• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Rat

Dromen of visioenen over een rat vertellen je over onveilige en gevaarlijke situaties waarop je grip denkt te hebben, maar ondertussen kun je onverwacht een harde val maken waaruit je niet snel meer opklimt. Een andere uitleg is dat er iets of iemand aan je knaagt, maar ook ruzie, twisten met je geliefde, je voelt je niet goed en zit niet lekker in je vel. Het kan ook eventueel verwijzen naar iets dat je onder de leden hebt, waar je naar moet laten kijken. Een meer alternatieve uitleg is de vagina en zijn seksuele verlangens, de seksuele behoeften zijn groot, evenals de voortplantingsdriften.

  

 • Dromen of visioenen over het doden van een rat vertellen je echter dat je de problemen hebt overwonnen, je laat het oude achter je en je zult nieuwe kansen aanpakken die je veel gaan brengen, maar eerst moet je nog uit het dal klimmen. Een andere uitleg is dat je in staat bent andere mensen te overtroeven en je mening te geven die doorslaggevend is.

 

 • Bruine ratten in je droom of visioen vertellen je voornamelijk over de aardse zaken, zoals keuzes maken, verlangens, mogelijkheden, dromen, kansen, ideeën en wensen die realistisch worden.

 

 • Zwarte ratten in je droom of visioen vertellen over moeilijkheden, maar ook ziekte, negatieve situaties, einde van een situatie, de dood en de wedergeboorte die volgt

 

 • Witte ratten in je droom of visioen geven aan hoe je in het leven staat, je onthouding, gevoelens, onvruchtbaarheid, en koud gedrag, een nieuw begin ervaren als je maar in jezelf gelooft. 

 

 

 

 

Reiger

Dromen of visioenen over een reiger gaan over nieuwsgierigheid, het ontdekken van nieuwe kansen, intuïtief zijn en ondernemen zonder angst of twijfels, maar of het de juiste keuze is ontdek je pas nadat je het hebt geprobeerd.

 • Dromen en visioenen waarin een reiger verschijnt gaan over de verbinding met het universum, je gidsen, helpers en ondersteuner; ze verschijnen aan je via de reiger die je komt het nieuwe laat ontdekken, de nieuwe kansen laat zien. De reiger heeft een vast en rechtdoor zee doel, idee, wens en wijkt daar niet vanaf. Plannen en regelen, uitzoeken en ondernemen zijn doelen voor je als de reiger verschijnt in je droom of visioen. 

 

 

  

Rups

Dromen of visioenen over een rups vertellen je over transformatie, het begin van veranderingen in het leven, een nieuwe ontwikkeling en mogelijkheden die daaruit ontstaan. Een andere uitleg is dat je in kleine stappen moet denken in je leven, want grote veranderingen komen namelijk in fases van ontwikkelingen.

 

 • Rupsen in een cocon in je droom of visioen vertellen je over veranderingen op korte termijn, vergeet niet dat je eerst aandacht moet schenken aan je project, wens of idee voor dat je herboren kunt worden.

 

 • Maakt de rups een cocon in je droom of visioen vertelt dit je over veranderingen, maar ook het bewustzijn dat je je terugtrekt om aandacht te schenken aan de details van iets nieuws, aandacht aan jezelf schenken. Een andere uitleg is dat je je heel erg terugtrekt van je vrienden, geliefde of kennissen; je wilt het misschien wel zelf oplossen.

 

 • Het vernietigen van een cocon in je droom of visioen vertelt je over het einde van een ontwikkeling, droom, wens, idee of mogelijkheid. Een andere uitleg is dat je het idee of gevoel hebt dat je alles bent verloren in je leven. Alles is kwijt, je hebt niets meer over, je ziet ook geen mogelijkheden meer om het op te pakken. 

    

 

 

 

 

Scarabee

Als je droom of een visioen hebt over een scarabee vertelt je over het vermogen om je aan te passen, te overleven en te veranderen onder alle omstandigheden. Een andere uitleg is de zon, wederopstanding en onsterfelijkheid ervaren in je leven, er komt dus een einde aan een moeilijke tijd of obstakels die je niet kon overwinnen waarna je een nieuwe kans krijgt. Nog een belangrijke uitleg is het overwinnen van je angsten met betrekking tot ouder worden en de eventuele dood die daarop kan volgen, of de angst dat je iets wat niet meer van toepassing is moet loslaten voor iets passend nieuws. 

  

 

  

Schaap

Dromen of visioenen over schapen vertellen je dat er mogelijkheden zijn tot nieuwe kansen, en de verschillende opties die je kunt kiezen, je mag zelf keuzes maken. Het schaap staat ook voor losmaken van de kudde en voor hulpeloosheid. Een schaap vertelt je de voorziening van je basisbehoefte, innerlijk geluk, gezondheid en misschien hoef je je financieel niet veel zorgen te maken. Het schaap in een droom of visioen vertelt je ook over reinheid, inzicht en signalen vanuit hiernamaals, goden, godinnen, god, gidsen enzovoorts.

 

 • Dromen of een visioen over het scheren van schapen vertellen je dat je een periode van welvaart tegemoet kunt zien, je kunt gaan oogsten nadat je lang voor een wens, droom, idee hebt gewerkt.

 

 • Als de schapen er niet goed of ziek uitzien in je droom of visioen, is het mogelijk dat je goed doordachte plannen mislukken of in het water gaan vallen. Je moet namelijk altijd aandacht aan je wensen, dromen en ideeën blijven geven. Een andere uitleg is dat je de obstakels niet hebt overwonnen. Nog een andere uitleg is dat ondanks dat je in je leven alles bezit wat je wenst, ervaar je toch geestelijke, of emotionele tegenslag.

 

 • Wanneer je een kudde schapen ziet in je droom of visioen vertelt dit je over vooruitgang die je vooral te denken hebt aan teambuilding en samenwerking. Een andere uitleg is dat je maar niet los kunt komen van de kudde om je heen, alsof je eraan vastgeplakt zit. Nog een andere uitleg is dat het je zakelijk voor de wind gaat, het is tijd om tot rust te komen en te vertrouwen dat alles zonder enige moeite goed zal komen.

  

  

Schorpioen

Als je droomt of een visioen hebt over een schorpioen vertelt dit je over de bewustwording van een pijnlijke of schadelijke situatie in je leven. Een andere uitleg is het ervaren van vernietigende gevoelens, bittere woorden en negatieve gedachten over jezelf en negatieve gevoelens naar een ander toe. Het kan zijn dat het je je ervan bewust wordt dat je een levenspad hebt gekozen van zelfvernietiging, of het einde maken aan iets wat niet meer passend is in je leven.

 

 • Wordt je gestoken door een schorpioen in je droom of visioen dan vertelt het je dat je jezelf onnodig pijn doet. Het wordt tijd dat je bewuster met je gedachten omgaat, je bent zelf de negatieve spiraal in je leven. 

 

 

 

 

  

Slang, Boa, Cobra

Als je een slang ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je een relatie als verstikkend ervaart, angstig bent en begrensd in je leven. Een andere uitleg is onderdrukte seksuele behoeftes of verborgen seksueel genot waaraan je behoefte hebt in je relatie. Een andere uitleg is dat je het oude los moet laten om nieuwe inzichten te krijgen, vaak heeft dit een spirituele of geneeskrachtige verwijzing. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf projecteert op de slang, boa of cobra, om je bewust te maken van je eigen gedrag.

 

 • Dromen of visioenen over een boa of cobra vertellen je over de bewustwording van glad en snel gedrag, je glijdt overal doorheen, maar niet altijd op een nette manier. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar jezelf en probeert in contact te komen met je gevoelskant en je bewuste kant.

 

 • Wanneer je in je droom of visioen een slang ziet waardoor je gebeten wordt, duidt dit op je diepste verborgen angsten en zorgen waardoor je je bedreigd voelt. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf altijd projecteert op de slang, boa of cobra omdat je je bewust mag worden van je eigen gedrag.
 • Een andere uitleg is dat je gewaarschuwd wordt voor iets in het echte leven waar je je nog niet bewust van bent of dat nog niet aan de oppervlakte is gekomen. Een andere uitleg is dat het kan ook staan voor creatie en creatieve energie. Een alternatieve uitleg is dat een of andere situatie of relatie je als het ware gehypnotiseerd houdt. 

 

 

 

 

Spin

Dromen of visioenen over een spin vertellen je dat je het gevoel hebt dat er een situatie of relatie is die je beperkt, aanvalt, verleidt, de angst in je naar boven haalt, woede, pijn en verdriet bezorgt die je totaal overrompelt en niet meer onder controle hebt. Je moet niet vergeten dat je jezelf altijd projecteert op de spin dus je valt jezelf aan. Je probeert jezelf bewust te maken van de situatie en van angsten, problemen, obstakels, gevoelens en emoties die je niet de baas kunt.

 

 • Een andere uitleg is dan ook dat je graag wat meer afstand wil bewaren van een verleidelijk aanbod, of een persoon in je leven. Nog een andere uitleg is dat de spin staat voor creatieve oplossingen vinden, in een situatie in je leven. Een alternatieve uitleg is de behoefte aan macht en kracht, die je behoedt voor zelfdestructieve gedachten en vooral je vrouwelijke energie tot uiting laat komen.

 

 • Als je een spin doodt in je visioen of droom, vertelt dit je over overwinning op een innerlijk obstakel, problemen, strijd die je moest leveren, een einde van een moeilijk tijd en tegenslag. Een andere uitleg is het ervaren van de vernietiging van alles wat is geweest en dat wat je niet meer nodig hebt. Nog een andere uitleg is dat je een einde maakt aan het zelf ondermijnen, jezelf tekort doen, je eigen grenzen overschrijden, je angsten, gevoelens en emoties, doordat je de projectie opheft. 

 

 • Een droom of visioen over een spinnenweb vertelt je over het verlangen naar controle en overzicht in je leven. Een andere uitleg is, het ervaren van je innerlijke wijsheid en remmingen, waardoor de manier van uitdrukken heel erg bewust, geconcentreerd en gedoseerd is. Een andere uitleg is, dat je gevangen zit in een situatie, obstakel of probleem. Een belangrijke uitleg is dat het web het uitzetten van nieuwe verbindingen, lijntjes, connecties en energetische krachten weerspiegeld.  

 

 • Een andere uitleg is het weven van je eigen levens web, een web van dingen, mensen, situaties die belangrijk voor je zijn. Het zien van de verbindingen die je kracht geven, maar je kunt ook denken aan het zien van ongezonde verbindingen die je kracht en energie kosten.  Je weet op dit moment niet goed wat je wilt of kunt doen en je weet ook niet waar heen je moet gaan.
 • Een alternatieve uitleg is, dat je sociale netwerk van kennissen goed in balans is, en je een duidelijk overzicht hebt van wat je van iedereen kan verwachten. Dromen of visioenen over een gebroken, gescheurd of kapot web vertellen je, dat je overzicht van kennissen en vrienden niet meer overeenkomt met je wensen. Je bent uit balans en hebt geen controle meer over de situatie, obstakels en problemen. 

 

 • Als je gebeten wordt door een spin in je droom of visioen dan vertelt het je dat je een conflict kunt ervaren met een vrouwelijke persoonlijkheid in je leven, of met je eigen vrouwelijke energie en kracht die al een tijdje uit balans is. Een andere uitleg is dat je klaar bent voor een transformatie en veranderingen in welke vorm dan ook in je leven. 

 

 

 

Spotvogel

Dromen of visioenen over de spotvogel vertellen je dat je inzicht wil hebben in een situatie. Een andere uitleg is dat je vraag om hulp is gehoord, maar het kan er ook naar verwijzen dat je de roep om hulp van andere mensen hebt onderschept, en hiernaar kunt handelen. Een vogel is altijd een mooi voorteken ongeachte wat voor soort vogel het ook is.  

 

 

 

 

Stekelvarken

Dromen of visioenen over een stekelvarken maken je attent op het ervaren van prikkelbaar zijn, een aangebrand karakter hebben of een moeilijke periode in je leven. Een andere uitleg is dat je natuurlijk op je hoede moet zijn voor indringers en buitenstaanders die je niet in je omgeving wilt hebben, maar ook het afstoten en verwijderen van het verleden. 

 

 

Stinkdier

Dromen of visioenen over het stinkdier vertellen je dat je in een situatie zit die je niet prettig vindt, maar die wel tot rust en in balans aan het komen is, het oude wordt losgelaten en geuit. Een andere uitleg is dat je onbewust mensen buitensluit of wegjaagt uit je omgeving, je wilt niet gestoord worden en raakt in paniek als iemand je grens overschrijdt.

 

 

 

Struisvogel

Dromen of visioenen over een struisvogel vertellen je dat je moeite hebt met je problemen onder ogen zien, je wilt de waarheid niet onder ogen komen. Een andere uitleg is dat je in een ontkenningsfase zit, ook kunnen twijfels, onduidelijkheid en geen keuzes maken een rol spelen in je leven. 

 

 

 

Tijger

Dromen of visioenen over een tijger vertellen je dat je doelgericht te werk gaat, maar ook dat je meer je dierlijke of biologische instincten moet volgen, volg je ware zelf, je hart. Een andere uitleg is dat je onderdrukte emoties, gevoelens en agressie je beangstigen. Een alternatieve uitleg is dat seksuele verlangens, vrouwelijke energie, agressie en verleidingen.

 

 • Dromen of visioenen over opgesloten tijgers vertellen dat je last kunt hebben van driften, agressie, woede en emoties en die onder controle probeert te krijgen. Een andere uitleg is dat je oer-, dierlijke-, vooral seksuele driften overwint.

 

 • Dromen of visioenen over een tijger die je aanvalt vertellen je over somberheid, mislukken, falen, emoties die je niet de baas bent, verloren bent. Een andere uitleg is stress en bewust tegenwerking voelen waardoor je niet meer in staat bent normaal te redeneren.

 

 • Het doden van een tijger in je droom of visioen vertelt je dan ook over overwinning, afweren, succesvol zijn in het ondernemen van je plannen. Je wensen, dromen en ideeën zijn realistisch. Een andere uitleg is goede gezondheid, vitaal voelen, krachtig zijn.

 

 

 

Uil

Een uil in je droom of visioen vertelt je over wijsheid, inzicht, kennis en deugdzaamheid. Je kunt ook denken aan overwinning, geluk. Een alternatieve uitleg is dat je niet het gevoel hebt dat je altijd voorspoed ervaart, maar dat je overal voor moet werken en/of heel veel moet leren en studeren. Het weerspiegeld het eeuwige proces van leren en studeren, de vraag echter is ben je de leerling of de leraar.

 • Een andere uitleg is dat de uil staat voor de duisternis en de dood en de mogelijkheid tot reïncarneren. Een alternatieve uitleg is dat de uil ook staat voor onheil en tegenslag die je ervaart omdat je er voor je gevoel veel voor moet doen. Het weerspiegeld echt de levensweg, de bergen en de dalen.  De uil reflecteert je schaduwzijde, je negatieve kant, dat wat je niet ziet maar dat wat andere wel waarnemen.  Daarnaast kan de uil ook de spirituele verbinding weerspiegelen zoals met goden, meesters, wijze leiders, goeroes enzovoorts. 

  

 • Dromen of visioenen over een uil die roept vertellen je dat je meer moet vertrouwen op je gevoel, en minder op wat je ziet of wilt zien in het leven, je moet derde oog, intuïtie, spirituele verbinding vertrouwen. Het is de roep naar zelf ontwikkelen en het proces en de bewust wording van het feit dat alles goed komt. De uil reflecteert je schaduwzijde, je negatieve kant, dat wat je niet ziet maar dat wat andere wel waarnemen. Het weerspiegeld dus ook duisternis, ziekte, tegenslag of het einde van een project. Je wens, droom of zelfs de dood, waarna er weer de wedergeboorte plaatsvindt zowel voor jezelf of voor anderen.

 

 • Valt de uil je aan in de droom of visioen dan vertelt het je dat je je huidige levenssituatie eens onder de loep moet nemen, wijsheden, inzichten die niet in orde zijn, moeten worden herzien. Als het ware wordt je wakker gemaakt door jezelf, je ziel maakt je bewust - je vertrouwd op de verbinding met het hogere, universum enzovoorts.  
 • De uil reflecteert je schaduwzijde, je negatieve kant, dat wat je niet ziet maar dat wat andere wel waarnemen. Het weerspiegeld dus ook je licht, je kennis, je wijsheid die je misschien wel hebt verborgen, weggeschoven. Het is daarnaast ook de duisternis, ziekte, tegenslag of het einde van een project. Je wens, droom of zelfs de dood, waarna er weer de wedergeboorte plaatsvindt zowel voor jezelf of voor anderen. 

 

 • Dromen of visioenen over een vliegende uil, of als je gefladder hoort, vertellen je over geestelijke ontspanning, geestelijke rust en gevoelens die je moet leren te uiten. Echter er is ook de tegenhanger die je vertelt dat je juist te gespannen bent en niet tot rust kunt komen. Het verlangen naar inzichten, het boven jezelf uit vliegen, het verbinden met het derde oog, chakra's en/of spirituele inzichten en verbindingen. 

 

 • Dromen of visioenen over een dode uil vertellen je over het einde van een droom, wens, project of idee. Een andere uitleg is dat je ontsnapt aan obstakels, dit kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Een dode uil brengt een einde aan een slepende ziekte, geestelijke overwinning, en de dood. Oftewel een einde aan iets waarna er plaats komt voor de wedergeboorte. Het afsluiten van oude ongezonde situatie en dingen in je leven. Je hebt de juiste informatie, kennis, wijsheid om knopen door te hakken.   

 

 • Een witte uil in je droom of visioen vertelt je over voorspoed, inzicht, lessen, nieuwe kansen, geestelijke overwinning en inzichten, of het nieuwe begin, het spirituele, het universum en dat waarmee je een hogere verbinding hebt. 

  

 • De bruine uil in je droom of visioen vertelt je over warmte, de aarde, de basis van het leven,  je bron. Je kunt ook denken aan inzicht, emoties, einde en tegenslag overwinnen vanuit de bron van het leven.