• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Aardappel 

Dromen of visioenen over een aardappel vertellen je over het begin van het leven, de basis van onze voeding. De aardappel verschijnt vaak in je droom of visioen als je aan de basis van een nieuwe start of een nieuwe kans in het leven staat. Dromen over een aardappel weerspiegelen de start van het proces waarin je zit in het leven. De bewustwording van zaadjes planten, verzorgen en dan oogsten van je dromen, wensen en ideeën. Als alternatief kun je denken de ervaring van eventueel luiheid en domheid die je kunt ervaren.

  

Als je aardappelpuree ziet of eet in je droom of visioen, is dit een aanwijzing dat je je bezorgd maakt over financiële zaken, de basis van je leven heb je dan wel op orde maar enige mate van verbetering zit er niet in. Een andere uitleg is dat je tevreden moet zijn met wat je hebt gekregen in de situatie waarin je zit. Ook hierin zit een stukje bewustwording en/of wakker wordt moment van...! . ongeacht je situatie dit kun je dus zowel positief als negatief ervaren. 

 

Een droom of visioen over eten met aardappels vertelt je dan ook hoe je in het leven staat, je bent tevreden met wat je hebt, je basis is goed. Je staat aan het begin van nieuwe mogelijkheden, maar blijf wel voldoende aandacht besteden aan je gemaakte plannen, wensen en dromen. Een andere uitleg is dat je dingen wilt herzien of overdenken, voor je doorgaat op de weg die je bent ingeslagen. Een alternatieve uitleg zegt dat je goed op je voeding moet letten; gezonder eten zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. 

 

 

 

Aardbeien

Dromen en visioenen over aardbeien vertellen je over seksuele en sensuele verlangens en de verleidingen die je hebt ervaren in je leven. De aardbei vertelt je over de vrouwelijke energie met een klein tikje mannelijkheid. De vrouwelijke kant mag je dan ook meer waarderen, houd van je zelf, van je innerlijke schoonheid. Een andere uitleg is dat je vooruitgang ervaart, je wensen, dromen en ideeën worden werkelijkheid.

Visioenen en dromen over het eten van aardbeien voorspellen vruchtbare mogelijkheden en dan vooral op liefdesgebied, dus misschien wel een nieuwe liefde, of een herwonnen liefde in een bestaande relatie. Een andere uitleg gaat over de innerlijke balans tussen je mannelijke en je vrouwelijke energie.

Zwangere vrouwen, of vrouwen die een kinderwens dromen vaak over aardbeien Visioenen en dromen dat je in aardbeien handelt betekent een vruchtbare en rijke oogst, maar ook geluk en een soepele samenwerking. 

  

 

 

 

Abrikoos

Dromen of visioen over een abrikoos vertellen je over vruchtbaarheid en ondernemend vermogen om kansen en mogelijkheden positief om te zetten in iets waardevols. Een andere uitleg is dat je nieuwe plannen, wensen of mogelijkheden voor de langere termijn zijn bestemd. Zie ook zomer, Picknick  boerderij, natuur, tuin, moestuin

 

 

 
Alcohol  

Dromen en visioenen over alcohol vertellen je iets over een ongedwongen manier van leven, over tevredenheid en kans op succes; je hebt het gevoel de juiste keuzes te hebben gemaakt.

Dromen of visioenen waarin je overmatig drinkt vertellen je het gevoel van spijt en onbekwaamheid, maar ook de angst voor de werkelijkheid, de dagelijkse pijnen, problemen, de lasten die je wil ontvluchten. Een andere uitleg is dan ook dat je bang bent dat mensen je echte persoonlijkheid zullen zien, of dat je excuses wilt vinden voor wat je gedaan hebt of versloft hebt in je leven en zeker ook de schaamte en zelfbeschuldiging.

 

Dromen of visioenen over teveel alcohol vertellen je dat je dingen luchtig, gemakzuchtig en niet realistisch bekijkt, alsof je het niet allemaal serieus neemt. Een andere uitleg is dat je als een kip zonder kop rondloopt, als een dwaas, een twijfelaar en als een dromer. Nog een andere uitleg is dat alcohol ook staat voor overwinning, succes en gelukkige afloop. Een alternatieve uitleg is de bewustwording, omdat je misschien in je waakbestaan problemen kunt ervaren met het nuttigen van alcoholische dranken.

 

 

 

Ananas

Een ananas in visioenen of dromen vertelt je dat je persoonlijke kenmerken, karaktereigenschappen en je mannelijke en vrouwelijke energie duidelijk aanwezig zijn. Een andere uitleg is dat je scherpe of ruwe randjes in een relatie of situatie kunt ervaren, maar zelf ook wel pittig uit de hoek kunt komen. Een andere uitleg is dat de ananas staat voor samenwerking en geluk in het leven, maar ook voor overwinning op persoonlijke gebieden.

 

 

 

Appel 

Dromen of visioenen over een appel of peer vertellen je over het hart, het ware gevoel, vruchtbaarheid en het centrum of de kern van het leven. Maar ook over de gezonde basis van het leven, die ervoor zorgt dat je gezondheid verbetert.

 

De appel is ook een vertegenwoordiger van het pentagram en de elementen aarde, water, vuur en lucht en daarom vertelt de appel de mogelijkheden om dingen te veranderen en aan te brengen in je leven, zodat je nieuwe inzichten krijgt die kunnen leiden tot iets moois.

 

Een appelboom met mooie appels in je droom of visioen vertelt je over een gezond hart, vruchtbaarheid en mogelijkheden, de tijd is rijp om te plukken en de familiesituatie te verbeteren want de basis is genezen. Echter, je moet niet vergeten dat de combinatie slang en appelboom en eventueel appel plukken niet positief te noemen is, omdat het verwijst naar het christelijke verhaal van Adem en Eva

 

Vallen de appels van de boom dan vertelt het dat de waarheid, of je ware gevoel, je familiebanden niet ver van de waarheid verborgen liggen; de oplossing voor je problemen ligt voor het grijpen

 

 

 

 

Bier

Dromen of visioenen over bier gaan over vergeving, inspiratie en blijdschap. Een andere uitleg is dat je een sociaal leven hebt, maar ook overmaat, en niet zuiver handelen.

Dromen of visioenen over het drinken aan een bar gaan over onbezonnenheid, tegenslag en negatieve inspiratie.

Het brouwen van bier in je droom of visioen vertelt je over medische genezing van emotionele en geestelijke problemen, je bent je bewust van je keuzes en de gevolgen ervan.

 

 

 

Bonen

Visioenen en dromen over bonen vertellen je dat je mag of kunt gaan zaaien in je leven zodat je aan je droom of wensen kunt gaan werken en later kunt oogsten. Een andere uitleg is de vruchtbaarheid, en de basis van het leven die de boon vertegenwoordig  

 

 

 

 

 

Boter

Dromen of visioenen over boter vertellen je dat je iets probeert te verbergen, te verlengen of te verbeteren. Een andere uitleg is dat je op zoekt bent naar ondersteuning, en hulp om je problemen of oude pijnen en emoties op te lossen. De alternatieve uitleg is dat boter de eerste tekenen zijn van financiële verbetering; tot nu toe heb je het financieel heel moeilijk gehad en nu ga je met kleine stapjes vooruit. 

   

 

 

Brood

Dromen of visioenen over brood vertellen je over de basisbehoefte van het leven, de basis van het lichaam en de basis van een nieuw project, wens, of droom. Brood weerspiegeld de voeding van de ziel, je bron, je basis en/of hoe je in het leven staat. Dromen over brood gaan daarnaast ook over het proces van het leven en/of de situatie waarin je zit,

 

Je kunt denken aan het symbolische het proces van deeg kneden, rijzen, bakken, eten - je dromen, wensen, levens idee proces. Het geduld dat je mag hebben om daar te komen waar je moet zijn maar dan vanuit de basis gezien. Een andere uitleg is dat je in het verleden hebt gezaaid en geoogst en nu kun je de vruchten – in de vorm van een basisinkomen of basisgeluk – plukken en ontvangen.

 

Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt onvoldoende te hebben ontvangen en dat je meer verdient; dit kan zowel financieel zijn, als kansen of relaties en op het emotionele vlak. Ook hier weer kan er sprake zijn van het gevoel dat je een te kort hebt aan iets wat met je hele wezen te maken heeft. 

 

 

 

 

Cake

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een cake vertelt dit je dat je zou moeten leren om je werkzaamheden te delegeren in plaats alles zelf te doen. Een andere uitleg is egoïsme of het gevoel hebben dat je niet krijgt wat je toekomt, je vindt dat je meer verdient in het leven. Nog een andere uitleg is dat de prestaties die je hebt geleverd hun vruchten afwerpen, je zult succesvol zijn.

 

Een gevulde cake in je droom of visioen vertelt je, dat je op de goede weg zit en dat je bewust keuzes hebt gemaakt, vol met arbeid en vlijt, maar toch lijkt het nog niet helemaal af te zijn. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je blijft hangen, stilstaat of niet de juiste mogelijkheden bezit.

Wanneer je droomt of een visioen hebt over het eten van cake vertelt dit je dat je beloond zult worden voor je harde werk en dat je succes zult vieren. Deze droom of visioen zou ook aan kunnen geven dat je meer wilt dan je feitelijk aankan, dus heb even geduld. 

 


Chocolade

Dromen of visioenen over chocolade vertellen je over de motor van het geluksgevoel, even de zorgen en problemen vergeten. Een ander uitleg is dat je goed zorgt voor personen die van jou afhankelijk zijn, moederlijke of vrouwelijke liefde uitstraalt. Nog een andere uitleg is dat chocolade staat voor betere financiële mogelijkheden, kennis en vrouwelijke kracht die je tot nieuwe kansen brengt.

Als alternatieve uitleg kan chocolade dromen verwijzen naar de vrouwelijke cyclus (hormonen) ongeacht je uiterlijke verschijningsvorm. Een aanvulling hierop is verlangen, verslavend gedrag of vast zittende patronen die op dit moment belangrijk zijn in je leven en/of een bewustwordingsmoment in je leven. 

 

Het eten of het zien van een chocoladereep in je droom of visioen vertelt je dat je banden met kennissen en zakelijke relaties zullen worden aangescherpt, en verbeterd. Een andere uitleg is dat je aan de ene kant onafhankelijk wil zijn, en aan de andere wilt zorgen voor je medemensen, met als gevolg je verdeeld voelen of last hebben van twijfels.

 

Dromen of visioenen over bonbons en/of luxe chocolade duiden op veel ruimte op het financiële gebied en een verbetering tussen relaties en innerlijke gevoelens. Een andere uitleg is dat je geproefd hebt aan onafhankelijkheid en meer zelfstandigheid; dit haalt het goede in je naar boven. 

 

Bittere chocolade in je droom of visioen vertelt je dat je meest pure en ware zelf tot uiting komt, maar ook het ervaren van teleurstellingen of emotionele, geestelijke problemen en tegenslag.  

 

  

 


Eten

Dromen of visioenen over eten vertellen je dat je gelukkig bent, met de situatie waarin je zit, in een relatie. Eten, voeding weerspiegeld altijd de spirituele voeding die je nodigt als mens om te groeien, te ontwikkelen enzovoorts. Een andere uitleg is dat je je tevreden bent met een situatie of met je leven. Een andere uitleg is dat eten staat voor de basisbehoefte in het leven, je hebt de vruchten geplant, verzorgd en nu kun je oogsten. Nog een andere uitleg is voeding, eten ook kan verwijzen naar een grote honger naar iets wat je altijd al wilde enzovoorts.

 

Dromen of visioenen over het klaar maken van eten vertellen je dat je aan de behoeftes van andere voldoet, je vergeet jezelf aandacht te geven. Een andere uitleg is dat het klaar maken van eten je vertelt dat je een aspect van jezelf moet waarderen en meer moet verzorgen. Nog een belangrijke uitleg is dat voeding, eten een deel van jezelf weerspiegeld dat aan dacht nodig heeft – het groei en ontwikkelingsproces in je leven. Als alternatief is dat je de honger naar meer ervaart. 

 

Visioenen of dromen waarin je alleen eet vertellen je je dat over het verlangen naar meer inzicht, groei, ontwikkeling en dit kan op verschillende vlakken zijn, spiritueel, geestelijk als mens en/of ho je het zelf in wilt vullen. Een andere uitleg is dat je je eenzaam en verdrietig voelt, je schenkt geen aandacht aan vriendschappen, maar mensen schenken ook geen aandacht aan jou. 

 

Visioenen of dromen waarin jijzelf niet mee eet maar andere mensen wel ziet eten, vertellen je dat je het gevoel hebt dat je aan de zijlijn staat, je wordt genegeerd, geweerd en afgewezen. Je bent niet verbonden met jezelf, je levenstaken, opdrachten, spirituele verbinding enzovoorts. Je kunt ook denken aan burn-out, stress, levensmoe, geen interesse, geen mening hebben. Een andere uitleg is dat je meer behoefte hebt aan vriendschappen, liefde en relaties of vernieuwing in je leven- eenzaamheid, buitensluiten en afsluiten. Een andere uitleg is dat je dingen anders wilt bekijken dan voorheen, even geen actie ondernemen maar gewoon laten ontwikkelen zonder dat je veel werk voor moet verrichten.

 

Dromen of visioenen over bedorven of rot eten vertellen je dat je emotioneel, spiritueel of geestelijke op bent, je voelt je leeggezogen of uitgeblust. Een andere uitleg is dat je geen aandacht hebt geschonken aan je plannen, dromen, wensen en ideeën; je hebt iets versloft in je leven, misschien vriendschappen, relaties, wensen, dromen of je werk. Nog een andere uitleg is dat je een andere manier van handelen wilt/moet aantrekken, gebruiken voordat je verder gaat op de ingeslagen weg.

 

Rot eten, voedsel staat voor dingen die niet gezond zijn en dan kun je denken aan oude patronen, relaties, situaties enzovoorts- vraag jezelf eens af wat loopt er niet lekker in je leven. Bewust wording van het feit dat... Let goed op dat wat rot is dat geeft je inzicht in wat op dit moment belangrijk is in je leven en/of de situatie waarin je zit. Een andere uitleg is dat rot eten, voedsel de dood en wedergeboorte weerspiegeld, het proces van komen en gaan, het einde en het nieuwe begin. De seizoenen en de cyclus van de winter, voorjaar, zomer en herfst momenten in je situatie, relatie, je lichaam, geestelijke ervaringen enzovoorts.    

 

 

 

 

 

Ei 

Dromen of visioenen over eieren vertellen je iets over vruchtbaarheid, ontwikkeling, het leven, nieuwe ideeën en mogelijkheden. Maar het moet wel verzorgd worden en met liefde worden behandeld ( kleine stapjes vooruit) moment. Een ei weerspiegeld de spirituele baarmoeder van het leven en alles wat daarbij betrokken is en/of omheen hoort.

 

Het heeft dus in eerste instantie niets te maken met baby's en zwangerschappen of overgang . Je kunt namelijk ook (spiritueel) zwanger zijn van iets waar je al heel lang van droomt. Dromen over een ei doen we vaak rond het voorjaar en/of in de winter zodat je bewust wordt van het feit dat je kunt bloeien, stralen, succesvol of tastbare transformatie in het voorjaar en Pasen. 

 

Als je over eieren droomt vertelt je over, kansen, mogelijkheden, kennis, nieuwe projecten, zwangerschap. Je kunt ook denken aan geld of overwinningen of dingen toe positief uitvallen, iets wat jouw kant op komt.

 

Nog een belangrijke aanvulling is dat dromen over eieren niet alleen bij vrouwen maar ook veel bij mannen voorkomen. Vrouwen in de overgang en/of die zwanger willen worden dromen heel veel over eieren. 

 

Een gebakken ei in je droom of visioen vertelt je over het ervaren van mindersuccesvolle plannen en kleine plannen vooruit. Een alternatief is dat je probeert te hard je best te doen, je moet een stapje terugdoen, jouw project opnieuw bekijken. Je zult zien dat de kansen er wel zijn maar kleine stapjes zorgen voor de juiste tijd en mogelijkheden. Als aanvullend perspectief kun je zelfs denken aan angsten die verbonden zijn met verminderde vruchtbaarheid en kleinere nieuwe kansen.

 

Een gekookt eitje in je droom of visioen is dan ook zeer positief te noemen als je het op eet, dat vertelt je dat je als het ware je dromen, je wensen, je zaadjes enzovoorts bewust aantrekt!. Manifesteren, visualiseren, affirmatie enzovoorts. Het tastbaar maken van dat wat je wilt. Het is succes en kennis, overvloed en rijkdom vanuit welke visie dan ook. Het vertelt je over vruchtbaarheid, ontwikkelingen en nieuwe kansen aanpakken.    

  

 

Frisdrank

Dromen of visioenen over frisdranken vertellen je dat je behoefte hebt aan reiniging van het lichaam, maar dan vooral richting de vernieuwing, zoethoudertjes, ongezonde gedachten en een overmaat aan ideeën. Een andere uitleg is dat de frisdrank je luxe, rijkdom, overmaat en overwinning voorspelt. 

 


Fruit

Dromen of visioenen over fruit, voorspellen je voorspoed, een goed voorteken, nieuwe en vruchtbare kansen en gezondheid die verbetert. Fruit staat ook vaak voor seksuele opwinding, en seksuele behoefte.

De banaan verwijst naar het mannelijke geslachtsdeel de penis. En de peren naar het vrouwelijke lichamelijke aspect. De sinaasappel verwijst naar de vrouwelijke borsten.

Dromen of visioenen over het eten of plukken van onrijp fruit gaan over korte positieve veranderingen, ziekte, tegenslag en teleurstelling. Een andere uitleg is dat je door de haast het doel, wensen, dromen, ideeën en mogelijkheden uit het oog bent verloren.

Dromen of visioenen over rijp fruit aan een boom vertellen je dat je een goede en succesvolle toekomst kunt verwachten. Je hebt gezaaid, en nu geoogst, en de vruchten bijna letterlijk geplukt.

Dromen of visioenen over het verhandelen van fruit gaan over een positieve en vruchtbare onderneming, of wensen en dromen die uitkomen. Je hebt het inzicht om vruchtbare plannen goed en succesvol uit te voeren.

Fruitsalade in je droom of visioen gaat dan ook over de keuzemogelijkheden die je hebt richting je succes. Een andere uitleg is dat je juist geen keuzes kunt maken, omdat je niet voldoende informatie hebt ontvangen, of omdat je de juiste gedachtegang niet bezit. 

IJsje

Dromen en visioenen over een ijsje vertellen je over je manier van handelen, je doet kil en je hebt een koude en koele mening. Tevredenheid, innerlijke geluk en plezier in het leven en/of de situatie ervaren.  Nog en andere uitleg is dan ook dat je op dit moment geen voortgang in je leven ziet, je zit vast en kunt nergens meer naartoe.

Een alternatieve uitleg is dat je emotionele problemen hebt die je in je greep houden, je zou je gevoelens moeten proberen te uiten. Een alternatieve uitleg is het vasthouden van oude emoties en gevoelens die tot uiting komen. Een spirituele verklaring voor het zien van ijsjes is het opruimen en schoonmaken van ongezonde patronen, emoties, gevoelens die er al heel zitten en/of aanwezig zijn.

Een andere alternatieve uitleg is de bewustwording van het feit dat je behoeftes ( verlangens) hebt aan bepaalde, ongezonde voedingstoffen, suikers, lekkers enzovoorts. Een andere alternatieve uitleg is de bewustwording van het feit dat je behoeftes ( verlangens) hebt aan bepaalde dingen in je leven en/of de situatie waarin je zit. Je kunt ook denken aan het verlangen naar ongezonde voedingstoffen, suikers, lekkers enzovoorts. Hoe groter je ijsje, hoe meer verlangen naar..... 

 

Een ijsje eten in je droom of visioen vertelt je over een gunstige uitwerking op een genomen beslissing. Maar het gaat ook over je innerlijke kind, uitingen, creativiteit en genieten van het leven. Een andere uitleg is dat je geen stroom van ideeën of gedachten meer hebt alsof je geblokkeerd, vastgevroren zit. Een spirituele verklaring voor het eten van een ijsje het opruimen en schoonmaken van ongezonde patronen, emoties, gevoelens die er al heel zitten en/of aanwezig zijn.

Nog en spirituele verklaring voor het eten van een ijsjes is het onvoldoende ervaren van heling en genezing in een bepaalde situatie. Een andere alternatieve uitleg is de bewustwording van het feit dat je behoeftes ( verlangens) hebt aan bepaalde dingen in je leven en/of de situatie waarin je zit enzovoorts. 

 

  

  
Kaas

Dromen of visioenen over kaas voorspellen de mogelijkheid op aanvullende financiële middelen, de basis behoefte voldoet niet meer en wordt aangevuld met extra mogelijkheden Een andere uitleg is het ervaren van tegenslag, obstakels en een onvoorspelbare uitkomst.

Een andere aanvullende uitleg is dat een project, wens, droom, situatie kan vertegenwoordigen die veel geduld vraagt, rust en innerlijke rijpingsproces (je moet er veel voor doen) gevoel en/of ervaring

 

Dromen of visioen over een kaas met gaten vertellen je dat je steken hebt laten vallen tijdens een ontwikkeling van iets nieuws in je leven, of wens, droom, project. Een andere uitleg is dat de gaten opgevuld gaan worden, succes in de financiële situatie en nieuwe inzichten die komen.

 

Dromen of visioen over geitenkaas vertellen je dat je positieve verwachtingen zullen uitkomen. Een andere uitleg is dat de geitenkaas het vrouwelijke aspect van je karakter vertegenwoordigt. Visioenen of dromen over brie vertellen je dat het vrouwelijke aspect van ons karakter tot uiting komt. Een andere uitleg is dat kaas je geen vaste ondergrond biedt in je wensen, dromen, ideeën en projecten, maar tegenslag, en onvoorspelbaar, emotioneel gedrag dat verdriet kan veroorzaken.  

 

 

 

 

Kauwgom

Dromen of visioenen over kauwgom vertellen je dat je moeite hebt met communiceren, je blijft hangen in een bepaalde mening die je maar met moeite los kunt laten, je blijft plakken aan oude gewoontes. Een andere uitleg is dat je graag behoefde hebt aan een frisse blik in je manier van communiceren.

 

 

Koffie

Dromen over koffie ontdekken, bewust worden en persoonlijk inzichten ervaren. Koffie kan een soort van smeermiddel zijn, energie boost en eventueel de verwijzing naar het ongezonde gebruik van Cafeïne (vastgeroeste ongezonde patronen). 

Terwijl voor andere dromers koffie juist staat voor het ontspannen moment van tot jezelf komen, tot rust komen enzovoorts. Afhankelijk wat je persoonlijke ervaring met koffie is!. Kun je zeggen dat je de droom zowel negatief als positief kunt verklaren

  

Koffie dromen noem ik bewustwordingsdromen - waarin je dus jezelf als het ware een spiegel voorhoud. Verslavingsgevoelige dromen staan met stip bovenaan het lijstje met signalen naar ongezond gedrag en/of wake-up call. 

Slapenloosheid, vermoeid wakker worden, nachtmerries, trauma's en verslavend gedrag worden in koffie dromen vaak weerspiegeld. 

Een andere belangrijke uitleg is de (waakbestaan) ervaring van tegenslag, een foute beoordeling, maar ook over roddel en laster, moeilijkheden in je relatie, of innerlijke problemen.

 

Een belangrijke spirituele uitleg is dat koffie een synoniem is voor de uitspraak ‘koffiedik kijken’. je wilt inzichten, die er niet zijn, je spiegeld als het ware jezelf en/of je situatie en hoopt hierin antwoorden te vinden. Het verwijst ook naar ongezond gedrag als het gaat over balans tussen geven en nemen - zwart, wit, spiritueel en aards-gebonden (mens) zijn, werk en privé enzovoorts. 

Koffiedik lezen in je droom of visioen vertelt je dat je inzicht wilt hebben in je verleden. Waar ben je in de fout gegaan en/of wat kan ik doen,  welke mening had je niet moeten uiten, en wat heb je gedaan waardoor deze situatie is ontstaan? Je bent op zoek naar antwoorden in je leven. 

 

Daar waar het drinken van water, thee enzovoorts schoonmaken, reinigen, opruimen en nieuwe visie vertegenwoordigd - geeft koffie voor veel dromers een bittere nasmaak weer ongeacht in welke situatie je ook zit. 

 

 

 

 

 

Kruiden

Een droom of visioen over kruiden vertelt je dat je dingen vanuit een andere invalshoek gaat bekijken of een situatie of relatie anders benadert. Een andere uitleg is de drang of wens om wat meer passie en sensuele gevoelens te hebben. Nog een andere uitleg is dat je beseft dat je lichaam baat heeft bij een goede natuurlijke en evenwichtige voeding. Dit soort dromen gaan bijna altijd over bewustwording van het feit dat - de zielservaring en de menselijk verbinding hiermee.   

 

Een andere uitleg is de bewustwording van het proces van het leven, zaadjes planten, verzorgen, groeien, bloeien en oogsten.  dit kan betrekking hebben op de situatie waarin je zit, het proces van geduld en op het juiste moment krijgt of heb je dat wat je altijd al wilde. 

Daarnaast kunnen kruiden ook een verwijzing zijn van out of the box denken, vanuit een andere visie benaderen of meer kleur aan je leven of situatie geven. Je bezit alle mogelijkheden het enige wat je moet doen is het omarmen en/of naar je toe trekken door stappen te ondernemen enzovoorts.  

 

Nog een aanvulling hierop is dat kruiden een verbinding maken met natuurreligie, magie en andere vormen van natuurverbindingen. Een alternatieve uitleg is dat kruiden staan voor natuurlijke genezing, en interesse in kruidenkunde en de kracht en kunde hebben om zielsgroei te ervaren uit alles om je heen. Vorige levensherinneringen en/of voorouder verbindingen met de natuur of kruidenkunde, alchemie enzovoorts. 

 

 

 

 

 

Limonade

Dromen of een visioen over limonade vertellen je over het reinigen van je lichaam, en dan op een gelukkige en zoete wijze. Water vertelt je veel over de cyclus van het leven, je onderbewuste gevoel en emoties worden gezuiverd, er komt wijsheid en genezing. Een andere uitleg is dat er sprake is van toename aan populariteit, of dat je meer nieuwe vrienden om je heen weet te verzamelen.

Dromen of visioenen over hele zoete limonade duiden op een onnatuurlijke manier van reinigen van je lichaam, te veel opdringen van nieuwe mogelijkheden in je leven, de cyclus willen beïnvloeden. Een andere uitleg is dat je persoonlijke verbeteringen zoekt, en meer kennissen en vrienden wilt aantrekken. 

 

 

 

Maaltijd, Gevuld bord met eten

Dromen of visioenen over een maaltijd gaan erover dat je altijd voorzien bent van een basisbehoefte, je hoeft je nergens druk over te maken, zowel financieel, geestelijk als lichamelijk. Een andere uitleg is dat geluk en rijkdom je toekomst zullen kleuren, waardoor je jezelf en anderen kunt helpen. Een andere uitleg is dat je de moederlijke gevoelens koestert, de warmte van het gezin, het verzorgende karakter.

 


Maïs

Visioenen of dromen over maïs vertellen je over vruchtbaarheid en de basis van het leven. Maar ook over vruchtbare vriendschappen en geluk, liefde en gezelligheid.

Dromen of visioenen over het afpellen van een maïskolf vertellen je over je succes en vruchtbare toekomst, geluk in je leven en vooral plezier in het ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als met betrekking tot zakelijke kansen.

Visioenen en dromen over verdroogd maïs gaan over het ervaren van teleurstellingen, tegenslag en armoede die je moeilijk te boven komt. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van dat wat je had en dat wat je bewust als basis hebt bewaard voor de toekomst. 

 

 

 

 

 

Melk 

Dromen en visioenen over melk vertellen je over het moederlijke instinct en liefde, en mogelijkheid tot groei en ontwikkelingen. Een andere uitleg is mensenkennis maar ook vriendelijkheid, gezondheid en mededogen voor nieuwe kennissen. Daarnaast staat de melk in verbinding met je hele wezen, je menselijke lichaam, je botten en beenderen, hierna kan de droom ook refereren, de basis van alles, de bron, het begin. Melk dromen staan voor energie, de batterij, kracht en verbinding met je vrouwelijke trilling of vrouwelijke verbinding.  

  

Dromen en visioenen over het drinken van melk vertelt je over huiselijk geluk, voeding en innerlijke groei en innerlijke en geestelijke ontwikkelingen. Een andere uitleg is dat je verloren vriendschappen en relaties nieuw leven in wilt blazen, je wilt misschien banden aanhalen.

 

Visioenen en dromen over het morsen van melk duiden op enige vorm van tegenslag ervaren, verlies, geen vertrouwen en kansen missen. Een andere uitleg is ongenoegen, tijdelijke teleurstellingen, ongeluk en slechte verzorging.

 

Het verslikken in melk in je droom of visioen vertelt je dat je je beklemd en tegengewerkt voelt. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je beschermd wordt, er wordt teveel op je gelet, en je denkt teveel na over de vraag of je de juiste keuzes maakt.

 

Zure of bedorven melk in je droom of visioen vertelt je dat zelfs kleine problemen grote zorgen kunnen geven. Een andere uitleg is dat zure melk vertelt dat je het gevoel hebt overal achteraan te lopen, je bent altijd net te laat, net over tijd en daardoor wacht je te lang met het maken van keuzes in je leven. 

 

 


Pannenkoeken, Poffertjes

Dromen of visioenen over het zien van pannenkoeken of poffertjes vertellen je over luxe en plezier in je dromen, wensen, ideeën en het leven zelf, maar ook in ondernemingen en werkzaamheden. Een andere uitleg is dat je succes wilt behalen in alles wat je nu wilt realiseren.

Dromen en visioenen over het bakken van pannenkoeken of poffertjes duiden op bewustwording dat eenvoudige dingen belangrijk zijn en luxe en rijkdom niet vanzelfsprekend. Een andere uitleg is het vinden van huiselijk geluk, gezondheid, tijd en mogelijkheden die dicht bij je hart liggen. Nog een andere uitleg is dat het gebruiken van je creativiteit en je ware gevoelens zorgen voor oplossingen. Een andere uitleg is dat je familie, warmte en huiselijke kringen aandacht behoeven, dit kan zowel positief als negatief worden uitgelegd.

Visioenen of dromen over het eten van pannenkoeken en poffertjes duiden op voldoening in de huidige situatie van je leven.

 

 

 

 

 

Pasta, Spaghetti

Dromen of visioenen over pasta of allerlei pasta-varianten vertellen je over ongebruikelijke eetlust, en sterke verlangens dingen te veranderen en aan te pakken. Een andere uitleg is dat je meer zelfdiscipline nodig hebt om dingen af te ronden in je leven.  Een alternatieve uitleg is dat pasta staat voor basisvoedsel; de basis van de start van nieuwe kansen in het leven.

 

 

 

 

 

 

Pompoen 

Dromen en visioenen over een pompoen weerspiegelen terugtrekken, naar binnen keren en rustige periode van voor jezelf zorgen en aandacht schenken aan jezelf. De buitenwereld afsluiten, overgevoeligheid, hsp, Nieuwe Tijdskind en beschermlaagjes, muurtjes en hard van buiten zacht van binnen. De zaadjes zijn geplant, veilig, beschermd en nu neem je de tijd om een pas op de plaats te maken. Een andere uitleg is de behoefte aan genegenheid, warmte en nieuwe energie of een nieuwe situatie.

Als alternatieve uitleg is dat de pompoen een nieuwe situatie vertegenwoordigd, rond de herfst komt er een andere energie naar je toe. Nog een andere uitleg is dat de pompoen een basis behoefte, succes en innerlijke voeding vertegenwoordigd die je nodig hebt in de situatie en/of leven waarin je zit.   

Een spirituele uitleg is dat de zaadjes van de pompoen de familie banden, energetische connecties, banden en karma weerspiegeld. De zaadjes, draden van het leven hebben de aandacht nodig en/of dat je mag er mee gaan werken. Vorig leven en oude wonden worden blootgelegd, nu is het de juiste tijd om jezelf terug te trekken alles te verwerken. 

 

 

 

 

Pruim 

Dromen of visioenen over pruimen vertellen je dat je nieuwe ontwikkelingen en geluk tegemoet gaat, maar meestal is dit niet van lange duur. Een andere uitleg is dat de pruim je verbetering van gezondheid aangeeft, mits je natuurlijk voorzichtig omgaat met je nieuw verworven kennis, spullen en mogelijkheden.

De pit van de pruim in je droom of visioen vertelt je dat de kans op vruchtbaarheid groot is, maar ook het planten, verzorgen en oogsten van je plannen, wensen en mogelijkheden.

Het eten van pruimen in je droom en visioen vertelt je dat je plezier hebt in je leven, in een situatie en in je omgeving. Een andere uitleg is dat je bewust een einde wilt maken aan iets wat niet gezond is, je duwt als het ware de oude pijnen en verdriet je lichaam uit.

Dromen of visioenen over het plukken van pruimen vertellen je dat je het doel zult bereiken, je wensen komen naar je toe. Een andere uitleg is dat plezierige omstandigheden snel overslaan naar negatieve emoties, of angst om het verleden los te laten, en het gevoel te falen. Je hebt het gevoel niet dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Dromen of visioenen over onrijpe pruimen vertellen je dat je last hebt van persoonlijke, en vooral emotionele en geestelijke tegenslagen. Een andere uitleg is het nog niet klaar zijn met het verleden, je project, wens of droom heeft nog niet voldoende aandacht gekregen, maar toch wil je het afdwingen om de ongezonde situatie los te laten met alle gevolgen van dien.

Rotte pruimen in je droom of visioen vertellen je over tegenslag, het niet voldoen aan je verwachtingen, maar ook de bewustwording dat je de problemen moet erkennen. Een andere uitleg is dat je te lang hebt gewacht met plukken van je vruchtbare kansen en nu word je je ervan bewust dat je te laat bent.

 

 


Rijst

Dromen of visioenen over rijst vertellen je de over basis van het leven; maar ook over aarde, en begin van het leven, de basis van onze voeding. De basis van de start van een nieuwe kans in het leven en het begin van succes, voorspoed, geluk, vruchtbaarheid en hechte vriendschappen zijn op komst.

Dromen of visioenen over het eten van rijst vertellen je over geluk en rust in het huishouden, maar ook eenvoudige tevredenheid. Je bent begonnen aan nieuwe plannen, wensen, ideeën en je bent je ervan bewust dat je er aandacht aan moet besteden. Rijst koken in je droom of visioen vertelt je over het ervaren van plezier in het leven, maar ook dat nieuwe veranderingen en verantwoordelijkheden je kant opkomen.

 

 

 

 

Sinaasappel

Dromen of visioenen over de sinaasappel vertellen je over vruchtbaarheid, gezondheid en misschien wel gunstige ontwikkelingen. Een andere uitleg is dat de sinaasappel de vrouwelijke borsten vertegenwoordigt en daarom ook een uitleg mag krijgen die seksuele, en sensuele verlangens opwekt. Een andere uitleg is dat je de sinaasappel kunt zien als je huid, een lekkere dikke schil vertelt dat je tegen een stootje kunt, een dunne schil vertelt dan ook dat je niet goed in je vel zit, en dat je zeker niet tegen kritiek of problemen kunt.

Dromen en visioenen over het zien van een sinaasappelboom vertellen je dat je hebt gezaaid, geplant en verzorgd en nu is het tijd om succesvol te oogsten; de ontwikkelingen zijn je gunstig gezind.

Visioenen of dromen over het eten van een sinaasappel vertellen je dat je je zorgen maakt over ziekte, vriendschappen en zakelijke transacties, het ligt aan de rijpheid van de sinaasappel hoe lang de problemen aan zullen houden.

Het zien van een sinaasappelschil in je droom of visioen vertelt je dat er een einde komt aan een periode, dat je bewust je oude jasje af doet.

 

 

 

 

Sla, Salade

Dromen of visioenen over sla en salade vertellen je dat je verlangen naar de natuur groot is, een andere uitleg is dat je bewust met je voeding omgaat, en het kan ook verwijzen naar je gezondheid, zowel positief als negatief, en dan vooral naar het innerlijke.

Het eten van sla in je droom of visioen vertelt je over de innerlijke, geestelijke gezondheid die in kleine dingen zit, de basis van het leven is heel erg mooi mits je er natuurlijk wel aandacht aan schenkt. Dromen of visioenen over het zaaien en oogsten van sla vertellen je dat je aandacht hebt gegeven aan je natuurlijke, misschien wilde kant van je karakter en dat je zeker en succesvol gaat oogsten. Al moet je niet vergeten dat alleen sla niet voor heel veel financiële draagkracht gaat zorgen.

Het eten van een salade in je droom of visioen vertelt je dat je gevoelens moet durven uiten en moet proberen om meer positief over je leven na te denken zodat je kunt groeien en bloeien.

 

 

 

 

Slagroom, Room

Dromen of visioenen over slagroom, room vertellen je over positieve veranderingen in je leven; luxe en financiële verbeteringen komen je kant op. Een andere uitleg is dat slagroom ook kan staan voor overmaat, teveel verwachtingen die tegen kunnen vallen. 

Zure room in je droom of visioen vertelt je, dat er positieve dingen in je leven komen die het net wat leuker en luxer maken; maar dat je er twijfels bij hebt. Dromen en Visioenen over zure room gaan ook over het gevoel hebben dingen niet onder controle te hebben; misschien ervaar je het gevoel over tijd zijn. Een andere uitleg is dat er dingen zijn die niet  lopen zoals je had gedroomd of gewenst. 

 

 

 

 

 

Snack, Friet, Patat

Dromen of visioenen over een frietkot, patatzaak, snackbar vertellen je dat je gelukkig bent in een relatie, je bent tevreden met een situatie of met je leven. Een andere uitleg is dat eten staat voor de basisbehoefte in het leven, je hebt de vruchten geplant, verzorgd en nu kun je oogsten. Echter is de snackbar, frietkot, patatzaak, een ongezonde of minder goede manier van basis behoefte. Je hebt behoefte aan dingen die niet het beste bij je naar boven halen en/of je wilt een andere manier onderzoeken om met je plannen en wensen door te gaan. Out of the box denken en andere mogelijkheden zoeken.
Eet je in een vette, vieze, snackbar, frietkot, patatzaak dan vertelt het je over de manier waarop je op dit moment in het leven staat. Ongezond of de behoefte aan vet, en gemakzucht, lui en niet vooruit te branden. Als het ware voel je je niet en/of zit je niet lekker in je vel. Nog een andere uitleg is dat de snackbar, frietkot, patatzaak een verwijzing is naar allergie, overgevoeligheid en oppassen met eten. Overgewicht en bewustwording van het feit dat jezelf verantwoordelijk ben voor welke situatie dan ook.

Snoep

Dromen of visioenen over snoepen vertellen je over vreugde en speciale onverwachte dingen in het leven die je jezelf geeft of krijgt vanuit een onverwachte hoek. Een andere uitleg is dat snoep sensuele verlangens oproept. Ook verboden genot en mateloosheid komen kijken bij snoepen. Nog een andere uitleg is dat je een ongezonde situatie ervaart, verlangens naar meer, verslavingen, twijfels en gevoelens die je niet de baas kunt.

Drop in je droom of visioen vertelt je over vreugde en seksuele verlangens, maar ook genezing van je geestelijke en lichamelijk wonden. Een andere uitleg is dat oude pijnen, verdriet, emoties, problemen en gevoelens worden weggezogen en worden verwijderd uit je leven. Nog een andere uitleg is dat je je ervan bewust bent dat er een nieuwe periode in je leven komt.

Dromen of visioenen over een zak snoepgoed of strooigoed vertelt je dat je teveel van je zelf weggeeft zonder dat je daar iets voor terug krijgt. Een andere uitleg is dat je op dit moment kleine veranderingen aan het doorvoeren bent, in de hoop mensen voor je te winnen. Nog een andere uitleg is het ervaren van een ongezonde situatie, verlangens naar meer, verslavingen en twijfels, gevoelens die je niet de baas kunt.

 

 

 

Soep

Dromen of visioenen over soep vertellen je over de basisbehoefte van je leven, maar ook over comfort, reinigen en genezen van je lichamelijk en geestelijke gesteldheid. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je moet zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Nog een andere uitleg is dat je je bewust bent van de innerlijke reiniging die je nodig hebt, schoonmaken, opruimen en vooral innerlijke en geestelijke genezing.

 

 

 

 

Suiker

Als je droomt of een visioen hebt over suiker vertelt dit je over de pleziertjes en de grapjes die je jezelf ontzegt in je leven. Je mag af en toe best eens toegeven aan je verlangens zonder over de gevolgen na te denken. Een andere uitleg voor suiker is dat je dingen door een roze bril ziet, en overal een schepje romantiek bij wilt denken. Een alternatieve uitleg voor suiker is dat het een voedingsbron is voor een gezond lichaam; en een samenwerking tussen de ziel en geest, mannelijke en vrouwelijke energie, het geeft dus aan, dat er aandacht nodig is voor de samenwerking.

 

 

 

 

Taart

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een taart vertelt dit je dat je zou moeten leren om je werkzaamheden rustig en geduldig uit te voeren. De taart weerspiegeld de overwinnende status, het innerlijke en misschien zelf wel het financiële geluk. Daarnaast geeft de taart ook rijkdom aan (overvloed). Je kunt denken aan het overwinnen van ongezonde patronen, maar ook overvloed van inzichten, leren en studeren, geld, kansen en mogelijkheden. De taart weerspiegeld daarom dus ook overwinning en het doorzetten vanuit je diepste kern. Als alternatieve uitleg geven taarten ook een vorm van egoïsme aan, het gevoel dat je niet hebt gekregen of krijgt wat je toekomt.  Je vindt dat je meer verdient in het leven.  

Wanneer je droomt of een visioen hebt waarin je taart eet vertelt je dat je beloond gaat worden voor je harde werk en dat je succes zult vieren. Je kunt denken aan overwinning van dat waarmee je aan de slag bent gegaan in je leven. Een andere meer alternatieve uitleg is dat je meer wilt dan je feitelijk aan kunt dus heb even geduld - neem de tijd om dingen te laten ontwikkelen voordat je een feestje viert.

 

 

 

Thee

Als je droomt of een visioen hebt dat je thee zet of thee drinkt, vertelt dit je over tevredenheid met je leven en de rust die je kunt ervaren, want tijdens het theedrinken komen je ziel en geest in overeenstemming. Een andere uitleg is dat je de tijd neemt met betrekking tot een bepaalde relatie of situatie in je leven.

 

Als je thee en theekopjes ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je de behoefte hebt om spiritueler te zijn, en ook naar spirituele verlichting te verlangen in je leven. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van de keuzes die je maakt, evenwicht en gedegenheid gaan je nieuwe inzichten geven.  

   

Thee dromen noem ik bewustwordingsdromen - waarin je dus jezelf als het ware een spiegel voorhoud. Mogelijke verwijzing naar verslavingsgevoelige dranken (inclusief thee dromen) staan met stip bovenaan het lijstje met signalen naar gedrag en/of wake-up call. 

   

Dromen over het lezen van theeblaadjes vertellen je dat je inzicht wilt krijgen of dat je graag antwoorden wilt ontvangen vanuit het hiernamaals, het kan zijn dat je je afvraagt wat je doel op aarde is, of welke kant je op wil met je leven. 

Een andere uitleg is dat het lezen van theeblaadjes vertelt dat je geen concrete doelen hebt, geen zuivere mening, dat je niet zeker van je zaak bent, en gelooft in magie, voorspellingen waaraan je je leven wijdt of waarvoor je gevoelig bent. 

  

Thee weerspiegeld het element water en/of het drinken van water.  Thee enzovoorts vertelt je iets over schoonmaken, reinigen, opruimen en nieuwe visie vertegenwoordigd. Nog een andere uitleg is dat thee verbonden is met natuurgeloven, kruiden kunde en wijsheid vanuit natuurreligie enzovoorts. Bewustwording vanuit dit optiek en/of hiermee werken als levensdoel enzovoorts.

 

 

 

 

Ui

Het in een droom of visioen zien van uien vertelt je onderdrukte emoties, tranen, gevoelens die je moet uiten, het loslaten en verwijderen van alles wat niet meer nodig is in je leven. Een andere uitleg is het ervaren van tegenslag, obstakels maar ook twisten, twijfels en jaloezie.

Als je uien eet in je droom of visioen duidt dit op de bewustwording dat je al het oude moet loslaten, dus een geestelijke reiniging. Een andere uitleg is tegenstand, jaloezie, twisten en twijfels de baas zijn en overwinnen in het leven.

Het zien van uien op het land, vertelt je dat er voldoende bewustzijn is maar ook gevaar en rivaliteit om op je hoede en wakker, slim en positief te blijven. Een andere uitleg is het ervaren van de emoties om tot rust te kunnen komen en meer balans te vinden in je leven. Een alternatieve uitleg is dat het staat voor het verdrijven van negatieve energieën, duistere krachten, magie en angsten dat het duister of het negatieve de overhand gaat nemen in je leven.

 

 

 

Vis, Sushi 

Dromen of visioenen over vis eten vertellen je over de manier van communiceren, je probeert met de stroom mee te gaan, maar nu heb je dit doorbroken en kies je een andere manier. Een andere uitleg is dat je bewust met je nieuwe kansen omgaat en dit kun je zowel positief als negatief ervaren. Een alternatieve uitleg is de behoefte aan een verbinding en een warme overgave in je leven.

Dromen of visioenen over sushi eten vertellen je dat kleine stapjes in het leven grote vooruitgang zullen zijn. Een andere uitleg is dat je een totaal nieuwe manier kiest om met de stroom van het leven mee te gaan. Een andere uitleg is dat je bewust met je nieuwe kansen omgaat en dit kun je zowel positief als negatief ervaren

 

 

 

Vlees

Dromen en visioenen over vlees vertellen je over de wilde, pure en natuurlijke kant van je karaktereigenschappen. Een andere uitleg is, dat je tot de kern van de zaak of je emoties komt.

Dromen of visioenen over rauw vlees vertellen je, dat je door vele obstakels en tegenslagen toch je doel zult bereiken. Je moet niet vergeten dat dit veel energie gaat vergen om het tot een succes te brengen.

Gekookt of bereid vlees in je droom of visioen vertelt je, dat je zult slagen in dat waarnaar je zo verlangde, je hebt hard gewerkt en zult nu overwinnen. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust bent van het feit dat je risico’s kunt nemen in het leven. Alleen voor niets komt de zon op, voor veel dromen, wensen, ideeën en idealen moet je toch echt je best doen.

Dromen of visioenen over bedorven vlees vertellen je over een negatieve ervaring die te maken kan hebben met een tegenslag en obstakels van je fysieke en geestelijke welzijn. Een andere uitleg is het ervaren van geestelijke of lichamelijke gezondheidsproblemen.

 

 

 

Walnoot

Een droom of een visioen over walnoten vertelt je, dat je plezier beleeft en innerlijk geluk, overvloed en vruchtbaarheid om nieuwe dingen aan te pakken. Een andere uitleg is dat je veel energie steekt in kansen, mogelijkheden, en ophanden zijnde taken, en verplichtingen. Nog een andere uitleg is dat je beschermd wordt tegen elke vorm van gevaar. Nog een andere uitleg is dat je het gevoel hebt in je schulp te kruipen, een persoonlijke grens, afscherming te hebben. Maar ook hard van buiten en zacht van binnen.

 

 

 

 

 

Wijn  

Rode wijn in dromen of visioenen vertellen je over het ware gevoel, liefde, affiniteit en vriendschappen. Een andere uitleg is bloed, tegenwerking, onbekende en vooral het onbereikbare dat je niet weet te overwinnen. Spiritueel dromen over rode wijn vertellen je over je hartchakra, passie, puurheid, het innerlijke vuur. Het luisteren naar je intuïtie en je bron, je basis.

  

De belangrijkste uitleg is dat wijn natuurlijk ook de verbinding maakt met het spirituele, zielsverbindingen. Je kunt dan vooral denken aan contracten vanuit aardse belevingen maar ook contracten vanuit de spirituele verbinding. Ook het laatste avondmaal, de goden die proosten en nog veel meer spirituele verbinden of erkenningspunten die wijn reflecteren. Let dus heel goed op wat betekend wijn voor mezelf en mijn referentiekader. Luister ook goed naar je gevoel als je wijn gaat verklaren - is het positief of negatief. 

 

Dromen en visioenen over het drinken van rosé vertellen je over het gevoel van het net niet overwinnen. Je bent er bijna, maar nog niet helemaal, het staat ook voor zachtaardigheid, en matigheid in het leven. Spiritueel dromen over Rosé vertellen je over je hartchakra, het luisteren naar je intuïtie en je bron, je basis en alles wat hiermee verbonden staat. 

 

Het drinken van witte wijn in je droom of visioen vertelt je, dat er sprake is van goede vooruitzichten, reinheid, een nieuw begin in het leven. Een andere uitleg is, het ervaren van zuivere en kristalheldere gedachten. Spiritueel dromen over witte wijn vertellen je over je aura, je energie, hogere trillingen, gidsen, helpers, ondersteuners en persoonlijk spirituele groei en overwinning. - zuiveren en reinigen wordt ook door witte wijn weerspiegeld. 

  

 

Drink je champagne  met iemand in je droom of visioen dan vertelt het je over de overwinning ervaren en vooral proostend op de goede afloop van de situatie. Een andere uitleg is, dat je het zuivere en eerlijke inzicht waarnaar je op zoek bent, nu hebt gevonden.

Spiritueel dromen over witte wijn vertellen je over je aura, je energie, hogere trillingen, gidsen, helpers, ondersteuners en persoonlijk spirituele groei en overwinning. - zuiveren en reinigen wordt ook door witte wijn weerspiegeld. 

  

Drink je alleen champagne in je droom of visioen dan vertelt dit je over het vinden van geestelijke lichamelijke en emotionele overwinning. Je hebt je problemen overwonnen je zult je spoedig lekker of beter in je vel zitten. Een andere uitleg is, het ervaren van zuivere en kristalheldere gedachten.

 

 

Dromen en visioenen waarin je met iemand bloedwijn drinkt vertellen je, dat je misschien teveel van jezelf geeft. Er gaan misschien wel bloed, zweet en tranen vloeien. Een andere uitleg is, dat de bloedwijn staat voor het eigen bloed, je verbindt jezelf aan iets wat voor eeuwig en altijd wordt vastgelegd. Drinken van bloedwijn kan dus zowel positief als negatief worden ervaren. Verbinding tussen twee mensen, het huwelijk, of een scheiding, een wens, verlangen of droom die je voor altijd vastlegt.

 

 

Het wijnglas in je droom of visioen vertelt je over blijdschap, nieuwe vruchtbare kansen, zwangerschap of zuivere ideeën. Een andere uitleg is, dat je inzicht wilt, reflectie en spiegeling van het leven alsof je iets wilt herzien, ervaren of opnieuw wilt bekijken.

 

Een gebroken wijnglas in je droom of visioen vertelt je, dat er een einde komt aan een situatie, nieuw idee, of zelfs een einde aan een droom of zwangerschap. Het glas weerspiegelt je ware gevoelens, een gebroken hart, en scheefgetrokken of niet realistische beeld van een situatie.

 

Dromen of visioenen over wijnflessen vertellen je over overdaad aan verlangen en passie, geluk, en voorspoed. Een andere uitleg is, dat je geduld moet hebben met je dromen, wensen, en ideeën; er kan sprake zijn van rijping en aandacht om iets succesvol te laten worden.

 

Een visioen of droom over een wijnrank vertelt je over ambitieuze gedachten of ideeën die je zou kunnen uitwerken tot een succes. Een andere uitleg is het hebben van geduld, tijd en de juiste mogelijkheden. Een andere uitleg is, het vastklampen aan anderen mensen of meningen die zij hebben. Een alternatieve uitleg is, dat een wijnrank verwijst naar het verleden, het verlangen naar een eenvoudige situatie of leven en het genieten van het kleine in het leven. 

 

  

De belangrijkste uitleg is dat wijn natuurlijk ook de verbinding maakt met het spirituele, zielsverbindingen. Je kunt dan vooral denken aan contracten vanuit aardse belevingen maar ook contracten vanuit de spirituele verbinding. Ook het laatste avondmaal, de goden die proosten en nog veel meer spirituele verbinden of erkenningspunten die wijn reflecteren. Let dus heel goed op wat betekend wijn voor mezelf en mijn referentiekader. Luister ook goed naar je gevoel als je wijn gaat verklaren - is het positief of negatief. 

 

 

 

Zout

Een droom of visioen over zout vertelt je over het ervaren van een toegevoegde smaak, kleur, kennis, nieuw gevonden ideeën, wensen, dromen en ervaring. Een andere uitleg is, dat je een toegenomen gevoel van persoonlijke waardigheid, betekenis en kracht kunt ervaren. Nog een andere uitleg is, betrouwbaarheid, waarheid, toewijding en levensduur. Een alternatieve uitleg is, flauwe of niet zuivere informatie die je hebt gekregen, je moet er zelf nog veel voor doen om achter de juiste hoeveelheid of smaak te komen.