• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Aal

Dromen of visioenen over een aal vertellen je over je stroming, bewustwording, maar ook over opgekropte innerlijke woede die tot uiting moet komen. Je hebt het gevoel dat je overal moeilijk, maar strijdvaardig doorheen glijdt, maar dan wel met de cyclus van het leven mee. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt kortsluiting te maken of niet eerlijk te worden behandeld. Het kan ook een verwijzing zijn naar ziekte en zorgen die op je pad komen. Een andere uitleg vertelt je dat er een sluw of gewiekst persoon in je omgeving is, iemand die niet vertrouwd kan worden. 

 

 

Aap

Als je droomt of een visioen ziet over apen, betekent dit het gevoel ervaren van obstakels. Met als belangrijke aanvulling is het gevoel van tegenslag en teleurstelling. Maar ook ondeugendheid, speelsheid, het innerlijke kind heeft op dit moment de aandacht nodig. Het uiten van je echte pure en ware (oerdier) ik.

 

 • Een andere uitleg is dat je meer je wilde innerlijke kant naar voren mag laten komen, en vooral de sensuele en seksuele gevoelens.  Een andere uitleg is het na-apen van andere mensen om je heen, je lijkt zelf niet in staat te zijn om iets nieuws te bedenken. Je kinderlijke en fascinerende kant van je karakter heeft meer aandacht nodig als je droomt of een visioen hebt over een aap.

 

 • Een alternatieve uitleg is dat je nodig wat rustiger en meer gedegen zou moeten handelen; je lijkt over te lopen van enthousiasme dat je niet kunt beteugelen. Nog een andere uitleg is het horen, zien en zwijgen bewustwording.  

 

 • Dromen of visioenen over de aap vertellen je ook iets over de basis verbinding met het hiernamaals, het universum en je spirituele groei en ontwikkeling. De eerste basis is gezet voor een verdiepende ontwikkeling en groei- je staat als het ware aan het begin van alles!. 

 

 

Aardvarken 

Dromen en visioenen over een aardvarken vertelt je dat je opzoek bent naar de onderliggende gedachtes, en onderliggende geheimen. Graaf een beetje dieper dan oppervlakkig. Beoordeel niets en niemand voordat de onderste steen boven is gehaald en/of dat je dat zelf doet of iemand het voor je doet moet je in het midden laten. Een varken, aardvarken weerspiegeld daarnaast ook het overdrijven en het niet kunnen plaatsen van wat er gebeurt in je leven en/of de situatie zit. Paniek, aanvallen en angst omdat je er geen controle over hebt

 


Adelaar ( Eagle) Arend

Dromen of visioenen over een adelaar vertellen je iets over de manier waarop je anderen benadert; dat kan uit de hoogte en groots zijn, maar wel vanuit een positieve instelling. Een andere uitleg is dat de adelaar staat voor heerschappij en de vrijheid willen ervaren in je karaktereigenschappen of in een relatie. Je moet ook bij de adelaar niet vergeten dat je jezelf projecteert op de adelaar: jij vertegenwoordigt het deel van het dier. 

 

 • Dromen of visioenen over een arend vertellen je over de toekomst. Een adelaar in je droom of visioen, betekent voorspoed, verbeteringen, een innerlijk hoge vlucht en het hervinden van kennis. Je maakt een duikvlucht en neemt veel risico -een sprong in het diepe misschien-, wat voor andere mensen roekeloos kan zijn, maar jij weet heel goed waar je naar toe wilt in je leven.
 • De Adelaar vertegenwoordigd spirituele groei en ontwikkeling; een totale nieuwe blik op het leven hebben; wijsheid en inzichten die niemand anders heeft worden hier weerspiegeld.

 

 • Dromen of visioenen over een bruine arend vertellen je over een goede basis en start richting een project wens, droom, idee of mogelijkheid waarbij je veel hoge ogen gaat gooien. 

 

 • Een witte arend in je droom of visioen vertelt je over een nieuw begin, de onbegrensde mogelijkheid, reinheid en een goede start in het project dat nog vorm moet krijgen. Maar ook over schoonheid en onschuldig of ongedwongen zijn, of de dwaas in het verhaal willen zijn.

 

 • Dromen of visioenen over een zwarte arend vertellen je dat je moeilijkheden kunt ervaren, dat je plannen, wensen, ideeën, niet probleemloos gaan verlopen. Je moet eerst de obstakels die je tegenkomt overwinnen, maar je krijgt het uit eindelijk toch voor elkaar.

 

 • Word je aangevallen door de adelaar, dan vertelt het je dat je jezelf corrigeert op je gedrag, je valt als het ware jezelf aan; je emoties, je problemen, gevoelens, meningen maar ook je karaktereigenschappen worden bekeken en heroverwogen.

 

 • De Zee Arend ( De grootste en de meest magische van alle adelaars) heeft een witte kop en vertegenwoordigd emoties, gevoelens, magie, scheppende levensbron, spirituele groei. Het grote geheel kunnen bekijken, nieuw zicht of verbeterend vermogen om te zien, horen, voelen en ervaren, en diepe persoonlijke ontwikkeling. 

 

Amfibie

De amfibie vertelt je in je droom of visioen de mogelijkheid tot aanpassen, de verschillende opties in je leven, maar ook de tekortkomingen worden bij een amfibie uitgelegd. Een andere uitleg is twijfel, onzekere voortgang en niet te vergeten de mogelijkheid tot zelfbevruchting, de voortplanting van plannen, wensen en dromen. Je bent zelf in staat alles naar een succes te leiden. Een alternatieve uitleg is dat de amfibie zelf geneeskrachtig is, dat betekent dus dat je in staat bent, jezelf innerlijk en geestelijk te genezen. De problemen en obstakels zullen verdwijnen als je maar in jezelf gelooft. 

 

 

Antilope

Dromen of visioenen over een antilope vertellen je dat je met veel inzet, ambitie en uithoudingsvermogen, ondanks obstakels je doel kunt bereiken. Een andere uitleg is de weg van vallen en opstaan en opnieuw proberen. De antilope in je droom of visioen vertelt je over de manier waarop je vooruitgaat in het leven en op je spirituele levenspad rustig, onzeker maar uiteindelijk bereik je je doel. Antilope heeft een hoge mate van gun-factor, liefde, warmte en genegenheid die je diep in jezelf moet vinden en/of aanwakkeren. 

 

 

 

 

Baviaan

Als je droomt of een visioen ziet over een baviaan vertelt dit je dat je beter je gevoelens moet leren uiten. Je zou wat directer moeten zijn met vertellen hoe je je voelt. Een andere uitleg is dat je je juist wat ongepast gedraagt; je wordt uitgedaagd om speelser de wereld in te kijken of je situatie eens op een complete andere manier in te vullen. Je lijkt de omgeving wat na te apen, omdat je niet zelfstandig beslissingen kunt of wilt nemen.

 

 • Dromen of visioenen over de baviaan vertellen je iets over de manier waarop je verbinding maakt met je chakra’s, spirituele verbinding met het hiernamaals- je begint bij de basis en je laat het daarna rustig ontwikkelen en doorstromen. Uitdagingen aangaan en actie ondernemen zijn voor je op dit moment een leerpunt die je in je droom en visioenen bewust wordt zodat je ook daadwerkelijk verandering ervaart.

 

 

 

 

Beer

Dromen en visioenen over een beer vertellen je over gedachten opruimen en proberen ruimte of rust te scheppen in je leven, maar vooral over een introverte levensstijl erop na houden. Een andere uitleg is de warmte, familie, herinnering aan je jeugd of een tekort aan aandacht hebben ervaren. Vergeet niet dat de beer een project of afspiegeling is van je eigen ware gevoelens, emoties en verdriet, je bent dus zelf de beer.

 

 • Een beer staat ook voor een hoog knuffelgehalte, waaraan je behoefte hebt in je leven. Of warmte die je in je jeugd nooit hebt gehad en waar je voor je gevoel een tekort aan hebt. Daarnaast vertelt de beer ook de verschillende cyclussen in het leven van onafhankelijkheid en groeien.  

 

 • De agressieve beer in je droom of visioen vertelt je dan ook over de kracht die je bezit om je woede, agressie en obstakels te overwinnen. Je kunt ook denken aan doorzettingsvermogen om daar te komen waar je moet zijn in het leven.   

 

 • Een droom of visioen dat je achtervolgd wordt door een beer, vertelt over agressie, maar ook over overweldigende obstakels en concurrentie die je niet de baas kunt. Je kunt jezelf met een bedreigende situatie geconfronteerd zien. Je bent zelf diegenen die wordt achtervolgd ben je bewust van je eigen gedrag of invloed op de situatie. Het kan natuurlijk als alternatief zijn dat je het gevoel hebt dat je niet mag of kunt zijn wie je werkelijk bent; als het ware ren je weg voor jezelf en die prachtige persoon en energie die binnen in jezelf stroomt. 

 

 

 

 

Bever

Dromen of visioenen over een bever vertellen je dat je op dit moment een basis aan het leggen bent voor iets nieuws. Je kunt het zien als het bereiken van veel succes enzovoorts, door veel inspanning, hard werken. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn zowel veel geestelijke als lichamelijk arbeid, of dat je het gevoel hebt dat je strijd moet leveren.

 

 • Daarnaast staat het ook in verbinding met invloed van buitenaf, je kunt dus afhankelijk zijn om de basis goed op orde te krijgen. Met andere woorden de uitdaging om een solide basis op te bouwen die ook voor de langere tijd succesvol of standvastig is. 
 • Een andere uitleg is dat de bever zowel in verbinding staat met het element water als met het element aarde en daardoor vruchtbaarheid en goede oogst vertegenwoordigd maar je moet er wel wat voor doen. De Bever weerspiegeld je hart, je bron, je basis, je symbolische huis, haart en de opbouw van je ziel, je levenspad, je trap trede naar boven enzovoorts. 

 

 • Dromen of visioenen over een gewonde bever vertellen je dat je adviezen, informatie of signalen negeert en niet te rade gaat of dit wel een goed besluit was, je bent jezelf verloren en nu moet je jezelf weer zien te vinden. Het kan natuurlijk ook verwijzen naar koppigheid en eigenwijs zijn ongeacht de uitkomst of situatie. De Bever weerspiegeld je hart, je bron, je basis, je symbolische huis, haart en de opbouw van je ziel, je levenspad, je trap trede naar boven enzovoorts.

 

 • Spirituele verklaring van de Bever is rust en harmonie, en van de heerlijke (warme, genegenheid hart-gericht) dingen van het leven. Met als belangrijkste aanvulling is dat het een weerspiegeling is van een karkatereigenschap die onafgebroken hard werkt, huis en haard voorop zet!.  

 

 

 

Bij, Bijenkorf

Een bij in je droom of visioen vertelt je over geluk, harmonie en gezelligheid. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je hard moet werken om succesvol te zijn, of om je dromen waar te kunnen maken, zoals in de uitdrukking ‘een bezige bij zijn’.

 • Nog een andere uitleg is angst en gevaar in je leven dat je groter maakt, kleine dingen en kleine stappen kunnen veel betekenen en voorstellen, je bent tevreden met het kleine. Nog een belangrijke uitleg is dat de bij de verbinding met Aarde en de hogere dimensies vertegenwoordigd, hogere trillingen, spirituele verbinding, zielsopdracht enzovoorts. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.   

 

 • Visioenen of dromen waarin je gestoken wordt door een bij vertellen je dat er sprake kan zijn van verminderde vorm van geluk en minder harmonie is en/of zelfs tegenslag, gevoeligheid, pijn en agressie die je moet uiten. Een andere uitleg is dat er een beperking wordt ervaart, als het ware ben jezelf de bij die dus de obstakel, gevoeligheid, pijn, angsten in je leven en/of in de situatie brengt. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.  

 

 • Visioenen of dromen waarin je gestoken wordt door een bij vertellen je dat er geen geluk en harmonie is, maar tegenslag, gevoeligheid, pijn en agressie die je moet uiten. Een andere uitleg is dat er een beperking wordt ervaart, als het ware ben jezelf de bij die dus de obstakel, gevoeligheid, pijn, angsten in je leven en/of in de situatie brengt. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen 

 

 • Zoemende bijen in je droom of visioen vertellen je dat je sterkt bent, maar ook je zenuwen onder controle hebt en dit kan je weer helpen op je levenspad. De zoemende bijen vertellen je ook iets over de verbinding met het universum en de hogere trillingen. Als het ware staat de zoemende bij voor de hogere dimensies en de geluiden die erbij horen- je bent aan het ontwaken, hogere doelen en trillingen komen op je pad.
 • Een alternatieve uitleg is dat de zoemende bij een waarschuwingssignaal is die je bewust mag maken van het feit dat je balans mag houden tussen werk, privé, huis, gezin en natuurlijk geven en nemen etc. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.   

 

 • Wanneer je droomt of een visioen hebt over een bijenkorf, vertelt dit je dat er vele kansen voor je liggen om verder te komen in het leven en dat je deze mogelijkheden met beide handen zou moeten aangrijpen. Een bijenkorf vertelt je dat je hard moet werken en wijst ook op het belang van teamwork.
 • Een alternatieve uitleg is dat de bijenkorf een soort van bewustwording oproept die te maken heeft van het feit dat je balans mag houden tussen werk, privé, huis, gezin en natuurlijk geven en nemen etc. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.  

 

 

 

Bizon, Buffel 

Dromen of visioenen over de bizon en buffel vertellen je dat je heel sterk bent, je kunt veel stress aan, hebt geen moeite met problemen overwinnen en obstakels ga je gemakkelijk uit de weg. Een andere uitleg is dat je ook traag en eigenwijs gedrag vertoont dat je als excuus gebruikt om onder problemen uit te komen. Nog een andere uitleg is dat de bizon of buffel in verbinding staat met je wilde en ongeremde eigenschappen die tot uiting mogen komen. 

 

 • De bizon of buffel in je droom of visioen geeft aan dat je een lange weg hebt te gaan, of hebt afgelegd; dat je jezelf regelmatig een rustpunt of ontspanningspunt mag geven. Kleine stappen vooruit zorgen voor grote sprongen in de toekomst. Daarnaast staat de bizon of buffel voor wijsheid, en uitdagingen, vruchtbaarheid en mogelijkheden. Een alternatieve uitleg is dat de bizon of buffel een sociaal leven vertegenwoordigd.

 

 • Daar waar een bizon of buffel in je droom of visioen verschijnt zijn altijd meer bizons, buffels aanwezig; het verlangen naar gelijkgestemde, sociale vaardigheden leren of gebruiken, familie en gezin zijn aandachtspunten.

Buidelrat

Dromen of visioenen over de buidelrat vertellen je dat je problemen niet serieus neemt of zelfs negeert, misschien doe je dit bewust door jezelf te saboteren en tegen te werken. Het wordt dus tijd dat je eens wat actie in je leven aanbrengt, ga iets ondernemen, maak plannen en voer deze vooral uit. Een andere uitleg is dat de buidelrat staat voor het vermogen om je aan te passen, flexibel zijn en vooral Out of The Box toepassen in je leven of in de situatie waarin je zit. 

 

 

 

Buizerd

Dromen en visioenen waarin de buizerd voorkomen gaan over de dood en wedergeboorte het vinden van een nieuwe visie en het zien van nieuwe mogelijkheden. De buizerd vertelt je over de manier waarop je in het leven staat, je karaktereigenschappen en hoe je ermee omgaat, maar ook hoe je, jezelf presenteert aan de wereld. Vrijheid, heerschappij en autoriteit.

 

 • Je moet ook bij de buizerd niet vergeten dat je jezelf projecteert op de buizerd: jij vertegenwoordigt het deel van het dier.
 • Je maakt een duikvlucht en neemt veel risico -een sprong in het diepe misschien-, wat voor andere mensen roekeloos kan zijn, maar jij weet heel goed waar je naar toe wilt in je leven. De buizerd vertegenwoordigd groei en ontwikkeling; een totale nieuwe blik op het leven hebben; wijsheid en inzichten die niet iedereen heeft worden hier weerspiegeld. 

 

 • Een belangrijke spirituele uitleg is dat de buizerd in verbinding met je inzicht, (het zien), je derde oog, je kruin chakra en natuurlijk de god Horus. Hogere dimensies en de verbinding met je aura en je meest pure zielsenergie en trilling. Leer volledig vertrouwen op je gevoel, je intuïtie, je bron, je basis, je hart enzovoorts.
 • Als alternatieve uitleg kun je denken aan oordelen, veroordelen inclusief jezelf terwijl je diepste gevoel eigenlijk.
 • Nog een aanvulling hierop is de bewustwording van het feit dat je mening telt en/of dat je meer luistert naar andere mensen hun input of meningen. Uiterlijke verschijningsvorm weerspiegeld niet de binnenzijde en/of de kracht, kunde, wijsheid en de verbinding die er vanuit de ziel doorstroomt.  

 

 

Cavia, Hamster

Dromen over een hamster of cavia vertellen je dat je over gevoelig bent, en soms wat zuinig, bewust om kunt gaan met geld en/of te graag vasthouden aan materiële zaken. Het kan daarom voorkomen dat je te gretig kunt zijn.   

 

 • Ook op het gebied van liefde, materiële zaken en geestelijke zaken kun je wat minder gemakkelijk overkomen. Een andere uitleg is dat dromen over de cavia en hamster gaan over zachtheid, gevoeligheid en warmte in je leven of de situatie waarin je zit. 

 

 • Een andere uitleg is dat je vooral op de kleine dingen in het leven mag letten, genieten van de kleine dingen - houd niet vast aan luxe en waarde, succes in de vorm van overvloed ( geld) maar geniet van het leven zelf, ben dienstbaar, ben gelukkig met alles wat je hebt enzovoorts. 

 

 • Spirituele verklaring van de Cavia en Hamster dromen staan in verbinding met nieuwsgierig zijn, je wil alles van zo dichtbij mogelijk bekijken. Maar je bent ook een grote angsthaas, altijd bedacht op gevaar. De cavia of hamster vertelt je dat je de sprong in het onbekende moet wagen zonder onbezonnen te worden, en onbekende dingen moet onderzoeken op hun waarde. 

 

 

  

 

Das

Dromen of visioenen over een das vertellen je over doorzettingsvermogen om te overwinnen op je eventuele tegenstanders, of overwinning op jezelf. Een andere uitleg is dat je niet goed begrepen voelt door andere die je gedrag als vervelend, lastigvallen kunnen ervaren.

Een aanvulling hierop is dat je gebruik mag maken van je zelf expressie, je zielskleuren en jezelf aan de wereld mag laten zien, maar ook de bewustwording van het feit dat je een beetje dieper mag graven, kijk verder dan dat je voorheen deed of de antwoorden /oplossingen die je zoekt vind je niet oppervlakkig . 

  

 • Nog een andere uitleg is dat de das vasthoudendheid, rechtdoorzee en goede plannen, structuur, regelmaat die succesvol zijn aangeven. De Das weerspiegeld in een droom of visioen ook eenzaamheid en onafhankelijkheid. Dromen waarin de das voorkomt vertellen je natuurlijk ook de dood en de wedergeboorte, het Jing Yang gevoel, de zon en de maan, balans tussen het begin en het einde, het donker en het licht.  

 

 

 

Dinosaurus

Dromen of visioenen over een dinosaurus vertellen je over oergevoelens, de bron, de basis van je hele wezen. Hardheid, ruggengraat hebben maar ook over geweld en fascisme, het einde en begin (dood en wedergeboorte). De dino weerspiegeld je de innerlijke angst, woede, agressie, emoties en alles wat onder je huid verborgen zit.

 

 • Het kan zijn dat je je laat meeslepen door je emoties, passie en gevoelens die je moet overwinnen. De dinosaurus is als het ware je ruggengraat en stroomt door je hele wezen, van je tenen (aarde, geaard zijn) tot aan je hoofd toe ( het universum, hemel, kruinchakra). 

 

 • Een andere uitleg is dat je het verleden eens onder de loep moet nemen. Nog een andere uitleg is dat je huidige leven heeft te lijden onder een vorige leven; waardoor je misschien het gevoel hebt gedwongen te vechten tegen oude onopgeloste problemen. Het is een weerspiegeling van rauw en puurheid in het leven.

 

 • Een alternatieve uitleg voor de dinosaurus zijn monsters (innerlijke demonen) die staan voor kinderlijk gedrag en fantasie die niet reëel is. Als alternatief kun je denken aan een soort van  je schijngevecht aangaan met het verleden omdat te overwinnen. En angst om te falen in je leven kan ook weerspiegeld worden door een dinosaurus. 
 • Een belangrijke uitleg is dat jezelf altijd de dino bent, dat wat je aanvalt en/of dat waar je bang voor bent - je spiegeld als het ware de eigenschappen, angsten, emoties, gevoelens op de gehele droom of visioen. 

 

 • Nog een andere uitleg is dat je in het verleden blijft hangen of dat je in het verleden nog problemen hebt waarin nog iets moet worden opgelost of overwonnen. Nog een andere uitleg is dat de dinosaurus een vorig leven vertegenwoordigd waarin je een diepe verbinding hebt gehad met het elementen vuur, water, aarde en lucht. Dinosaurus staan in verbinding met de mythische wezens, het kan ook een spirituele verbinding hebben.     

 

 

 

Dolfijn

Dolfijnen in je droom of visioen vertellen je over begeleiding die je krijgt, en over je intelligentie, mentale eigenschappen, spirituele groei en ontwikkeling is hier heel erg aanwezig. Maar je kunt ook denken aan emotionele vertrouwen in jezelf en in je leven.

Ontdek het potentieel van je ziel, je hogere dimensies en verbindingen met het universum en je gaat vooruitkomen in het leven. Deze droom of visioen kan tevens betekenen dat er een lijntje loopt tussen de bewuste en de onderbewuste kant van jezelf die je voorheen nog niet had.

 

 • Dolfijnen vertegenwoordigen je bereidheid om je emoties te ontdekken en ze te ontwikkelen. Een goede balans van verstand en gevoel zit eraan te komen. De dolfijn staat in verbinding met de hogere frequenties en doelen, spirituele groei en chakra’s. Dromen en visioenen over dolfijnen brengen je healing en genezing van oude ongezonde ervaringen, wonden etc. 

 

 • Nog een andere uitleg is dat de dolfijn speelsheid, vrolijkheid en het onbezorgde vertegenwoordigd. Speel en bekijk het eens op een compleet andere manier en zie dan de onbeperkte mogelijkheden van je potentie, je gave en innerlijke kracht. De dolfijnen zijn verbonden met het universum, andere spirituele dimensies, Atlantis, Atlantica enzovoorts en daardoor de ultieme signalen voor een verandering in je bewuste en onbewuste ( zielsopdrachten)

 

 • Nog een uitleg is dat de dolfijn communicatie op het hogere vlak vertegenwoordigd, praten, communiceren over je gevoelens en het los laten van oude ervaringen waardoor je genezing ervaart.

 

 • De Dolfijn is ook een verbindende factor met het element water, spirituele verbinding met water en/of speciale zielsopdrachten die te maken hebben met water, de elementenwezens, engelen, elfen, zeemeerminnen etc. En soms is het zo dat de dolfijn een verwijzing maakt naar een zeemeerminziel of dolfijnenziel; Atlantis ziel die nu op aarde zijn geboren om de taken die ze ooit hebben aangenomen af te maken.

 

 • Dromen of visioenen over het mee-zwemmen met dolfijnen vertellen je dat je in contact wilt komen te staan met jezelf, je wilt meer inzicht in je ware gevoelens, je spirituele potentie, of je openstellen voor meer openheid en communicatie. Een andere uitleg is heling en genezing ervaren en je los maken van vaste patronen.

 

   

Duif, Duiven

Dromen of visioenen over een duif vertellen je dat je berichten, bezoek, nieuws of post kunt verwachten. Een andere uitleg is het onverwacht bezoek ontvangen, iets of iemand waar je geen rekening mee had gehouden. Dit kan zowel positief als negatief bezoek zijn. Nog een andere uitleg is de verbinding met het hiernamaals,  het universum een overleden dierbare die je een boodschap zendt. Je ervaart een diepe spirituele verbinding met het hogere in je leven en je ervaart groei en ontwikkeling.

 

 • De duif is als het ware de postbode vanuit het universum enzovoorts en brengt signalen, haalt vragen, gebeden op etc.. Geef het aan een duif mee en je vragen, gebeden worden beantwoordt. Nog een andere mogelijkheid is dat je het verlangen hebt om naar huis terug te keren, het verlangen om rust, vrede en kalme te vinden. Een alternatieve uitleg is dat je de schuld op je neemt voor andermans fouten. De duif  kan als alternatief staan voor het ervaren van roddel, laster en minder goed nieuws.

 

 • Doden duiven vertelt je dat de communicatie, de berichten, bezoek, nieuws of post is gestopt; er is geen mogelijkheid meer om voor je gevoel je vleugels te spreiden en uit te vliegen, je bent als het ware iets van jezelf verloren. Je voelt tegenwerking, je ontneemt jezelf van iets en/of je hebt geen verbinding met het hiernamaals.
 • Er komt een einde aan iets wat je met beide armen hebt aangenomen en nu ben je het voor je gevoel kwijt. Maar na de dood komt weer wedergeboorte- het is dus aan de ene kant een negatief signaal en aan de andere kant een signaal van hoop, het nieuwe dat er op je pad gaat komen.