• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Gratis

Aardappel 

Dromen of visioenen over een aardappel vertellen je over het begin van het leven, de basis van onze voeding. De aardappel verschijnt vaak in je droom of visioen als je aan de basis van een nieuwe start of een nieuwe kans in het leven staat. Dromen over een aardappel weerspiegelen de start van het proces waarin je zit in het leven. De bewustwording van zaadjes planten, verzorgen en dan oogsten van je dromen, wensen en ideeën. Als alternatief kun je denken de ervaring van eventueel luiheid en domheid die je kunt ervaren.

  

 • Als je aardappelpuree ziet of eet in je droom of visioen, is dit een aanwijzing dat je je bezorgd maakt over financiële zaken, de basis van je leven heb je dan wel op orde maar enige mate van verbetering zit er niet in. Een andere uitleg is dat je tevreden moet zijn met wat je hebt gekregen in de situatie waarin je zit. Ook hierin zit een stukje bewustwording en/of wakker wordt moment van...! . ongeacht je situatie dit kun je dus zowel positief als negatief ervaren. 

 

 • Een droom of visioen over eten met aardappels vertelt je dan ook hoe je in het leven staat, je bent tevreden met wat je hebt, je basis is goed. Je staat aan het begin van nieuwe mogelijkheden, maar blijf wel voldoende aandacht besteden aan je gemaakte plannen, wensen en dromen. Een andere uitleg is dat je dingen wilt herzien of overdenken, voor je doorgaat op de weg die je bent ingeslagen. Een alternatieve uitleg zegt dat je goed op je voeding moet letten; gezonder eten zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. 

    

 

Aardbeien

Dromen en visioenen over aardbeien vertellen je over seksuele en sensuele verlangens en de verleidingen die je hebt ervaren in je leven. De aardbei vertelt je over de vrouwelijke energie met een klein tikje mannelijkheid. De vrouwelijke kant mag je dan ook meer waarderen, houd van je zelf, van je innerlijke schoonheid. Een andere uitleg is dat je vooruitgang ervaart, je wensen, dromen en ideeën worden werkelijkheid.

 

 • Visioenen en dromen over het eten van aardbeien voorspellen vruchtbare mogelijkheden en dan vooral op liefdesgebied, dus misschien wel een nieuwe liefde, of een herwonnen liefde in een bestaande relatie. Een andere uitleg gaat over de innerlijke balans tussen je mannelijke en je vrouwelijke energie.

 

 • Zwangere vrouwen, of vrouwen die een kinderwens dromen vaak over aardbeien Visioenen en dromen dat je in aardbeien handelt betekent een vruchtbare en rijke oogst, maar ook geluk en een soepele samenwerking. 

 

 

 

Abrikoos

Dromen of visioen over een abrikoos vertellen je over vruchtbaarheid en ondernemend vermogen om kansen en mogelijkheden positief om te zetten in iets waardevols. Een andere uitleg is dat je nieuwe plannen, wensen of mogelijkheden voor de langere termijn zijn bestemd. 

 

 

 
Alcohol  

Dromen en visioenen over alcohol vertellen je iets over een ongedwongen manier van leven, over tevredenheid en kans op succes; je hebt het gevoel de juiste keuzes te hebben gemaakt.

 

 • Dromen of visioenen waarin je overmatig drinkt vertellen je het gevoel van spijt en onbekwaamheid, maar ook de angst voor de werkelijkheid, de dagelijkse pijnen, problemen, de lasten die je wil ontvluchten. Een andere uitleg is dan ook dat je bang bent dat mensen je echte persoonlijkheid zullen zien, of dat je excuses wilt vinden voor wat je gedaan hebt of versloft hebt in je leven en zeker ook de schaamte en zelfbeschuldiging.

 

 • Dromen of visioenen over teveel alcohol vertellen je dat je dingen luchtig, gemakzuchtig en niet realistisch bekijkt, alsof je het niet allemaal serieus neemt. Een andere uitleg is dat je als een kip zonder kop rondloopt, als een dwaas, een twijfelaar en als een dromer. Nog een andere uitleg is dat alcohol ook staat voor overwinning, succes en gelukkige afloop. Een alternatieve uitleg is de bewustwording, omdat je misschien in je waakbestaan problemen kunt ervaren met het nuttigen van alcoholische dranken.

 

 

Ananas

Een ananas in visioenen of dromen vertelt je dat je persoonlijke kenmerken, karaktereigenschappen en je mannelijke en vrouwelijke energie duidelijk aanwezig zijn. Een andere uitleg is dat je scherpe of ruwe randjes in een relatie of situatie kunt ervaren, maar zelf ook wel pittig uit de hoek kunt komen. Een andere uitleg is dat de ananas staat voor samenwerking en geluk in het leven, maar ook voor overwinning op persoonlijke gebieden.

 

 

 

Appel 

Dromen of visioenen over een appel of peer vertellen je over het hart, het ware gevoel, vruchtbaarheid en het centrum of de kern van het leven. Maar ook over de gezonde basis van het leven, die ervoor zorgt dat je gezondheid verbetert.

 

 • De appel is ook een vertegenwoordiger van het pentagram en de elementen aarde, water, vuur en lucht en daarom vertelt de appel de mogelijkheden om dingen te veranderen en aan te brengen in je leven, zodat je nieuwe inzichten krijgt die kunnen leiden tot iets moois.

 

 • Een appelboom met mooie appels in je droom of visioen vertelt je over een gezond hart, vruchtbaarheid en mogelijkheden, de tijd is rijp om te plukken en de familiesituatie te verbeteren want de basis is genezen. Echter, je moet niet vergeten dat de combinatie slang en appelboom en eventueel appel plukken niet positief te noemen is, omdat het verwijst naar het christelijke verhaal van Adem en Eva

 

 • Vallen de appels van de boom dan vertelt het dat de waarheid, of je ware gevoel, je familiebanden niet ver van de waarheid verborgen liggen; de oplossing voor je problemen ligt voor het grijpen

 

 

Bier

Dromen of visioenen over bier gaan over vergeving, inspiratie en blijdschap. Een andere uitleg is dat je een sociaal leven hebt, maar ook overmaat, en niet zuiver handelen.

 

 • Dromen of visioenen over het drinken aan een bar gaan over onbezonnenheid, tegenslag en negatieve inspiratie.

 

 • Het brouwen van bier in je droom of visioen vertelt je over medische genezing van emotionele en geestelijke problemen, je bent je bewust van je keuzes en de gevolgen ervan.

 

 

 

Bonen

Visioenen en dromen over bonen vertellen je dat je mag of kunt gaan zaaien in je leven zodat je aan je droom of wensen kunt gaan werken en later kunt oogsten. Een andere uitleg is de vruchtbaarheid, en de basis van het leven die de boon vertegenwoordig  

 

 

 

Boter

Dromen of visioenen over boter vertellen je dat je iets probeert te verbergen, te verlengen of te verbeteren. Een andere uitleg is dat je op zoekt bent naar ondersteuning, en hulp om je problemen of oude pijnen en emoties op te lossen. De alternatieve uitleg is dat boter de eerste tekenen zijn van financiële verbetering; tot nu toe heb je het financieel heel moeilijk gehad en nu ga je met kleine stapjes vooruit. 

   

 

 

Brood

Dromen of visioenen over brood vertellen je over de basisbehoefte van het leven, de basis van het lichaam en de basis van een nieuw project, wens, of droom. Brood weerspiegeld de voeding van de ziel, je bron, je basis en/of hoe je in het leven staat. Dromen over brood gaan daarnaast ook over het proces van het leven en/of de situatie waarin je zit,

 

 • Je kunt denken aan het symbolische het proces van deeg kneden, rijzen, bakken, eten - je dromen, wensen, levens idee proces. Het geduld dat je mag hebben om daar te komen waar je moet zijn maar dan vanuit de basis gezien. Een andere uitleg is dat je in het verleden hebt gezaaid en geoogst en nu kun je de vruchten – in de vorm van een basisinkomen of basisgeluk – plukken en ontvangen.

 

 • Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt onvoldoende te hebben ontvangen en dat je meer verdient; dit kan zowel financieel zijn, als kansen of relaties en op het emotionele vlak. Ook hier weer kan er sprake zijn van het gevoel dat je een te kort hebt aan iets wat met je hele wezen te maken heeft. 

 

 

 

 

Cake

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een cake vertelt dit je dat je zou moeten leren om je werkzaamheden te delegeren in plaats alles zelf te doen. Een andere uitleg is egoïsme of het gevoel hebben dat je niet krijgt wat je toekomt, je vindt dat je meer verdient in het leven. Nog een andere uitleg is dat de prestaties die je hebt geleverd hun vruchten afwerpen, je zult succesvol zijn.

 

 • Een gevulde cake in je droom of visioen vertelt je, dat je op de goede weg zit en dat je bewust keuzes hebt gemaakt, vol met arbeid en vlijt, maar toch lijkt het nog niet helemaal af te zijn. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je blijft hangen, stilstaat of niet de juiste mogelijkheden bezit.

 

 • Wanneer je droomt of een visioen hebt over het eten van cake vertelt dit je dat je beloond zult worden voor je harde werk en dat je succes zult vieren. Deze droom of visioen zou ook aan kunnen geven dat je meer wilt dan je feitelijk aankan, dus heb even geduld. 

 

Chocolade

Dromen of visioenen over chocolade vertellen je over de motor van het geluksgevoel, even de zorgen en problemen vergeten. Een ander uitleg is dat je goed zorgt voor personen die van jou afhankelijk zijn, moederlijke of vrouwelijke liefde uitstraalt. Nog een andere uitleg is dat chocolade staat voor betere financiële mogelijkheden, kennis en vrouwelijke kracht die je tot nieuwe kansen brengt.

Als alternatieve uitleg kan chocolade dromen verwijzen naar de vrouwelijke cyclus (hormonen) ongeacht je uiterlijke verschijningsvorm. Een aanvulling hierop is verlangen, verslavend gedrag of vast zittende patronen die op dit moment belangrijk zijn in je leven en/of een bewustwordingsmoment in je leven. 

 

 • Het eten of het zien van een chocoladereep in je droom of visioen vertelt je dat je banden met kennissen en zakelijke relaties zullen worden aangescherpt, en verbeterd. Een andere uitleg is dat je aan de ene kant onafhankelijk wil zijn, en aan de andere wilt zorgen voor je medemensen, met als gevolg je verdeeld voelen of last hebben van twijfels.

 

 • Dromen of visioenen over bonbons en/of luxe chocolade duiden op veel ruimte op het financiële gebied en een verbetering tussen relaties en innerlijke gevoelens. Een andere uitleg is dat je geproefd hebt aan onafhankelijkheid en meer zelfstandigheid; dit haalt het goede in je naar boven. 

 

 • Bittere chocolade in je droom of visioen vertelt je dat je meest pure en ware zelf tot uiting komt, maar ook het ervaren van teleurstellingen of emotionele, geestelijke problemen en tegenslag.  

  

 


Eten

Dromen of visioenen over eten vertellen je dat je gelukkig bent, met de situatie waarin je zit, in een relatie. Eten, voeding weerspiegeld altijd de spirituele voeding die je nodigt als mens om te groeien, te ontwikkelen enzovoorts. Een andere uitleg is dat je je tevreden bent met een situatie of met je leven. Een andere uitleg is dat eten staat voor de basisbehoefte in het leven, je hebt de vruchten geplant, verzorgd en nu kun je oogsten. Nog een andere uitleg is voeding, eten ook kan verwijzen naar een grote honger naar iets wat je altijd al wilde enzovoorts.

 

 • Dromen of visioenen over het klaar maken van eten vertellen je dat je aan de behoeftes van andere voldoet, je vergeet jezelf aandacht te geven. Een andere uitleg is dat het klaar maken van eten je vertelt dat je een aspect van jezelf moet waarderen en meer moet verzorgen. Nog een belangrijke uitleg is dat voeding, eten een deel van jezelf weerspiegeld dat aan dacht nodig heeft – het groei en ontwikkelingsproces in je leven. Als alternatief is dat je de honger naar meer ervaart. 

 

 • Visioenen of dromen waarin je alleen eet vertellen je je dat over het verlangen naar meer inzicht, groei, ontwikkeling en dit kan op verschillende vlakken zijn, spiritueel, geestelijk als mens en/of ho je het zelf in wilt vullen. Een andere uitleg is dat je je eenzaam en verdrietig voelt, je schenkt geen aandacht aan vriendschappen, maar mensen schenken ook geen aandacht aan jou. 

 

 • Visioenen of dromen waarin jijzelf niet mee eet maar andere mensen wel ziet eten, vertellen je dat je het gevoel hebt dat je aan de zijlijn staat, je wordt genegeerd, geweerd en afgewezen. Je bent niet verbonden met jezelf, je levenstaken, opdrachten, spirituele verbinding enzovoorts. Je kunt ook denken aan burn-out, stress, levensmoe, geen interesse, geen mening hebben.
 • Een andere uitleg is dat je meer behoefte hebt aan vriendschappen, liefde en relaties of vernieuwing in je leven- eenzaamheid, buitensluiten en afsluiten. Een andere uitleg is dat je dingen anders wilt bekijken dan voorheen, even geen actie ondernemen maar gewoon laten ontwikkelen zonder dat je veel werk voor moet verrichten.

 

 • Dromen of visioenen over bedorven of rot eten vertellen je dat je emotioneel, spiritueel of geestelijke op bent, je voelt je leeggezogen of uitgeblust. Een andere uitleg is dat je geen aandacht hebt geschonken aan je plannen, dromen, wensen en ideeën; je hebt iets versloft in je leven, misschien vriendschappen, relaties, wensen, dromen of je werk. Nog een andere uitleg is dat je een andere manier van handelen wilt/moet aantrekken, gebruiken voordat je verder gaat op de ingeslagen weg.

 

 • Rot eten, voedsel staat voor dingen die niet gezond zijn en dan kun je denken aan oude patronen, relaties, situaties enzovoorts- vraag jezelf eens af wat loopt er niet lekker in je leven. Bewust wording van het feit dat... Let goed op dat wat rot is dat geeft je inzicht in wat op dit moment belangrijk is in je leven en/of de situatie waarin je zit.
 • Een andere uitleg is dat rot eten, voedsel de dood en wedergeboorte weerspiegeld, het proces van komen en gaan, het einde en het nieuwe begin. De seizoenen en de cyclus van de winter, voorjaar, zomer en herfst momenten in je situatie, relatie, je lichaam, geestelijke ervaringen enzovoorts.    

 

 

 

Ei 

Dromen of visioenen over eieren vertellen je iets over vruchtbaarheid, ontwikkeling, het leven, nieuwe ideeën en mogelijkheden. Maar het moet wel verzorgd worden en met liefde worden behandeld ( kleine stapjes vooruit) moment. Een ei weerspiegeld de spirituele baarmoeder van het leven en alles wat daarbij betrokken is en/of omheen hoort.

 

Het heeft dus in eerste instantie niets te maken met baby's en zwangerschappen of overgang . Je kunt namelijk ook (spiritueel) zwanger zijn van iets waar je al heel lang van droomt. Dromen over een ei doen we vaak rond het voorjaar en/of in de winter zodat je bewust wordt van het feit dat je kunt bloeien, stralen, succesvol of tastbare transformatie in het voorjaar en Pasen. 

 

 • Als je over eieren droomt vertelt je over, kansen, mogelijkheden, kennis, nieuwe projecten, zwangerschap. Je kunt ook denken aan geld of overwinningen of dingen toe positief uitvallen, iets wat jouw kant op komt.
 • Nog een belangrijke aanvulling is dat dromen over eieren niet alleen bij vrouwen maar ook veel bij mannen voorkomen. Vrouwen in de overgang en/of die zwanger willen worden dromen heel veel over eieren. 

 

 • Een gebakken ei in je droom of visioen vertelt je over het ervaren van mindersuccesvolle plannen en kleine plannen vooruit. Een alternatief is dat je probeert te hard je best te doen, je moet een stapje terugdoen, jouw project opnieuw bekijken. Je zult zien dat de kansen er wel zijn maar kleine stapjes zorgen voor de juiste tijd en mogelijkheden. Als aanvullend perspectief kun je zelfs denken aan angsten die verbonden zijn met verminderde vruchtbaarheid en kleinere nieuwe kansen.

 

 • Een gekookt eitje in je droom of visioen is dan ook zeer positief te noemen als je het op eet, dat vertelt je dat je als het ware je dromen, je wensen, je zaadjes enzovoorts bewust aantrekt!. Manifesteren, visualiseren, affirmatie enzovoorts. Het tastbaar maken van dat wat je wilt. Het is succes en kennis, overvloed en rijkdom vanuit welke visie dan ook. Het vertelt je over vruchtbaarheid, ontwikkelingen en nieuwe kansen aanpakken.