• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Maden, Wormen

Dromen en visioenen waarin wormen of maden voorkomen vertellen je over de innerlijke angst, verdriet, emoties die te maken kunnen hebben met ziekte en/of tegenwerking. Nog een andere uitleg is onzuiverheden, onrein, het gevoel hebben dat er iets van binnen uit naar buiten moet komen; leren uiten,  emoties, gevoelens, verwerken en los laten.

 • Een alternatieve uitleg is het proces van de dood en wedergeboorte in een situatie dat alleen tot stand kan komen als je het hele proces ondergaat.
 • Als alternatieve uitleg kunnen maden en wormen staan voor het onverwacht, verrassingen en overweldigend gevoel. Een andere uitleg is het verlangen naar nieuwe kansen en mogelijkheden; dit kan zowel positief als negatief zijn. 

 

 

Meeuw

Dromen of visioenen over een meeuw gaan over een overzeese reis, een spirituele reis, de cyclus van het leven en de mogelijkheid om jezelf volledig te reinigen door middel van geloven dat alles een reden heeft.

De meeuw is dan ook de brenger van berichten met betrekking tot de baarmoeder, het leven, de zee, het smeermiddel van je psyche en het vertegenwoordigt je levensenergie maar staat ook voor genezing en verfrissing in je leven. Een andere uitleg is dat de meeuw ook de brenger van roddels en laster is, en nieuws is en dan vooral nieuws van overzee. 

 

 

 

 

Mieren, Mier

Als je droomt of een visioen hebt over mieren vertelt dit je over het moeilijk overwinnen van kleine obstakels en het ervaren van ontevredenheid. Een andere uitleg is dat je moeite hebt om inzichten te krijgen, kleine projecten, wensen en mogelijkheden. Nog een uitleg is dat je je onbelangrijk kunt voelen, en dat juist de kleine dingen je dag moeilijk kunnen maken. Een belangrijke uitleg is de bewustwording om te leren samenwerken om je wensen, dromen, doelen en ideeën te realiseren of te bereiken. 

 

 • Een spirituele droomverklaring is het verlangen naar ijver, orde en discipline een nieuwe situatie, onschuld en ervaring opzoeken en opdoen. De kleine stappen vooruit zetten, grote dromen worden alleen succesvol als je in het klein begint, de weg kan nu nog niet duidelijk zijn maar op een later moment heel inzichtelijk, ordelijk en georganiseerd.  
 • Gelijkgestemde vinden waarmee je dus aan een nieuwe toekomst, weg, innerlijke huis, hart bouwt. Als alternatief geeft de mier de uitdaging weer van je innerlijke demonen om met (sociaal) gelijkgestemde samen te werken en/of mee te gaan met de stroom van het leven en de verplichtingen mee. Autoriteit, verplichtingen, je moet dit doen ervaring kan hierin een grote rol spelen.     

 

Muis

Dromen of visioenen over muizen vertellen je dat je vooral op de kleine dingen in het leven mag letten, genieten van de kleine dingen - houd niet vast aan luxe en waarde, succes in de vorm van overvloed ( geld) maar geniet van het leven zelf, ben dienstbaar, ben gelukkig met alles wat je hebt enzovoorts.

Het is de bewustwording van het feit dat je overal kansen, mogelijkheden kunt vinden, als je maar goed zoekt en kijkt. Een alternatief is dat je teveel bezig bent met details en dat je jezelf kunt verliezen in overmatig zorgen maken, of geen (minder) verbinding hebben met je intuïtie, je hart, je bron, je basis. 

 

 • Een andere uitleg is dat je op moet letten en vooral op je tellen moet passen, het koren wordt zonder pardon afgesneden, je wilt oogsten, maar je wordt kaal gegeten en blijft zonder inkomsten, wensen of dromen zitten. Je projecteert jezelf op de muis, dus misschien behandel je jezelf niet helemaal zoals je verdient of doe je jezelf meer pijn dan je je bewust bent.  

 

 • Een andere uitleg is het slim zijn maar ook vruchtbaar handelen en niet te vergeten vlug in handelen, je verliest als je muizen ziet heel veel mogelijkheden. Een alternatieve uitleg is dat de muis staat voor het opslaan van reserve, vruchtbaarheid, en kleine mogelijkheden inzien. Een meer alternatieve uitleg is de vagina en zijn seksuele verlangens, de seksuele behoeftes zijn groot. 

 

 • Spirituele verklaring van de Muis dromen staan in verbinding met nieuwsgierig zijn, je wil alles van zo dichtbij mogelijk bekijken. Maar je bent ook een grote angsthaas, altijd bedacht op gevaar. De Muis vertelt je dat je de sprong in het onbekende moet wagen zonder onbezonnen te worden, en onbekende dingen moet onderzoeken op hun waarde. 

 

 

 

Mus

Dromen of visioenen over een mus vertellen je over vooral kleine stappen vooruit op het gebied van werk, dromen, wensen, en ideeën die je nieuwe kansen gaat brengen Het zijn geen overzeese of grote projecten maar kleine kansen waarvoor je je vleugels uitslaat en ervaart waar de wind je naar toe brengt. Een andere uitleg is dat de veranderingen in het voorjaar op je pad komen; maar ook het verlangen naar het gezin, familie, en warmte houden je bezig. 

 

 

 

Neushoorn

Dromen of visioenen over een neushoorn vertellen je over het ervaren van blinde woede, agressie, pijn en verdriet,  Dromen over een neushoorn weerspiegelen echt de diepste ik en alles wat er uit voort stroomt of beweegt. Een aanvulling hierop is vooral de enorme kracht die je bij je kunt hebben en die je naar buiten wilt dragen al dan niet voor jezelf dan voor iedereen die erbij betrokken is.

 

 • Een belangrijke boodschap is dat jezelf de neushoorn bent, de neushoorn die aanvult, de neushoorn die aangevallen word enzovoorts. "het is een echte spiegel droom".  Een andere uitleg is dat je op dit moment geen gevaar erkent, daar waar andere zouden weglopen wil jij aanvallen en duidelijk maken dat je het er niet mee eens bent. Nog een andere uitleg is dat je recht op je doel af moet gaan en geen nee moet accepteren, laat je niet tegenhouden door belemmeringen of obstakels.
 • Een alternatieve uitleg is het hoog van de toren blazen van de buitenkant, hard dus, maar van binnen een klein en gevoelig hartje hebben. Dromen over een neushoorn staan in verbinding met oordeel, vrijheid, eenzaamheid. Je kunt ook denken aan het ervaren of leren van behendigheid en beweging. Met als aanvulling hierop het vinden van de innerlijke vrede en bewust ervaren dat dingen anders dan verwacht lopen in het leven of in de droomwereld 

 

 

 

Nijlpaard

Dromen en visioenen over een nijlpaard vertellen je over kracht, innerlijke macht, maar ook talent en mogelijkheden om je aan te passen. Een andere uitleg is dat je persoonlijke ervaringen en eigenschappen projecteert op de nijlpaard. 

 

 • Je kunt denken aan traag en log overkomen een binnenvetter zijn, maar onverwacht agressief uit de hoe kan komen. Dromen of visioenen over een nijlpaard die je aanvalt vertellen je over innerlijke woede en angsten, iets verliezen waarvan je op aan kon. Een belangrijke uitleg is dat je je eigen gedrag, angsten, woede op de nijlpaard projecteert, je valt dus jezelf aan.
 • Een andere uitleg is dat een nijlpaard het vakantie gevoel oproept. Je kunt ook denken aan een ander klimaat of ander land, cultuur en het verlangen om hier naar toe te gaan of aan te werken in je waakbestaan. Het schoonmaken van oude ongezonde emoties en gevoelens en het los laten van opgekropte ervaringen door als het ware het achter je te laten.   

 

 

 

Olifant

Een droom of visioen over een olifant vertelt je over kracht, trouw zijn, een goed geheugen hebben en vooral geduld opbrengen om je doel, wens, droom of idee te bereiken. Je projecteert of spiegelt deze eigenschappen van de olifant op jezelf. Een andere uitleg is dat je een stevige basis voor rijkdom en succes legt. Een alternatieve uitleg is dat je een goede en hoge functie bekleedt en misschien wel een eervolle en waardige positie in het leven.

 

 • Maar dromen of een visioen over een olifant die wild en onbeheerst is vertellen je dat je moeite hebt om jezelf te beheersen, je projecteert je karaktereigenschappen die je niet onder controle hebt. De opgekropte woede die je wilt uiten kan zelfs gepaard gaan met veel toeters en bellen. Een andere uitleg is dat onverwachte vriendschappen uit een andere hoek je nieuwe inzichten geven en deze stellen je in staat iets compleet anders te ondernemen in je leven. 

 

 

  

Ooievaar

Dromen of visioenen over het zien van een ooievaar vertellen je over veranderingen, verhuizingen. De geboorte van nieuwe projecten, tweelingzielen, zielsvlammen, ware liefde, zwangerschappen, nieuwe kansen en familie. Eigenlijk vertelt de ooievaar je niets anders dan dat positieve veranderingen en mogelijkheden je kant opkomen.  

 

 • De ooievaar is stabiel, houd stand en blijft daar waar hij land, deze boodschap is dan ook heel belangrijk in de droom en visioen uitleg.  
 • Houd voet bij stuk en blijft bij je eigen droom, wens en idee!. De ooievaar staat in verbinding met de hogere energie, het universum en het hogere doel in je leven; je kunt ook denken aan spirituele groei en ontwikkeling en het zien of ervaren van signalen.  
 • De ooievaar staat in verbinding met de hogere energie, het universum en het hogere doel in je leven; je kunt ook denken aan spirituele groei en ontwikkeling en het zien of ervaren van signalen.  

 

 • Dromen of visioenen over een ooievaarsnest vertellen je over uitbreiding in je familie, moeder- en vadergevoelens worden beantwoord, maar ook aandacht schenken aan je gezin. Een andere uitleg is dat je een persoon bent die met kinderen werkt of goed met kinderen en gezinnen kunt omgaan.

 

 • Als de ooievaar al aan je voorbij is gegaan in een droom of visioen, vertelt dit je over gemiste kansen, bewustwording van je kansen en dromen die aan je voorbij zijn gegaan; misschien ben je te laat om je dromen en wensen te volgen. 

 

 • Dromen of visioenen waarin de ooievaar overleden is vertellen je over het einde van een mogelijkheid, maar ook moeilijkheden in je omgeving, familie, en over geestelijke problemen. Een andere uitleg is dat je geen energie meer in een project stopt en daardoor bewust een einde maakt aan oude banden die misschien wel betrekking hebben op familie of gezin.  

 

 

  

Orka

Dromen of een visioen over een orka staat in verbinding met je pure ziel en weerspiegeld de eigenschappen die nodig zijn en/of de karaktereigenschappen die je bezit. Uitdaging, ondernemen, spelen, hogere energie en hogere trilling ervaren in het leven. Je gaat voor goud, maar je moet een langere weg afleggen voordat je doel, wens en/of levenspad bereikt. Dromen en visioenen over de orka gaan over zowel bewust als onbewust zijn van je negatieve en positieve eigenschappen. 

 

 • Daarnaast kan de orka zowel de innerlijke woede, innerlijke demonen vertegenwoordigen, het onvoorspelbare als warmte en genegenheid. De orka is agressief, kan dus snel en gevaarlijk uit de hoek komen maar kan ook als het de juiste tijd en/op het juiste moment liefdevol zijn.
 • De orka wordt ook wel de wolf van de zee genoemd. De opgekropte woede en boosheid worden niet juist geuit, en moeten nodig onderzocht worden. De orka blijft natuurlijk ook een zoogdier net als de dolfijnen, en staat daarom ook voor spirituele begeleiding, intelligentie, mentale eigenschappen en vertrouwen.

 

 • Komt de orka heel dicht bij je en of raakt hij je aan dan duidt dit op genezing, mogelijkheden inzien, oerkracht, en vertrouwen hebben in het spirituele of het hiernamaals.

 

 • Bevrijd je de orka in je droom of visioen dan vertelt het je dat je de kracht hebt gevonden, je angsten, woede, oude pijnen en agressie te overwinnen Je staat als het ware weer in verbinding met het universum, je hogere doel, je vind het balans in je leven en/of in de situatie. 

 


Otter

Dromen of visioenen over een otter vertellen je over blijdschap en geluk, je vindt plezier in de meest kleine dingen in het leven. Een andere uitleg is ook tederheid, liefde in relaties, wensen, dromen en projecten, die je deelt met andere mensen in je omgeving. Een andere uitleg is dus de uitdaging aangaan, nieuwe mogelijkheden uitvinden, jezelf overtreffen en je aanpassen om je doel te bereiken. Een alternatieve uitleg is de vindingrijkheid, je kunt gebruikmaken van alles wat je aangeboden wordt, je bent zeer creatief of je moet leren om creatief met de situatie om te gaan om het tot een succes te laten groeien. 

 

 

 

 

Paard, Veulen

Als je een droom of visioen hebt over het berijden een paard, vertelt dit over je manier van vooruitgang, nieuwe kansen aannemen. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf op het paard projecteert; je leidt zelf de weg, maakt zelf duidelijk dat je vooruitgang wilt in je leven en dat je nieuwe kansen wilt aannemen.

Dromen en visioenen over het paard vertellen je over kracht, sterk zijn, energie en je ongetemde krach;, de remmen zijn los. Een andere uitleg is spirituele verlichting, het geloof vinden en de mogelijkheden om in verbinding te staan met het hiernamaals.

 

 • Een wit paard in je droom of visioen vertelt je dat geluk, voorspoed, mogelijkheden, reinheid, kennis en wijsheid je kant opkomen.

 

 • Een bruin paard in je droom of visioen vertelt je over geluk en vooruitgang, op het gebied van vruchtbaarheid, aarde, mogelijkheden en het oogsten van je plannen en wensen.

 

 • Een kudde paarden in je droom of visioen vertelt je over vrijheid, emoties, groepsverbanden, ongecontroleerd gedrag en bewustwording van je mogelijkheden als je je hart maar volgt. Een dood of ziek paard in je droom of visioen vertelt je dat er een einde komt aan een project, wens of mogelijkheid. Een andere uitleg is dat er een einde komt aan ongecontroleerd en ongeremd gedrag, maar ook de emoties, en je vrijheid komen tot uiting en tot rust.

 

 • Veulen in je droom of visioen vertellen je over kracht, sterk zijn, energie en je ongetemde krach;, de remmen zijn los. Een andere uitleg is spirituele verlichting, het geloof vinden en de mogelijkheden om in verbinding te staan met het hiernamaals. Nog een andere uitleg is dat een Veulen het innerlijke kind, speelsheid , onschuldig zijn, het nemen van nieuwe stappen weerspiegeld. 

Padden

Als je droomt of een visioen hebt over een pad dan vertelt het je over de aardse gebondenheid, maar ook de beschermende vrouwelijke kracht die ons helpt tijdens moeilijke tijden en gevaren. Een andere uitleg is de schaamte en angst om je ware zelf te laten zien. Je vindt jezelf niet mooi, maar je moet niet vergeten dat schoonheid van binnen zit. Een andere uitleg is dat padden staan voor het aanpassen aan een situatie, je kunt op meerdere gebieden goed zijn. Een alternatieve uitleg is dat de pad een helende gave heeft, geneeskrachtige kansen, en geestelijke, emotionele verbeteringen.

 

  

Panter, luipaard

Luipaard, panter in je droom of visioen vertelt je over kracht, schoonheid en elegantie, maar ook een trouwe vriend is, mits jij voorzichtig en eerlijke bent. Een andere uitleg is woede, angst, verdriet, het weerspiegeld namelijk jezelf, je eigenschappen, dat wat wilt zijn en/of dat wat je niet bezit. Als het ware ben jezelf de panter, je weerspiegeld alles in de droom of visioen op de panter, luipaard. Een alternatieve uitleg is dat de panter, luipaard ook een verwijzing kan zijn naar bescherming vanuit het hiernamaals.

 

 • Dromen of visioenen over de zwarte luipaard, zwarte panter vertellen je over je donkere kant, de dood en wedergeboorte maar ook dat er gevaar op de loer ligt. Een andere uitleg is dat de panter symbool staat voor kracht, schoonheid en elegantie, maar ook een trouwe vriend is, mits jij voorzichtig en eerlijke bent. Een alternatieve uitleg is dat de panter, luipaard ook een verwijzing kan zijn naar bescherming vanuit het hiernamaals.

 

 

 

Parkiet

Dromen over een parkiet vertellen je over nieuwe inzichten, berichten, ideeën en mogelijkheden die als geroepen komen. Een andere uitleg is dat je je bewust wordt van het feit dat je vraag om hulp is gehoord. Een andere uitleg is, dat het tijd wordt dat je de vleugels eens uitstrekt, en kijkt waar de wind je brengt. Je moet dus bij een parkiet droom je hart eens geloven, en je ratio opzij zetten om nieuwe kansen en inzichten te krijgen.

 

 • Dromen over een parkiet vertellen ook de mogelijkheden om nieuwe richtingen in te slaan, echter je moet wel oppassen voor roddels en twijfels die men, of jijzelf, verspreidt. Ook kunnen parkieten zijn die ons het grootste geheim vertellen wat je altijd al wilde weten.
 • Een vogel is altijd een mooi voorteken ongeacht het soort. Een vogel in je droom vertelt je ook iets over de manier waarop je anderen benadert; dat kan uit de hoogte en groots zijn, maar wel vanuit een positieve instelling. Een andere uitleg is dat de vogel je komt ondersteunen, als een totemdier en/of vanuit het hiernamaals en dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

 

 

 

 

Papegaai

Dromen of visioenen over een papegaai vertellen je over de mogelijkheden om nieuwe richtingen in te slaan, echter je moet wel oppassen voor roddels en twijfels die men, of jijzelf, verspreidt. Ook kunnen papegaaien ons het grootste geheim vertellen wat je altijd al wilde weten.

 

 • Een pratende papegaai in je dromen of visioen vertelt je dat er misschien lichtzinnig gedrag en geroddel onder je geliefden is, kennissen die je best wel eens tegen kunnen vallen, of misschien kom je wel iets van je vrienden te weten wat je graag wilt delen met anderen.

 

 • Dromen of visioenen over het zien slapen van een papegaai, vertellen je over een onderbreking van onenigheid binnen het gezin, dit kan zowel positief als negatief zijn, maar ook over ruzie en roddel binnen je familie, waardoor er wel eens een breekpunt kan ontstaan die niet meer te repareren is.

 

 • Dromen of visioenen over een dode papegaai vertellen je dat er ergens een einde aan komt. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Een aanverwante uitleg is dat je enige vorm van tegenslagen zult ervaren in je privéleven, of achteruitgang op het sociale vlak. Een andere uitleg is dat de roddels zijn gestopt, de laster verdwijnt, of je laat het los en je bent er klaar mee, of je wilt er niet meer naar terugkijken.   

 

 

 

Pinguïn

Als je droomt of een visioen hebt over een pinguïn, dan vertelt dit je dat je problemen niet zo serieus zijn als je zou denken, maar ook staat de pinguïn voor aanpassing in een project, wens, droom, werk of relatie. Een andere uitleg is dat de pinguïn je bewust moet maken van de balans; het evenwichtig afwegen en keuzes die we maken. Ook komen de twijfels of je de juiste keuzes hebt gemaakt bij de pinguïn kijken. Een andere uitleg kan zijn dat je emoties een zware wissel op je trekken vanwege een negatieve situatie. Je zou moeten proberen balans en innerlijke harmonie te zoeken.