• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Kaarsen zijn er in verschillende maten en vormen; kleuren en hoeveelheden. In je droom of visioen hebben kaarsen een bijzondere spirituele betekenis. Ze hebben iets magisch, wonderbaarlijks en weerspiegelen ( de manier waarop je in het leven staat) hoe je jezelf wilt verbinden of jezelf wilt profileren. 

  

Kaarsen weerspiegelen het lichtje in jezelf en in je omgeving.

 

 • Als het ware ben jij de kaars; de kaars geeft aan hoe je jezelf voelt, hoe je in het leven of situatie staat en/of wat je graag zou willen.
 • De kaars is daarnaast ook de diepe verbinding met het hiernamaals, het universum en je overleden geliefdes.
 • Kaarsen in je dromen en visioenen hebben je zoveel te vertellen - het belangrijkste is dat je vooral luistert naar wat je hart, je intuïtie te vertellen heeft!..
 • De energie/ lading van de droom of visioen vertelt je wat je onderliggende boodschap is.
 • Kaarsen zijn het licht in alles, het licht in alle dimensies en energievelden, leilijnen, trillingen, het buitenaardse etc... en daarom zo ontzettend bijzonder dat je er over kunt dromen en visioenen.
 • Geniet van je kaarsen dromen en visioenen en staal als een puur lichtje vol van vuur!. 

 

 

Een leuk droom en visioen weetje:

De grote van de kaars maakt niet uit, je kunt over een waxinelichtje dromen of visioenen en daarmee dezelfde energie en lading voelen als met een grote kaars van een meter........ 

 

 

  
Brandende kaars

 • Als je een brandende kaars ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je op zoek bent naar inzichten, ondersteuning, hulp, licht in de duisternis en spirituele kennis.
 • Maar ook het bewust worden van het verstrijken van de tijd, gedachten en inzichten en de zoektocht naar de waarheid.
 • Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan geluk, hoop en kleine verbeteringen voor de toekomst. Passie en warmte, genegenheid, je innerlijke vuur en je hart worden vertegenwoordigd door de kaars.

 

Kaarsvet

 • Kaarsvet in je droom of visioen vertelt je dat je je bewust bent van het verstrijken van tijd, gedachten en inzichten.
 • Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar antwoorden, het licht in de duisternis, hulp, ondersteuning en spirituele verdieping.
 • Nog een alternatieve uitleg is dat je het wat rustiger aan moeten doen, tijd voor een pauze waardoor je dingen laat versloffen, je bent de aandacht verloren.

 

 

 

kaars aansteken

 • Steek je een kaars aan in je droom of visioen dan vertelt het je dat je hulp, ondersteuning, inzichten, kennis en licht wilt in de duisternis.
 • Een andere uitleg is dat je je bewust bent van het hiernamaals.
 • Dromen over een kaarsje branden weerspiegeld ook je hart, je bron, je basis, je innerlijke vuurtje dat zichtbaar wordt.
 • Weer een andere uitleg is dat jezelf de weg wil wijzen naar het juiste levenspad, of de wens om mensen te begeleiden en te ondersteunen in het leven.
 • De aangestoken kaars staat ook voor het reizen tussen de verschillende dimensies, werelden; planeten, fantasie, droom en spirituele inzichten;
 • Alleen jij weet waar de innerlijke reis heen gaat.

 

 

Let goed op de kleur van de kaars, op het vlammetje, hoeveel kaarsen het zijn enzovoorts.

 • Dit vertelt je heel veel over hoe je de droom kunt verklaren. 
 • Kaarsen in je dromen en visioenen hebben je zoveel te vertellen - het belangrijkste is dat je vooral luistert naar wat je hart, je intuïtie te vertellen heeft!..
 • De energie/ lading van de droom of visioen vertelt je wat je onderliggende boodschap is.
 • Kaarsen zijn het licht in alles, het licht in alle dimensies en energievelden, leilijnen, trillingen, het buitenaardse etc... en daarom zo ontzettend bijzonder dat je er over kunt dromen en visioenen.

 

  

 

Altaar kaars

 • Altaar kaars in je droom of visioen vertelt je over het verbinding zoeken met het hogere doel in je leven, met het universum, spreken met de spirit, je overleden geliefden.
 • Je bent als het ware opzoek naar ondersteuning dat te maken heeft met je hart in de breedste zin van het woord HART.
 • De zoektocht naar meer, de zoektocht naar je ware zelf en het krijgen van inzichten en spirituele groei. Wakker worden, bewustwording van het feit dat er meer is in het leven enzovoorts.

1 kaars

1 kaars staat voor 1 doel, 1 mens, 1 gebed, of voor het begin van iets. 1 kaars is een rechtstreekse vraag, of rechtstreeks antwoordt op iets.  De 1 staat ook voor daadkracht, en recht door zee zijn, wat je veel kan brengen. Ook symboliseert het getal één het nieuwe begin, inspiratie en niet en niet te vergeten creativiteit.

  

2 kaarsen

2 kaarsen is balans brengend en houd de energie van de kaarsen in het huis of te wel je hart of de situatie waarin je zit. De 2 is ook het cijfer van delen, emoties, relaties, gezelschap, liefde en analyseren en afwegen, keuze maken en besluiten nemen.

 

3 kaarsen

3 kaarsen staan voor de goddelijke kracht, het universum, het hogere doel, spiritueel. 3 kaarsen staan voor het meest magische getal dat er is. Alles wat je iemand geeft, omvang je drie keer terug of je ervaart de kracht van de drie als symbolisch element.  Ook kun je er bij de drie van uitgaan, dat er sprak is van een mannelijke lading.

 

4 kaarsen 

4 kaarsen staan voor het vinden van de balans in je leven en situatie waarin je zit.  Aandacht voor groepen, gezin, samenwerking enz. 4 is aards (de 4 windstreken) de vier delen van een dag: ochtend, middag, avond en nacht. De 4 kaarsen geven ook aan dat er sprake is van voortgang van materiële zaken en aantrekken van iets nieuws.

 

5 kaarsen

5 kaarsen staan voor vrienden, kennis, zakelijke werkrelaties en verbindingen – gelijkgestemde en minder gelijkgestemde maar levenslessen  brengers. 5 kaarsen staan ook voor het herstellen van tegenslagen. Het vertelt je ook iets over het verduidelijken van je diepe verborgen behoeftes en verlangens.

 

 

6 kaarsen 

6 kaarsen is lastig te verklaren omdat het twee verschillende betekenissen heeft aan de ene kant kan het worden ervaren als het kwaad, tegenslag en het ongezonde. Terwijl het aan de andere kant 2 x3 vertegenwoordigd en kun je het verklaren als het aantrekken van balans, evenwicht in de hartsituatie en huiselijk, gezin en familie etc. Het universum werkt eigenlijk nooit met 6 kaarsen maar met 2 x3 en dit is dan duidelijk zichtbaar in de droom of visioen.  Een alternatieve uitleg is  het einde van een strijd die is geleverd tegen obstakels, problemen en het kwade.

 

 

7 Kaarsen  

7 kaarsen staan in verbinding met het universum, het onbekende, het ongeziene en het spirituele via welke vorm dan ook.  Aantrekken van nieuwe energie en nieuwe kansen; en vooral groei en ontwikkeling op alle vlakken die te maken hebben met je ziel.  7 kaarsen staan voor cyclus van het leven en je lichaam vertegenwoordigt, de zeven dagen van de week, de regenboog die uit zeven kleuren bestaat.

Kaarsenvlammetjes in je droom of visioen.

 

De vlam trilt zonder duidelijke droom oorzaak vertelt je dat er verandering komt in de huidige situatie. Dromen of visioenen waarin dit gebeurt staat in diepe verbinding met je ziel, je bron, je basis en hoe je voelt.

De energie stroomt op dit moment goed en hard met andere woorden transformatie en het openen van je zielsvlam. Vergeet niet dat de vlam jezelf weerspiegeld dus hoe je voelt en/of hoe je de vlam in je droom ervaart vertelt een hele hoop hoe je ook in het waakbestaan in je het leven staat. 

 

 

Dromen of visioenen waarin de vlam beeft vertelt je over een gevoel van onzeker zijn, onzekerheid, en/of twijfelen. Een aanvullende uitleg is het vertelt je over een nieuwe energie of een komende ontgoocheling, Dromen of visioenen waarin dit gebeurt staat in diepe verbinding met je  ziel, je bron, je basis en hoe je voelt.

De energie stroomt op dit moment vertwijfelend, onzeker en niet zo krachtig, met andere woorden  je kunt de ervaring hebben dat alles in je leven naar één kant trekt en of dat je in onbalans bent. Vergeet niet dat de vlam jezelf weerspiegeld dus hoe je voelt en/of hoe je de vlam in je droom ervaart vertelt een hele hoop hoe je ook in het waakbestaan in je het leven staat. 

 

 

Als je kaarsvlam stevig brand vertelt je dat je alle kracht en energie gebruikt gaat worden. Een aanvullende droom of visioen uitleg hiervoor is dat een stevige sterke krachtige vlam je zielskracht, innerlijke power weerspiegeld. je zielsopdracht en je vorige levens en/of volgende passie vuurtje dat als maar weer doorstroomt.

Daarnaast staat een goede krachtige vlam natuurlijk ook in verbinding met het universum, gidsen, helpers, elementenwezens zoals draken, vuurdevas enzovoorts.  Vergeet niet dat de vlam jezelf weerspiegeld dus hoe je voelt en/of hoe je de vlam in je droom ervaart vertelt een hele hoop hoe je ook in het waakbestaan in je het leven staat. 

 

 

Dromen over een knisperende vlam vertelt je over passie, het innerlijke vuur en je diepste oerbron. De kern van je hele wezen die krachtig straalt en sterk aanwezig is. Dromen of visioenen overeen knisperende vlam gaat een stapjes verder als het gaat over de verbinding met gidsen, helper en het universum dan tijdens een droom of visioen over een stevige brandende vlam.

Een knisperende vlam vertelt je over het universum en het hiernamaals. Vergeet niet dat de vlam jezelf weerspiegeld dus hoe je voelt en/of hoe je de vlam in je droom ervaart vertelt een hele hoop hoe je ook in het waakbestaan in je het leven staat. 

 

 


Dromen of visioenen over het puntje van de vlam (vuurtong) met een lichte kleur vertelt je succes, geluk en verbetering van de huidige toestand. Een nieuw innerlijke vuurverbinding, je ziel straalt en je innerlijke kracht. Je kunt vooral denken aan spirituele groei en ontwikkeling omdat het namelijk verbonden staat met je kruinchakra, je derde oog en je aura lagen.

Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn van de juiste zicht op de situatie, precies weten hoe en wat en/of waar het op bewustzijn niveau naar toegaat.  Vergeet niet dat de vlam jezelf weerspiegeld dus hoe je voelt en/of hoe je de vlam in je droom ervaart vertelt een hele hoop hoe je ook in het waakbestaan in je het leven staat. 

 

 

De vlam blijft rustig branden vertelt je over het gevoel hebben dat je de juiste verbinding maakt met dat waar je naar zoekt, maar vooral ook verbinding maakt met je meest pure zelf, je hart, je bron en je basis. Een aanvulling hierop is dat je tijd neemt om aandachtig luisteren naar alles wat je wilt en/of je intuïtie, je harte wensen en/of andere mensen die erbij betrokken zijn.

Als extra aanvulling kun je ook denken aan de tijdnemen en onderzoeken, verbinding maken met je gidsen, helpers, je hart enzovoorts. Vergeet niet dat de vlam jezelf weerspiegeld dus hoe je voelt en/of hoe je de vlam in je droom ervaart vertelt een hele hoop hoe je ook in het waakbestaan in je het leven staat. Dromen of visioenen waarin de vlam klein is en/of weinig licht geeft vertelt je dat je voorzichtig mag /moet zijn met het nemen van beslissingen. Niet de juiste informatie, niet de juiste tijd enzovoorts, de vlam weerspiegeld namelijk precies hoe je voelt en hoe je op dit moment in het leven staat Het kan ook duiden op geen kracht hebben en/of geen interesse of geen zin. Sommige dingen moeten eerst groeien en/of aangewakkerd worden door je zielsopdracht, je passie, je bron, je basis, je hart. 

 

 

Een vlam die rank en slank is in je droom of visioen vertelt je iets over een angstige en/of negatieve ervaring in je leven of  de ervaring hebben van een verkeerde beslissing maken. Vergeet niet dat de vlam jezelf weerspiegeld dus hoe je voelt en/of hoe je de vlam in je droom ervaart vertelt een hele hoop hoe je ook in het waakbestaan in je het leven staat. 

Een aanvulling hierop je is dat je juist tot aan de sterren kunt rijken met je dromen en wensen.  Dat je opzoek bent naar het hogere, maar ook andere dimensies en gidsen, helpers, energie en trillingen. 

 Een dansen of bewegende vlam in je droom of visioen vertelt je over het vinden van de juiste energie maar vooral ook de balans in het leven en/of de situatie waarin je zit. Bewustwordingsmoment en het vinden van de ware ik, beslissingen nemen en het oude achter je laten; daarnaast kan het dus ook twijfel zijn en/of het uitstellen van. 

Een andere uitleg is dat het de verbinding met het universum vertegenwoordigd. De hulp en de ondersteuning die je nodig hebt daarbij behoort ook de vermelding van de cyclus van het leven, de levensperiodes en het oude en het nieuwe. Vergeet niet dat de vlam jezelf weerspiegeld dus hoe je voelt en/of hoe je de vlam in je droom ervaart vertelt een hele hoop hoe je ook in het waakbestaan in je het leven staat. 

 

 

 
Dromen of visioenen waarin plotseling de vlam dooft, of het zelf doven zonder oorzaak vertelt je over het stil zetten van de energie, situatie. Een aanvulling hierop is het ervaren van een signaal dat je beter opnieuw kunt beginnen, het kan ook een mogelijkheid zijn om opnieuw of anders te beginnen.

Een andere uitleg is dat je tegenwerking kunt ervaren, vanuit jezelf of vanuit iemand anders. Vergeet niet dat de vlam jezelf weerspiegeld dus hoe je voelt en/of hoe je de vlam in je droom ervaart vertelt een hele hoop hoe je ook in het waakbestaan in je het leven staat. 

Rode kaars

Met de rode kaars maak je contact met de vuurwezens, de engelen van liefde; verleden geliefden. De roden kaarsen zijn zeer geschikt voor rituele en meditaties die te maken hebben met hartzaken, passie en innerlijke vuur. Uiteraard kun je de rode kaas ook branden bij een foto van een overleden geliefde of een geliefde die hulp nodig heeft etc. Je kunt de rode kaars ook zeer goed gebruiken bij tweelingzielen en zielsliefde die aandacht nodig heeft.

 

 

Oranje kaars

Met  oranje kaarsen gebruiken als je hulp wilt bij één van de bovenstaande onderwerpen. Met de oranje kaars maak je contact met het hiernamaals, de gidsen en de luchtwezens en/of samenwerken met het element lucht. De oranje kleur zorgt ervoor dat de energie kan doorstromen, van boven naar beneden, van buiten naar binnen. De Oranje kaarsen zijn geschikt voor meditaties en spirituele rituelen zoals healing.

 

Gele kaars

Met de gele kaars maak je contact met het universum, oude beschavingen, goden en godinnen; gidsen en helpers en niet te vergeten elementenwezens die het element lucht vertegenwoordigen. De kleur geel zorgt ervoor dat je, je diep verbind met je ziel, jezelf en je pure ik. De gele kaarsen zijn geschikt voor meditaties en spirituele rituelen en niet te vergeten om de zon, warmte in je huis te halen doormiddel van licht energie die de gele kaars verzorgt.

 

Groene kaars

Met de groene kaarsen maak je contact met Groene Man en Pan, de natuur elementwezens zoals kabouters en aarde elementwezens. De kleur groen zorgt ervoor dat je diep verbind met je levenswortels, de basis van het leven en het aantrekken van je wensen en dromen. De groene kaarsen zijn geschikt voor meditaties en spirituele rituelen in de breedste zin van het woord. Je kunt groene kaarsen ook bij boom en natuurmagie gebruiken.

 

 

Blauwe kaars

Met blauwe kaarsen maak je verbinding met de waterwezens, de dolfijnen, het universum, Sirius en andere planeten.  De kleur blauw zorgt voor reiniging en opruimen van emoties en gevoelens; en het zorg voor vernieuwing en transformatie. De blauwe kaarsen zijn geschikt voor meditaties en spirituele rituelen in de breedste zin van het woord.

 

 

Paarse kaars

Met paarse kaarsen maak je verbinding met het universum, het hiernamaals, de lichtwezens, opgestegen meesters en natuurlijk de water, lucht, aarde en vuurwezens.  De paarse kaarsen zijn geschikt voor meditaties en spirituele rituelen in de breedste zin van het woord. Je kunt een paarse kaars ook heel goed naast een foto plaatsen van een overleden geliefde of persoon waarvoor jij hulp vraagt etc.

 

 

Roze kaars

Met roze kaarsen maak je verbinding met het universum, het hiernamaals, de lichtwereld en de luchtwezens zoals de fairies, elfjes, pixies. De roze kaarsen zijn geschikt voor naast een foto van je overleden geliefde, iemand waarvoor je bid, of een geliefde die aandacht nodig heeft. Meditaties en spirituele rituelen in de breedste zin van het woord en zorgen voor een diepe verbinding met je hartchakra.

 

  

Bruine kaars

De bruine kaarsen zijn verbonden met de aarde wezens, dieren, bomen, kabouters, gnomen en draken; maar ook alle elementenwezens die samenwerken met het element aarde en niet te vergeten Avalon en overige oude beschavingen.  De bruine kaarsen kun je gebruiken bij aardse zaken; meditaties, visualisaties en affirmaties en overige aardse spirituele zaken. De bruine kleur is ook verbonden met aarde, dieren kabouter en natuurmagie.

 

 

Witte kaars

De witte kaarsen zijn verbonden met het universum, de lichtwereld, de elementenwezens zoals de fairies, zeemeerminnen, dolfijnen, eenhoorns, de lichtmeesters, het buitenaardse en de bovenwereld en het hiernamaals. De witte kleur is ook verbonden met de Maan en zon energie en je kunt de witte kaars overal voor gebruiken- van meditatie, reiniging, healing, visualisatie tot een ritueel van witte magie.

 

 

Zilveren kaars

De zilveren kaarsen zijn verbonden met het universum, de lichtwereld, god, Jezus, en andere goden en godinnen, de bron en de bovenwereld.  De zilveren kaars kun je gebruiken voor een meditatie, het aantrekken van spirituele contacten, healing en verdiepende spirituele groei en ontwikkeling.

 

 

 

Zwarte kaars

De zwarte kaarsen zijn verbonden met het universum, de bron en de onderwereld, maar ook de bovenwereld.  – Het witte kan niet zonder het zwarte, en het zwarte zonder het witte – De zwarte kaars kun je gebruiken voor spirituele rituelen en spirituele meditaties die te maken hebben met het oude los laten en het nieuwe aantrekken. Maar ook voor tot rust komen en een pas op de plaats maken.  

 

 

 

Gouden kaars

Je kunt gouden kaarsen gebruiken als je hulp wilt bij één van deze bovenstaande onderwerpen. De gouden kaars kun je gebruiken voor een meditatie, het aantrekken van voorspoed, healing en verdiepende spirituele groei en ontwikkeling.