• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Eekhoorn

Dromen we of hebben we een visioen over een eekhoorn, dan vertelt dit ons dat we op dit moment in het leven zoekend zijn, we onderzoeken en verwijderen de rotte appels uit onze omgeving, of uit het karakter. Een andere uitleg is dat de eekhoorn voor een buitenstaander lief en schattig oogt, maar vanbinnen een persoon vertegenwoordigt die heel goed weet wat hij of zij wilt bereiken.

 

 • Een alternatieve uitleg is dat de eekhoorn staat voor verzamelwoede, vasthouden aan gevoelens en emoties. Nog een andere uitleg is dat de eekhoorn het seizoen herfst vertegenwoordigd, het oogsten van je geplante zaadjes maar ook de verzameldrang om alles naar je toe te trekken.
 • De Eekhoorn vertegenwoordigd dus ook vasthouden aan gedrag ( samen spelen samen delen) moeite hebben met samenwerken, geven en nemen die uit balans is; neem dus de tijd om balans te houden in het doorstromen van overvloed

 

 

 

 

Eenhoorn

Als je een eenhoorn ziet in je droom of visioen gaat dit over hoge idealen, hoop en inzicht met betrekking tot een huidige situatie, hulp en eerlijkheid, rechtvaardigheid. Dit mythische dier vertelt je tevens over kracht, vriendelijkheid en puurheid, spirituele inzichten en hulp van het hiernamaals en het universum.

 

 • De eenhoorn is niet verbonden aan tijd en ruimte, niet verbonden aan dimensies en andere beperkingen ze zijn overal op elk moment en helpen je dan ook om bewust te worden dat alles mogelijk is als je er maar in gelooft. De eenhoorn weerspiegeld het innerlijke kind, onschuld en geloven dat alles mogelijk is. "het is maar hoe je kijkt" verwondering, speels en anders zijn dan andere mensen- niet in het perfecte plaatje passen. Out of The box denken en leven.

 

 • Dromen of visioenen over een eenhoorn zijn zuiver en puur en staan altijd in verbinding met het universum en het hogere doel, een signaal vanuit dat wat je op dit moment nodig hebt. De eenhoorn is het meest magische en wonderbaarlijke wezen dat je leert om alles door de ogen van het kind, je ziel en puurheid te zien, hart gericht denken en hogere spirituele doelen en levenstaken. 

 

  

 

Eend

Dromen over de eend vertelt je dat je Bescherming en ondersteuning kunt ervaren. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan emotionele rust, balans in het leven en tijd voor jezelf. Nog een andere uitleg is dat je meer op je instinct moet afgaan.

 

 • Dromen over de eend staan uiteraard ook in verbinding met het element water, emoties en gevoelens die in de droomwereld naar boven komen, bewustwording van het feit dat, je bent in dit soort dromen altijd het water en symbolisch de eend. De eend zorgt voor een verbinding tussen het lichaam, de geest en alles wat met je zielskleuren te maken heeft 
 • Dromen over een eend vertellen je iets over de manier waarop je verbonden bent met je diepste zelf, je ziel en de manier waarop je jezelf in de wereld neer zet je kunt dit positief of negatief zien. Je bent je  bewust van je eigen bijdrage maar je schroomt niet om dingen aan te pakken die niet tot jezelf behoren.  Een aanvulling hierop is helderziendheid, gevoeligheid en begrip aantrekken en/of hebben. 

 

 • Kuikentjes dromen gaan over nieuwe kansen, mogelijkheden en ontwikkelingen zien, maar vaak is dit na veel inspanning en tijd, rust en geduld om dit doel te bereiken. Je kunt het zo zien 

 

 • Spirituele verklaring van de eend dromen staan in verbinding vind, het vertrouwen, balans, vruchtbaarheid en de onschuld, Maar je kunt ook denken aan helderziendheid, gevoeligheid en begrip. De elementen die bij de eend passen zijn water, lucht en aarde, maar de nadruk ligt over het algemeen in het element water.

 

 


Egel

Als je droomt of een visioen ziet over een egel vertelt over je zuivere intuïtie en je vrouwelijke energie die door de situatie en/of je leven stroomt. Een andere uitleg is dat een je gevoelig persoon bent en/of prikkelbaar kunt zijn voor emoties van andere mensen. Je neigt ernaar om alles persoonlijk op te vatten, maar het duidt ook zeker op het onvermogen van een situatie. 

 

 • Een andere uitleg kan zijn, dat je je aan het voorbereiden bent om in het najaar een innerlijke reis aan te gaan in je leven. Een reis die je stapje voor stapje gaat, een reis waarin je voorzichtig moet zijn en je aandacht bij moet houden.
 • Nog een andere uitleg is dat de egel een signaal van bewustwording van het feit dat je gevoeligheid of je overgevoeligheid een zegen is; dat je hiermee kunt gaan werken en andere mensen inclusief jezelf kunt helpen. Een andere uitleg is de behoefte aan zelfbehoud, zelfliefde en aandacht voor jezelf en het buiten houden van andere mensen en/of situaties.

    

 

  

Ekster

Dromen of visioenen over een ekster vertellen je dat je het gevoel hebt dat iemand je iets ontneemt, iemand heeft iets van je gestolen, maar je moet niet vergeten dat je jezelf op de ekster projecteert, zoals je karaktereigenschappen, dus misschien ontneem je jezelf wel iets. Een andere uitleg is dat je je ervan bewust moet worden dat je jezelf meer ontneemt of pijn doet dan nodig is. Nog een andere belangrijke uitleg is dat de ekster een beschermgeest is, een helper, ondersteuner daar waar je het nodig hebt. Dromen en visioenen over een ekster gaan ook over intelligentie, wijsheid en magie, kennis en oude ervaringen en/of vorige levens. 

 

 

Eland, Edelhert, Hert   

Dromen of visioenen over een eland, edelhert, hert duiden op moed, kracht en vooral op uithoudingsvermogen en elegantie, spirituele groei en ontwikkeling. Een andere uitleg is dat vriendschappen en familie warmte en aandacht nodig hebben. Het geluk kun je vinden in de warmte en gezelligheid van je geliefde en/of vanuit jezelf.

 

 • Dromen en visioenen over het eland, edelhert zijn verbonden aan de natuurwezens en dan kun je denken aan elfen, fairies, kabouters etc. Een andere uitleg is de verbondenheid met het bos en de wouden; het element herfst en het dieper kijken naar je wortels en je basis. Dromen of visioenen over een hert, edelhert, eland vertellen je dat je je ware zelf hebt gevonden, je levensdoel, nu kun je je verder ontwikkelen. 

 

 • Een hert, edelhert, eland dat sterft in je droom of visioen vertelt je dat je je ware gevoelens wegstopt, je geloof en je spiritualiteit. Een andere uitleg is dat je jezelf projecteert op het hert en jezelf van binnenuit stopt; je wilt niet meer geloven dat het goed komt. Of je stopt met energie geven aan projecten, wensen, het vinden van je levensdoel. 
 • De spirituele boodschap die het hert je brengt is er een van liefde en vriendelijkheid, maar ook dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen licht en donker. De goede en slechte eigenschappen en/of ervaren. Je kunt ook denken tussen de innerlijke demonen en de lichtwerker in jezelf.

 

 • Het ene kan niet zonder het andere - hoe donkerder je ervaringen (hart) hoe meer je levenslicht kan schijnen. De kracht van je pure liefde geneest de wonden van anderen, inclusief die van jezelf. 
 • Wanneer het hert, eland, edelhert verschijnt je in je droom  wordt je gevraagd van anderen te houden, ongeacht de uiterlijke verschijningvorm, meningsverschillen, zielsopdrachten enzovoorts. Laat alle verwachtingen varen, houd niet vast aan dat wat is, wat was en wat je denkt te weten of te willen, alleen de ware (zelf) liefde kan wonden helen.  

 

 

Ezel

Als je in je droom of een visioen een ezel ziet, vertelt het je over langzame vooruitgang, je moet alleen niet vreemd opkijken van onverwachte tussenpauzes of onaangename obstakels, want je zult je doel langzaam maar gestaag bereiken.  

Een andere uitleg is dat de ezel een deel van jezelf vertegenwoordigt, projectie van je karaktereigenschappen: je kunt nogal koppig en eigenwijs overkomen, of zelfs van mening zijn dat je bepaalde nieuwe kansen niet verdient. Heb je een droom of visioen over een ezel die weigert te lopen; vertelt je dit dat je nog niet klaar bent voor een reis. Het kan zijn dat je jezelf bedacht hebt, of moet je gewoon een andere manier vinden.

 

 

 

Feniks

Als je een feniks ziet in je droom of visioen dan vertelt dit over de dood en wedergeboorte van jezelf, een project, wens, droom. Transformatie vanuit je ziel, je bron, je basis. Het is iets waar je al heel lang mee bezig bent, het is alsof je opstijgt uit het as van het leven en/of situatie. Het is altijd verbonden met iets groots.

 

 • Het is iets waar je voor je gevoel geen grip op hebt gehad. Je kunt denken aan dat het iets is waarop je keer op keer opnieuw aan bent begonnen enzovoorts. Het weerspiegeld de lasten en de obstakels uit eerdere en vorig levens, familiegeschiedenis (voorouder) en karma situaties die al eeuwen of al jaren in je leven aanwezig zijn. "het heeft zo moeten zijn moment". 

 

 • Een ander uitleg is, dat het universum je wonderen brengt, je vraag om hulp is beantwoordt en nu ontvang je als het ware de erkenning, succes, geld en inzichten. Een feniks is verbonden met beroepen zoals internationale en nationale politiek, top sporters, top ondernemers, grote meesters en sprekers. Artsen, professors, de wereldverbeteraar, top artiesten en beroemdheden. Zeer hoge functies en grootste erkenning op nationaal en internationaal niveau. 

 

 • Daarnaast kan het een verbinding zijn met een tweelingziel, zielsmaatje waarmee je een hele belangrijke taak moet uitvoeren op nationaal of internationaal niveau. Je kunt ook denken aan en samenwerking tussen mannelijk en vrouwelijke energie dat je tot grote hoogte gaat brengen. 

 

 • Een alternatieve uitleg is magie, spirituele bewustwording en fantasie. Nog een alternatieve uitleg is de geneeskrachtige wijze van de feniks op de situatie in je leven, door positieve zuiverheid te verspreiden, voorspoed zal snel naar je toe komen, einde van conflict en het begin van innerlijke vrede, overwinning en nieuwe kansen.  

 

 

 

Gans

Dromen en visioenen over een gans vertellen je over liefde en waakzaamheid, nieuwe kansen aangrijpen, maar ook over kracht en bescherming in het leven. De ganzen zijn brengers van goed nieuws en berichten vanuit het universum. Dromen en visioenen over ganzen gaan dan vaak over het aantrekken van de juiste kennis, mogelijkheden, kansen, informatie, gelijkgestemde, familie, gezelligheid etc.

 

 • Zie je in je droom of visioen wilde ganzen dan vertelt dit je over de wilde of ongeremde kant van je persoonlijkheid. Een andere uitleg is dan ook dat je beschermend of te waakzaam bent en daardoor vergeet je te genieten van het leven zelf. Nog een andere uitleg is dat de wilde ganzen staan voor de sprong in het diepe maken en vertrouwen hebben dat alles goed komt ( je komt altijd op je pootjes terecht).

 

 • Een koppel van 2 ganzen in je droom of visioen vertelt je over liefde, tweelingziel, genegenheid, balans tussen geven en nemen. Je mannelijke en vrouwelijke energie heeft de aandacht nodig; maar ook je intuïtieve gevoel en waarschuwingen voor ongelukken en tegenslagen in je leven.

 

 

 

 

Gier, Gieren

Gier, Gieren in je droom of visioenen vertellen je dat de ervaringen uit het verleden je belangrijke inzichten bieden in een huidige situatie of probleem. Een alternatieve uitleg is dat je graag overal een graantje van mee wilt pikken, je bent nieuwsgierig en deinst nergens voor terug om je doel te bereiken.

 

 • Een andere uitleg is dat de gier je uitdaagt om verder te kijken dan je neus lang is, out of the box denken; ondernemen en uitzoeken welke mogelijkheden er beschikbaar zijn voor je. Via welke weg kom ik dichter bij mijn levensdoel en via welke weg ga ik er verder vanaf.
 • Dromen en visioenen over gieren gaan vaak over bewustwording van het feit dat je obstakels er niet voor niets zijn. Je bent aan het wakker worden, je weet dat er iets niet loopt in het leven en dat je je energie anders moet gebruiken. 

 

 

 

Geit 

Dromen of visioenen over een geit gaan over creativiteit en ontwikkeling, maar ook over seksualiteit, energie en overmaats gedrag. Een andere uitleg is dat de geit ook staat voor de duistere of agressieve kant van je karakter, maar ook voor losbandigheid.

 

  

Gordeldier

Dromen of visioenen over het gordeldier vertellen je dat je je grenzen duidelijk moet maken of moet trekken, je heb mensen je persoonlijke grenzen laten overschrijden. De andere uitleg is dan ook dat je misschien iets te veel afstand houdt, je te gesloten bent, je niet te doorgronden bent. Een andere uitleg is dat je assertiever mag zijn in je leven en mag op komen voor dat waarin je gelooft. Dromen en visioenen waarin een gordeldier verschijnt vertelt je ook iets over de behoefte aan bescherming en ondersteuning vanuit het universum en zelfbescherming toepassen. 

 

 

 

Gorilla 

Dromen of visioenen over een Gorilla vertelt je over de manier waarop je in het leven staat, krachtig, sterk maar ook de basis in het leven. Dromen of visioenen over de gorilla vertellen je iets over de manier waarop je verbinding maakt met je chakra’s, spirituele verbinding met het hiernamaals - je begint bij de basis en je laat het daarna rustig ontwikkelen en doorstromen.

 

 • Uitdagingen aangaan en actie ondernemen zijn voor je op dit moment een leerpunt die je in je droom en visioenen bewust wordt zodat je ook daadwerkelijk verandering ervaart. Nog een andere uitleg is dat de Gorilla ook de oermens weerspiegeld die aandacht nodig heeft, brute kracht en doorzettingsvermogen.  

 

 • Een alternatieve uitleg is dat je alles wat speelser mag bekijken in het leven, zie het eens door de ogen van een kind voordat je verder gaat op je in geslagen weg. Een alternatieve uitleg is dat de Gorilla angst inboezemt bij zowel jezelf als bij andere mensen in je leven waardoor je meer grip hebt maar of dat ook zo is, dat weet je alleen zelf.
 • De Gorilla haalt niet altijd het beste in je naar boven, maar kan ook je verzorgende eigenschappen weerspiegelen, de vrouwelijke energie, de moeder die haar kroost verdedigd ongeacht de gevolgen of de uitkomst.

 

 • Valt een Gorilla je aan dan vertelt het je dat je jezelf als het ware aanvalt; is er een situatie die je niet de baas kunt. Ben je bang voordat wat komen gaat of vlucht je weg voor de waarheid of haal je de oerkracht naar boven om dat te krijgen wat je wilt.
 • Een andere uitleg is dat je wilde, pure, basis ik - je oerdier naar boven komt en/of dat je dit positief of negatief ervaart kun je zelf beoordelen. Een alternatieve uitleg is dat de Gorilla angst inboezemt bij zowel jezelf als bij andere mensen in je leven, waardoor je meer grip denkt te hebben maar of dat ook zo is; dat weet je alleen zelf. 

Goudvis

Dromen of visioenen over een goudvis vertellen je over overwinning, succes, rijkdom ervaren, vruchtbaarheid. Je kunt ook denken aan meevaren, mee zwemmen met de situatie door je aanpassingsvermogen. Een andere uitleg is dat de goudvis staat voor genezing van een project, wens, relatie, idee of droom.

 

 • De goudvis staat in verbinding met het element water en heeft dan ook een aanvullende spirituele uitleg over het onderbewuste, je gevoel en je emoties. Water is als het ware het smeermiddel van je psyché en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een andere uitleg is, dat het water ook staat voor de cyclus van het lichaam en het leven. Water weerspiegeld de baarmoeder van het leven, het begin, de basis, je start, je ziel. 

 

 • Dromen en visioenen waarin goudvissen zwemmen staan symbool voor het zwemmen met de levensenergiestroom mee, of misschien kies je ervoor om tegen de stroom in te zwemmen.  welke keuze heb je gemaakt ?. Bekijk je situatie goed, stroomt alles door of moet je overal voor vechten- goudvis (vis) dromen en visioenen kunnen zowel positief zijn als negatief worden ervaren afhankelijk van of je met de stroom mee zwemt of er tegen in gaat. 

  

 • Slik je een goudvis in je droom of visioen in dan vertelt het dat de communicatie aandacht nodig heeft. Het kan ook verwijzen naar een nieuwe vorm van communicatie en/of het openlijk spreken (uitspreken). Een aanvullende uitleg is dat er sprake kan zijn van een nieuwe liefde en/of dat je een liefde hebt veroverd of herwonnen. Het in slikken van een goudvis is ook een verwijzing naar vruchtbaarheid en succes verzekerd voor de toekomst. 

 

 • Een dode goudvis in een droom of visioen vertelt je over een negatieve of positieve ervaring en/of een moment waarop alles lijkt stil te staan ( het einde en het nieuwe begin) het ligt er dus echt aan hoe je kijkt en/of hoe je het ervaart. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn van verlies van rijkdom en macht door trieste of oude ongezonde omstandigheden.
 • Je kunt denken aan dat wat niet gezond is, dat wat niet meer in je leven past. Een andere uitleg is dat je het oude of dat wat niet meer tot je leven en/of situatie behoort niet hebt overwonnen. Daarnaast is het een verwijzing naar de dood en wedergeboorte waardoor het een weerspiegeling is van de baarmoeder van het leven en het opnieuw beginnen. 

 

   

Haai

Als je een haai in je droom of visioen ziet, vertelt dit je dat je jezelf of een ander persoon onderwaardeert, je kunt jezelf zien als onrustig, de innerlijke demonen, twijfels, gulzig en gewetenloos of niet instaat om dingen te ondernemen. Een andere uitleg is dat je tot op je innerlijke pijn ervaart, angsten, emoties, verdriet, gevoelens. Het kan zijn dat je woede je volledig in de greep heeft.

 

 • De haai boezemt je angst in, maakt je bewust van het feit dat er dingen onderhuids spelen die tot de oppervlakte mogen komen. Een belangrijke uitleg is dat de haai een project of reflectie van je eigen persoonlijkheid is en je doet dus jezelf pijn, te kort in deze moeilijke situatie.
 • Een andere uitleg is dat je je persoonlijk aangevallen voelt door iemand in je omgeving en deze persoon komt door je persoonlijke grenzen heen. Nog een andere belangrijke uitleg is dat de haai macht, kracht, magie, kennis, en geneeskracht vertegenwoordigd die nodig zijn om daar te komen waar je moet en wilt zijn in het leven.  

 

 • Gebeten door een haai in je droom of visioen dan vertelt het dit dat je jezelf te kort doet, dat je het gevoel hebt alles te verliezen, de weg kwijt, innerlijke pijn en tegenslag ervaren. Je bent als het ware geblokkeerd door jezelf en/of door de invloed van buitenaf. 

 

 • Word je niet gebeten door een haai, maar blijft hij bij je in de buurt door rond te zwemen, dan vertelt het je over het oerdier, wetenschap, spiritueel zijn, hoge energie en hogere doorstroming, de gedachte en de medische mogelijkheid of genezing van die je leven bepalen.

Haas

Dromen of visioenen over een haas gaan over spiritueel inzicht en het intuïtieve, maar ook kansen nemen zodat je hoge ogen kan gaan gooien. Een andere uitleg is op je hoede zijn voor negatieve invloeden, je bent kwetsbaar, en gevoelig.

 

 • Als het haas in je droom of visioen hoge sprongen maakt dan vertelt dit je over vertrouwen, dat je de juiste keuzes hebt gemaakt en over hoge sprongen die op ander bedreigend over kunnen komen. Maar als je ook vertrouwt op je gevoel zal alles op zijn pootjes terechtkomen. 
 • Daarnaast is de haas ook verbonden met Ostara, Demeter, Pasen, elementenwezens, het voorjaar enzovoorts. Dit kan een verwijzing zijn naar het oogsten, vruchtbaarheid, overvloed in het voorjaar en/of rond een seizoensfeest.     

 


Hagedis, Kameleon

Dromen of visioenen over een hagedis en kameleon vertellen je over je dromen, wensen en mogelijkheden. Maar dromen en visioenen over de hagedis, kameleon gaan ook over dat sommige van je vrienden niet echt te vertrouwen zijn. Een andere uitleg is dat je je groter voordoet dan je werkelijk bent, je trekt te snel de stoute schoenen aan.

 

 • Een alternatieve uitleg is dat de hagedis staat voor het aanpassen aan elke situatie en de mogelijkheden zien in elke situatie. Dromen over een hagedis of kameleon verbinden je met je innerlijke kracht, de kracht die je bezit, maar ook de kracht om dingen lichamelijk of geestelijk uit te sluiten - aan te passen aan de omgeving of situatie.

 

 • Daarnaast staat de hagedis en kameleon voor transformatie, iets wat dood is nieuw leven in blazen, de los gelaten stukken opnieuw herzien, helen en genezen. Let op je bent zelf de hagedis, kameleon in de droom, je projecteert jezelf en/of de eigenschappen van de hagedis, kameleon op de droom situatie. Met als aanvulling natuurlijk ook het overwinnen van depressie, fobie, angst, verdriet. De vastgeroeste patronen helen en genezen moment, doorbreek de cyclus en laat de transformatie zich inzetten. 

    

 • Als de hagedis of kameleon je aanvalt in je droom of visioen dan vertelt het dat je een persoon of jezelf of een situatie in je omgeving verkeerd hebt ingeschat. Een andere uitleg is dat je jezelf aanvalt in je leven omdat je jezelf projecteert op de hagedis.
 • Dromen waarin je aanvalt geven de transformatie weer, de veranderingen die je niet kunt ontwijken en dit kan zowel positief als negatief ervaren. 
 • Daarnaast staat de hagedis en kameleon voor transformatie, iets wat dood is nieuw leven in blazen, de los gelaten stukken opnieuw herzien, helen en genezen Met als aanvulling natuurlijk ook het overwinnen van depressie, fobie, angst, verdriet. De vastgeroeste patronen helen en genezen moment, doorbreek de cyclus en laat de transformatie zich inzetten.  .Let op je bent zelf de hagedis, kameleon in de droom, je projecteert jezelf en/of de eigenschappen van de hagedis, kameleon op de droom situatie. 

 

 • Een dode hagedis of kameleon in je droom of visioen gaat over een succesvolle bescherming van je wensen, je projecten en je dromen. Een andere uitleg is dat je een einde hebt gemaakt aan jaloers en oneerlijk gedrag vanuit je omgeving. Dromen over een dode hagedis of kameleon vertellen je iets over de transformatie stop, de verandering die zich niet doorzet en/of die niet vruchtbaar genoeg is om door te zetten "het einde en het nieuwe begin".

 

 • Dit kan zowel positief als negatief zijn, de vraag is ben jezelf de persoon die het stopt, stilzet dood en wedergeboorte of is er sprake van andere factoren ( invloed van buitenaf) moment. Daarnaast staat de hagedis en kameleon voor transformatie, iets wat dood is nieuw leven in blazen, de los gelaten stukken opnieuw herzien, helen en genezen. 
 • Met als aanvulling natuurlijk ook het overwinnen van depressie, fobie, angst, verdriet. De vastgeroeste patronen helen en genezen moment, doorbreek de cyclus en laat de transformatie zich inzetten. Let op je bent zelf de hagedis, kameleon in de droom, je projecteert jezelf en/of de eigenschappen van de hagedis, kameleon op de droom situatie.  

 

 

 

Havik

Dromen of visioenen over een havik vertellen je nieuws, maar vergeet niet dat deze boodschappen zowel positief als negatief kunnen worden uitgelegd. De havik brengt je ook een aanwijzing vanuit het hiernamaals, spirituele boodschappen en het universum. Een andere uitleg is dat de havik een voorteken van kracht, macht en sterk zijn is, maar ook het observeren van je kansen en mogelijkheden in het leven. 

 

 

 

Hengst

Dromen of visioenen over een hengst vertelt je de opgekropte wildheid, lust en ongetemde seksualiteit, die Een andere uitleg is vruchtbaarheid, mogelijkheden en snelle vooruitgang in het leven dat zijn grenzen niet kent. Je projecteert, spiegelt en reflecteert je op de hengst dus het vertegenwoordigt een deel van jezelf en hoe je in het leven staat. Hoe je vooruitgang boekt is hier dan ook van invloed op.

 

 • Zit je in je droom of visioen op de rug van een hengst, dan vertelt het je dat je het leven prima onder controle hebt, je bent je bewust van al je kansen en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat vooral je mannelijke kracht en energie sterk aanwezig is, maar dat toch je vrouwelijke energie domineert. Je projecteert, spiegelt en reflecteert je op de hengst dus hij vertegenwoordigt een deel van jezelf en hoe je in het leven staat.

 

 • Een witte hengst in je droom of visioen vertelt je dat geluk, voorspoed, mogelijkheden, reinheid, kennis en wijsheid je kant op komen, maar vooral vanuit de mannelijke kracht gezien

 

 • Een zwarte hengst in je droom of visioen vertelt je meer over je wildheid, lusten en ongetemde seksualiteiten, maar vooral over kracht en snelheid waarmee je vooruit wilt in het leven. 

 

 

Hommel

Hommel in je dromen en visioenen vertellen je over de geheimen van het leven, je eigen diepe onderliggende zielsopdrachten en dat wat je niet met andere mensen wilt delen of durft te delen. Een andere uitleg is dienstbaarheid, samenwerking, teamwork. Creatief, mogelijkheden zien; kansen pakken en uitwerken tot een goed plan. Nog een andere uitleg is het ervaren van rijkdom in alle vormen en kleuren op zielsniveau. Als laatste uitleg weerspiegeld de hommel in je droom of visioen de dood en wedergeboorte; het oneindige en onsterfelijkheid. 

 

 • Visioenen of dromen waarin je gestoken wordt door een Hommel vertellen je dat er sprake kan zijn van verminderde vorm van geluk en minder harmonie is en/of zelfs tegenslag, gevoeligheid, pijn en agressie die je moet uiten. Een andere uitleg is dat er een beperking wordt ervaart, als het ware ben jezelf de bij die dus de obstakel, gevoeligheid, pijn, angsten in je leven en/of in de situatie brengt. Een alternatieve uitleg is dat de bij het voorjaar/zomer vertegenwoordigd en alle facetten die erbij komen.  

 

 

 

Hond, Puppy

Dromen of visioenen over een hond vertellen je dat je de karaktereigenschappen van trouw en loyaliteit bezit. Een andere uitleg is dat de hond ook staat voor vriendschappen, relaties en bescherming. De hond is je trouwe vriendje, je tweelingziel, begeleiding van en naar nieuwe doelen in je leven,. Daarnaast kan dan ook je vijand zijn als je hem verkeerd behandeld, dit is niet letterlijk maar figuurlijk - hoe zou je jezelf behandelen ?. want dat is een Hond of Puppy droom jij bent de hond en de vriendschapseigenschappen. 

  

De Hond weerspiegeld je liefde, je genegenheid, je bescherming, al je positieve punten -dat wat jij op dit moment nodig hebt. Er is niets zo sterk als een hond droom, als het ware ben jij de hond en de dromer in één. Natuurlijk kan een Hond ook je waakbestaan hond weergeven, dus als je een hond hebt in je dagelijkse leven dan kan dit in een droom naar voren komen ( maar hoeft niet).      

 

 • Een droom of visioen over een valse of vechtende hond, vertelt je dat je tegenstanders en ongeluk in het leven hebt, maar ook twijfel, zelfbeschuldiging en jezelf pijn doen. Een andere uitleg is dat vechtende of valse honden ruzie in een relatie symboliseren of staan voor je mannelijke en vrouwelijke energie.

 

 • Als een hond je vriendelijk gezind is in je droom of visioen duidt dat op de aanwezigheid van voordeel en vrienden, je tweelingziel, begeleiding van en naar nieuwe doelen in je leven. Maar het vertelt je ook over bescherming, speelsheid, liefde en samenwerking.

 

 • Dromen of visioenen over een hond met goede eigenschappen, vertellen je dat je geobsedeerd zult raken door grote rijkdom en macht, maar ook dat je niet luistert naar je innerlijk; de hond wijst je op je negatieve karaktereigenschappen door juist je goede eigenschappen te laten zien.

 

 • Dromen of visioenen dat een jachthond je achtervolgt, vertellen je dat je voor verleidingen zult bezwijken, waar je mogelijk aan onderdoor gaat in je leven.

 

 • Dromen of visioenen over kleine honden vertellen je dat je gedachten hebt over ideeën, creatieve uitingen maar ook nieuwe en vooral onschuldige en speelse mogelijkheden.

 

 • Dromen en visioenen over een puppy, gaan over nieuwe ideeën en vooral het onschuldige in ieder mens. Je spelende kinderlijke karaktereigenschappen hebben aandacht nodig. Een andere uitleg is het accepteren van hulp, en nieuwe kansen. Staat voor vriendschappen, relaties en bescherming. Een Puppy is je trouwe vriendje, je tweelingziel, begeleiding van en naar nieuwe doelen in je leven, maar kan dan ook je vijand zijn als je hem verkeerd behandeld.