil, of als je gefladder hoort, vertellen je over geestelijke ontspanning, geestelijke rust en gevoelens die je moet leren te uiten. Echter er is ook de tegenhanger die je vertelt dat je juist te gespannen bent en niet tot rust kunt komen. Het verlangen naar inzichten, het boven jezelf uit vliegen, het verbinden met het derde oog, chakra's en/of spirituele inzichten en verbindingen. 

 

Dromen of visioenen over een dode uil vertellen je over het einde van een droom, wens, project of idee. Een andere uitleg is dat je ontsnapt aan obstakels, dit kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Een dode uil brengt een einde aan een slepende ziekte, geestelijke overwinning, en de dood. Oftewel een einde aan iets waarna er plaats komt voor de wedergeboorte. Het afsluiten van oude ongezonde situatie en dingen in je leven. Je hebt de juiste informatie, kennis, wijsheid om knopen door te hakken.   

 

Een witte uil in je droom of visioen vertelt je over voorspoed, inzicht, lessen, nieuwe kansen, geestelijke overwinning en inzichten, of het nieuwe begin, het spirituele, het universum en dat waarmee je een hogere verbinding hebt. 

  

De bruine uil in je droom of visioen vertelt je over warmte, de aarde, de basis van het leven,  je bron. Je kunt ook denken aan inzicht, emoties, einde en tegenslag overwinnen vanuit de bron van het leven.  

 

 

 

 

Valk

Dromen of visioenen over een valk vertellen je over vrijheid en vooral hoop, nieuwe inzichten en kansen, de beperkte grens, of de mogelijkheden opzoeken. Een andere uitleg is dat je je beperkt voelt in je mogelijkheden en nu wil je je bevrijden van deze banden, je grenzen opzoeken en overschrijden en een nieuwe persoonlijkheid vinden. Een andere uitleg is de overwinning op lusten en driften die je niet onder controle hebt. 

 

 

 

Varken, Big

Een varken in je droom of visioen vertelt je over viezigheid, gulzigheid, koppigheid of egoïsme waaraan je op dit moment gehoor geeft; je moet je negatieve karaktereigenschappen onder ogen komen. Een andere uitleg is dat een varken rijkdom en overdaad voorspelt in je leven, evenals geluk en een vruchtbare toekomst, mits je natuurlijk wel over je acties nadenkt.

 

Dromen en visioenen over een big vertellen je over vruchtbaarheid, luiheid, geduld hebben, koppigheid en gulzigheid die zich aan het ontwikkelen zijn. Een andere uitleg is het ervaren van kinderlijk gedrag, en de negatieve karaktereigenschappen die daaruit voortkomen. 

 

 

Vis

Dromen of visioenen over vissen in helder water vertellen je over nieuwe ontwikkelingen, spirituele ontwikkeling en groei. Een ander uitleg is transformatie, nieuwe kansen en mogelijkheden. Nog een andere uitleg is, verbeteringen of vermindering van je financiële mogelijkheden, verbreding van je kennis. Een andere uitleg is, dat vissen staan voor rust en overwinning van problemen. Nog een andere uitleg is, het meevaren, succes in de liefde en vruchtbaarheid. Een belangrijke uitleg is dat hoe groter de vis hoe groter het succes of hoe groter het verlies is.

 

Dromen of visioenen waarin je een levende vis inslikt of opeet vertellen je over financiële en emotionele verbeteringen. Een andere uitleg is het vinden van geluk in de liefde en samenwerking. Overwinning op het gebied van liefdesproblemen komt snel naar je toe. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je door een transformatie en verandering heen gaat, dit kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn.

 

Dromen of visioenen over het vasthouden van een vis vertellen je, dat je tevreden bent met je omstandigheden, je situatie, je relatie. Een andere uitleg is, dat je het grootste soort van geluk, zaligheid en ontspanning ontvangt. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust bent van het feit dat je grootste kansen op geluk weet te pakken. Je kunt eenvoudig en gemakkelijk je dromen en wensen realiseren.

 

Dromen of visioenen over het ontsnappen van een vis vertellen je, dat je niet tevreden bent met de situatie of de omstandigheden. Een andere uitleg is dat je tegenslag ervaart in je relatie, geld en misschien jezelf verloren bent in de strijd. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust bent van het feit dat je grote kansen hebt verloren. Weer een andere uitleg is dat je niets realiseert van je plannen, wensen en dromen.

 

Dromen of visioenen over dode vissen vertellen je over het verlies, het einde aan iets. Een andere uitleg is ongeluk, tegenslag van rijkdom en macht; je hebt het niet overwonnen. Een andere uitleg is, dat je innerlijk de weg kwijt is. Je gaat niet meer met de stroom van het leven mee, en daardoor zet je jezelf buitenspel.

 

Een droom of visioenen over het vangen van een vis vertelt je, dat je inzichten in jezelf naar boven probeert te halen. Een andere uitleg is dat er iets vergeten of verloren is, dit kan betrekking hebben op karaktereigenschappen maar ook op iets materieels. Een andere uitleg is dat geluk wordt beloond, je bent aan het vissen naar succes. Je ervaart transformatie, en nieuwe kansen en mogelijkheden in je leven. 

 

 

Vleermuis

Een droom of visioen over een vleermuizen vertelt je dat je obstakels, problemen en kleine ergernissen en viezigheid ervaart. Een andere uitleg is, dat je de innerlijke demonen moet overwinnen, geestelijke twijfels en problemen die de overhand nemen in je leven. Een andere uitleg is, dat je huidige manier van leven niet meer past bij je nieuwe inzichten en persoonlijke groei. Nog een andere uitleg is, de wedergeboorte, nieuwe kansen die naar je toekomen in je leven.

Een alternatieve uitleg is, de behoefte hebben om oude gewoontes te veranderen. Nog een andere uitleg is dat de vleermuis je een situatie laat ervaren die je blindelings moet volgen of je het nu leuk vind of niet. alsof je in het diepe wordt of bent gegooid en geen weg terug meer kunt vinden. Je wordt uitgedaagd om te luisteren naar je hart, je basis, jezelf en als het ware te vertrouwen op je eigen instinkt- je innerlijke radar- sonar en energie / trilling.

Als aanvullend alternatief is dat je te maken kunt hebben met het leeglopen van energie, bloedzuigers en negatieve mensen om je heen die je volledig in hun macht hebben en dat je hierover geen controle hebt en/of controle probeert te krijgen - geen energie meer hebben, bloedarmoede of burn-out, stress enzovoorts. De vleermuis weerspiegeld jezelf en je ware gevoel; hoe jij tegen de situatie aankijkt maar het weerspiegeld ook je lichamelijk en geestelijke ervaringen. En als laatste alternatief is de verklaring dat er sprake kan zijn van negatieve energie die om on keer baar is, de dood en de wedergeboorte of het overleiden van geliefdes.

 

 

Vlinder

Dromen en visioenen over een vlinder vertelt je over transformatie, verandering, het oude los laten en het nieuwe naar je toe trekken. Als het ware onderga jezelf een soort van transformatie richting een nieuwe manier van denken en nieuwe manier van leven, en aanpak. Een andere uitleg is het vinden van rust en vrede. Een ander uitleg is de behoefte om je aan te passen aan je omgeving.

Een andere uitleg is, creativiteit, romantiek, plezier en spiritualiteit in je leven. Nog een andere uitleg is, dat de vlinder staat voor reïncarnatie, en wedergeboorte in je leven. Vlinder dromen en visioenen gaan over de verbinding met de hogere energie, het universum en het hogere doel in je leven; je kunt ook denken aan spirituele groei en ontwikkeling en het zien of ervaren van signalen.  

 

Dromen en visioenen over het vangen van een vlinder vertellen je over de bewustwording, de behoefte om de natuur naar je toe te halen, evenals transformatie, acceptatie en creativiteit naar je toe halen. Je wilt controle houden over iets dat je moet loslaten. Je ervaart veranderingen die je niet kunt controleren, beheren of afdwingen.

 

Dromen en visioenen over een rups die vlinder word vertelt je letterlijk dat je transformeert, veranderd, incarnatie, levensdoel, ziel groei en het los alten van oude ongezonde gewoontes. Het afdoen van je oude huis, je innerlijke persoonlijkheid is veranderd. Je kunt ook denken aan wakker worden uit een rust (winterslaap) periode. Je bent bijna klaar om de vleugels uit te slaan richting dat wat je echt wilt. De transformatie tussen rups en vlinder geeft groei en ontwikkeling aan op persoonlijk gebied en het achter je laten van dat wat was; je gaat je klaar maken voor het onbekende. 

 

 

 

 

Vogel

Dromen of visioenen over een vogel vertellen je over nieuwe inzichten, berichten, ideeën en mogelijkheden die als geroepen komen. Een andere uitleg is dat je je bewust wordt van het feit dat je vraag om hulp is gehoord. Een andere uitleg is, dat het tijd wordt dat je de vleugels eens uitstrekt, en kijkt waar de wind je brengt. Je moet dus bij een vogel droom of visioen je hart eens geloven, en je ratio opzij zetten om nieuwe kansen en inzichten te krijgen.

 

Een vogel is altijd een mooi voorteken ongeacht het soort. Een vogel in je droom of visioen vertelt je ook iets over de manier waarop je anderen benadert; dat kan uit de hoogte en groots zijn, maar wel vanuit een positieve instelling. Een andere uitleg is dat de vogel je komt ondersteunen, als een totemdier en/of vanuit het hiernamaals en dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

 

Een dode of stervende vogel in je droom of visioen vertelt je over het ervaren van zorgen voor de komende tijd, mogelijkheden, berichten, en nieuwe inzichten komen niet je kant op. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust bent van het feit dat je geen aandacht schenkt aan je wensen of berichten. Misschien heb je onvoldoende informatie ontvangen om een keuze te maken in het leven. Een alternatieve uitleg is, dat er een einde komt aan negatieve energieën en berichten.

 

 

Een vliegende vogel in je droom of visioen vertelt je over berichten, nieuws en mogelijkheden. Een andere uitleg is het vergaren van kennis, inzichten en nieuwe energieën willen ontdekken. Een andere uitleg is, dat het tijd is dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je met gemak je vleugels kunt uitstrekten. Een alternatieve uitleg is, dat je moeite hebt om onder de mensen te komen.

 

Een droom of visioen over een vogel in een kooi vertelt je over het gevoel van beperking, je kunt niet doen wat je wilt doen in het leven. Je hebt het idee dat nieuwe kansen je worden ontnomen. Een andere uitleg is, dat je zit vastgeroest in een oud probleem of emoties. Je blijft steeds maar op dezelfde plek zitten, je ziet geen mogelijkheden. 

Dromen of visioenen over een vogel met nest vertellen je over het hart, je gezin en uitbreiding van je familie. Je wordt jezelf bewust van het feit dat je moet luisteren en vertrouwen op je moederinstinct en de behoefte om een nestje te bouwen. Is het vogelnest leeg in een droom of visioen dan vertelt het je over het ervaren van zorgen om je gezin, de angst je geliefde te verliezen en je hart te zijn verloren. Een andere uitleg is, dat je zelf verloren bent, en geen plannen en ideeën meer hebt voor de toekomst. 

 

 

 

 

 

 

Vos

Visioenen en dromen over een vos vertellen je aan de ene kant list, bedrog, iedereen om de tuin te leiden en wantrouwen ervaren. Aan de andere kant is de vos ook slim, doordacht, ondernemend, uitdagend en een waaghals. Je kunt het zien als je tegenstanders te snel af zijn, boven iedereen uitstijgen en meer weten dan de rest en/of iedereen die er bij betrokken is. De enige vraag is wat zijn de onderliggende beweegredenen. Doe je het voor jezelf, zodat je er beter van wordt of doe je het uit onzelfzuchtige motieven. De waarom vraag is bij dromen over de vos belangrijk om aan jezelf te stellen. 

Een andere uitleg is, dat je je tegenstanders te snel af bent, waardoor er onverwachte deuren voor je opengaan. Je spiegelt of reflecteert jezelf op de vos en bent dan ook zelf het slachtoffer van je eigen gedrag, bedrog en tegenwerkingen, maar ook je ontdekkingen en je ondernemingen. Dit hoeft niet per definitie negatief te zijn het kan ook positief worden ervaren met eventuele een nare bijsmaak. 

 

Een droom of visioen over een dode vos vertelt je over een einde aan een moeilijke situatie waarin je het slachtoffer was of slachtoffer voelde. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de boosdoener bent, dat je jezelf iets af hebt genomen of niet wilde accepteren. Je spiegelt of reflecteert jezelf op de vos en bent dan ook zelf het slachtoffer van je eigen gedrag, bedrog, motieven, reacties en tegenwerkingen. De dode vos gaat over een einde, bewustwording van het feit dat; en inzichten krijgen die zelfreflectie te weeg brengen. Het is een proces van groei en ontwikkeling en daarbij kunnen dus ongemakken, ervaringen, zelfsabotage de onderliggende oorzaak van zijn. 

 

 

 

Walrus

Een droom of visioen over een walrus vertelt je over het ervaren van bescherming, veiligheid en het ervaren van geneeskrachtige kansen en mogelijkheden. Een andere uitleg is, het vertoon van je dominantie in een bepaalde situatie of relatie. Je bent zelf altijd de walrus in de droom of visioen omdat je jezelf spiegelt en projecteert op de krachtige en dierlijke eigenschappen van de walrus, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.  De Walrus staat in verbinding met het universum en je spirituele groei en ontwikkeling, het hogere doel.

Een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt dat je op je hoede moet zijn, je probeert slimmer en bijdehanter te zijn. Een alternatieve uitleg is, dat de walrus staat voor log, lui, tevredenheid, gulzigheid en wel de lusten, maar niet de lasten willen dragen van het leven.

 

 

 

Walvis

Dromen of visioenen over een walvis duiden op eenvoud, kracht, magie, spiritueel zijn, het universum, hiernamaals, gidsen, helpers en voorspoed. Een andere uitleg is dat je moeilijkheden ervaart, je bent ook niet wendbaar en kunt je moeilijk aanpassen. Een ander belangrijke uitleg is dat er sprake is van genezing, of geneeskrachtige verbeteringen, kansen en mogelijkheden.

 

Je bent zelf altijd de walvis in de droom of visioen omdat je jezelf spiegelt en projecteert op de krachtige en dierlijke eigenschappen van de walvis, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. De Walvis staat in verbinding met het universum en je spirituele groei en ontwikkeling, het hogere doel. Walvis dromen staan in verbinding met water waardoor de verklaring eigenlijk bijna altijd ook verbonden is met je emoties, gevoelens, de baarmoeder van het leven. 

 

 

Dromen of visioenen over een walvis die je nadert vertellen je, dat je worstelt tussen twee keuzes, obstakels en verplichtingen. Maar ook genezing, magie en geduld hebben want op de juiste tijd komen de mogelijkheden. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn dat je iets financieels of geestelijks bent verloren. Dromen over een walvis kunnen dus ook gaan over angst, diepte, donker, duister en iets wat zwaar aanvoelt, te groot is enzovoorts. 

 

Een aanvullende belangrijke uitleg is dat je gebruikt maakt van spiegeling of projectie op de walvis, je bent zelf de persoon die aanvalt, iets verliest of worstelt over beslissingen. Nog een andere uitleg is dat je de krachtige en dierlijke eigenschappen nodig hebt om iets tot een succes te maken, of om iets te overwinnen. Walvis dromen staan in verbinding met water waardoor de verklaring eigenlijk bijna altijd ook verbonden is met je emoties, gevoelens, de baarmoeder van het leven. 

 

    

Wasbeer

Dromen of visioenen over een wasbeer vertellen je over misleiding, diefstal, en valse vriendschappen. Je ervaart tegenslag, vriendschappen, kennissen en geliefden die zich anders voordoen dan ze werkelijkheid zijn. Een andere uitleg is, dat iemand in je omgeving je vertrouwen heeft geschaad, je onderbewuste probeert je te waarschuwen.

 

 

 

Wesp

Visioenen of dromen over een wesp vertellen je over het ervaren van magie, rust, vruchtbaarheid, en samenwerking in het leven. Een andere uitleg is, het ervaren van kwade gedachten en gevoelens die de overhand nemen. 

Nog een andere uitleg is angst en gevaar in je leven dat je groter maakt, kleine dingen en kleine stappen kunnen veel betekenen en voorstellen, je bent tevreden met het kleine. Nog een belangrijke uitleg is dat de bij de verbinding met hogere dimensies vertegenwoordigd, hogere trillingen, spirituele verbinding, zielsopdracht enzovoorts. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.  

 

Dromen of visioenen waarin je wordt gestoken door een wesp vertellen je, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je last hebt van negatieve emoties, problemen en gevoelens die je vooral innerlijk pijn doen. Je ontneemt jezelf iets en ondermijnt je eigen kunnen en vooruitgang.

 

Dromen en visioenen waarin je de wesp doodt vertellen je, dat je niet bang bent om vijanden van je af te slaan en op durft te komen voor je rechten. Een andere uitleg is, dat je een deel van je inzicht, en vruchtbaarheid durft te verwijderen zonder dat je voor de gevolgen in staat. Nog een andere uitleg is dat je een einde maakt aan een ongezonde situatie - dood en wedergeboorte. 

Een alternatieve uitleg is dat een dode wesp een waarschuwingssignaal is die je bewust mag maken van het feit dat je balans mag houden tussen werk, privé, huis, gezin en natuurlijk geven en nemen etc.  Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen. 

 

 

 

 

Wolf

Dromen of een visioenen over een wolf vertellen je over veranderingen, mogelijkheden, en kansen die snel op je pad komen. Een andere uitleg is, de overwinning op zowel innerlijke en geestelijke zaken zoals financiële zaken, werk, het hart. Een alternatieve uitleg is, dat de wolf staat voor seksuele remmingen, twijfels over je levensweg, pad en/of je behoeftes.

Pack, roedel, familie en gezin, gelijkgestemde worden weerspiegeld door de wolf, en het verlangen naar.... Daarnaast kan een wolf ook staan voor eenzaamheid en kracht die je nodig hebt om daar te komen waar je moet zijn. De wolf kan je beste vriend zijn, maar ook je vijand. Daarnaast kan een wolf ook een krachtdier symboliseren die bij je aanwezig is en/of waarmee je een verbinding hebt. 

 

Dromen of visioenen over een agressieve of bijtende wolf vertellen je over angst om tegenstanders te hebben en schaamte om jezelf te zijn. Een wolf die aanvalt weerspiegeld je eigen angst, verdriet en eenzaamheid. Maar ook een roep om erkenning, en hulp. Je moet niet vergeten dat de wolf zowel alleen opereert, maar zich ook in groepen prettig kan voelen

Een andere uitleg is, dat je innerlijke opgekropte woede, angst, emoties, pijn en verdriet op de wolf projecteert, je bent zelf de persoon die aandacht nodig heeft. Pack, roedel, familie en gezin, gelijkgestemde worden weerspiegeld door de wolf, en het verlangen naar.... Daarnaast kan een wolf ook staan voor eenzaamheid, singel leven en kracht die je nodig hebt om daar te komen waar je moet zijn.   

De wolf kan je beste vriend zijn, maar ook je vijand. Ook kan een wolf een krachtdier symboliseren die bij je aanwezig is en/of waarmee je een verbinding hebt. 

 

Wolf met pups vertelt je iets over het gezin, groep, pack, roedel, gelijkgestemde en de behoefte naar je vrouwelijke kant. Verzorging en gezin, warmte en genegenheid. Daarnaast moet je de wolvin niet onderschatten want ze laat je als het ware zowel de mannelijke kracht als de vrouwelijke verzorgende eigenschappen zien.

Huisje boompje, beestje en alles wat daar bij komt kijken, de vrouwelijke kracht. Het kan de singel moeder of singel vader weerspiegelen maar ook het gezin waarin er balans is tussen alles en iedereen.      

Je bent zelf de wolvin en de pups tegelijkertijd. Je bent het nieuwe begin en ook de verzorgende wolf. Het maakt het niet uit of het over kinderen ( gezin) gaat of over een nieuwe carrière. Je staat als het ware aan het begin van iets wat je met heel je hart doet.   

 

Zalm

Een droom of visioen over een zalm vertelt je over vasthoudendheid, wijsheid en kracht. Je bent in staat om tegenspoed te overwinnen en succesvol te zijn in je leven. Een andere uitleg is, dat je geen moeite hebt om met je gevoelens om te gaan of om ze te uiten.

 

 

 

Zebra

Een droom of visioen over een zebra vertelt je over het vinden van de perfecte balans, harmonie en eenheid, evenals over de aantrekkingskracht tussen tegengestelde karakters of je mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. Een alternatieve uitleg is, dat je teveel tijd kunt besteden aan rivalen, obstakels, listen en bedrog of twijfelachtige zaken. Je wilt van denkrichting veranderen en de basis leggen voor een stabieler en vooral rustiger en evenwichtiger leven.

 

 

 

Zeehond

Een zeehond in je droom of visioen vertelt je over het verlangen speelsheid en onschuld te ervaren. Een andere uitleg is, je vermogen om verschillende ideeën en gedachtes te gebruiken. Je wilt alles opnemen en gebruiken in een situatie. Nog een andere uitleg is dat de zeehond vriendschappen, zielsmaatjes, gelijkgestemde reflecteert en de behoefte aan spiritueel groeien en ontwikkelen. 

 

Begrip en samenwerking out of the box denken en kijken naar een situatie, maar ook je zielskleuren laten zien, je eigen zielsplekje op eisen, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. Een andere uitleg is, dat je onbewust gebruik maakt van het opslaan van ongewenste eigenschappen om wat onderhuids vet te kweken om jezelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf.  

 

De zeehond staat in verbinding met het element water en ook met het element aarde waardoor de zeehond ook het tussentijdperk vertegenwoordigt, de overgangsperiode, tussen emoties en bewustwording. De basis opbouwen, met één been op het strand en één been diep verzonken in de stroming van de baarmoeder van het leven. Je kunt ook denken aan helen / genezen en opruimen / schoonmaken verbinding. 

 

 

 

Zeepaardje

Het zeepaardje in je droom of visioen vertelt je over de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Je vindt een goede verstandhouding tussen de man en vrouw waardoor er een balans ontstaat tussen samenwerken en innerlijke vrede. Een andere uitleg is, de behoefde en het verlangen om wat erotische, of experimentele gevoelens te koesteren in je liefdesleven met een seksuele partner. Een alternatieve uitleg is, dat er sprake kan zijn van een mannelijke energie die een vrouwelijke en verzorgende kant heeft, of zelfs de behoefte om de kinderen en het huishouden te onderhouden.

 

 

 

   

Zwaan

Een zwaan in je droom of visioen is een weerspiegeling van de karkater eigenschappen die je op dit moment nodig hebt in je leven en/of een situatie waarin je zit. De zwaan vertelt je vertelt je over positieve veranderingen in je leven. Het pakken van kansen die op je pad komen.

Een andere uitleg is, dat de zwaan staat voor goedheid, zuiverheid, tevredenheid, schoonheid van binnen en van buiten. Een zwaan weerspiegeld het voor altijd, het eeuwige en het niet los laten van partners en patronen. Maar je kunt ook denken aan koppigheid en niet willen veranderen of kunnen veranderen. 

 

Dromen en visioenen waarin een zwaan verschijnt gaan over de spirituele verbinding met het hiernamaals, tweelingzielen, zielsmaatjes, je pure en ware zelf enzovoorts. Je kunt ook denken aan het universum en de boodschappen die je mag ontvangen vanuit het hogere. De zwaan is verbonden met je spirituele groei en ontwikkeling, verbinding met dieren en de elementenwezens, maar ook met de element water en lucht. 

 

Dromen of visioenen over twee zwanen vertellen je over de liefde, transformatie van een relatie en overwinning op relatieproblemen. Je ervaart het innerlijke huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijk kant. Een andere uitleg is, dat oude vriendschappen of vorige relaties nieuw leven wordt ingeblazen. Zwanen weerspiegelen het voor altijd, het eeuwige en het niet los laten van partners en patronen. Maar je kunt ook denken aan koppigheid en niet willen veranderen of kunnen veranderen.  

 

  

 

Zwijn

Dromen of visioenen over een zwijn vertellen je over viezigheid, gulzigheid, koppigheid of egoïsme waaraan je op dit moment gehoor geeft. Je moet je negatieve karaktereigenschappen onder ogen komen. Een andere uitleg is, dat je graag wroet in andermans of persoonlijke zaken. Een alternatieve uitleg is, dat je gesteld bent op je vrijheid zonder grenzen. 

 

 

 

 

Aanvullende kennis Dieren

Dieren weerspiegelen je meest pure, ware ik, je beste vriend, je beschermer en dat wat het dichts bij jezelf hoort. Dieren weerspiegelen je meest pure, ware ik, je beste vriend, je beschermer en dat wat het dichts bij jezelf hoort. Lees mijn blog waarom we veel over dieren dromen 

 

Dieren spreken ons aan via onze dromen en visioenen; ze werken als boodschappers vanuit het universum, het hiernamaals, spirit, engelen, elfen de goden, godinnen etc... Ze staan in verbinding met de elementenwezens, de elementen aarde, vuur, water en lucht en noem maar op. Ze komen je ondersteunen en helpen terwijl je slaapt of een visioen hebt.

De dieren die aan je verschijnen zijn vaak diep verbonden met je levensopdracht en/of zijn je totemdieren. Ze kunnen je beschermdier zijn en/of spreken namens je overleden dieren of geliefdes die in het hiernamaals, spirit zijn.   

Dieren in je dromen en visioenen zijn net zo bijzonder als signalen in je dromen of visioen omdat zij nu eenmaal diegene zijn die de veertjes op de weg neerleggen of liefdevol op je schoot komen liggen als je het even niet meer ziet zitten.