• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Frisdrank

Dromen of visioenen over frisdranken vertellen je dat je behoefte hebt aan reiniging van het lichaam, maar dan vooral richting de vernieuwing, zoethoudertjes, ongezonde gedachten en een overmaat aan ideeën. Een andere uitleg is dat de frisdrank je luxe, rijkdom, overmaat en overwinning voorspelt. 

  

  

Fruit

Dromen of visioenen over fruit, voorspellen je voorspoed, een goed voorteken, nieuwe en vruchtbare kansen en gezondheid die verbetert. Fruit staat ook vaak voor seksuele opwinding, en seksuele behoefte.

 

 • De banaan verwijst naar het mannelijke geslachtsdeel de penis. En de peren naar het vrouwelijke lichamelijke aspect. De sinaasappel verwijst naar de vrouwelijke borsten.

 

 • Dromen of visioenen over het eten of plukken van onrijp fruit gaan over korte positieve veranderingen, ziekte, tegenslag en teleurstelling. Een andere uitleg is dat je door de haast het doel, wensen, dromen, ideeën en mogelijkheden uit het oog bent verloren.

 

 • Dromen of visioenen over rijp fruit aan een boom vertellen je dat je een goede en succesvolle toekomst kunt verwachten. Je hebt gezaaid, en nu geoogst, en de vruchten bijna letterlijk geplukt.

 

 • Dromen of visioenen over het verhandelen van fruit gaan over een positieve en vruchtbare onderneming, of wensen en dromen die uitkomen. Je hebt het inzicht om vruchtbare plannen goed en succesvol uit te voeren.

 

 • Fruitsalade in je droom of visioen gaat dan ook over de keuzemogelijkheden die je hebt richting je succes. Een andere uitleg is dat je juist geen keuzes kunt maken, omdat je niet voldoende informatie hebt ontvangen, of omdat je de juiste gedachtegang niet bezit. 

 

 

 

IJsje

Dromen en visioenen over een ijsje vertellen je over je manier van handelen, je doet kil en je hebt een koude en koele mening. Tevredenheid, innerlijke geluk en plezier in het leven en/of de situatie ervaren.  Nog en andere uitleg is dan ook dat je op dit moment geen voortgang in je leven ziet, je zit vast en kunt nergens meer naartoe.

 

 • Een alternatieve uitleg is dat je emotionele problemen hebt die je in je greep houden, je zou je gevoelens moeten proberen te uiten. Een alternatieve uitleg is het vasthouden van oude emoties en gevoelens die tot uiting komen. Een spirituele verklaring voor het zien van ijsjes is het opruimen en schoonmaken van ongezonde patronen, emoties, gevoelens die er al heel zitten en/of aanwezig zijn.

 

 • Een andere alternatieve uitleg is de bewustwording van het feit dat je behoeftes ( verlangens) hebt aan bepaalde, ongezonde voedingstoffen, suikers, lekkers enzovoorts. Een andere alternatieve uitleg is de bewustwording van het feit dat je behoeftes ( verlangens) hebt aan bepaalde dingen in je leven en/of de situatie waarin je zit. Je kunt ook denken aan het verlangen naar ongezonde voedingstoffen, suikers, lekkers enzovoorts. Hoe groter je ijsje, hoe meer verlangen naar..... 

 

 • Een ijsje eten in je droom of visioen vertelt je over een gunstige uitwerking op een genomen beslissing. Maar het gaat ook over je innerlijke kind, uitingen, creativiteit en genieten van het leven. Een andere uitleg is dat je geen stroom van ideeën of gedachten meer hebt alsof je geblokkeerd, vastgevroren zit. Een spirituele verklaring voor het eten van een ijsje het opruimen en schoonmaken van ongezonde patronen, emoties, gevoelens die er al heel zitten en/of aanwezig zijn.

 

 • Nog en spirituele verklaring voor het eten van een ijsjes is het onvoldoende ervaren van heling en genezing in een bepaalde situatie. Een andere alternatieve uitleg is de bewustwording van het feit dat je behoeftes ( verlangens) hebt aan bepaalde dingen in je leven en/of de situatie waarin je zit enzovoorts. 

 

  

 

  
Kaas

Dromen of visioenen over kaas voorspellen de mogelijkheid op aanvullende financiële middelen, de basis behoefte voldoet niet meer en wordt aangevuld met extra mogelijkheden Een andere uitleg is het ervaren van tegenslag, obstakels en een onvoorspelbare uitkomst.

Een andere aanvullende uitleg is dat een project, wens, droom, situatie kan vertegenwoordigen die veel geduld vraagt, rust en innerlijke rijpingsproces (je moet er veel voor doen) gevoel en/of ervaring

 

 • Dromen of visioen over een kaas met gaten vertellen je dat je steken hebt laten vallen tijdens een ontwikkeling van iets nieuws in je leven, of wens, droom, project. Een andere uitleg is dat de gaten opgevuld gaan worden, succes in de financiële situatie en nieuwe inzichten die komen.

 

 • Dromen of visioen over geitenkaas vertellen je dat je positieve verwachtingen zullen uitkomen. Een andere uitleg is dat de geitenkaas het vrouwelijke aspect van je karakter vertegenwoordigt. Visioenen of dromen over brie vertellen je dat het vrouwelijke aspect van ons karakter tot uiting komt. Een andere uitleg is dat kaas je geen vaste ondergrond biedt in je wensen, dromen, ideeën en projecten, maar tegenslag, en onvoorspelbaar, emotioneel gedrag dat verdriet kan veroorzaken.  

 

 

 

 

Kauwgom

Dromen of visioenen over kauwgom vertellen je dat je moeite hebt met communiceren, je blijft hangen in een bepaalde mening die je maar met moeite los kunt laten, je blijft plakken aan oude gewoontes. Een andere uitleg is dat je graag behoefde hebt aan een frisse blik in je manier van communiceren.

 

 

Koffie

Dromen over koffie ontdekken, bewust worden en persoonlijk inzichten ervaren. Koffie kan een soort van smeermiddel zijn, energie boost en eventueel de verwijzing naar het ongezonde gebruik van Cafeïne (vastgeroeste ongezonde patronen). 

Terwijl voor andere dromers koffie juist staat voor het ontspannen moment van tot jezelf komen, tot rust komen enzovoorts. Afhankelijk wat je persoonlijke ervaring met koffie is!. Kun je zeggen dat je de droom zowel negatief als positief kunt verklaren

  

 

 • Koffie dromen noem ik bewustwordingsdromen - waarin je dus jezelf als het ware een spiegel voorhoud. Verslavingsgevoelige dromen staan met stip bovenaan het lijstje met signalen naar ongezond gedrag en/of wake-up call. 
 • Slapenloosheid, vermoeid wakker worden, nachtmerries, trauma's en verslavend gedrag worden in koffie dromen vaak weerspiegeld. 
 • Een andere belangrijke uitleg is de (waakbestaan) ervaring van tegenslag, een foute beoordeling, maar ook over roddel en laster, moeilijkheden in je relatie, of innerlijke problemen.

 

 

Een belangrijke spirituele uitleg is dat koffie een synoniem is voor de uitspraak ‘koffiedik kijken’. je wilt inzichten, die er niet zijn, je spiegeld als het ware jezelf en/of je situatie en hoopt hierin antwoorden te vinden. Het verwijst ook naar ongezond gedrag als het gaat over balans tussen geven en nemen - zwart, wit, spiritueel en aards-gebonden (mens) zijn, werk en privé enzovoorts. 

 

 • Koffiedik lezen in je droom of visioen vertelt je dat je inzicht wilt hebben in je verleden. Waar ben je in de fout gegaan en/of wat kan ik doen,  welke mening had je niet moeten uiten, en wat heb je gedaan waardoor deze situatie is ontstaan? Je bent op zoek naar antwoorden in je leven. 
 • Daar waar het drinken van water, thee enzovoorts schoonmaken, reinigen, opruimen en nieuwe visie vertegenwoordigd - geeft koffie voor veel dromers een bittere nasmaak weer ongeacht in welke situatie je ook zit. 

 

  

 

Koek, koekjes, biscuits

Dromen of visioenen waarin je koek, biscuits eet vertelt je iets over kleine zaken, kleine dingen in het leven. Als alternatieve uitleg kan het zijn dat je moeite hebt met je gevoelens en emoties onder woorden te brengen. Een ander alternatieve uitleg is dat koekjes kunnen staan voor gierigheid, zuinigheid en voorzichtigheid. Nog een andere uitleg is dat de prestaties die je hebt geleverd hun vruchten afwerpen, je zult succesvol zijn. 

 

 • Koekjes bakken in je droom of visioen vertelt je dat je als het ware iets aan het ontwikkelen, creëren  bent, iets wat aandacht nodig heeft en waar je heel veel tijd in stopt. Het is een proces van voorspoed, ontwikkeling, groeien en bloeien.  Daarnaast staan koekjes of biscuits bakken voor je vrouwelijke energie en verzorgende karakter dat de aandacht nodig heeft in je waakbestaan. 
 • Daarnaast kan het verwijzen naar rust, zekerheid en het verlangen naar een verzorgende situatie en/of iets of iemand die je als het ware helpt en ondersteund.  

 

 

 

Kruiden

Een droom of visioen over kruiden vertelt je dat je dingen vanuit een andere invalshoek gaat bekijken of een situatie of relatie anders benadert. Een andere uitleg is de drang of wens om wat meer passie en sensuele gevoelens te hebben.

 

 • Nog een andere uitleg is dat je beseft dat je lichaam baat heeft bij een goede natuurlijke en evenwichtige voeding. Dit soort dromen gaan bijna altijd over bewustwording van het feit dat - de zielservaring en de menselijk verbinding hiermee.   

 

 • Een andere uitleg is de bewustwording van het proces van het leven, zaadjes planten, verzorgen, groeien, bloeien en oogsten.  dit kan betrekking hebben op de situatie waarin je zit, het proces van geduld en op het juiste moment krijgt of heb je dat wat je altijd al wilde. 

 

 • Daarnaast kunnen kruiden ook een verwijzing zijn van out of the box denken, vanuit een andere visie benaderen of meer kleur aan je leven of situatie geven. Je bezit alle mogelijkheden het enige wat je moet doen is het omarmen en/of naar je toe trekken door stappen te ondernemen enzovoorts.  

 

 • Nog een aanvulling hierop is dat kruiden een verbinding maken met natuurreligie, magie en andere vormen van natuurverbindingen. Een alternatieve uitleg is dat kruiden staan voor natuurlijke genezing, en interesse in kruidenkunde en de kracht en kunde hebben om zielsgroei te ervaren uit alles om je heen. Vorige levensherinneringen en/of voorouder verbindingen met de natuur of kruidenkunde, alchemie enzovoorts. 

 

 

 

Limonade

Dromen of een visioen over limonade vertellen je over het reinigen van je lichaam, en dan op een gelukkige en zoete wijze. Water vertelt je veel over de cyclus van het leven, je onderbewuste gevoel en emoties worden gezuiverd, er komt wijsheid en genezing. Een andere uitleg is dat er sprake is van toename aan populariteit, of dat je meer nieuwe vrienden om je heen weet te verzamelen.

 

 • Dromen of visioenen over hele zoete limonade duiden op een onnatuurlijke manier van reinigen van je lichaam, te veel opdringen van nieuwe mogelijkheden in je leven, de cyclus willen beïnvloeden. Een andere uitleg is dat je persoonlijke verbeteringen zoekt, en meer kennissen en vrienden wilt aantrekken.