• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Gratis

Taart

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een taart vertelt dit je dat je zou moeten leren om je werkzaamheden rustig en geduldig uit te voeren. De taart weerspiegeld de overwinnende status, het innerlijke en misschien zelf wel het financiële geluk. Daarnaast geeft de taart ook rijkdom aan (overvloed). Je kunt denken aan het overwinnen van ongezonde patronen, maar ook overvloed van inzichten, leren en studeren, geld, kansen en mogelijkheden.

 

 • De taart weerspiegeld daarom dus ook overwinning en het doorzetten vanuit je diepste kern. Als alternatieve uitleg geven taarten ook een vorm van egoïsme aan, het gevoel dat je niet hebt gekregen of krijgt wat je toekomt.  Je vindt dat je meer verdient in het leven.  

 

 • Wanneer je droomt of een visioen hebt waarin je taart eet vertelt je dat je beloond gaat worden voor je harde werk en dat je succes zult vieren. Je kunt denken aan overwinning van dat waarmee je aan de slag bent gegaan in je leven. Een andere meer alternatieve uitleg is dat je meer wilt dan je feitelijk aan kunt dus heb even geduld - neem de tijd om dingen te laten ontwikkelen voordat je een feestje viert.

 

  

Thee

Als je droomt of een visioen hebt dat je thee zet of thee drinkt, vertelt dit je over tevredenheid met je leven en de rust die je kunt ervaren, want tijdens het theedrinken komen je ziel en geest in overeenstemming. Een andere uitleg is dat je de tijd neemt met betrekking tot een bepaalde relatie of situatie in je leven.

 

 • Als je thee en theekopjes ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je de behoefte hebt om spiritueler te zijn, en ook naar spirituele verlichting te verlangen in je leven. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van de keuzes die je maakt, evenwicht en gedegenheid gaan je nieuwe inzichten geven.  

   

 • Thee dromen noem ik bewustwordingsdromen - waarin je dus jezelf als het ware een spiegel voorhoud. Mogelijke verwijzing naar verslavingsgevoelige dranken (inclusief thee dromen) staan met stip bovenaan het lijstje met signalen naar gedrag en/of wake-up call. 

   

 • Dromen over het lezen van theeblaadjes vertellen je dat je inzicht wilt krijgen of dat je graag antwoorden wilt ontvangen vanuit het hiernamaals, het kan zijn dat je je afvraagt wat je doel op aarde is, of welke kant je op wil met je leven. 
 • Een andere uitleg is dat het lezen van theeblaadjes vertelt dat je geen concrete doelen hebt, geen zuivere mening, dat je niet zeker van je zaak bent, en gelooft in magie, voorspellingen waaraan je je leven wijdt of waarvoor je gevoelig bent. 

  

 • Thee weerspiegeld het element water en/of het drinken van water.  Thee enzovoorts vertelt je iets over schoonmaken, reinigen, opruimen en nieuwe visie vertegenwoordigd. Nog een andere uitleg is dat thee verbonden is met natuurgeloven, kruiden kunde en wijsheid vanuit natuurreligie enzovoorts. Bewustwording vanuit dit optiek en/of hiermee werken als levensdoel enzovoorts.

 

 

 

Ui

Het in een droom of visioen zien van uien vertelt je onderdrukte emoties, tranen, gevoelens die je moet uiten, het loslaten en verwijderen van alles wat niet meer nodig is in je leven. Een andere uitleg is het ervaren van tegenslag, obstakels maar ook twisten, twijfels en jaloezie.

 

 • Als je uien eet in je droom of visioen duidt dit op de bewustwording dat je al het oude moet loslaten, dus een geestelijke reiniging. Een andere uitleg is tegenstand, jaloezie, twisten en twijfels de baas zijn en overwinnen in het leven.

 

 • Het zien van uien op het land, vertelt je dat er voldoende bewustzijn is maar ook gevaar en rivaliteit om op je hoede en wakker, slim en positief te blijven. Een andere uitleg is het ervaren van de emoties om tot rust te kunnen komen en meer balans te vinden in je leven. Een alternatieve uitleg is dat het staat voor het verdrijven van negatieve energieën, duistere krachten, magie en angsten dat het duister of het negatieve de overhand gaat nemen in je leven.

 

 

 

 

Vis, Sushi 

Dromen of visioenen over vis eten vertellen je over de manier van communiceren, je probeert met de stroom mee te gaan, maar nu heb je dit doorbroken en kies je een andere manier. Een andere uitleg is dat je bewust met je nieuwe kansen omgaat en dit kun je zowel positief als negatief ervaren. Een alternatieve uitleg is de behoefte aan een verbinding en een warme overgave in je leven.

 

 • Dromen of visioenen over sushi eten vertellen je dat kleine stapjes in het leven grote vooruitgang zullen zijn. Een andere uitleg is dat je een totaal nieuwe manier kiest om met de stroom van het leven mee te gaan. Een andere uitleg is dat je bewust met je nieuwe kansen omgaat en dit kun je zowel positief als negatief ervaren

 

 

 

Vlees

Dromen en visioenen over vlees vertellen je over de wilde, pure en natuurlijke kant van je karaktereigenschappen. Een andere uitleg is, dat je tot de kern van de zaak of je emoties komt.

 

 • Dromen of visioenen over rauw vlees vertellen je, dat je door vele obstakels en tegenslagen toch je doel zult bereiken. Je moet niet vergeten dat dit veel energie gaat vergen om het tot een succes te brengen.

 

 • Gekookt of bereid vlees in je droom of visioen vertelt je, dat je zult slagen in dat waarnaar je zo verlangde, je hebt hard gewerkt en zult nu overwinnen. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust bent van het feit dat je risico’s kunt nemen in het leven. Alleen voor niets komt de zon op, voor veel dromen, wensen, ideeën en idealen moet je toch echt je best doen.

 

 • Dromen of visioenen over bedorven vlees vertellen je over een negatieve ervaring die te maken kan hebben met een tegenslag en obstakels van je fysieke en geestelijke welzijn. Een andere uitleg is het ervaren van geestelijke of lichamelijke gezondheidsproblemen.

 

 

Walnoot

Een droom of een visioen over walnoten vertelt je, dat je plezier beleeft en innerlijk geluk, overvloed en vruchtbaarheid om nieuwe dingen aan te pakken. Een andere uitleg is dat je veel energie steekt in kansen, mogelijkheden, en ophanden zijnde taken, en verplichtingen. Nog een andere uitleg is dat je beschermd wordt tegen elke vorm van gevaar. Nog een andere uitleg is dat je het gevoel hebt in je schulp te kruipen, een persoonlijke grens, afscherming te hebben. Maar ook hard van buiten en zacht van binnen.

 

 

 

Wijn  

Rode wijn in dromen of visioenen vertellen je over het ware gevoel, liefde, affiniteit en vriendschappen. Een andere uitleg is bloed, tegenwerking, onbekende en vooral het onbereikbare dat je niet weet te overwinnen. Spiritueel dromen over rode wijn vertellen je over je hartchakra, passie, puurheid, het innerlijke vuur. Het luisteren naar je intuïtie en je bron, je basis.

 

 • De belangrijkste uitleg is dat wijn natuurlijk ook de verbinding maakt met het spirituele, zielsverbindingen. Je kunt dan vooral denken aan contracten vanuit aardse belevingen maar ook contracten vanuit de spirituele verbinding.

 

 • Ook het laatste avondmaal, de goden die proosten en nog veel meer spirituele verbinden of erkenningspunten die wijn reflecteren. Let dus heel goed op wat betekend wijn voor mezelf en mijn referentiekader. Luister ook goed naar je gevoel als je wijn gaat verklaren - is het positief of negatief. 

 

 

 • Dromen en visioenen over het drinken van rosé vertellen je over het gevoel van het net niet overwinnen. Je bent er bijna, maar nog niet helemaal, het staat ook voor zachtaardigheid, en matigheid in het leven. Spiritueel dromen over Rosé vertellen je over je hartchakra, het luisteren naar je intuïtie en je bron, je basis en alles wat hiermee verbonden staat. 

 

 

 • Het drinken van witte wijn in je droom of visioen vertelt je, dat er sprake is van goede vooruitzichten, reinheid, een nieuw begin in het leven. Een andere uitleg is, het ervaren van zuivere en kristalheldere gedachten. Spiritueel dromen over witte wijn vertellen je over je aura, je energie, hogere trillingen, gidsen, helpers, ondersteuners en persoonlijk spirituele groei en overwinning. - zuiveren en reinigen wordt ook door witte wijn weerspiegeld. 

  

 

 • Drink je champagne  met iemand in je droom of visioen dan vertelt het je over de overwinning ervaren en vooral proostend op de goede afloop van de situatie. Een andere uitleg is, dat je het zuivere en eerlijke inzicht waarnaar je op zoek bent, nu hebt gevonden.
 • Drink je alleen champagne in je droom of visioen dan vertelt dit je over het vinden van geestelijke lichamelijke en emotionele overwinning. Je hebt je problemen overwonnen je zult je spoedig lekker of beter in je vel zitten. Een andere uitleg is, het ervaren van zuivere en kristalheldere gedachten.

 

 

 • Dromen en visioenen waarin je met iemand bloedwijn drinkt vertellen je, dat je misschien teveel van jezelf geeft. Er gaan misschien wel bloed, zweet en tranen vloeien. Een andere uitleg is, dat de bloedwijn staat voor het eigen bloed, je verbindt jezelf aan iets wat voor eeuwig en altijd wordt vastgelegd.
 • Drinken van bloedwijn kan dus zowel positief als negatief worden ervaren. Verbinding tussen twee mensen, het huwelijk, of een scheiding, een wens, verlangen of droom die je voor altijd vastlegt.

 

 

 • Het wijnglas in je droom of visioen vertelt je over blijdschap, nieuwe vruchtbare kansen, zwangerschap of zuivere ideeën. Een andere uitleg is, dat je inzicht wilt, reflectie en spiegeling van het leven alsof je iets wilt herzien, ervaren of opnieuw wilt bekijken.

 

 • Een gebroken wijnglas in je droom of visioen vertelt je, dat er een einde komt aan een situatie, nieuw idee, of zelfs een einde aan een droom of zwangerschap. Het glas weerspiegelt je ware gevoelens, een gebroken hart, en scheefgetrokken of niet realistische beeld van een situatie.

 

 

 • Dromen of visioenen over wijnflessen vertellen je over overdaad aan verlangen en passie, geluk, en voorspoed. Een andere uitleg is, dat je geduld moet hebben met je dromen, wensen, en ideeën; er kan sprake zijn van rijping en aandacht om iets succesvol te laten worden.

 

 • Een visioen of droom over een wijnrank vertelt je over ambitieuze gedachten of ideeën die je zou kunnen uitwerken tot een succes. Een andere uitleg is het hebben van geduld, tijd en de juiste mogelijkheden. Een andere uitleg is, het vastklampen aan anderen mensen of meningen die zij hebben. Een alternatieve uitleg is, dat een wijnrank verwijst naar het verleden, het verlangen naar een eenvoudige situatie of leven en het genieten van het kleine in het leven. 

 

 • De belangrijkste uitleg is dat wijn natuurlijk ook de verbinding maakt met het spirituele, zielsverbindingen. Je kunt dan vooral denken aan contracten vanuit aardse belevingen maar ook contracten vanuit de spirituele verbinding. Ook het laatste avondmaal, de goden die proosten en nog veel meer spirituele verbinden of erkenningspunten die wijn reflecteren. Let dus heel goed op wat betekend wijn voor mezelf en mijn referentiekader. Luister ook goed naar je gevoel als je wijn gaat verklaren - is het positief of negatief. 

 

 

 

Zout

Een droom of visioen over zout vertelt je over het ervaren van een toegevoegde smaak, kleur, kennis, nieuw gevonden ideeën, wensen, dromen en ervaring. Een andere uitleg is, dat je een toegenomen gevoel van persoonlijke waardigheid, betekenis en kracht kunt ervaren. Nog een andere uitleg is, betrouwbaarheid, waarheid, toewijding en levensduur. Een alternatieve uitleg is, flauwe of niet zuivere informatie die je hebt gekregen, je moet er zelf nog veel voor doen om achter de juiste hoeveelheid of smaak te komen.